icon

Riešenie konfliktu spolubývajúcich s mačkami v byte

8. nov 2024

Dobry den prosim vas byvam v jednom byte so spolubyvajucim. Ja mam mačku. On si sem dovliekol macku tiez ale nic jej nekupil ani nic proste , macka sere do záchoda mojej macke, zere z jej misiek..som zufaly neviem co mam robit zmluva je na nas oboch o podnajme

kavasmliekom
8. nov 2024

A to odkiaľ má tú mačku a načo mu je, keď aj tak jej nič nezaobstsral? Nevieš sa s ním morálne o tom porozprávať? "počuj Feri, kľudne sa môžu naše mačky spolu hrať, aj jesť, aj srať... Ale raz vycistim ja, raz ty, raz kúpim ja, raz ty."

kitycat
8. nov 2024

Zeny, vam preskocilo? A to som slusna!!!!

Ten druhy chalan dotrepal macku, ktora sere do zachoda inej macky a zere z misky jeho macky. A nic pre nu nema! Misky, zachod, podstielku ci pelech, tak sa zda! Asi po nej ani tie hovna neupratuje zo zachoda, ved tie macky si to nepodpisu.

Ide o to, ze tento ma teraz za dve macky upratovat a posete fakt pripecene. Ze pn chodi na hajzlik aj inde? No a? Ale aj si to po sebe splachne. Zamyslite sa co ste mu pisete za "rady".

mirkam3
8. nov 2024

Mňa fascinuje, že bývate spolu dvaja dospelí muži, ale nie ste schopní si toto vykomunikovať? To čo máte 14 rokov? Alebo je to s rým mužským pokolenim fakt už taká bieda?
Normálne si so spolubývajúcim sadni a vysvetli mu, že ak máte spolu ďalej bývať, nech laskavo tu mačku porieši (veterinár, odčervenie, atd.). Podľa mňa kľudne môžte následne využívať spoločné vybavenie ak sú s tým mačky ok, a spolu znášať naklady (aj údržbu), možno je to aj lepšie ako mať všetko dvojmo, však by ma drblo v malom byte zapratanom miskami,WCkami atd hneď pri vstupe do bytu…

lenkakravcova
8. nov 2024

Tá však sa s ním porozprávaj. A keď to nebude riešiť porozprávaj sa s majiteľom bytu. Ten mu stanoví podmienky. Asi tam tiež nechce nejakú zaparazitovanu mačku.

sense
8. nov 2024

Tak ju zober k lekárovi ty na kontrolu,mňa udivuje že namiesto komunikácie s partnerom alebo spolubývajúcim treba písať na fórum. Ak sa bojím o svoje zviera a druhý nerieši tak vezme to zviera k lekárovi zistiť či je v poriadku.
A možno má spolubývajúci dosť tvojej mačky a preto to vyriešil takto

sense
8. nov 2024

@kitycat v prvom rade má komunikovať so spolubývajúcim a ako písal zradlo kupuje len to dáva do tej istej misky. Obaja ako soplave decká a nie ako dvaja dospelí ľudia. Lebo je problém povedať hej Jožo teraz máme mačky dve tak ako si podelíme starostlivosť o ne. Alebo si myslíš že ak aj kúpia druhý záchod každá bude chodiť do toho svojho a potom sa budú hádať že tvoja mačka nasrala do záchodu mojej? Alebo že výkaly tvojej cítiť viac ako výkaly mojej

autor
8. nov 2024

@kitycat dakujem velmi

autor
8. nov 2024

@mirkam3 mame 19 rokov, nemysli si ze sme stari 30tnici a myslis ze sme sa nerozpravali? On je same veď to je dobre to je dobre

autor
8. nov 2024

@sense tak ja ju mám brať na kontrolu tak to mám chápať tak že sa mam starat este aj o jeho macku a este si aj vsugerovat ze je to ok.

autor
8. nov 2024

@lenkakravcova vdaka ak to nepojde s ním skusim majitelku

kavasmliekom
8. nov 2024

🙄 Tak keď sa nedohodnete, otvor dvere, ona si nájde nového majiteľa, možno. 🙈

kitycat
8. nov 2024

@sense a to sa ti zda v poriadku, ze pouziva veci tej macky? Keby mala kazda svoju misku a hajzlik, tak ok, treba cas a naucit, ale tam nie je ani snaha...

@anonym ak by sa do tyzdna kamos nespamatal, tak macku beriem do utulku a jemu poviem ze vybehla z bytu lebo si ju nezatvoril 🥲

kitycat
8. nov 2024

@kavasmliekom myslime rovnako 🤯

autor
8. nov 2024

@kitycat na jednej strane mi je luto tej macky na druhej strane takto sa nedá zit

aandrea9
8. nov 2024

@kavasmliekom si úžasne empaticky človek

h2
8. nov 2024

No, vieš, určite by mal tvoj spolubývajúci kúpiť svojej matke všetko potrebné. Ale, to ešte neznamená, že keď bude mať jeho mačka svoju misku a svoj záchod, tak bude žrať len z tej svojej misky a vykonávať potrebu len do toho svojho záchoda. Tak isto tvoja mačka potom možno bude vyjedať z cudzej misky a kadiť do cudzieho. 🤷🏻‍♀️

kiki68
8. nov 2024

Ved mu daj ultimatum, bud zacne s mackou riesit veterinu a celu starostlivost na svoje naklady, alebo si budete hladat nove byvanie a dovi. Mozno ho to tukne. Zjavne si mysli, ze je to mila zabava na niekoho ineho naklady. Ale to my tu za Teba nevyriesime.

kavasmliekom
8. nov 2024

@aandrea9 a co mu mame poradiť, keď sa bojí že je chorá mačka a nechápe, že aj keď by mali 4 misky, tak budú žrať z jednej. Bud sa po rozprávajú a dohodnú nejaké pravidlá, alebo sa zbaviť maciek.

autor
8. nov 2024

vdaka uz sa to vyriešilo dakujem hlavne Kittycat za rozumny pohlad na vec. Mačku ide dať k rodicom, nema vraj peniaze na to aby sa o ňu staral.

rozculena
8. nov 2024

@sense nechápeš,že ten druhý sa o svoju mačku nestará? Že nič nekúpi?
Ako by sa tebe páčilo,keby ti spolubývajúci jedol tvoje jedlo a používal tvoje hygienické potreby?

sense
8. nov 2024

@rozculena pisal ze kupi granule aj kapsicky ken zo dava do jeho misky, prispevok o 16.13

sense
8. nov 2024

@kitycat ide o to ze nema zarucene ze bude zrat len zo svojej miskx a robit potrebu do svojjo zachoda. Preto sa mali dojodnut na starostlivosti. Mam dve macky a vidim ako zerie kazda zo svojho a chodi na potrebu do svojho.
Len tu vidno ze je nulova snaha z obich stran, jeden serie na to a druhy zrejme tiez nema moc sajnu o spolunazivani maciek a robia si napriek
Sa cudujem ze dokazu spolu vydrzat

sense
8. nov 2024

Autor keby msm taky strach o vlastne zviera a je mi toho druheho zvierata luto tak ja by som to urobila. Tebe ide len o teba sameho, na jednej strane napises ze ten druhy kupi granule aj japsicky a na druhrj strane ze sa nestara, len preto ze nema vlastnu misku

autor
8. nov 2024

@sense ale boha kupit kapsicky a dat ich do cudzej misky s tym ze tu misku predtym ani neumyje nie je ziadna starostlivost. Srala do hajzla mojej macke ale vyčistiť hajzel to uz nie...

sense
8. nov 2024

A co si mu nepovedal te treba zachod ocistit? Mozno mu len tvoja vadi a tiez zi to nevie povedat tak ti robi napriek

kitycat
8. nov 2024

@sense vy doma jete tiez z jedneho taniera? Naco vobec miska na vodu a na zradlo, vsak kydmem spolu
Debko doniesol macku z ulice a kupil jej kapsicku, a nic viac.
Fakt nechapem co mas v tejto teme za komentare, inde pises k veci a suhlasim. Ale tu?

sense
8. nov 2024

@kitycat vieš podľa toho ako dotyčný písal by mu vadilo aj to, keby ta druhá mačka mala svoju misku ale videl by že zrala z jeho. Nie nejeme z jedného taniera, ale píšem mám dve mačky doma ,majú dve misky na vodu, dve misky na granule aj dva zachody, aj tak žerú z jednej misky koľkokrát aj spolu a potrebu vykonávajú štýlom že kadia do jedného. Jednoducho ak máš dve mačky v byte v ktorom sa obe voľne pohybujú neustriehnes a nedosiahnes aby každá využívala svoje. Preto som mu napísala že sa mali porozprávať a dohodnúť. Alebo si mačku aj zo zachodom a miskou dať do izby. A preto si myslím že mu vadí ta druhá z princípu. A už vôbec mu neverím že mu je tej druhej mačky luto.Pretože dvaja normálny ľudia sa dohodnú a nie chlap príde vyplakavat na ženské fórum že sa bojí ako mu ochorie mačka lebo sa iná mačka vypotrebovala do záchoda jeho mačky.
A ešte by som chápala že si mačky začnú robiť alebo ničiť veci keďže jedna má už vybudované teritórium a zrazu tam príde druhá. Ale to autor nepíše ale zrejme to ešte dopíše aby ešte viac nakydali na spolubývajúceho.
Nemusíš mať rovnaký názor ani s mojím súhlasiť. Ale toto je môj nazor

kitycat
8. nov 2024

@sense to nema vyznam

Tvoje macky mozno mozu zrat z jednej misky. Oni maju kazdy svoju, chce to mat oddelene

aliziana
8. nov 2024

@sense keď máš 2 mačky, tak asi vieš, čo je FIV, kľudne sa už jeho mačka mohla nakaziť. Tak ale autor už písal, že je to vyriešené...

sense
8. nov 2024

@kitycat tak mu to mal povedať a na Tom trvat