Poradíte plemeno pokojného psa na dvor?
Poradíte kľudne plemeno psa na dvor?
Celoročné len vonku.
Hľadám kľudne povahu psíka🙂
@natall113 to suhlasim, ze pes potrebuje výcvik, ci dnu ci von. Na druhu stranu si nemyslim, ze nechat psa vonku cely den a na noc ho dat dnu, je Ok. Mnoho psov ma zdravotne problemy. Tieto teplotne zmeny nie su Ok. Cize za mna bud dnu alebo vonku. Uprimne ja si neviem predstavit, teraz ako zacal nas No plznut, ho mat dnu…. Ved to by bolo chlpov a chlpov 🤣🤣🤣 co sa tyka venovania, pohadzanie aportu a trosku základný trenig sa snazime aspon na 15 min. aj v zime. Prechadzku mame urcite kazdy druhy den, uz len kvoli sebe a bez psa nechodime von. Ide proste s nami. Cez vikend dlhsie prechadzky a od jari sme stale na terase. Pes ma u nas svoju voliéru, svoje miesto a jeho úlohou je strazit. Vsetko ma pod kontrolou ludia idu okolo nešteká akonahle sa niekto priblíži k plotu, alebo len na parkovacie miesta uz steká a strazi. Susedia maju psa vnutri, vyčlenili mu izbu a je v klietke. Chodia do prace, na obed ho vyvencia a potom ked pridu domov, psa vypustia. Ale ti poviem, ze to je tak šialený pes, ze cela ulica vieme kedy je vonku. On steká aj na muchu, je to otravne. A to sa mu venuju aj cvicak aj socializácia. Ale on ako blazon akonahle je na dvore steká a steká. Velke plemeno ma byt za mna vonku, lebo potom nevie ani co ma robit, co je jeho úlohou v tej ľudskej svorke.
Tak ako vie byť zanedbávaný pes na dvore, tak aj ten v byte. Tak ako sa niektorí príkladne venujú psovi v byte, tak sa niektorí príkladne venujú psovi na dvore... Nie to, kde je pes chovaný, ale koľko a hlavne ako sa mu človek venuje. Každý má svoju preferenciu, kde chce psa chovať a kde to považuje za správnejšie, ale nie je skôr dôležitejšie niečo iné? Autorka tu výsmešne a prehnane reaguje, kopec slov, všeobecných fráz, ale nič o tom AKO sa chcú tomu psovi venovať. A tam potom vyberať to správne plemeno je také, že o ničom, keď chýba základná info a namiesto toho sa dozvedáme rýpavičné ironické slová o tom ako ho zapíše do školy a kúpi cestu okolo sveta... 🤷♀️
@wolf_ Reagujem tak,ako sa reaguje na mňa.Co všetci mate s tým, co viem psovi ponúknuť??Snáď ocakavas,že to tu teraz budem rozpisovať harmonogram dňa,či aká je tvoja predstava?Celkovo ženy,nepreháňate to?Dala som normálnu otázku.No takmer každá jedna/cest vynimkam/ hľadá niečo medzi tým a odpovedá z cesty.Snad my vieme co je najlepšie pre nášho psa q aké podmienky mu vieme vytvoriť,mýlim sa?
Keby sa tak starali o deti ako o psov,bolo by menej tyranych detičiek na svete.Uz mi nikto nemusí radiť,akého psíka si zaobstarať.Tu žiadať o nejakú radu je úplne zbytočné.
@loliki Podľa dotyčnej žiaden pes nemá byť celorocne vonku🤦♀️Ta pani nevie nič o psoch.Tu je zbytočné sa niečo pýtať.
Nemyslím si, že som niekde na teba reagovala zle 🤷♀️ Nie, žiadny harmonogram dňa. Výber plemena (a následne aj konkrétneho jedinca) považujem za najdôležitejšie - nie len, aby bol spokojný pes, ale HLAVNE, aby bol spokojný človek a celkovo to súžitie bolo o radosti a nie o starosti... A otázky čo človek od psa očakáva, čo s ním ne/má v pláne robiť, atď atď. sú pri správnom výbere kľúčové a majú svoje veľké opodstatnenie, ak niekto hľadá tip na plemeno, ktoré mu "sadne ako riť na šerbel"... Nie z dôvodu útoku a/alebo hodnotenia ne/vhodnosti životných podmienok, ale z dôvodu, že skrátka tie otázky k výberu plemena patria. Ale tak ako myslíš no...
Tá dotyčná má vysokú školu kynologicku, niečo o nich predsa len viem 🤣
@natall113 Absolútne ma to nezaujíma.S nami prežil psík 15 rokov,ktorého sme dostali...a ci ty tomu veríš,alebo nie,bol s nami šťastný a my s nim.Bez choroby atď.Celorocne vonku so všetkým co k tomu patrí.Cize toľko k tebe.Skus už silou mocou radiť iným.Mne radiť nemusíš.
Autorka, labradora neodporucam, vsetko vam znici, hrabe cely zivot...poznam niekolko a vsetky to robia...
Fakt pozrite si toho welsha springerspaniela. To nie je kokerspaniel, co si mozno mysli tuto niekto .toto je uplne ine.
Masa mala predvcerom 12 rokov, bezproblemovy pes, akuratny na von a suhlasim s vasimi nazormi na psa, uplne stastny zivot ma aj nasa, aj ked je vonku, neznemena ,ze na nu kasleme. Ludia to dnes so vztahki ku psom trosku prehanaju...
Muzova babka ma celorocne vonku cavcava(kludny pes s dobrou povahou)
@wolf_ to ja uz neviem, ide mi cisto o to, ze ked ma pes rovnaky kontakt so svojou ludskou “svorkou” je uplne ok ked byva vonku resp vo svojej bude. To bolo cele co som chcela povedat
@dobryden nie..v ziadnom pripade, pisala som, ze su to sliedice, radi behaju ked maju moznost,ale ked nemaju, uspokoja sa... dnes su to skor spolocenske zvierata.. ujdu max.za tebou,ked chcu byt s tebou🤣.
Vyuzivali sa pri love na prinasanie kacic, vynuchaju ju.su extremne mudre a sikovne. Zbytocne nestekaju,nic nenicia v zahrade.
Znesie sa aj s mackami..odplasi ich z dvora, lebo ich nahana, co sa chce s nimi hrat,ale oni ujdu takze kto chce z dvora macky prec,ideal...my macky mame,takze kazdu jednu prijala... neublizi...
Anglicky su ostrejsi trosku iba povaha ako welsh.
Za mna labrador 20x horsi,kamoska ma roky dvoch a v jednom kuse inzeruje,co usli a hoci ich aj zabezpecili,tak vzdy si najdu sposob.
@henka123123 cau cau je dost ostry pes a nepatri napr.do neskusenych ruk .
@lilke sú psy obvykle väčšie severské plemená, pastierske, ktoré bez problémov vonku so zateplenou búdou, samozrejme dobre zabezpečeným plotom a kontaktom s človekom. Im to problém nerobí, pretože na to bolo pôvodne šľachtené a skôr pobyt vnútri im nevyhovuje. Takže je možné takého psa nájsť a je to vyslovene po dohode.

@natall113 som rada ze sa zhodneme