Sused dáva psovi rezne
Máme psa ktorý je väčšinou vo vnútri, ale keď sa pýta púštame ho von na dvor. Niekedy sa pýta späť o 5minut niekedy až o hodinu. Iba náhodou som zistila, že vždy keď sused prechádza pred nás dom pes sa pýta von, lebo dostane jesť, väčšinou rezeň. Sused je starý pán 80+, bol upozornený ale nepomohlo. Hovorí že nemá zuby tak nevládze zjesť rezne tak radšej dá psovi. Vlani na jeseň sme dovolili susedovi opraviť dom z našej strany. Denne niečo robkal, kým sme boli v práci a veľmi si nášho psa obľúbil. Keď pes počuje odchádzať suseda z domu ide sa zblázniť. Od jesene pribral 2-3kg
Je to stary pan, ktory asi zije sam a je mu smutno, ked dava psovi rezne, tak vy mu dajte o to menej potravy.
Hádam nechceš povedať ze sused ma každý deň rezne....
Sem tam keď dostane pes rezeň tak sa mu nič nestane
Mame Labradora, vacsinou je granule, z domace ho ma rad varenu zeleninu, kosti,. Nas sa sused pytal, ci a Co mu moze obcas hodit, dohodli sme sa v pohode. Ale nepride mi ok krmit cudzie ho psa bez dovolenia, lenze u 80+ stareho cloveka uz asi nepochodis. Jedine byt s nim cely cas vonku.
A potom.ze dochodcovia biedu trù.Kazdy den rezen.krory ide psovi a teda nieco aj dedko zjest musi.
Aspon vieme kto je vinny.ze pes je obezny.
Uz som tu citala asi ozaj všetko.
PS vytešuj sa.ze po ňom nehadze papeky.aj taki susedia su.
Netesilo by ma, keby mi ktokolvek krmil psa, lebo je zlozite skontrolovat, co mu dava a zaroven aj krmnu davku. Ak su to vyprazance, o to viac.
Moj muz mal rovnaky problem - stary pan mu psa krmil cez plot cestou z obchodu, a ked sa mu manzel pokusal uz aj znacne raznejsie dohovorit, pan mu povedal, ze sa tesi, ked mu kupi a hodi par kruzkov sunky, tak to manzel nechal tak.
Toto by aj mne vadilo. Áno, z pohľadu starkého to zlaté je, ale psovi to nerobí dobre. Má sused deti? Tie by mu nevedeli dohovoriť?
No ako sa má váš havino 😄 Fajnšmekr😁 Vidíš aspoň ho má rád a obľúbil si ho ,ako píšeš je už starý pán tak aspoň sa poraduje keď mu takto dá. My sme mali susedov co mali psa a niekto im hádzal pokazené mäso pravidelne a to by ma už nasralo ale toto nie .
@simona20201309 dcéra mu denne nosí
jedlo v obedároch, pýtala som sa ho čo dáva, lebo jedným susedom niekto otrávil psa, tak povedal že mäso, je jedno či vyprážané či na prírodno rezeň je rezeň. Keď pes dostane suchý rožok tak záhradné na záhrade
Kúpte susedovi 10 kg vrece granúl,ktoré žerie váš pes a poproste ho,že keď chce psovi dávať nech mu dáva tie granule.Bude to win - win situácia.Starcek bude môcť ďalej tráviť čas so psom a pes nebude krmeny reznami
Tak daj psovi menej zrat a hotovo 😀 Nekaz im ten vztah
Ja by som to neriešila ak pes nemá z toho gastro problémy... A priberá hlavne z preto, že potrebuje pohyb, dvor nestačí, chodievajte s ním na prechádzky, nie z minikúsku mäsa čo dcéra donesie susedovi v obedári asi niekde zo školskej jedálne. Sused proste sa cíti osamelo a poteší ho ak ho má psík rád a vie ho potešiť...
dajte psovi náhubok 🤷♀️ Kedysi som videla na jednej bráne tabuľu s prosbou: Prosím nekŕmte nášho psa! Netrpí hladom. Ďakujeme!
Pýtala som sa majiteľa prečo to tam majú a že tiež nejaký dedo (so stareckou demenciou) kŕmil ich psa- plesnivým, skazeným jedlom- nevedel to vyhodnotiť. Nemecká doga uhynula... Teraz majú druhú dogu a púšťajú ju v prednej časti pozemku minimálne a s náhubkom 🤷♀️
@janinah veď píšem že mu denne nosí dcéra, nemyslíš si snáď že on tie rezne bude denne vyprážať doma?
@marsmykkok chodíme ho venčiť pravidelne
Z par kuskov masa,co mu da urcite nepribral 3 kg. Na zimu zvyknu psy priberat. Ja by som sa nehnevala na suseda. Moja neboha suseda tiez krmila nasho psa. Suchym chlebom. Psovi z toho nic nebolo a za tych par kuskov,co mu hodila,som jej nechcela kazit radost.
anonym a koľko kg má pes? Predpokladám že stredné alebo veľké plemeno, určite nie malý 2kg čo na zimu pribral 3 kg... Ak priberá, dávajte mu menej vy a fakt ten minikúsok mäsa čo dcéra donesie v obedári nejako jeho váhu neovplyvní.
Snáď susednnwjw denne rezne… ale no…. Pochopím ste mäso denne, ale neverím, že mu nosia len vyprážané
@marsmykkok border kólia ma 27 kg
Nehovorím, že je to v poriadku, ale napr. moja babka takto kŕmila psa, že vždy čo varila, dala jesť aj psovi a veru aj rezne mu vysmažila, a ten pes tak dlho žil, že viac ako sa udáva. Umrel na starobu, to teraz vidíš u psov máličko, že umierajú na starobu, väčšinou umierajú predčasne na rôzne choroby ako rakovina a iné, pretože sú kŕmené granulami. Pán má jedlo asi z vývarovne, tie porcie nie sú zase až také veľké, tak by som si z toho asi veľkú hlavu nerobila, pre mňa by to bolo menšie zlo ako granule. Ale chápem, že ťa to môže hnevať.
tak to je veľký pes, to čo mu dá je nič z jeho dennej dávky a ako psíčkarka nevidela by som problém. Vždy lepšie nech ho krmi aj hoci niečím nezdravým a viete že ho má veľmi rád ako keby ho neznášal a musíte trpnuť či mu nehodí nejakú otravu...
@marsmykkok normálne celý vyprážaný rezeň mal pes v papuli väčsie ako dlaň, pes už je ako na obr6
No a ja som na nervy keď chodíme raz za týždeň k starým rodičom a môj dedo dá tajne nášmu psovi kolečko šunky…. Tiež mu neviem vysvetliť, že mi to vadí (keď je obed sledujem ho jak policajt), začala som to robiť tak, že večernú dávku jedla mu tam donesiem a keď jej chce niečo dať, dá jej z toho. Potom ten zvyšok dostane večer, aj ja spokojná aj pes a aj dedo
no co spravis. Samozrejme vsetci vieme, ze psy by takuto stravunemali zrat ale uprimne, podla mna 50% vsetkych psom dojedaju nezjedeny obed po majiteloch. Ku nam chodi psik od susedov, rano caka pred branou ja mu otvorim, pohraju sa s nasim, vyzerie co sa da a ide domov. Raz som mala von v altanku asi desatlitrovy hrniec kapustnice. Zozral vsetko aj kyslu kapustu, aj zemiak, maso aj bobkove listy a cibulu. Pokrievku neviem ako dal prec ale je to border kolia ta predsa vie vsetko 🙂 Tym chcem povedat, ze psy su proste pazrave a ten rezen sem tam to ma vas psik ako male vianoce
Borderka s 27 kg musi byt riadne vypasena, lenze to aj ak mala 25kg. Toto nie je normalna vaha na borderu. Takze bez ohladu na rezne, uberte krmnu davku psovi. Ziadne prechadzky zbytocne teraz nehrotte ak si myslite ze "schudne chodenim", pretoze v takej plus kondicii si zbytocne donici klby. Pes potrebuje vyraznejsie znizit prijem a to bez ohladu na to ci je zima alebo nie.
Situaciu s dedkom a reznami nevyriesite, si osobne myslim. Ale ak viete ze pravidelne pes nieco denne od neho dostava a nie je ine riesenie, no tak mu davaj len 50-60% krmnej davky. Aspon to ovplyvnit vies...
A ano, neprijemne sice, ale ver, ze neprijemnejsi su ti susedia co na psov pindaju, stazuju sa, strielaju vzduchovkami atd...
@vero13 hahah teraz si mi pripomenula keď som chodila s mojim malým 4kg yorkshirom k starkej a starkemu, a starký ho vždy ale ze vždy odlakal na balkón a dal mu mäso. A keď som ich pristihla tak starký ze jaj, to mi len spadlo na zem🙈🤣
Neexistuje aby mi niekto cudzí kŕmil psa, hoc aj superprémiovým krmivom, a už vôbec nie rezňami. Psa by som na dvore/v tej časti dvora bez našej prítomnosti nenechávala (hej, je to obmedzujúce a odveci, ale takýmto ľuďom fakt nevysvetlíš). Prípade by som si tam dala tabuľu, že zákaz kŕmenia a priestor je monitorovaný kamerovým systémom, možno aj to by pomohlo, a keď nie, tak skrátka len zamedziť, aby tam, kde ho môže kŕmiť bol pes sám.
Susedovi by som dala k dispozicii nejake vase granule, ked chce psa potesit nech mu hodí zakazdym z nich a vysvetlite mu ze ma od veterinara zakaz takych jedál inak moze uhynut (vymyslela by som si diagnozu), ak ma zvysne jedlo nech to podaruje inym pre zvery ci macky....

Zlatý sused! Čo by sme mnohé za takých dali! A zas, koľko rezniv by psovi musel dať, aby takto pekne priberal? Možno ma malo pohybu…preto sa pýta von… ale to my nevieme…. Možno je len mlsný, a preto pribral….