icon

Novorodenec a psík v jednom dome

16. jún 2025

Ahojte, rada by som získala nejaké tipy a rady. Mam psíka, ma 5 rokov je to môj parťák. Od úplného šteniatka somnou spi, chodíme spolu skoro všade samozrejme je naučený aj doma ostať chvíľu sam. Ale viac ludi mi povedalo ze to teda nebudem stíhať bábätko plus pes. Venčenie by prebiehalo klasicky je naučený 3 krát denne s tým ze ráno a aj cez deň ho viem pustit venčiť sa na dvor. Zvládate takéto fungovanie? Mne záleží aj na bábätku ale taktiež aj na psíkovi. Prešli sme si veľa udalosťami spolu a príde mi kruté a nefer ho nejak obmedzovať keď je takto zvyknutý. Ja si radšej odopriem spánok aby mali obidvaja to čo si zaslúžia mat a teda len to najlepšie. Budem vďačná za akúkoľvek radu.

magic08
16. jún 2025

ak mas dvor nevidim problem. my sme mali psa a do toho pribudol novorodenec a byvali sme vtedy este v byte. uplne v pohode sme fungovali, aj s vencenim aj so vsetkym. Psik posluchal na slovo, takze tam kde nesmel, pochopil rychlo.

luccija
16. jún 2025

A čo nebudeš stíhať veď najhoršie je to venčenie a to ho pustis na dvor a zase s kočíkom môže ísť s tebou na prechádzku teda, ak to nie je veľké plemeno, ktoré si chodila denne vybehať do lesa.Nijako ho babo neobmedzí bude ho strazit a budeš mať určite čas pomojkat aj psa.Spanie uvidíš asi bude babo najprv v postieľke a potom uvidíš...ale nevyhanaj psa z postele..

vero13
16. jún 2025

Ja to mám presne rovnako, psíka som v nicom neobmedzila ako sa narodila malá a sú veľký parťáci. Venčenie v pohode zvládame, ale tak zas keby na to niesme dvaja neviem si to predstaviť…ja som si dosť zakladala na tom, aby pes spal somnou ďalej v posteli a proste tak aby sa pre neho nič nezmenilo, aby nezačal žiarliť a všetko je úplne v pohode. Podľa mňa je pre bábo super, že bude vyrastať so psikom

lenkakravcova
16. jún 2025

Moja rada je, že neplanuj dopredu a nemajú veľké oči. Sľub ako že si odoprieš spánok je najhlupejsi nápad.. dieťa nepotrebuje matku a depresiou kvôli odopieraniu si spánku kvôli psovi. Trochu si zrovnať priority v hlave a rebríček hodnôt. Táto doba je kus chorá dávať zviera na úroveň človeka. Áno je to živá bytosť. Ale pes nie je dieťa. Pes nie je človek. Ty a dieťa budete a mali by ste byť pre teba samotnú vždy dôležitejší, než pes.

eviq
16. jún 2025

Bude to v poriadku, neboj 🙂. Keď sa chce, da sa. Aj my máme dve deti, vyrástli pri psíkovi a majú krásny vzťah k zvieratám. A keď máš dvor, o to lepšie. Nájdete si systém. Držím palce.

autor
16. jún 2025
@lenkakravcova

Moja rada je, že neplanuj dopredu a nemajú veľké oči. Sľub ako že si odoprieš spánok je najhlupejsi nápad.. dieťa nepotrebuje matku a depresiou kvôli odopieraniu si spánku kvôli psovi. Trochu si zrovnať priority v hlave a rebríček hodnôt. Táto doba je kus chorá dávať zviera na úroveň človeka. Áno je to živá bytosť. Ale pes nie je dieťa. Pes nie je človek. Ty a dieťa budete a mali by ste byť pre teba samotnú vždy dôležitejší, než pes.

@lenkakravcova premna je chorá doba to ze sa rodia deti ktoré potom matky celý život neznášajú a vyrastajú z nich psychopati. Alebo deti ktoré už od mala zažívajú bitky hádky v domácnosti. Ja chcem dat dieťaťu všetko čo potrebuje a nikdy by som sa na dieťa nevykaslala. Ale zase sa nevykaslem ani na môjho psa. Je to partak do života, zažil somnou všetko nevidím dôvod prečo ho mam odsunut.

autor
16. jún 2025

A ďakujem za rady a tipy. Je príjemné počuť ze sa to dá zvládnuť a ze takto funguje fungovalo viac rodiniek 🙂

7komorova
16. jún 2025

Ahoj, ja mam babo a 2 psov. Dam ich na dvor a vpohode. Predtym sme chodili min kazda den na dlhsiu prechadzku. Prvy mesiac dva boli tazsie a zvladli to na dvore, ocino ich bral na prechadzku. Teraz ma maly 3 mesiace a maju to co predtym. Ty sa bat nemusis, vsetko bude voohodicke, stihat a vladat. Vela stastia.

brnacik
16. jún 2025

Ahoj, my sme to mali podobne - novorodenec a 5-rocny psik. S manzelom sme sa striedali na prechadzky. Niekedy som sa na prechadzku tesila viac ako moj psik - potrebovala som si vyvetrat hlavu 😁 mala som stastie, ze moja dcerka je kociarikove dieta - cez obedny spanok som vzala kociarik a psika a chodili sme aj 2 hodiny…

wolf_
16. jún 2025

Určite sa dá tvoja predstava pretaviť aj do reality 🙂 Len kým to naozaj nie je realitou, tak sa to ťažšie plánuje nakoľko nevieš presne čo a ako bude, ako budeš zvládať fyzicky/psychicky materstvo, aké bude bábo, atď atď. Ale je za mňa skvelé, že takto dopredu nad tým premýšľaš 🙂 A je fajn aj psíka ešte pred narodením bábätka na to pripravovať... Odporúčam napr. instagramový účet "zazijpsajinak" - je to účet psej trénerky aktuálne na materskej, pridáva tam rôzne tipy/triky k takémuto spolunažívaniu (alebo aj "len" realitu aké to je 🙂), vo výberoch nájdeš aj to ako psa pripravovala dopredu na fungovanie s novorodencom, atď... Prípadne som zachytila, že na youtube vydalo psichologiecz nedávno podcast k téme dieťa a pes (podcast číslo 77, nájdeš na ich youtube účte)... A verím, že sú aj iné materiály od odborníkov 🙂 Prípadne sa môžeš aj osobne spojiť s niekým.. Vždy je lepšie čerpať informácie od odborníkov ako od laikov tu na fóre, kde často dostaneš aj nevhodné "rady" alebo aj presne hádky o tom, že pes je zviera (jasné, že je 🤔😂) a bla bla... Držím palce 🙂

thereisabear
16. jún 2025

Za mňa super v tomto pomáha šatka/nosič.

autor
16. jún 2025

Waaau veľmi pekne ďakujem za rady. Určite si pozriem aj ten ig aj youtube. Ani som nevedela ze sa niekto venuje niečomu takému🙂
Môžem sa opýtať akú šatku by ste mi poprípade odporučili? Ja vôbec neviem, ale určite by som satku/nosič ocenila. Len chcem aby v tom bábätko malo pohodlie no ozaj sa nevyznám ani nemám v rodine nikoho kto v tomto babatko nosil.

natinka36
16. jún 2025

Ahoj, ja mam psika uz 9 rokov maly sa narodil pred 5. Najprv som ju dala na mesiac k mamine lebo sme byvali v byte, ale potom sme sa prestahovali do domu. Po mesiaci prisla a uplne super. Partaci uzasni su a tolko trpezlivosti co mal moj pes s takym malym dietatom tak klobuk dole 😆😆podla mna sa neni coho bat, prve tyzdne nech venci manzel a potom budete chodit na vychadzky spolu.

mimikarol
16. jún 2025

Prečo by to mal byť problém? Super je, že máš dvor, keď sa nebude dať ísť na prechádzku pes sa vybehá na dvore. Vôbec by som sa toho nebála. Keď pôjdeš kočíkovať zoberieš aj psa. A už je dospelý, zo šteniatkom by to bolo horšie čo sa týka venčenia.

dadus841
16. jún 2025

Ja čakám momentálne prvé bábätko a máme tiež psa, stafforda. Bývalá majiteľka ho už nechcela, lebo že ostala tehotná a nevedela, ako sa bude oňho tehotná starať, tak ho dala do druhej rodiny. Oni si to potom rozmysleli, že tiež kvôli dieťaťu ho nechcú, tak jej ho vrátili – prehadzovali si ho z rodiny do rodiny ako nejakú handru.😡 Po známosti sa mi dostala tato info čo sním robia a ponuka či nechcem psa povedali, aká je situácia a čo je to za plemeno. Nikdy som nepremýšľala, že by som mala doma psa typu bull, ale teraz by som ho za nič na svete nedala nikomu. A to mi mama vraví, že počkaj, za chvíľku sa ti narodí dieťa, pes bude až na treťom mieste. Vravím tak to v žiadnom prípade nespravím neurobím mu to, čo mu urobili bývalí majitelia, len preto, že som tehotná a že sa mi narodí dieťa. Kto chce, vie si zariadiť čas, aby sa mohol venovať aj psovi aj dieťaťu. Aj na prechádzku, keď už pôjdem s kočíkom, tak môžem rovno aj psa zobrať nevidim v tom žiaden problém.🤔 Neviem si predstaviť že kvôli tehotenstvu by som ho dala preč a vykašlala sa na neho a odstavila ho na druhú koľaj.Vždy vravím on je náš prvorodený a bude rozmaznavany aj nadalej😂

btus
16. jún 2025

Keď som zistila, že som tehotná, mali sme doma 4 mesačné šteniatko. Náš psík 3. 9 oslávil prví narodeniny a ja som 4.9 rodila. Od začiatku som chodila na vychádzky s kočíkom, od 7 mesiacov bolo dieťa aj v nosiči ( deuter Kid) aj v kočári, závisí od toho, kam som išla venčiť. Nikdy nás ani nenapadlo dať psíka preč. A to som chodila venčiť 3x denne. Ráno o 5.00 manžel alebo ja - len tak na 15 min, potom okolo 9.00 na hodinku - hodinku a pol, potom okolo 14.00 na cca 1-1,5 hod a potom večer okolo 20.00 ešte asi tak na 30 min - všetci spolu - pes, manžel a dieťa v kočári. Naše chodilo spávať okolo 21.00-22.00 a ráno vstávalo okolo 8.00. Takže za mňa v pohode. Psík dnu vydržal min 5 hodín. Viacej som ani nepotrebovala. Keď dieťa začalo chodiť, tak som dieťa dala z niosiča behať a potom zase do nosiča a išla som ďalej. Psíka som venčila v hore, na lúkach ale aj v meste. Každá prechádzka bola iná. A nepotrebovala som ani fitko. Denne som nachodila cca 10-18 km. 🙂 Neboj, je to v pohode. Nebudeš ani prvá ani posledná, kotrá má psa a dieťa. 🙂 Bývali sme v byte.

gab1sol
16. jún 2025

Keď sa dcéra narodila, náš bol ešte ročné šteňa - labrador, takže veľký pes. Venčenie naplno prevzal muž, ale teda snažila som sa, aby sme chodili spolu. No stalo sa, že som musela ísť aj na rannú výchadzku s ním - keď sa malá zobudila na ranné kojenie, napapala sa, obliekla som nás, malú dala do nosiča a išli sme venčiť. Vybavené, dá sa to, keď sa chce. 😉❤️

lauricka
17. jún 2025

S prepáčením, tí ľudia, čo to hovoria, sú dobrí degeši. Nevidím žiadny problém, aby bol v dome pes. Samozrejme, pod dohľadom pri dieťati a aby bolo čisto. Na vychádzky pôjdete s dieťaťom v kočíku alebo v nosiči a so psom, žiadny problém. Úplne najviac ma dojímajú ľudia, vo vyhodia svoje zviera, lebo prišlo dieťa.

1mina
17. jún 2025

Aj ja som počula takéto reči pred prvým dieťaťom 😃 alebo automaticky že a so psom spravíte co? No čo by som s ním robila okupem ho v rámci príprav 😂 ...ale nie náš psík je úplne úžasný, kľudný, v živote ani na slovenka nezavrcala. Pri nej sa mi narodili dve deti, obidve boli od maličkého novorodenca s ňou vnutri, nikdy žiaden problém s ničím nebol.

dianaaaaa
17. jún 2025
@lenkakravcova

@lenkakravcova toto čo je akože za odpoveď.... Musíš mať nejaké komplexi a biedny život....prečo by mala odstrkovat psa? Všetko sa dá spolu skĺbiť...
Ty radšej nemaj ani decko ani psa🤦
Hlupana

lenkakravcova
18. jún 2025
@dianaaaaa

@lenkakravcova toto čo je akože za odpoveď.... Musíš mať nejaké komplexi a biedny život....prečo by mala odstrkovat psa? Všetko sa dá spolu skĺbiť...
Ty radšej nemaj ani decko ani psa🤦
Hlupana

@dianaaaaa komplexy má skôr ten kto nadáva iným. 🙂 (mám 4 deti a 2 psy)