icon

Sú psie piškoty vhodné ako pamlsky?

11. feb 2025

Ahoj. Sú vhodne psie piškoty ako pamlsky? Alebo ešte aké druhý pamlskov odporúčate ? Chceme si doma spraviť dobrú zásobu

Strana
z2
ska1991
11. feb 2025

Ahoj
Naprosto!
Náš psík je po akútnom zanetu slinivky a psie piskoty nám boli veterinarom odporúčané ako jediný pamlsok. Vraj sú bez tuku a môže zjesť hocikoľko 😇

autor
11. feb 2025

@ska1991 Moc ďakujem za info!

wolf_
11. feb 2025

A za mňa rozhodne nie 🙂

zojazoja
11. feb 2025

Obilniny, oleje, tuky..psie piskoty😉 my si dávame u jednej kočky vyrábať psie pamlsky.

autor
11. feb 2025

@wolf_ prečo keď ich dávajú aj veterinárny

ukgirls
11. feb 2025

palsky davas za odmenu a nie na ila-takze nevidim v tom problem ... psie piskoty neobsahuju tolko cukrov tukov ako normalne a su vhodne ...

autor
11. feb 2025

Zloženie: pšeničná múka, cukor, vajcia. Píšu

wolf_
11. feb 2025

Lebo zloženie. To má byť niečo vhodné pre psa? Pardon, ale ani náhodou. Hoc by mi to tvrdil veterinár, proste nie. Ak kvalita tak naj 100% mrazom sušené mäso, ale to chápem, že je pre mnohých nad finančný strop pamlskovať len tým. Ale okrem toho je kopec rôznych pamlskov, ktoré sú aj finančne dostupné a aj kvalitné. Stačí pozerať zloženie - žiadne vedľajšie živočíšne produkty, žiadna pšeničná múka, žiaden cukor apod.. a na prvých priečkach mäso...

abbey1
11. feb 2025

Nie, náš pes ich ani nechce.

katarinaba
11. feb 2025

A naco potrebujes pamlsky? Pes ich vobec nepotrebuje. A ako odmena pri vycviku je najlepsie krmenie z ruky dennou davkou krmiva. Alebo cast pri vycviku, cast do misky.

wolf_
11. feb 2025

@katarinaba súhlasím.. kŕmna dávka naj.. ale aj pamlsky sú fajn - ako odmena vyššej hodnoty..

autor
11. feb 2025

@katarinaba granule pri výcviku nechce

pribinak
11. feb 2025

Pri výcviku som dávala detske alwbo cisarske parky nakrájané na krúžky. Super su aj teľacie

Nás pes piskoty nechce

autor
11. feb 2025

@pribinak náš ich chce. Začala mu ich dávať svokra. Párky mu nechceme dávať, to nezjem ani ja

chrobak7
11. feb 2025

@wolf_ Mali by sme sa spýtať tvojho psa, ako je spokojný so zložením stravy. Či má rovnaký názor, ako ty.

katarinaba
11. feb 2025

@wolf_ u nas je naj lopta, ani suncicka sa nechyta 😁😁😁

wolf_
11. feb 2025

@chrobak7 chuť do jedla, kondícia a zdravotný stav mi dáva dostatočnú odpoveď. Ale ďakujem za záujem o môjho psa 😉

wolf_
11. feb 2025

@katarinaba tak ja využívam všetky možnosti odmien a veru hračky sú super 👍😁

nynia
11. feb 2025

Ja teda nedavam ziadne nevidim v tom zmysel, najma ak chces kvalitne pamlsky nie plne muky a obilovin tak tie ceny su riadne prehrotene. Na zaciatku vycviku som davala granule, teraz si vystaci s hrackou ako odmenou. Jedine co davam tak ked ostava sama doma striedam kralicie usy alebo brit funkcne pamlsky tie tycinky alebo od barfky kuracie krky s kelpou. Ale tak ked chces kvalitne pamlsky tak napriklad Carnilove, Brit, Barfky, Acana, Alfa, Soopa, Mapes, Marp, Woolf, Calibra, Fish4Dogs, Natureca, Feda budu dobra volba.

lenkakravcova
11. feb 2025

@wolf_ asi v tom, či dávať psovi len mäso alebo aj obilniny najprv treba zodpovedať otázku, či je pes mäsožravec alebo všežravec. Či to dokáže stráviť. A podľa výskumov aj keď sa javí na pohľad ako mäsožravec, má travenie všežravca. Takže tie piškóty nie sú problém.

"Ano biologicky je pes masožravec, což je vidět např. na zubech, délce střev, které jsou kratší než např. u prasete, ale přibližně stejně dlouhé jako u vlka.

Ovšem podle posledních studií se potvrzuje spíše to, že pes je všežravec a dokáže strávit škrob i sacharidy a z toho důvodu je pes domestikovaný. Pes na rozdíl od vlka dokáže trávit zmíněné škroby a to díky odlišnému genomu vlka, u psa je to produkce enzymů, amylázy a maltázy (dva důležité enzymy při trávení škrobu). Dnešní pes má oproti vlkovi několikrát vyšší aktivitu genů, které kódují oba enzymy.

Ve slinách psa nebyl nalezen ani jeden enzym (amyláza a ptyalin) na rozdíl od člověka. Tyto enzymy štěpí rostlinné bílkoviny/proteiny, což s velkou pravděpodobností vedlo k milné domněnce o tom, že pes nedokáže trávit sacharidy a škrob. To ovšem není úplně pravda, protože pes sice netráví v dutině ústní, ale na začátku tenkého střeva, kde se vylučuje pankreatická amyláza (enzym produkovaný slinivkou břišní), který je dokáže rozštěpit. Ve střevní šťávě psa se nachází také maltáza a sacharáza a další jiné enzymy, které tráví štěpné produkty škrobu a lehké sacharidy (např. sacharóza). Poslední studie ukazují na fakt, že právě efektivní trávení škrobů a sacharidů byla důležitou součástí k domestikaci a oddělení vlka od psa."

iwesska
11. feb 2025

Kolegyna robila vlastne psovi - ovsene vlocky+vajicko+tuniak vo vlastnej stave. Mas to rychle a urcite lepsie ako piskoty.

wolf_
11. feb 2025

@lenkakravcova ja nie som za grain free - napriek tomu, že názory sa líšia, ja osobne sa nevyhýbam obilninám. Ale je obrovský rozdiel, či je napr. v granulách (alebo aj tých pamlskoch) na prvých priečkach mäso a následne to pokračuje napr. jačmeň alebo ovos alebo ryža.... Alebo či je na prvej priečke pšeničná múka a pokračuje to cukrom 🙃 Medzi piškótami a úplným grain free je ešte veľká škála...

dobryden
12. feb 2025

Neries ,ja mojmu dam kadeco ako panelákom a zozerie vsetko,suchare,chlieb.Dolezite je aby poslúchali,nie ake to ma zloženie.Ty tiez asi neješ bio maso chovane len na luke a nedokrmovane tym cim by nemalo,ci?Jes to co je v obchide pone eciek a farbív a kvoli psovi si robis hlavu? Piskoty,suchare,proste to co najdes doma jje vhodne ako odmena za posluchanie.

dobryden
12. feb 2025

@katarinaba to je dobry napad akurat ak mas psa co žerie granule za trest sa to moc neda realizovať🙂

dobryden
12. feb 2025

@lenkakravcova Suhlasim,este pridám ze pes dokaze bez masa fungovat kedze je to medvedovita šelma,narozdiel od macky,kt bez masa neprežije lebo je to mačkovité šelma🙂Takze kludne pes prezije bez masa.A inak su vegetariánske granule ore psov,ludia co su vegie a maju psov a nechu aby kvoli ich psom umierali ine zvieratka kupuju vegie granule pre psov,sice si drahsie ale je to pekna myšlienka zachranit aj ine zvierata pred zožratím😉

moonlight1210
12. feb 2025

Nechystas sa ho tymi mlskami krmit miesto zradla, tak pokojne mu ich daj. My davame este aj psiu cokoladu.
Kedze to maju raz za cas, v pohode mozu.

autor
12. feb 2025

@dobryden jem mäso nakupované len na malých farmách, tak isto mlieko, jogurty, vajíčka atd. Snažím sa čo najviac vyhýbať všetkým e-čkam a farbivám najviac ako sa dá.

dobryden
12. feb 2025

Super,vela ludi to podceňuje.

muzskylukas
13. feb 2025

Ja by som sa pozeral na to ako na ne reaguje môj pes a nie sa pýtal iných. Každý pes je iný a ina osobnosť ako my ľudia

autor
13. feb 2025
Strana
z2