icon

Pes mal celú noc hnačku

csipcsip000
22. feb 2025

Ahojte moj pes mal hnacku celu noc. Kazde 2 hodiny som ju brala von. Naposledy rano o 5 teraz znova o 9. Nic take nejedla iba vonku ked bola jedla macacie granule uchmatla si ich od macky. Inak nevidim ze by jej bolo nieco ine ? Co mam snou robit ? Ma 12 rokov.

Strana
z2
pribinak
22. feb 2025

Normálne daj čierne uhlie. Celu tabletku a o 2-3 hodiny zas

maca1984
22. feb 2025

Zájsť k veterinárovi ?

dzulli1980
22. feb 2025

Moja kolegyňa má takú nenažratú psiu dámu ... tiež musí mačacie granule schovávať, keď sa náhodou stane, že ich nájde a zožerie, sodoma gomora, furt chodí se.úci ... ak by to neprechádzalo, zašla by som na vet. pohotovosť.

csipcsip000
autor
22. feb 2025

@pribinak Nemáme doma bohuzial :(

csipcsip000
autor
22. feb 2025

@maca1984 nemá ma tam kto zobrat :(

csipcsip000
autor
22. feb 2025

@dzulli1980 myslis ze to mohlo byt s macacich granul ?

pribinak
22. feb 2025

@csipcsip000 v Komárne nemáte žiadnu lekaren?

dzulli1980
22. feb 2025

@csipcsip000 Mohlo, tak ako som písala vyššie, kolegynina fenka presne takto reaguje na mačacie granule, už párkrát sa stalo, že ich mačke vyžrala a takto to skončilo.

csipcsip000
autor
22. feb 2025

@pribinak niesom tam momentalne

csipcsip000
autor
22. feb 2025

@dzulli1980 kedy jej to zvyklo prejst ?

biglovemom
22. feb 2025

Dnes jej nedaj nic zrat a Zajtra Alebo ryzu Alebo normal jej granule.

marsmykkok
22. feb 2025

No vzhľadom na vek to môže byť aj niečo vážnejšie, ak nemá extra citlivý žalúdok nemalo by ju toľkokrát prehnať z mačacích granúl, keby raz-dvakrát nepoviem nič. Keby je dnes napríklad utorok poradím ti počkať do zajtra a ak to neprejde ísť k veterinárovi. Ale kedže zajtra je nedeľa, ja by som vzhľadom k veku zašla k veterinárovi dnes, dnes zoberie krv či to nie je niečo vážnejšie ako len črevné problémy...

sofia1979
22. feb 2025

@csipcsip000 to isté túto noc opakovane náš, momentálne čakáme u veterinára

pribinak
22. feb 2025

@csipcsip000 ale lekárne sú všade 😀

csipcsip000
autor
22. feb 2025

Nechapem ved jej vcera nic nebolo este toto prislo pp tych macacich granulach

csipcsip000
autor
22. feb 2025

@pribinak v mojej dedine nien

maca1984
22. feb 2025

@csipcsip000 u vás nefungujú taxíky ?
Nemáš susedu/sudeda ? Kamaráta/kamarátku ?
Tak čakaj čo bude a nechaj toho psa trpieť..

csipcsip000
autor
22. feb 2025

@maca1984 boze moj veterinar neordinuje tu nic nefunguje kam ju mam zobrat ???

tundra
22. feb 2025

@csipcsip000 skus pozriet probiotika pre psov.Ak nezozenies,daj kusok bananu,obsahuje pektin,pomaha znizovat crevne problemy.
Pokial nie je v exkrementoch krv,nerob paniku.
Dopraj mu klud,dostatok tekutin,banan a ked prestane hnackovat,ponukni mu zradlo v malom mnozstve.Kludne dve polievkove lyzice granul,
zalej kamilkovym cajom a davaj kazdu hodinu.
Drzim palce🍀

colsami
22. feb 2025

- Za prve, smer veterinar, ktory hnacku vyriesi hned a nebude Ti to trvat zbytocne x dni. V kazdom vacsom meste je uz kopa veterinarov kt.sa da zavolat aj vramci pohotovosti. Kazdopadne ak pes pije, nezvracia, nie je apaticky a nema tt nad 39°, do pondelka vydrzi.
- Ak hnacka prejde do infekcnej, bez veterinara a liekov sa aj tak nepohnes.
- ak naozaj nijako nemozes, psovi okamzite dat 24h hladovku, absolutne nic jest, vodu nech ma stale. Nech sa crevo a cela iritovana sliznica upokoji. Po 24h hladovke budes davat viackrat denne v malych davkach iba varenu ryzu+kuracie maso, pol na pol. Asi dva dni. Ak sa stolica zlepsi, mozes opat na granule.
- granule mu najblizsie 2-3 dni nedaj ani trochu, to je najhorsie co mozes dat na podrazdene crevo a na hnacku.
- a ano, moze to byt z hocicocho, ale aj z macacich granul. Tie maju totiz ovela vyssie percento proteinu a vela psov to jednoducho nezvladne a okamzite ide do hnacky.

csipcsip000
autor
22. feb 2025

Rodicov som mala v meste priniesli cierne uhlie psikovi inak je velmi hladna moja fenka ale nedam jej jest

csipcsip000
autor
22. feb 2025

Aj po ciernom uhli ma hnacku bude sa volat veterinar

pepek11
22. feb 2025

@csipcsip000 Choďte na veterinu. V Nových Zámkoch je 24 hodinová služba na Veterinárnej poliklinike na Komjatickej ulici. V sobotu a v nedeľu od 8.00 do 10.00 fungujú štandardne, potom je pohotovosť. Na ich stránke nájdete telefónne číslo, zavolajte tam. Nečakajte.

nila0622
22. feb 2025

@colsami Ja by som k tomuto ešte dodala, že sa mi osvedčil Aptus Attapectin, vždy ho mám doma po ruke a vždy pomôže mojim psom. Samozrejme pokiaľ pes nemá žiadne ďalšie ťažkosti, vtedy to riešim návštevou veteriny.

csipcsip000
autor
22. feb 2025

Veterinar bol zavolany do NZ ma momentalne nevie nikto zobrat cakam na veterinara povedal ze dnes pride

pepek11
22. feb 2025

@csipcsip000 kam ste volali?

dari226
22. feb 2025

Nas ked nieco zje co mu neprospieva ma to iste. Na 1 hodinu varit (mierny plamen)mrkvu vo vode nechat vychladnut a tu vodu davat po troske aj striekackou ked nechce. To vzdy pomoze. A potom nieco lahke bez kosti s ryzou. Ked to neni nic vaznejsie malo by to pomoct.

csipcsip000
autor
22. feb 2025

@pepek11 jednemu veterinarovi co chodi von k domom dostala injekciu este pride

csipcsip000
autor
22. feb 2025

Ma nariadenu hladovku a na miesto vody má piť cierny caj

pepek11
22. feb 2025

@csipcsip000 Prosím, volali ste na Vet polikliniku v NZ na Komjatickej? https://veterinanz.sk/ My sme záchranári, chceme Vám čo najlepšie poradiť.

Strana
z2