Pes sám doma
Dobrý deň, ako zvladajú vaši psikovia odlučenie? Neštekaú vám v byte? neničia nábytok? Psíka nemám kam dať a je namňa veľmi naviazaní. Mám pocit ale že šteká a trhá dvere len keď niekto zazvoní na zvonček alebo niekto ide hore alebo dole schodami. Ako ste to riešili? Nemám moc času ráno chodiť na hodinové prechádzky. Ďakujem.
@anonym_autor do klietky, naučiť nie zavrieť ako za trest. Nebude vám nič ničiť, bude v bezpečí, bude vedieť, že ma oddychovať, kým ste preč.
@kavasmliekom otras
Tak, ze budete naschval zvonit, klopat a nebudete domu doma venovat pozornost. Tiadne vitanie nikoho atd
@kavasmliekom otras
@anonym_1267e4 no pes ma 4 kilá a v klietke v živote nebol
@kavasmliekom otras
@anonym_1267e4 neni to otras, ten pes ma v tej klietke pokoj, Safe place, nie ze tam je cely zivot. Iba ked chce
poguglit trochu rady cvicitelov, naucit na klietku je dobra rada, nechat psikovi zabavky, napriklad do handry uviazat pamlsky, myslim ze sa tomu venovali v relaciach najvernejsi a milacikovo. to ze steka na zvoncek je v poriadku, steka na podnet, potom by mal prestat. horsie je ak by stekal a zavijal niekolko hodin vkuse ako u nasich susedov.
@anonym_1267e4 neni to otras, ten pes ma v tej klietke pokoj, Safe place, nie ze tam je cely zivot. Iba ked chce
@kiki68 tomu rozumiem, ale predstav si, ze ta zavru na 8 hodin do klietky povedze 2x2 metre na 8 hodin(najmenej) kym su v oraci. A tebe sa nechce vtedy oddychovat a spat. Chce sa ti natiahnut hnaty poprechadzat sa a taaak..ako zivy tvor cez 8 hodin zvykne robit...
poguglit trochu rady cvicitelov, naucit na klietku je dobra rada, nechat psikovi zabavky, napriklad do handry uviazat pamlsky, myslim ze sa tomu venovali v relaciach najvernejsi a milacikovo. to ze steka na zvoncek je v poriadku, steka na podnet, potom by mal prestat. horsie je ak by stekal a zavijal niekolko hodin vkuse ako u nasich susedov.
@anonym_98bed2 akoze pokial su v praci pes im zavija??
@anonym_98bed2 A vy ste susedov na to upozornili??
@kiki68 tomu rozumiem, ale predstav si, ze ta zavru na 8 hodin do klietky povedze 2x2 metre na 8 hodin(najmenej) kym su v oraci. A tebe sa nechce vtedy oddychovat a spat. Chce sa ti natiahnut hnaty poprechadzat sa a taaak..ako zivy tvor cez 8 hodin zvykne robit...
@anonym_1267e4 klietka je príklad. Dá sa naučiť aj na miestnosť - napríklad kúpeľňa alebo nejaká izba kde sa pes zdržiava. Pointa bolo naučiť ho, že tam ma to svoje. Ja mám psov, cez deň majú k dispozícii celú izbu plus výbeh von a hádaj čo? Väčšinu času presedia v klietkach v ktorých ich vozím na veterinu
@anonym_1267e4 klietka je príklad. Dá sa naučiť aj na miestnosť - napríklad kúpeľňa alebo nejaká izba kde sa pes zdržiava. Pointa bolo naučiť ho, že tam ma to svoje. Ja mám psov, cez deň majú k dispozícii celú izbu plus výbeh von a hádaj čo? Väčšinu času presedia v klietkach v ktorých ich vozím na veterinu
@janagem Mate aj kameru? ked viete kde sa zdržiavaju? popripade aku?
Nakoľko som ho od začiatku učila na samotu a na režim, tak odlúčenie zvláda v pohode - celý čas prespí (podľa kamery). A tam je aj kľúč k tvojmu problému - vrátiť sa na začiatok a pracujte na tom - veeeľmi zjednodušene v skratke - naučiť SPRÁVNE na klietku (to nemusí byť "navždy", pointa je že je to o bezpečnosti a o učení režimu a oddychu), so psom sa nelúčiť ani prehnane nevítať, trénovať to pomaly (najskôr krátko, potom interval predlžovať, ako so šteňaťom), nevchádzať do bytu/miestnosti ak vyvádza, ... A v závislosti od plemena naplniť mu potrebu fyzickej a psychickej práce. Psovi je jedno, že nemáš ráno čas na hodinovú prechádzku. Nehovoriac o tom, že to nie je len o kvantite (čase), ale aj kvalite -> nemusíte sa hodinu prechádzať - môžete si 10 minút potrénovať povely al. 5 minút zahádzať puller alebo čokoľvek (po aktivite kľudne ešte na zrelaxovanie nejaká čuchačka, lízacia podložka niečo, čosi...a hneď je to o inom...)
A ak si s tým nevieš dať rady sama, tak oslov dobrého trénera.
@anonym_autor klietka a naučiť psa na oddych keď odídeš. My máme klietku xxl zo superzločincov psa psa 10kg. Chodi tam rád a často.
@anonym_autor musíte sa mu venovať, cvičiť s nim, odchádzať na par minút, naučiť ho, aby nezavijal, chváliť, odmeniť, intervaly predlžovať. Klietka nemá byť trest, sam do nej vlezie, ako vonkajší do koterca, tiež tam nemá 5x5 metrov. Alebo teda, môžete ho učiť, aby bol v predsieni, neskúšal dvere, topánky atď. Cvičiť, cvičiť...
U nas, co maju susedia psika, dokaze cely cas, ked su prec, stekat. Asi ho do kupelne zavieraju.
U nas, co maju susedia psika, dokaze cely cas, ked su prec, stekat. Asi ho do kupelne zavieraju.
@anonym_e3d673 A susedia sa nestažuju??
@anonym_autor mám v každej izbe, kde mám nejaké zviera kameru - ieye mám dve, také staršie, potom mám xiaomi, tie sú dosť jednoduché na set up. A majú funkciu oznámenia pri pohybe + nahrávanie na Cloud alebo SD kartu, kde si to Vies pozrieť.
A vieš im aj nieco povedať cez kameru pri tychto
@anonym_e3d673 A susedia sa nestažuju??
@anonym_autor stazuju, je to dost obtazujuce, pretoze ho nechavaju sameho aj v noci a to pocut v celom panelaku. A chuda ten psik...
Inak, čo sa tyka stekania, my sme kúpili elektrický obojok a položili ho na okno - nedám si psa kopnúť, ale ten obojok vydáva varovne piskacie signály a to našim stačilo na zaciatku
Nešteká, " netrhá" dvere.
V živote nebol v klietke okrem tej v ktorej ho prepravujeme v aute
@anonym_285 Mňa by susedia asi zabili….Nie každy ma dobry vzťah so susedmi.. Tu byvaju dosť zakerni ľudia a nemame tu dobre vztahy
Psa na samotu treba učiť, ale nie obojkami a zatváranim v klietke
PSA treba odmeňovať keď sa vrátiš a čas pomaly predlozovat
@anonym_285 Mňa by susedia asi zabili….Nie každy ma dobry vzťah so susedmi.. Tu byvaju dosť zakerni ľudia a nemame tu dobre vztahy
@anonym_autor tiež by som ťa zabila,keby tvoj pes štekal celé dni a noci...a to som psíčkar.
Ja som svojho psa naučila čakať.Brala som ho v 7 týždňoch od chovateľky a 2 týždne som mala dovolenku a učila som ju.
Druhého psa sme mali,keď som bola doma a nerobila som.Bohužiaľ,ten sa naučiť nedal,tak chodil ku svokre do "škôlky"
Tiez som byvaly psickar, moj pes bol nauceny byt doma sam, odkedy sme ho mali, resp som mala 2 tyzdne prazdnin, tak som ho vycvicila a nikdy nestekal, ked bol doma sam.
Nasa suseda ma maleho psa a ten ked je doma sam, tak normalne zavija, ze by som vrazdila. Suseda ale uz vie, ze ked vidi moje auto pred domom, tak ma psa pratat niekde dozadu do domu. Pes ma najeku anxiety ked je sam.
Tiez som byvaly psickar, moj pes bol nauceny byt doma sam, odkedy sme ho mali, resp som mala 2 tyzdne prazdnin, tak som ho vycvicila a nikdy nestekal, ked bol doma sam.
Nasa suseda ma maleho psa a ten ked je doma sam, tak normalne zavija, ze by som vrazdila. Suseda ale uz vie, ze ked vidi moje auto pred domom, tak ma psa pratat niekde dozadu do domu. Pes ma najeku anxiety ked je sam.
@oslo1 Lenže ja mam psika odobrateho od rodiny čo ju nechceli, mala vtedy 3,5 roka. A zatvarili ju do izby lebo zautočila na male dieťa tak ma asi tiez tu separacnu uzkost
@anonym_1267e4 ta klietka zostava otvorena, pes moze von a po byte/ dome

@anonym_autor do klietky, naučiť nie zavrieť ako za trest. Nebude vám nič ničiť, bude v bezpečí, bude vedieť, že ma oddychovať, kým ste preč.