icon

Spoločný pes po rozchode

Včera o 17:16

Zdravim, s partnerom sme sa rozisli a mali sme spolocneho psa. Travil vzdy viac casu so mnou a tak nejak bez debaty ostal so mnou aj nadalej. Partner sa s nim ale chce stretavat a ja nie som pripravena po tak cerstvom a bolestivol rozchode s nim byt nonstop v kontakte led si ho bude chcoet par krat do mesiaca vziat. Rozisiel sa on so mnou a ja sa z toho potrebujem spamatat sama, bez nejakeho kontaktu. Nejde o pomstu ani o nic ale jednoducho udrziavat kontakt a stretavat sa mi teraz nahana hrozu. Mozno to bude po nejakej dobe prijatelnejsie, ale teraz to tak citim, ze potrebujem no-contact. Co by ste spravili vy v takej situacii? Za tu dobu co sme od seba par tyzdnov sa ozval len ked ho chcel inac nic ci nieco nepotrebuje (granule, veterina…) teda ziaden extra zaujem nevidim ani. Nechcem byt ale ani ta zla ktora zakazuje, chcem len chranit seba, potrebujem veci spracovat a utriedit si myslienky.

Strana
z2
minenkaa
Včera o 17:18

@anonym_autor striedavka alebo nič,aj niečo platí keď ho aj chce?

tykat
Včera o 17:43

@anonym_autor daj mu ho, kym to spracujes alebo povedz ze nie. Akoze on sa chce pohrat so psom tak si dojde akoby nic? Poslala by som ho do certa. Este ze nemate deti.

anonym_f25521
Včera o 17:46

Predstav si, ze by si ty uz viac nemala byt so psom, ze by ho uz mal on. Je to predsa len laska k zvieratku. Pes ma tiez srdce. Ak mali krasny vztah, a pes ho lubi nebran im.

autor
Včera o 17:53
@anonym_f25521

Predstav si, ze by si ty uz viac nemala byt so psom, ze by ho uz mal on. Je to predsa len laska k zvieratku. Pes ma tiez srdce. Ak mali krasny vztah, a pes ho lubi nebran im.

@anonym_f25521 tak ja lubim tiez a tiez mam srdce, verim, ze kazdy kto si presiel rozchodom po vazne dlhorocnom vztahu a este pomaly zo dna na den sa potrebuje z toho spamatat a ked budete s tym clovekom nonstop v kontakte tak je to tazsie …

anonym_7a4ce8
Včera o 17:57

@anonym_autor ja by som mu psa davala, nech mu psa vzdy dá kamoska, mama... ked ho nechces vidieť osobne ak sa tak da a aj ty si trocha oddychnes mozno aspon od vencenia…

anonym_f25521
Včera o 17:57
@anonym_autor

@anonym_f25521 tak ja lubim tiez a tiez mam srdce, verim, ze kazdy kto si presiel rozchodom po vazne dlhorocnom vztahu a este pomaly zo dna na den sa potrebuje z toho spamatat a ked budete s tym clovekom nonstop v kontakte tak je to tazsie …

@anonym_autor Tak mu ho daj ako dieta kazdy druhy vikend na 3 cele dni. Ked si po psa pride nebud doma a tiez ked dovezie psa nebud doma. Teda ak mate este spolocny byt a ma kluce.

magic08
Včera o 17:58

@anonym_autor nebranit. odovzdat psa trva par sekund, to zvladnes. Granule a ostatne nech si byvaly kupi sam. Nové voditko tiež. Na povinnych ockovaniach alebo pripadne uhradu za zdravotne osetrenie v pripade ochorenia psa, by som trvala 50:50. Predsa to vie byt niekedy riadna polozka

autor
Včera o 18:24
@anonym_f25521

@anonym_autor Tak mu ho daj ako dieta kazdy druhy vikend na 3 cele dni. Ked si po psa pride nebud doma a tiez ked dovezie psa nebud doma. Teda ak mate este spolocny byt a ma kluce.

@anonym_f25521 nie kluce nema, rodicov mam uplne v inom meste takze cez nich tiez nie

autor
Včera o 18:33

Ja si myslim ze to po case bude mozne ale jednoducho prve mesiace su pre mna tazke pretoze sme sa nerozisli lebo som ho nelubila a zili sme spolu roky (nie od zaciatku sme mali psa) a teraz mi zo zivota vypadol clovek ktoreho som lubila, najlepsi priatel a clovek s ktorym som planovala zakladat rodinu a byt do konca zivota, fakt si neviem predstavit dostavat od neho aktualne spravy a stretavat sa ani na tu chvilu … neviem si pomoct

krasneleto
Včera o 18:53

@anonym_autor mozno som divna ale pes nie je dieta o ktore sa budem delit a udrziavat az do smrti kontakt... tak si ho fakt striedajte po 2 tyzdnoch, jeho prevzatie myslim zvladnes...

autor
Včera o 18:54
@krasneleto

@anonym_autor mozno som divna ale pes nie je dieta o ktore sa budem delit a udrziavat az do smrti kontakt... tak si ho fakt striedajte po 2 tyzdnoch, jeho prevzatie myslim zvladnes...

@krasneleto striedat si ho nebudeme on na to nema priestor ani cas chce si ho vziat len tak niekedy … asi ked sa nudi

krasneleto
Včera o 18:55
@anonym_autor

@krasneleto striedat si ho nebudeme on na to nema priestor ani cas chce si ho vziat len tak niekedy … asi ked sa nudi

@anonym_autor tak nech sa nudi mimo psa... keby ho skutocne tak velmi chcel a nevedel bez neho zit... tak by ho chcel na striedacku.... nech ti nelezie cez psa do zivota

anonym_f25521
Včera o 18:57
@anonym_autor

@anonym_autor Pozri ak si majitelka ty aj na cipe, aj na preukaze je len tvoja dobra vola mu psika davat. Z moralneho hladiska, ale mala by si davat. Pes ako som pisala ma velke srdce a vie lubit. Ak mali pekny vztah psikovi chybat bude. Ak si vsak rozhodnuta, nedat nedaj. Ale je dost mozne, ze za par mesiacov psik uz ani nebude chciet ist s nim na prechadzku. Bude sa tahat k tebe domov. Ked spominas, ze az za par mesiacov by si mu psika dala.

muchotrafka298
Včera o 19:01

Ked sa chce parkrat mesacne pohrat so psikom, nech ide vencit do utulku. O psa zaujem nema, neprispieva na jeho starostlivost, nechce si ho ani bravat na dlhsiu dobu ani striedat. Ked Ti nerobi kontakt s nim dobre, tak proste na to nepristup.
Moja kolegyna to tak mala, ale ona cez toho psa chcela naspat svojho bohateho ex, ktory ju odkopol. Ze si budu psa striedat, len aby mu bola stale pobliz a dufala, ze sa s nim da znova dokopy.On to po par mesiacoch stopol, o psa zaujem nemal ani o nu.

autor
Včera o 19:04
@anonym_f25521

@anonym_autor Pozri ak si majitelka ty aj na cipe, aj na preukaze je len tvoja dobra vola mu psika davat. Z moralneho hladiska, ale mala by si davat. Pes ako som pisala ma velke srdce a vie lubit. Ak mali pekny vztah psikovi chybat bude. Ak si vsak rozhodnuta, nedat nedaj. Ale je dost mozne, ze za par mesiacov psik uz ani nebude chciet ist s nim na prechadzku. Bude sa tahat k tebe domov. Ked spominas, ze az za par mesiacov by si mu psika dala.

@anonym_f25521 ale on si ju predsa mohol popytat vyvencit parkrat, nespravil to ani raz za tu dobu, byva nedaleko. Vziat si ju na par dni domov a vypustit ju len na dvor mu staci …

minenkaa
Včera o 19:11
@anonym_autor

@anonym_f25521 ale on si ju predsa mohol popytat vyvencit parkrat, nespravil to ani raz za tu dobu, byva nedaleko. Vziat si ju na par dni domov a vypustit ju len na dvor mu staci …

@anonym_autor bize baba či chces aby ti už napísali ,nechceš sa s ním stretnúť ,tak sa s ním nestretavaj alebo si dohodni s ním jasne pravidla a je

autor
Včera o 19:13
@minenkaa

@anonym_autor bize baba či chces aby ti už napísali ,nechceš sa s ním stretnúť ,tak sa s ním nestretavaj alebo si dohodni s ním jasne pravidla a je

@minenkaa tak napriklad ma zaujima aj nazor niekoho kto bol v rovnakej situacii a tych je tu malo

wolf_
Včera o 19:15

Bez výčitiek svedomia by som žiadala aspoň dočasne (čas ukáže čo a ako ďalej) nulový kontakt, a teda bez možnosti stretávať sa so psom.

A nedaj sa citovo vydierať psom. Áno, pes do určitej miery trpí vašim rozchodom, resp. jeho odchodom. Aj zviera má emócie, ale popravde v tejto situácii je pre psa dôležitejšie aby si ty v pohode, a nie aby sa raz za čas stretne s ním. Zmena je to veľká aj pre psa a momentálne si ty preňho bezpečná kotva. Pes to lepšie spracuje keď sa mu zachová jeho rutina, keď dostane svoju dávku pohybu, tréningu, hry a keď ten človek čo zostal (čiže ty) bude preňho stabilný parťák, a nie zosypaná kôpka nervov lebo ex si nárokuje na psa a nedovoľuje ti liečiť sa z rozchodu tak ako potrebuješ.
Pes nie je človek, ani dieťa. Je to člen rodiny, živá cítiaca bytosť, ale situácie spracováva inak ako človek.

Čiže za mňa - najpodstatnejšie ochrániť seba a zároveň je to vlastne ochrana aj psa. A ex partner? Holt, to sú dôsledky rozchodu, ktorý aj sám inicioval. Nemusí to tak byť navždy, ale teraz to tak proste potrebuješ, bodka.

haley7897
Včera o 19:16

Zablokuj ho. Seriózne. On sa nechce stretávať so psom, chce zostať v tvojom živote. Netusim aký starý je pes, ale neprekvapilo by ma, keby mu zostávalo ešte zo 10 rokov. V extrémnom pripade by som mu vyplatila polovicu nákupnej ceny psa a bye 👋🏽
Ver mi, žiadny normálny chlap nebude chcieť striedavku psa 'lebomutakstrašnechýba', celé je to len o tom aby zostal v tvojom živote...

marsmykkok
Včera o 19:18

@anonym_autor Nejako bezkontaktne to nejde? že napríklad ho zanesie kamoška k nemu a podobne? Alebo ak sa stretnete niekde na ulici mu daj psa a dovidenia... Možno je aj fajn že by si mu ho vedela dať ak pôjdeš na dovolenku alebo celý deň preč, ber to z tej lepšej stránky.

haley7897
Včera o 19:20
@marsmykkok

@anonym_autor Nejako bezkontaktne to nejde? že napríklad ho zanesie kamoška k nemu a podobne? Alebo ak sa stretnete niekde na ulici mu daj psa a dovidenia... Možno je aj fajn že by si mu ho vedela dať ak pôjdeš na dovolenku alebo celý deň preč, ber to z tej lepšej stránky.

@marsmykkok akože x rokov sa bude tretia osoba obmedzovať a prispôsobovať aby medzi nimi robila sprostredkovateľa? 🤪😵‍💫

anonym_c9d6c8
Včera o 19:22

Ja som mala s exom psa a môj muž mal s ex kocúra. Pes dôchodca je u nás každý druhý víkend a cez prázdniny aj častejšie. Kocúra chodíme navštevovať k mužovej ex. Teda k jej mame 😁 akože, niekomu to príde divne, ale my sme teraz už všetci kamoši, máme svoje životy. Začiatky ale boli ťažké a ja ťa chápem. Nášho psa dávala exovi kamoška tie prvé týždne. Ja som to doma preplakala. Potom som druhu krízu mala, keď som ho videla s novou frajerkou. Opäť nabehla kamoška. Muž to mal s kocurom podobne, tiež si ho zo začiatku brával, ale mačky také zmeny úplne nezvládajú.

Každopádne, moja rada - nebráň mu, psík tiež cíti, že nastala zmena, vníma tvoje nálady a určite mu jeho pán chýba. Hocikto, suseda, kamoška, kamoš nech ti s tým pomôže. Alebo ho popros, nech on niekoho pošle, sestru, mamu, kamoša. A uvidíš, že časom to bude lepšie a ľahšie🙂

minenkaa
Včera o 19:22
@anonym_autor

@minenkaa tak napriklad ma zaujima aj nazor niekoho kto bol v rovnakej situacii a tych je tu malo

@anonym_autor samozrejme ,že je takých malo,to sa treba rozísť s rozumom a kto to tak spraví,vo väčšine rozchodoch je aspoň jeden ublizeny a ako potom reagovať
Chovaj sa tak k bývalému ako by si bola bez psa

autor
Včera o 19:23
@marsmykkok

@haley7897 ano psik nie je stary, bola by som najstastnejsia ak by to bolo 10+ rokov, takze by som ho musela vidiet este dlho …
@marsmykkok ked som sla naposledy prec, tak som mu pisala a nemal cas

abbey1
Včera o 19:23

Odovzdať mu psa medzi dverami trvá pár sekúnd. Nerob z toho drámu. Časom ho to možno prestane baviť. Ten pes bol na neho tiež asi naviazaný.

marsmykkok
Včera o 19:24
@haley7897

@marsmykkok akože x rokov sa bude tretia osoba obmedzovať a prispôsobovať aby medzi nimi robila sprostredkovateľa? 🤪😵‍💫

@haley7897 nie, prvé mesiace a potom keby mal nejaký záujem je to aj fajn že napríklad cez dovolenku by mu psa mohla dať lebo hotel pre psov drahý a často obsadený a starostlivosť nič moc. Teda to zobrať z lepšej stránky. A lepšia stránka v tomto je aj že nejako sa dohodli a je u nej pes, ked k nej mal bližšie, veľa partnerov naschvál sa dohodnúť nechce a psa majú na striedavku alebo nedajú. Pričom pes vždy iklinuje hlavne k jednému členovi, ale ľudia si robia naschvál. Tu to dopadlo celkom fajn ešte.

autor
Včera o 19:24
@abbey1

Odovzdať mu psa medzi dverami trvá pár sekúnd. Nerob z toho drámu. Časom ho to možno prestane baviť. Ten pes bol na neho tiež asi naviazaný.

@abbey1 mrazi ma ked mi zazvoni telefon alebo pipne sprava a neviem ci to je on. Ak je to drama, tak ok, ale take su moje cerstve pocity

haley7897
Včera o 19:25
@anonym_autor

@haley7897 ano psik nie je stary, bola by som najstastnejsia ak by to bolo 10+ rokov, takze by som ho musela vidiet este dlho …
@marsmykkok ked som sla naposledy prec, tak som mu pisala a nemal cas

@anonym_autor za mna najlepšie pretat pupocnu šnúru teraz a nenatahovat. Ja si teda neviem predstaviť komplikovať si život stridavkou pre psa.

autor
Včera o 19:25
@marsmykkok

@haley7897 nie, prvé mesiace a potom keby mal nejaký záujem je to aj fajn že napríklad cez dovolenku by mu psa mohla dať lebo hotel pre psov drahý a často obsadený a starostlivosť nič moc. Teda to zobrať z lepšej stránky. A lepšia stránka v tomto je aj že nejako sa dohodli a je u nej pes, ked k nej mal bližšie, veľa partnerov naschvál sa dohodnúť nechce a psa majú na striedavku alebo nedajú. Pričom pes vždy iklinuje hlavne k jednému členovi, ale ľudia si robia naschvál. Tu to dopadlo celkom fajn ešte.

@marsmykkok tak jemu ani nenapadlo, ze by si psa chcel nechat on, vobec tuto temu neriesil pri rozchode

abbey1
Včera o 19:26
@anonym_autor

@abbey1 mrazi ma ked mi zazvoni telefon alebo pipne sprava a neviem ci to je on. Ak je to drama, tak ok, ale take su moje cerstve pocity

@anonym_autor Okrem toho rozchodu, ublížil to nejako? Chová sa k psovi nevhodne?

Strana
z2