icon

Môže váš pes ísť na gauč?

23. nov 2025

Ahojte. Možno zvláštna otázka. Viem. Mame 2 sučky. York / ju som nikdy nejak obzvlášť neriešila je drobnučka neplzne/ a stafordku . No pri nej som na nervy. Ona je v lete na záhrade a v zime ju púšťame dnu . Je strašné prítulná a stale sa chce trepať na gauč. No ja to jednoducho neznesiem / jednak mam novy gauč svetlo sivý / . Zvykla som ju nechať v obývačke na noc zatiaľ sa mi darilo stale spala v pelechu no dnes rano bola rozvalena na mojej novej puffy deke 🤦‍♀️ na gauči a normálne ma ignorovala ked som ju vyháňala. Aj mi je jej ľúto ale ja sa s tym neviem vyrovnať mať psa na gauči / chlpy atď/ a potom keď vidim napr na Insta ľudí s ktorými veľké plemená ako labrador ležia na gauči mam pocit že som vadná. Alebo známych pes tiež staford s nimi spi v posteli 🤮 / tam ani york nechodi / . Mate náučných psíkov, že jednoducho nie alebo ste to vzdali. Dnes som ju dala napr do kotolne ma tam teplučko ale ona strašne chce byť s nami a ľutujem ju. No viem , že keď skúsila raz na gauč bude skúšať dalej.

Strana
z3
anonym_47af15
23. nov 2025

@anonym_autor náš maltezák musí na gauč, však rodinný člen 😉

pribinak
23. nov 2025

Áno, môže. Je to maznak, vždy keď niekto sedí na gauči, príde sa prilepiť

stellarstar
23. nov 2025

Máme 2 čivavky a áno môžu na gauč aj v spálni spia na posteli

bessie12
23. nov 2025

@anonym_autor samozrejme, ze moze. Ako na gauc, tak aj do postele. Tak isto aj macky.

autor
23. nov 2025
@bessie12

@anonym_autor samozrejme, ze moze. Ako na gauc, tak aj do postele. Tak isto aj macky.

@anonym_47af15
@pribinak
@stellarstar
@bessie12 maličké plemeno samozrejme chápem aj mam ale ta je veľká, tu slina tam slina oliže ma tak mam pol stehno mokré 😃😃 aj tym že je vonku cez den cítiť ju inak ako toto male čo tu chrape aj teraz vedľa mna. Skôr by ma zaujímali tie veľké plemená.

anonym_25e671
23. nov 2025

Moja byva v garazi ale kazdy den ju pustim dnu a ide aj na gauc samozrejme.. ale po prechadzke alebo v noci je v garazi v pelechu.

zojazoja
23. nov 2025

Ano, môžu. Ale len títo co ich mame teraz. Predtým co sme mali psov nemohli. Lebo este decka boli malé a hrávali sa kade tade doma na zemi, na gauči. Čím sme starší, tym mame iné priority a viem, ze psy su tu s nami krátko a preto si " uzivame" kazdy jeden chlp🙂 mne je to vždy tak strašne ľúto keď vidím ako sú psy samé niekde v kotolní napríklad a nie so svojou rodinou.

anonym_bac5af
23. nov 2025

Nie, moje psy nechodia na gauc ani do postele. A nie su o nic menej lubene ani menej stastne v nasej rodine ako ine psy, take, ktore bezne byvaju na gauci 🙃

autor
23. nov 2025
@zojazoja

Ano, môžu. Ale len títo co ich mame teraz. Predtým co sme mali psov nemohli. Lebo este decka boli malé a hrávali sa kade tade doma na zemi, na gauči. Čím sme starší, tym mame iné priority a viem, ze psy su tu s nami krátko a preto si " uzivame" kazdy jeden chlp🙂 mne je to vždy tak strašne ľúto keď vidím ako sú psy samé niekde v kotolní napríklad a nie so svojou rodinou.

@zojazoja ona je s nami celý den keď som tu nedovolí si a okolo 8 ju dam tam ale ja mam kotolňu tak že doslova vidim dvere z obývačky nieje niekde uplne že odrezana. Ráno ju pustím zase k nam.

ivik4
23. nov 2025

Nas maltezacik aj spinkal s nami vela krat tak ano mohol ist aj na gauc

stellarstar
23. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_47af15
@pribinak
@stellarstar
@bessie12 maličké plemeno samozrejme chápem aj mam ale ta je veľká, tu slina tam slina oliže ma tak mam pol stehno mokré 😃😃 aj tym že je vonku cez den cítiť ju inak ako toto male čo tu chrape aj teraz vedľa mna. Skôr by ma zaujímali tie veľké plemená.

@anonym_autor mali sme labi box mix, ona smela tiež na gauč a do postele

wolf_
23. nov 2025

Áno, môže (a nie malé plemeno, mám BOC). Ale to je úplne jedno, či môj pes môže alebo nie, ak ty nechceš aby tam tvoj pes chodil. Proste ty to nechceš a bodka. Tak by to mal pes rešpektovať (neviem si predstaviť, že by ma môj pes neposlúchol v tom ak poviem, že dole - napriek tomu, že tam môže, tak očakávam, že keď poviem "dole", tak ide.. rovnako ako každý iný povel) a zároveň ty by si mala nastavovať prostredie tak, aby mal pes šancu uspieť, čiže kým pes nie je na 1000% naučený, že na gauč nie, tak by som ho nenechávala bez dozoru len tak v obývačke a už vôbec nie na noc...

bessie12
23. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_47af15
@pribinak
@stellarstar

@anonym_autor vsak macky behaju po vonku. Hocikedy pridu za nami hned do postele ci na gauc. Ano, aj na prave vypratu, cistu a vonavu deku ci paplon 😀 bez ohladu na velkost zvierata. Vzdy by mohlo ist na gauc aj do postele.

anonym_236d36
23. nov 2025

Macky mozu, pes nemoze. Plzne a smrdi, nie je kastrovany. Spi v obyvacke v pelechu a poslucha, nedovoli si ist na gauc

autor
23. nov 2025
@wolf_

Áno, môže (a nie malé plemeno, mám BOC). Ale to je úplne jedno, či môj pes môže alebo nie, ak ty nechceš aby tam tvoj pes chodil. Proste ty to nechceš a bodka. Tak by to mal pes rešpektovať (neviem si predstaviť, že by ma môj pes neposlúchol v tom ak poviem, že dole - napriek tomu, že tam môže, tak očakávam, že keď poviem "dole", tak ide.. rovnako ako každý iný povel) a zároveň ty by si mala nastavovať prostredie tak, aby mal pes šancu uspieť, čiže kým pes nie je na 1000% naučený, že na gauč nie, tak by som ho nenechávala bez dozoru len tak v obývačke a už vôbec nie na noc...

@wolf_ ona je poslušná kludnučká už je 2 mesiace dnu a ani raz sa nevyšla na gauč stačilo mi ukázať prstom a hned išla na miesto. Ako hlavu položi a hra formu to hej. Neviem čo to bolo túto noc. Asi sa jej zapačila moja deka 😃 a kým rano pochopila keď som ju zbadala ze urobila niečo zle tak jej to trvalo . Ale jasne zišla dole no tak lenivo. Ale uz jej neverim teraz .

wolf_
23. nov 2025
@anonym_autor

@wolf_ ona je poslušná kludnučká už je 2 mesiace dnu a ani raz sa nevyšla na gauč stačilo mi ukázať prstom a hned išla na miesto. Ako hlavu položi a hra formu to hej. Neviem čo to bolo túto noc. Asi sa jej zapačila moja deka 😃 a kým rano pochopila keď som ju zbadala ze urobila niečo zle tak jej to trvalo . Ale jasne zišla dole no tak lenivo. Ale uz jej neverim teraz .

@anonym_autor 😍 krásna, ten kukuč 😍... a inak ako vieš, že iné noci tam nechodila? To, že si ju nenačapala neznamená, že si tam chvíľu niekedy počas noci neschrupla, či? 🤔

a0
23. nov 2025

@anonym_autor mali sme staff a mal vyhradenú časť gauča kde mohol byť, inak to s tým psom nešlo 😅. Tá časť gauča bola prikrytá dekou. Bol to kompromis, pes to pekne dodržiaval, aj keď občas skúšal 🙂.

autor
23. nov 2025
@wolf_

@anonym_autor 😍 krásna, ten kukuč 😍... a inak ako vieš, že iné noci tam nechodila? To, že si ju nenačapala neznamená, že si tam chvíľu niekedy počas noci neschrupla, či? 🤔

@wolf_ myslim , že ak by vyšla už by nezišla 😃 tak ako túto noc . Pekne bola v peliešku aj ked som išla na WC v noci a tak. Aj detská pobehujú hore dole tiez mi rano hovorili že megy nechcela ísť dole z gauča 😃

7miriam77
23. nov 2025

Jasné,že môže, milujem to, keď sa ku mne túli ❤️. Trixi je plnohodnotná súčasť rodiny

wolf_
23. nov 2025
@anonym_autor

@wolf_ myslim , že ak by vyšla už by nezišla 😃 tak ako túto noc . Pekne bola v peliešku aj ked som išla na WC v noci a tak. Aj detská pobehujú hore dole tiez mi rano hovorili že megy nechcela ísť dole z gauča 😃

@anonym_autor tak konečne prišla na to čo je dobré 😁 (pardon, nedalo mi 🙈😁)

autor
23. nov 2025
@wolf_

@anonym_autor tak konečne prišla na to čo je dobré 😁 (pardon, nedalo mi 🙈😁)

@wolf_ akurát sa smejem na druhej že ta si vie nájsť tiež miesto na pani

ika02
23. nov 2025

Inde ako na pohovku by si neľahla.

btus
23. nov 2025

@anonym_autor máme dva samojedy, ktoré sú viac dnu ako von, predtým sme mali ešte jedného samojeda, ale ani jeden z naších psíkov nesmie na gauč. Teda, áno, môže, ale len vtedy, keď ich my vyložíme. Takže asi tak raz za mesiac. Samé nevyskočia. Vedia, že nesmú. Bývame v dome s veľkým pozemkom. Aby nám neskákali kedykoľvek na gauč, naučili sme ich, že tam môžu ležať len vtedy, ak ich my vyložíme. A to dávame pod ne deku, aby sa gauč nezašpinl.

opica_skorica
23. nov 2025

@anonym_autor nie, nemôže. Vie to, že nemôže. Tiež sa mu nehrabeme do pelechu.
Hranice určuješ ty.
A ako mi povedal majiteľ iného psa, ale rovnaké plemeno, že ľutuje, že raz dovolil posteľ, lebo už to odvtedy pes pochopil, že posteľ je jeho pelech.

zuzanita1609
Autor odpoveď zmazal
anonym_69119f
23. nov 2025

Máme malé plemeno. Milujeme ho.Ale na gauč a do postele nesmie.To sú naše pravidlá. Tiež nekrmíme zo stola. Jedlo dostane do misky a pamlsku za odmenu. V každej izbe má miesto kde leží,v obývačke pred gaučom na koberci. V kuchyni na koberci. V detskej má pelech a v spálni tiež na koberci.

anonym_d4abd2
23. nov 2025

Síce mám v dome mačku a nie psa, ale na gauč nesmie. Koľkokrát skúsi, toľkokrát jej ukážem, kde je jej miesto..má peliešok blízko gauča a už začína chápať, že gauč je tabu. Buď je v peliesku alebo pod konferenčným stolom..máme ju radi, ale máme nový gauč a bojím sa že ho pazurikmi zničí, tak sme zaviedli opatrenia, no ľúbime ju bez ohľadu na to, či môže alebo nemôže na gauč..inak do spálne má tiež zákaz vstupu, tam ju nikdy nepustame a nemyslím si, že by tým nejako trpela..bývame vo väčšom dome..urob si tak, aby si bola ty spokojná 🙂tvoj dom, tvoje pravidlá 🙂

abbey1
23. nov 2025

@anonym_autor Nemôže, ale nepýta si povolenie a tak gauč už obsadil. Na 100% má zakázanú jedine spálňu a aj tak striehne na každú príležitosť, aby tam vbehol. Ale v tom sme nekompromisní.

anonym_47800d
24. nov 2025

@anonym_autor Za mňa určite nie. Celkovo psy patria von a nie ešte na gauč 🙄 a je jedno ci veľký a ci malý. V zime jedine garáž

herika
24. nov 2025

uplne chápem, mala som takto s dogou, najprv vsade, potom len na pelechu (ale sliny vsade aj tak), potom cez leto vonku, ale lutovala som ho velmi ... a nakoniec je len v predsieni (nemáme dvere do obyvacky, tak som tam dala bezp.bránku, kym si zvykne), tak je tak napol s nami, hlavne od vecera az do rána ... spí tam kludne. Nás dalsi psik, cavapoo moze na sedacku aj na postel, ale tú hocikedy supnem do sprchy 🙂 (to máme len pre psov) 🙂

Strana
z3