icon

Prečo sa na mačiatka starajú viaceré mačky?

vivien_123
8. máj 2025

Máme 5 mačiek z toho 4 sú súrodenci, narodili sa nám mačiatka. Našla som 4 od mačky ktorá sa volá Micka, no raz keď som ich bola skontrolovať bola tam druhá mačka Murka( píšem mena aby sa to nezamotalo) no potom Micka tie 4 mačatá niekde odniesla a ja už som ich nevidela. Jedna mačka menom Nella mala obrovské brucho čiže som vedela že čaká veľa mačiatok a potom som našla 9 pri ktorých ležala, čiže sú pravdepodobne jej lenže keď som tam chodila stále tam bola iná mačka aleno viac mačiek na raz a vyšlo z toho že k nim chodia dokonca 4-Micka,Murka,Nella,Eimi neviem kde majú svoje mačatá no Murka ani nemá mlieko iba k nim tak chodí, ohrieva ich a čistí a ostatné aj koja. Nikde som o tom na internete nič nenašla takže sa pýtam tu.

Prečo sa na mačiatka starajú viaceré mačky?Prečo sa na mačiatka starajú viaceré mačky?Prečo sa na mačiatka starajú viaceré mačky?
loliki
8. máj 2025

A čo sa pýtaš? Ani jeden otáznik, ani jedna otázka. 🙂 Mačky sú ochotné a schopné postarať sa aj o cudzie mačiatka. 🙂

anavixy
8. máj 2025

Podla mna tie mena tomu vobec nepomohli 😄😄 ale kazdopadne al myslis to, ze ci je normalne, ze macka-nematka sa stara o maciatka inej macky, tak ano, to zvyknu 🙂 krasne macicky 🥰

deti95060810
8. máj 2025

mačiatka pekné, len som nepochopila o čo ide... dlhé, a neprehľadné.

stellarstar
8. máj 2025

Ja nechápem problému 🤷‍♀️🙈

lubmar
8. máj 2025

Ja problem vidim, sialene nekontrolovane mnozenie, nechcem vidiet pocet maciat v tejto kolonii o rok🫤 preco ich nedate sterilizovat? K comu je toto dobre??

jazula
8. máj 2025

Mačky- nematky sa bežne starajú aj o cudzie mačiatka, aj mačky-matky sa postarajú aj o mačence spriatelenej mačky.
Ale mne sa hlava zasekla nad otázkou, čo budete robiť s 13 mačencami (a to len od 2 z 5 mačiek, čo máte) 😳. My sme dali mačku kastrovať hneď, ako mala prvý krát mladé (až keď ostala kotná, sme zistili, že nie je Murko). Takéto množstvo si neviem predstaviť umiestniť…

p.j.jacky
8. máj 2025

Mačky sa starajú aj o nevlastne mačiatka . Aj tá ktorá nevrhla mladé . Kojacie mačky sa kľudne striedajú o všetký narodený mačiatok aj nevlastne . U vás je ale problém že sa vám tam mačky nekontrolovateľne množia . Treba mačky kastrovat . Dohodnite sa s veterinarom kedy po pôrode môžete mačky kastrovat . Urobíte svoji macickam veľkú službu .

lenkakravcova
8. máj 2025
@lubmar

Ja problem vidim, sialene nekontrolovane mnozenie, nechcem vidiet pocet maciat v tejto kolonii o rok🫤 preco ich nedate sterilizovat? K comu je toto dobre??

@lubmar sa mi zdá, že slečna tu písala pár mesiacov dozadu, že zbiera túlavé mačky a jej rodičia z toho nie sú nadšení a nechcú platiť kastráciu.

1gramofon
8. máj 2025

To bude zase na 4 strany