icon

Zákaz vstupu so psom do obchodu

petuska652
23. mar 2025

Ahojte. Prosím vás, potrebujem sa poradiť. Mám malého 2 kg psíka, naučený všetkým hygienickým návykom, nešteká, je kamarátsky, miluje ludí aj deti. Len je chorý, má problém so srdiečkom + každú hodinu sa musí venčiť, takže je pre mňa nepredstavitelné nechať ho samého doma. Rozumiem také obchody s potravinami, že tam pes z hygienických dôvodov nemôže… ale… napr. pepco, kik, action…a veľa iných obchodov.. Mám psíka v taške a vyhadzujú ma odtial že nemôžem vstúpiť so psom. Keď potrebujem niečo kúpiť a nemôžem s ním vojsť, tak mám proste smolu. Niektoré obchody ani nemajú eshop, takže neviem to ani objednať domov. A nechať ho samého pred obchodom určite nehrozí.. chcem sa preto len opýtať, neexistuje nejaká výnimka pre chorého psíka že môže do daného obchodu ísť? Možno som naivná, ale je to pre mňa dosť problém, no pes je pre mňa na prvom mieste takže určite ho nenechám doma trápiť sa aby som ja mohla ísť do obchodu.. len sa informujem. Ďakujem 🙂

Strana
z4
martinkatinka
23. mar 2025

V kiku, pepcu a actione su tiez potraviny.

koniarova
23. mar 2025

Nie. Určite nič také neexistuje.

lilope
23. mar 2025

@petuska652 prečo ho nemôžeš nechať pred obchodom? Bežne tak vídam psov, tých pár minút snáď vydrží. Výnimky by mali mať len vodiace psy.

pribinak
23. mar 2025

Pes na 1. mieste, ok. Tak popros kamosku, susedu, kolegyňu, mamu, ….aby ti kúpila čo potrebuješ

zuzanockamt
23. mar 2025

@petuska652 To ani do práce nechodíš? Ani so sebou k lekárovi?

petuska652
autor
Autor odpoveď zmazal
wolf_
23. mar 2025

Napr. u nás do pepca v pohode, zaujímavé. A neplatí, že tam kde sú potraviny nesmie - napr. slovnaftka môže alebo aj iné príklady... ale to si sa nepýtala. Nie, nemyslím si, že existuje výnimka na toto - aspoň ja o tom neviem. Výnimka býva za určitých okolností len na asistenčné psy a podobne. V tvojom konkrétnom prípade žiaľ si to zariadiť len inak - zabezpečiť si stráženie na ten čas alebo celkovo sa zariadiť inak. Psa pred obchodom by som nikdy nenechala ani ja, je to nezodpovedné z mnohých ohľadov a dokonca aj protizákonné. Chápem ťa, ale výnimku na toto nedostaneš.

petuska652
autor
23. mar 2025

@zuzanockamt v práci je somnou ;)

slavomira236
23. mar 2025

@petuska652 som rada ze tam nemozu a tak to ma byt..jedine vodiace mozu

petuska652
autor
23. mar 2025

@wolf_ ďakujem veľmi pekne za milú odpoveď 🙂

pribinak
23. mar 2025

@petuska652 Ehm, toto si chcela napísať asi niekomu inému

lilope
23. mar 2025

@wolf_ proti akému zákonu je nechať psa na nevyhnutný čas pred obchodom?

petuska652
autor
23. mar 2025

@lilope Nenechám ho pred obchodom tak isto ako by som nenechala pred obchodom dieťa, psi sa kradnú (mám s tým žial skúsenost), takže radšej sa na ten obchod vykašlem ako riskovať že ostanem bez psa

martinkatinka
23. mar 2025

@petuska652 tak co riesis? Nepustaju psov do obchodu, tak tam nechod.

abbey1
23. mar 2025

@petuska652 Úprimne? Som milovník zvierat, ale nemyslím, že zviera patrí do obchodu
Ako často potrebuješ v takých obchodoch nakupovať? Myslíš, že je to vhodné miesto pre tak ťažko chorého psíka? Veď ho raz mesačne na ten nevyhnutný čas nechaj doma s dozorom, obehaj obchody a je vybavené.

simca06022011
23. mar 2025

ono to vsetko je individualne, su obchody, aj shoping centra, kde psov pustia a su take kde nie... ako nepoviem ani n, keby to bol pes ako moj, co proste v kabelke si ho neodnesiem... A tiez suhlasim s tym, ze nechavat psa pred obchodom je celkom, neprijemna vec, aj keby som neriesila ukradnutie tak by som bola v nerovoch, ci neotravuje okoloiducich, alebo niekto jeho, alebo (co moj kedysi aj spravil) sa neodhryzol z voditka :D
Chces pocut pravdu? prezila by som spokojne bez haraburdarni ako je pepco, kik a spol, ak ma nepustia, tak maju smolu. Ale aj inokedy, ked som bez psa. ja som uz psa videla aj v coop jednote u nas :D Tak ako mas restiky, kde psov nepustia a take kde ich pustia... Vies ze ta nepustia, nechod tam.. alebo si niekeoh vezmi so sebou.

lilope
23. mar 2025

@petuska652 už som to čítala. Psa nemôžeš vziať dnu a nechceš ho ani nechať vonku. Tak potom akú radu očakávaš?

petuska652
autor
23. mar 2025

Vďaka už radu nepotrebujem, velmi dobre viem že kde je zákaz je zákaz a rešpektujem to… len som sa pýtala či neexistuje výmimka to je všetko 🙂 ďakujem vám

drianaa
23. mar 2025

Mám kamošku a mala malú čivavu, keď potrebovala niečo súrne takto vybaviť, mala veľkú kabelku a psíka tam privrela - nie úplne, ale tak aby ho nebolo vidieť. Ak potrebuješ niečo extrémne súrne z tých obchodov, tak tých pár minút to psík vydrží, ak sa len potrebuješ tárať a motkať po obchodoch, tak daj psíka niekomu strážiť.

7miriam77
23. mar 2025

Vážne niekomu vadí psík v kabelke v pepcu,kiku... atď? Keby bolo na mne,tak by si nemala problém. Nechápem 🤔

dadus841
23. mar 2025

Ja pracujem v obchode s oblečením a k nám chodia ľudia so psíkmi 🙂 Ešte dokonca jedni chodia s dospelým labradorom, ktorý chodí po obchode bez vodítka 🙂 Nikoho si nevšíma, len sa prechádza po obchode kym si nakupia jeho majtelia 🙂

martinkatinka
23. mar 2025

Inak, uz som zazila pani, ktora mala dvoch psov v kociku. Po upozorneni bola extremne protivna, isla dalej pomedzi regale, psy jej slintali z toho kocika, ona sa suchala okolo stojanov s oblecenim. No ja som radsej odisla.

martinkatinka
23. mar 2025

@dadus841 no ja by som sa teda poriadne zlakla 🤦

koniarova
23. mar 2025

@dadus841 a ty by si ich mala upozorniť,že takto chodiť nemajú. 😉 Aj na to si tam.

1mata
23. mar 2025

@petuska652 zvieratá by nemali byt v obchode, ani v reštauráciách. Mne osobne to vadí, nech je akokoľvek čistý

wolf_
23. mar 2025

@lilope Zákon č. 282/2002 Z.z, § 4, odsek 1 a 3

1mata
23. mar 2025

@dadus841 To je super. Potom si niekto chlpaté oblečenie 👍🏼
Si majiteľkou daného obchodu?

lilope
23. mar 2025

@wolf_ tieto odseky uvedeného paragrafu príslušného zákona nezakazujú nechať psa pred obchodom.

dadus841
23. mar 2025

@1mata Neboj sa, neobtiera sa o oblečenie. Skôr by som povedala, že niektorí ľudia sú horší ako zvieratá, keď sú schopní hodiť oblečenie na zem a zo špinavými topánkami ich pošliapať a nechat tak 🙂 ale to už nikto nevidi radsej 🙂

wolf_
23. mar 2025

@lilope prikazujú predchádzať tomu "aby pes útočil alebo iným spôsobom ohrozoval človeka alebo zvieratá, a zabraňovať vzniku škôd na majetku, prírode a životnom prostredí, ktoré by pes mohol spôsobiť." = tým, že ho priviažeš pred obchod predchádzaš tomu, aby sa vrhol po mne alebo po mojom psovi? Kusol alebo poškrábal, vyskočil na mňa? Ja nie som povinná dávať pozor na cudzích psov a obchádzať ich tak, aby im už nedosiahlo vodítko. Za to ty si povinná tomu predchádzať (čo z obchodu keď ani nevieš čo sa deje vonku asi nepredchádzaš).

Strana
z4