Prečo niektorí ľudia preferujú viac psíkov ako vlastné deti?
Mozno to znie tvrdo, ale v poslednej dobe to pocuvam stale castejsie.
Ludia okolo mna hovoria, ze psi su lepsi ako deti. Ze su vernejsi, poslusnejsi, miluju bez podmienok.Niektori dokonca hovoria, ze by radsej mali dalsieho psa ako dieta.
Co za tym je?
Ja mam deti a mam aj psa. Mam rada oboje.
Je to aj o kulte dieťaťa, kedysi proste rodičia dali dieťaťu jesť a bolo-nerobili mu animátorov, hrali sa deti samé, dnes sa vyžaduje aby sa s nimi hrali, chodili každý víkend na výlety a podobne a je to vyčerpávajúce, lebo potom rodič nemá čas na oddych ani na domácnosť. A pri psovi stačí mu dať najesť a raz denne ísť sa prejsť a považuje sa to za dostatočnú starostlivosť.
Asi preto, čo si vymenovala 🤷🏼♀️🙂
Máme oboje.
Ale teda všeobecne dieťa je na celý život (plus deti tých detí….) je to oveľa väčšií záväzok a zodpovednosť, či už psychická, finančná, výchova…. ….
Veľa ľudí nemá potrebnú istotu v živote pre svoju spokojnosť, nie ešte priviesť do toho dieťa…. Každý má svoje dôvody, podľa svojich pohľadov a nejakých prežitých skúsenosti, ktoré zažil a na ktoré sa cíti…. Podľa mňa zas majú často deti aj ľudia, ktorí majú problém aj sami so sebou alebo takí, čo k tomu nemajú absolútne vzťah (to zas ja nechápem, prečo)
Ak mas deti, musis vediet kolko roboty je okolo nich a aj prisposobovania sa na roky. Mas odpoved. Psik je tiez velka zodpovednost ale stale mensia. Ja tiez dieta dalsie nechcem , mam 1 co som velmi rada a este mi k stastiu okrem zdravia chybaju psikovia. To si chcem splnit buduci rok
To, ze niekto skonstatuje, ze zo psom je menej starosti ako s dietatom, a ze pes je vernejsi, poslusnejsi vobec neznamena, ze psov preferuju pred vlastnymi detmi. Je to len skonstatovanie, nic viac, nic menej. A ano, radsej psa ako dalsie dieta. Preco nie? Ak sa niekto na dalsie dieta neciti co je na tom zle? Asi sam vie najlepsie ako je na tom cesovo, emocionalne a aj financne.
Myslism si, ze si si tie vyjadrenia o detoch a psoch uplne zle vylozila.
Mam 2 psov ,2 Kocúrkovo a 3 deti ale nikdy neboli prvotný ani pes ani kocúr vzdy na orvom mieste sú deti , manžel potom zvyšok najbližšej rodiny ako rodičia, súrodenci potom sa môžem baviť o ďalšom mieste pre domácich zvieracích členov a pritom ich zbožňujem / milujem. A vsak myslím si že to bolo myslene ináč ako to bolo pochopene ( niektoré zvieratá sú menej finančné náročné ako také dieta 😁)
Ja mám psíka 14 rokov, dcérka má o mesiac 10, no tá láska k dieťaťu a k psíkovi sa porovnať nedá...Ľúbim obidve, no dcérka je samozrejme na prvom mieste, no ani Trixi nedávam bokom, venujem sa jej a skoro všade chodieva s nami. Dcérka občas zasranduje,že je to jej staršia sestra 🤣👍. No najmä sa bojím, že raz to skončí 😥, keďže psík nemá taký dlhý život 😥
Lebo sú ľudia, ktorí vedia, kde sú ich limity - či už finančné alebo mentálne.
Ja mám 2 deti a 0 zvierat, lebo by bolo pre mňa zviera obtiaž. Švagriná ma 2 psov a 0 detí, lebo by boli pre ňu obtiaž zas deti 🙂.
Mám dve deti,a žiadne zviera. Nijako to neporovnávam,lebo to je podľa mňa neporovnateľne. Dieťa je dieťa a pes je pes. Ja nie som typ, ktorý by bral zviera ako člena rodiny,pre mňa je a vždy bude zviera len zviera, ktore má nejakú úlohu,teda strážne alebo úžitkové . Čiže neviem a nemôžem toto ani porovnať.
...aby ľudia, ktorých do života druhých nič nie je, mali do čoho pchať nos a čudovať sa
jedným z dôvodov nemať deti je že ich nechu priviesť do tohto sveta, nechcu aby niekedy trpeli, zažili hlad, vojnu ...atd
je to ich rozhodnutie, malo by sa rešpektovat, nie každy je jednoducho nastavený mať dieta , v tejto dobe je to dost velká zodpovednost, svoje robia aj financie, zázemie, čas ... niekedy tolko pracuješ že venovat sa ešte dietatu nemáš kedy ..
je tam xy faktorov, mali by sme ich rešpektovat ... ak maju psov , chcu mat nejaku formu lásky , detsku im to nevynahradi absolutne ale im proste stačí aj psia
Ego. Projekcia. A často aj kompenzacia niečoho v psychike. Pes bude za kus zvanca zboznovat aktualneho majitela, nebude papulovat ani kritizovat a otvárať staré bolavé traumy z podvedomia. Ta radosť, keď majitela kazde ráno nadsene vita, ta spolocna zábava, psia spoluúčast a oddanost keď je človek smutný, to je taký balzam na dušu. Mať psa je super. Lenže stále častejšie sa stáva, že mnohí majitelia takpovediac poludstuju psov, robia si z nich hracicky pre potesenie a správajú sa k nim ohladuplnejsie a laskavejsie ako k svojim deťom. Deti okrikuju, hucia na nich, vytesnia kde môžu, zatial čo psickov si hyckaju. Toto je smutné.
Deti sú samozrejme ovela narocnejsie po všetkých strankach. Ale veď to je normálne, predsa ich cakaju v živote náročné úlohy a sú na ne kladené velké ocakavania, je to naša buducnost, majú a musia byť priorita.
Neviem ktorý zivocisny druh okrem človeka preferuje cudzí druh před vlastnymi mladatami. A ešte takto vyrazne. Vyjadroval sa k tomu velmi pekne už papež František.
veru presne toto si hovorím aj ja.. radšej 10 mačiek ako jedno dieťa 😆 ale ani ten havo by nebol na zahodenie taký malý nejaký ňuňavý taký ku mne 😊 mne je jedno čo hovoria iní ale asi vedia prečo to tvrdia.No nechce sa nám starať o deti čo je na tom divného? nie každého naplňa mať deti a rodinu. U mňa by to boli len samé nervy a zbytočný stres v živote.Ako o psa tam je väčšia starostlivosť ako o iné zviera to uznávam.Preto volím mačku😉
Ja si myslím, že je to proste len o tom, že sme začali mať na výber - či budem alebo nebudem mať deti, či budem mať jedno alebo viac, kedy ho budem mať atď. Prestali sme mať dopredu nalinajkované životy... A tak ľudia žijú rôzne. To za mňa nie je len o psoch. Niekto preferuje kariéru, niekto cestovanie, niekto umenie, niekto psov, niekto rodinu/deti... A je to OK.
A že sú psi vernejší, poslušnejší ako človek, a milujú bez podmienok? Veď to je v podstate fakt 🤷♀️
Lebo z detí sa stali modly, pes je ešte relatívne nenáročné stvorenie oproti dieťaťu... kedže teraz je doba, že sa musíš pre deti rozkrájať, veľa párov nie je ochotných do toho toľko investovať :D
Ludia stale viac chcu prijimat a stale menej chcu davat. Pes ta bude milovat, aj keby si bola seriovy vrah. Pes ta ma rad jednoducho a bezpodmienecne. Clovek je ovela zlozitejsia bytost a mat rad druheho cloveka, starat sa onho a obetovat sa prenho je ovela narocnejsie. Deti sa od teba mozu v zivote aj odvratit, odstahovat sa na druhy koniec sveta alebo sa dat na zle chodnicky. Ludia radi volia tu lahsiu cestu. Preto si kupia psa, vytesuju sa, ako ich psik lubi a poludstuju si ho.
Tiez mam rada psov a zvierata celkovo, ale v mojich ociach pomoc a laska voci ludom, ci uz voci vlastnym detom, inej rodine alebo cudzim, bude vzdy mat vyssiu hodnotu.
Tak pes zostane take 3 rocne dieta, dieta rastie a nezostane na tej urovni. Navyse ma rozne obdobia vyvinu, vzdoru. Pes a dieta sa neda porovnavat, dieta bude vzdy narocnejsie prave pre tu dynamiku vyvinu. Pes je tak do roka a cosi v puberte a potom mas 10 rokov pokoj, nez zacne nejaka demencia a pod veci
Môj syn je už dospelý, ale veľmi dobre si pamätám, keďže bol často chorý,ake to bolo neraz náročné vyhovieť požiadavkám zamestnávateľa a zároveň sa postarať o choré dieťa . Myslím,ze ani v súčasnosti to nie je iné,a preto sú páry opatrné v otázke mať, či nemať dieťa.Zaroven sme nastavení tak,ze sa potrebujeme o niekoho starať a domáce zviera je na to ideálne.Aj môj syn/21 r./sa vyjadril,ze nechce mať deti.Opytala som sa ho, že prečo.Vravel,ze su s nimi starosti.Ked som sa ho opýtala,ze odkiaľ to vie, veď nemá deti ani on, ani nikto z kamarátov, tak vraj si veľmi dobre pamätá, koľko starostí som s ním mala, keď bol malý.Dufam,ze dozrie a prehodnotí svoj názor, ale ak nie, budem to akceptovať, lebo radsej žiadny rodič, než zlý rodič
Dcera prave oduta odisla do izby, lebo som jej cosi nehorazne vycitala (neporiadok). A na gauci vedla mna kuka toto. No uznaj.😊
@mandzula pes na gauči? Skončíš v pekle 😃😃😃😃😃
@misiak7777 na gauc moze, lebo sa da cistic, ale inak nema, chudak, dovolene nic.😀
Mam psa, dieta nechcem. Dieta je privelky zavazok a ja sa nechcem viazat.
@misiak7777 na gauc moze, lebo sa da cistic, ale inak nema, chudak, dovolene nic.😀
@mandzula veru vyzerá ako týrané psíča 😃😃😃😍😍
Tak zase mňa šokuje veta: mám deti aj psa a "mám rada" oboje 😏 Ja mám tiež deti aj psov a mám ich rada trocha rozdielne. Nie viac či menej. Ale svoje deti milujem a pes v živote je úžasný spoločník. Od psa mám iné očakávania ako od detí. Deti nemajú byť verné. Deti máme "požičané" len na chvíľku. Vychovať, obetovať sa im a potom len s láskou sledovať ako žijú svoj život. Nie sú tu na to aby nás poslúchali a boli verné. Psíky áno 😊
@anonym_autor my máme psíka a všade počúvame, prečo máte psa , ale nie dieťa ...šibe vám ... Nie ste normálni ...
Ale nikto nevie , čo je za tým ....že sme zdraví , ale nedarí sa nám mať dieťa už 6 rokov ...že máme za sebou štyri umelé oplodnenia a napriek tomu nič ... tak mi manžel kúpil psíka, na moju psychiku , že by som lepšie všetko zvládala ..a musím povedať, že nič lepšie nemohol urobiť .
Niekedy ľudia by mohli viac sa starať o seba, lebo si neuvedomujú ,akú bolesť spôsobujú svojimi rečami druhým ľuďom.
@anonym_autor my máme psíka a všade počúvame, prečo máte psa , ale nie dieťa ...šibe vám ... Nie ste normálni ...
Ale nikto nevie , čo je za tým ....že sme zdraví , ale nedarí sa nám mať dieťa už 6 rokov ...že máme za sebou štyri umelé oplodnenia a napriek tomu nič ... tak mi manžel kúpil psíka, na moju psychiku , že by som lepšie všetko zvládala ..a musím povedať, že nič lepšie nemohol urobiť .
Niekedy ľudia by mohli viac sa starať o seba, lebo si neuvedomujú ,akú bolesť spôsobujú svojimi rečami druhým ľuďom.
@anika378 ❤️
@misiak7777 a čo potom v posteli?! A hneď dvaja! 😅

tak su tak asi nastavení.... co je na tom zvlastne... kazdy sa fixujeme na niečo v zivote... zi a nechaj zit... pre niekoho su deti zmysel a naplnenie, pre niekoho nie... niekto ma vztah so zvieratami, niekto absolutne... ved sme rozni... ci?