Názor na meno Farrokh pre koňa
Názor na meno Farrokh pre koňa? je to arabský plnokrvník, hnedý strakáč, čierno-biela dvojfarebná hriva, do budúcnosti počítame so súťažnou kariérou parkúr/drezúra a chceme dať nejaké arabské meno🤎🤍🖤🐴
Farrokh je perzske meno nie arabske. Viac si ho viem predstavit pre cisto cierneho kona ale zalezi ake sa tebe k nemu hodi.
@nynia viem že je to perzské meno🖤 mne ani až tak nejde o presný pôvod, ale hlavne o význam a aby to znelo trochu orientálne
@jazdkynaaa
Myslím, že je to vpohode.
Alebo
Noor (núr) - svetlo - ale to sa skôr asi pre svetlého hodí
Zafír - víťaz
Rayan - plný života
Samir alebo Khalil - spoločník, kamarát
Džamil - prekrásny
Tariq - zornička
Ahlam - sen
ja som v tomto uplny laik, kone vidim zvacsa z dialky 😀 ale meno je to fajn si myslim.
@lenkakravcova Noor, Zafír, Samir, Khalil a Džamil sú teraz medzi arabskými koňmi na každom rohu, my sme chceli niečo skôr originálne, ale Rayan je pekné🔥 a Rayegan znamená voľný🐴 ale mojím horúcim favoritom ostáva Farrokh, aj keď môže to spôsobiť problém s čítaním na pretekoch (číta sa Fa-rrúk).
@jazdkynaaa meno Fredieho Merkuryho..mne sa paci
@jazdkynaaa veď práve, že ten problém s čítaním
Tak sa inšpiruj Dunajom, daj Admirál a žiadny problém s čítaním😊
Je to pekne meno pre konika, mne sa paci 😉
@rikarika
@monsterablue mal by mať nejaké neotrepané arabské/orientálne meno. A Dunaj nepozerám.
Meltemi Marin Mistral alebo Scirocco (širokó) podla silnych vetrov.
@jazdkynaaa gastan,pejo,fukso ....🤣🤣🤣
@majorek myslíte vážne?
@jazdkynaaa ano myslim,a vy myslite ze ten kon vnima akeho je povodu a ake meno dostane a ako ho vnima to svoje meno,mali sme doma vela taznych koni dalsie mena boli miso,cigan,sivko....pri taznych konoch sa dava meno podla sfarbenia a jednoduchosti vyslovovania.Nap.ked prisol z polska kon Sivek tak na slovensku to bol Sivko a nestazoval sa ze sme ho premenovali😀😀
@majorek len toto nie je ťažný kôň. Toto je pretekársky kôň.
@jazdkynaaa to meno Farrokh je jedno z najhorších mien aké som kedy počula mne to príde ako maďarská nadávka 😂😂 A skôr maďarský názov aj sa to oslovuje tak ako píše to by som byť tebou nedávala ak s ním mieniš chodiť aj na súťaže. Ale kľudne sa môžem opýtať manžela je arabskej národnosti a v jeho rodine chovajú tieto koníky .Inak neviem či vieš ze sú veľmi dominantné, tvrdohlavé a aj agresívnej povahy. A medzi sebou sa nemajú v láske kde dochádza k častým útokom ktoré vedú k nepekným jazvám a až k usmrteniu. Tu naňho neplatí to čo u našich plemien.Majú horúcu krv. Sama som bola svedkom ako kôň napadol svojho majiteľa za hlúposť a to bol roky cvičení a ,, spoľahlivý,, Oni majú svoju hlavu.Ja mam rada kone ani sa ich nebojím ale práve pred týmto druhom mám rešpekt. Ja osobne by som takého nechcela práve koli ich prudkej a nevypočítavej povahe.
@jazdkynaaa kon ako kon,ved asi vies kde vsetky skoncia ktore dosluzili,ci jazdecke alebo tazne
@majorek u nás končia buď v chove, v jazdeckej škole, alebo dožijú svoj život v pokoji na pastvinách.
@jazdkynaaa bud skoncia v polsku na bitunku alebo ,,akoze,, v kafilerke ale aj tak je smer polsko,len velmi ale ozaj malo skonci usmrtenim a idu do spalovne,taka je pravda ked odchadza este zivy od majitela je 95% istota ze ide na bitunok lebo tam musi prist aby dychal.
Ďakujem vám za všetky názory... nakoniec sme dali toho Farrokha, celým registrovaným menom je "Shabakhir Farrokh" (po perzsky "dobrú noc, šťastlivec")... voláme ho Farčo, Fary a nesťažuje sa😄
Ďakujem vám za všetky názory... nakoniec sme dali toho Farrokha, celým registrovaným menom je "Shabakhir Farrokh" (po perzsky "dobrú noc, šťastlivec")... voláme ho Farčo, Fary a nesťažuje sa😄
@jazdkynaaa sorry ale chuda kôň 🙈 to meno je hrozne ale tie prezývky čistá katastra.ako pre pouličného psa 😵💫🙆♀️🙅

@jazdkynaaa pekné meno, zaujímavé. Len v prvom rade musíš vedieť ty aké chceš a aké sa tebe páči.