Prečo sa na mačiatka starajú viaceré mačky?
Máme 5 mačiek z toho 4 sú súrodenci, narodili sa nám mačiatka. Našla som 4 od mačky ktorá sa volá Micka, no raz keď som ich bola skontrolovať bola tam druhá mačka Murka( píšem mena aby sa to nezamotalo) no potom Micka tie 4 mačatá niekde odniesla a ja už som ich nevidela. Jedna mačka menom Nella mala obrovské brucho čiže som vedela že čaká veľa mačiatok a potom som našla 9 pri ktorých ležala, čiže sú pravdepodobne jej lenže keď som tam chodila stále tam bola iná mačka aleno viac mačiek na raz a vyšlo z toho že k nim chodia dokonca 4-Micka,Murka,Nella,Eimi neviem kde majú svoje mačatá no Murka ani nemá mlieko iba k nim tak chodí, ohrieva ich a čistí a ostatné aj koja. Nikde som o tom na internete nič nenašla takže sa pýtam tu.

Podla mna tie mena tomu vobec nepomohli 😄😄 ale kazdopadne al myslis to, ze ci je normalne, ze macka-nematka sa stara o maciatka inej macky, tak ano, to zvyknu 🙂 krasne macicky 🥰
mačiatka pekné, len som nepochopila o čo ide... dlhé, a neprehľadné.
Ja nechápem problému 🤷♀️🙈
Ja problem vidim, sialene nekontrolovane mnozenie, nechcem vidiet pocet maciat v tejto kolonii o rok🫤 preco ich nedate sterilizovat? K comu je toto dobre??
Mačky- nematky sa bežne starajú aj o cudzie mačiatka, aj mačky-matky sa postarajú aj o mačence spriatelenej mačky.
Ale mne sa hlava zasekla nad otázkou, čo budete robiť s 13 mačencami (a to len od 2 z 5 mačiek, čo máte) 😳. My sme dali mačku kastrovať hneď, ako mala prvý krát mladé (až keď ostala kotná, sme zistili, že nie je Murko). Takéto množstvo si neviem predstaviť umiestniť…
Mačky sa starajú aj o nevlastne mačiatka . Aj tá ktorá nevrhla mladé . Kojacie mačky sa kľudne striedajú o všetký narodený mačiatok aj nevlastne . U vás je ale problém že sa vám tam mačky nekontrolovateľne množia . Treba mačky kastrovat . Dohodnite sa s veterinarom kedy po pôrode môžete mačky kastrovat . Urobíte svoji macickam veľkú službu .
Ja problem vidim, sialene nekontrolovane mnozenie, nechcem vidiet pocet maciat v tejto kolonii o rok🫤 preco ich nedate sterilizovat? K comu je toto dobre??
@lubmar sa mi zdá, že slečna tu písala pár mesiacov dozadu, že zbiera túlavé mačky a jej rodičia z toho nie sú nadšení a nechcú platiť kastráciu.
To bude zase na 4 strany

A čo sa pýtaš? Ani jeden otáznik, ani jedna otázka. 🙂 Mačky sú ochotné a schopné postarať sa aj o cudzie mačiatka. 🙂