Zákaz vstupu so psom do obchodu
Ahojte. Prosím vás, potrebujem sa poradiť. Mám malého 2 kg psíka, naučený všetkým hygienickým návykom, nešteká, je kamarátsky, miluje ludí aj deti. Len je chorý, má problém so srdiečkom + každú hodinu sa musí venčiť, takže je pre mňa nepredstavitelné nechať ho samého doma. Rozumiem také obchody s potravinami, že tam pes z hygienických dôvodov nemôže… ale… napr. pepco, kik, action…a veľa iných obchodov.. Mám psíka v taške a vyhadzujú ma odtial že nemôžem vstúpiť so psom. Keď potrebujem niečo kúpiť a nemôžem s ním vojsť, tak mám proste smolu. Niektoré obchody ani nemajú eshop, takže neviem to ani objednať domov. A nechať ho samého pred obchodom určite nehrozí.. chcem sa preto len opýtať, neexistuje nejaká výnimka pre chorého psíka že môže do daného obchodu ísť? Možno som naivná, ale je to pre mňa dosť problém, no pes je pre mňa na prvom mieste takže určite ho nenechám doma trápiť sa aby som ja mohla ísť do obchodu.. len sa informujem. Ďakujem 🙂
@wolf_ pozri, pokiaľ nie je explicitne uvedené, že osoba vodiaca psa nemôže psa nechať bez dozoru, tak psa pred obchodom nechať môžeš. Predchádzať tomu, aby pes ohrozoval človeka môžeš aj keď ho necháš pred obchodom. Pripevníš vôdzku, necháš košík a pes bude dostatočne ďaleko od vchodu do obchodu aby nemal dosa. Nemôžeš si vykladať zákon podľa seba, vždy sa musíš držať uvedeného textu bez subjektívneho výkladu.
Výnimku majú len vodiace psy.
zakon je zakon a musis respektovat .. moja bola tiez chora a tiez som ju vsade kde sa dalo nosila . ale respektovala som obchody kde nemohla .. ak som nutne nieco potrebovala tu chvilu doma vydrzala..zas niesi v obchode xy hodin .. moja bola v kociku pre psa - uz nevladla vela chodit a potrebovala svoje lieky takze ked bolo nutne isla somnou a taska nieje tak pohodlna ako sa zda ... niekedy je pre psa lepsie ostat doma a odpocivat ako ho trepat vsade so sebou
2 kg daj do batoha pre psy. Kto si to všimne? Vieš, že žiješ na Slovensku. Humusaci môžu obchytkávať všetko, obtrú sa o všetko, a antipsickari si to potom pekne kúpia. Fajne.
Neboj sa tých pár minút bez teba pes vydrží. Osobne do takých obchodov nechodím ale ani neviem z akého dôvodu by tam mali pustiť psa. Pes je zviera nie malé dieťa, ktoré nemôžeš nechať bez dozoru.
@lilope takže keď si uviažem psa pred obchod ďalej od vchodu, dám mu náhubok, pôjdem si nakupovať... a zatiaľ môj pes skočí na malé dieťa, ktoré si pri páde vážne ublíži... tak podľa teba podľa zákona som ja úplne v pohode lebo však ja som tomu predchádzala lebo som ho uviazala ďalej od vchodu s náhubkom???
V Rakusku to problem nie je, ale tu su asi ine pomery, aj u nas chodili bezne so psami do obchodu. Hlavne ked je pes v taske, tak nema co kde zaspinit. Druhe riesenie je kocik pre psa, ten sa zazipsuje a s tym som problem nemala ani na SK, lebo podla mna netusili, co tam vobec je. Ako na SK je toto problem a psa by som vonku nenechala, tomu chapem, psy roznych plemien sa kradnu len taky fukot.
@martinkatinka vacsinou ten kocik zazipsujes. Aspon ja som to tak robila dlhe roky. Tym padom ten pes nemoze nic spravit
Do obchodu maju len výnimku psy ktore sprevadzajú nevidiaceho ináč žiaden pes do obchodu nemôže.
Nie je na to vynimka, bohuzial, musis sa zariadit inac, len nie podla rad ze nechat psa pred obchodom 🫣 moj pes ma 20kg a pred obchodom by som ho v zivote nenechala ani nahodou, jedine v nakupnom cetre ak potrebujem vbehnut niekde kam nemoze a vidim na neho cely cas.
Inak ti, ktorym sa to hnusi neviem co by robili v obchodoch v zahranici, u nas je to este celkom prisne, v IT chodia psy aj do potravin.
@petuska652 Tomuto ja nerozumiem,preco by pes v taske nemohol ist do obchodu. V zahranici je to bezna vec ist so psom do potravin. Len u nas nie je vola zmenit zakon
@petuska652 ak nutne potrebujes ist do obchodu kde ta nepustia so psom v taske/kabelke, nedá sa ho dat do takej malej prenosnej prepravky a s tym ist? Neviem teda ci sa prepravujes autom a bolo by toto jednym z riesení.... napr ja mam taku prepravku na zajaca a ked som s nim isla od veterinara, tak som ho aj s tou prepravkou mala v nakupnom kosiku (potrebovala som mensi nakup a byvam mimo mesta, tak som sa kvoli par veciam nechcela zbytocne tocit 20km), nikto ma neriesil, zajac bol zavrety, vnutro mal vystlane, ziadne spinenie mimo prepravky nehrozilo... v aute by som ho nenechala, bolo uz teplo.
@petuska652 odporúčam kočík. Inak zaujímavé,že v Rakúsku napríklad v takom mekaci,ešte aj vodu donesú a pohladkaju. V Müller uppne bez problémov a potravín tam majú viac než dosť. V podstate manidnikadial ešte nevyhodili. A na sk v kočíku tiež nie. To,že sprosto cumia,to je ok,na to som zvyknutá. Ale absolútne neriešim. A nie,nemám ho v kočíku z pasie. Na sk poväčšine kvôli vstupom,ale inak kvôli veku a chorým kĺbom. Mám tento.
https://www.amazon.de/BingoPaw-Hundebuggy-Klein...
Zober si hlboku kabelku a tam ho daj a daj nanho sal napr, nikto si to nevsimne ak sa nebude metat. Vobec by som to neriesila. V kiku ani pepcu sa na mna predavacka asi ani nikdy nepozrela 😅 urcite si nevsimne maly nos z tasky a keby ospravedln sa zaplat a vyjdi von.
A chapem ze niekto neni dog friendly, ale sa mi paci ako niektorim vadi par chlpov ak sa pes obtre v obchode srstou ale skusat si handry v obchdoch po xy zenach co mozu mat xy veci na kozi to uz je prijatelne, ale par chlpov su fuj
@petuska652 taktiež ti odporúčam kočík. Na Amazone je ich veľa. Určite nájdeš taký, ktorý ti bude vyhovovať. Tiež mám odtiaľ kočík pre psa.
@sandrasstini no toto bavi aj mna, pes v taske sa nicoho nechyti, tak lofi kde je. Co predvadzaju zakaznicky, co skusaju veci na casto grc. To iste topanky, nikdy neskusajte nic bez ponozky, neviete ake mali ludia pred vami nohy, casto posiate plesnami atd. Ale toto nikto neriesi a my sa musime tvarit tak, ze to nevidime. Lebo to casto nie su nejake bezdacky, ale zeny kde by som tak nizku hygienu necakala. Keby ten pes chodi a slinta po zemi to je ina vec..
@slavomira236 neodporúčam ti nákupy v AT🤣,tam môžu skoro všade a sú vítaní. Takže opatrne. Aj v DM ,aj Muller,dokonca vo vozíkoch nákupných. Takže by som tam nenakupovala teda a ani tie bio veci,lebo tam môže byť pes,v obchode teda. 🤣👍 A bacha aj v potravinách ,v kočíku. Skúsila hybsinosa,čo len chvíľu nechať v aute,nedajbože v lete. Máš na krku políciu,hasičov,faktury a to by si sa tešila,že len to. Inak rozbité okno. Ono sú krajiny kde sú zvieratá brane ako živé bytosti,nie úžitkové čosi. Ale tak niektorí ťažko vedia pochopiť. Ten náš chodí všade s nami. A ANI RAZ som sa nestretla s negatívnou reakciou. Naopak.... Zato SK....je to skôr smutne. Ale tak🤷. Všimla som si posun trochu. Nuž opatrne,kde nakupujete tie aviváže a prášky lebo teda🤣
@maciatkolulu ja som sa nestretla s negatívnou reakciou ani na svk 😊 je to tu bieda, zákazy, o dogfriendly krajine sa hovoriť nedá... ale mimo takýchto diskusií, skrátka v realite, som negatívnu reakciu nezažila, a to chodíme kade tade 🙂
Cielene so psikmi nechodim po obchodoch. Ale su situacie, ze obcas musim ist, slusne sa spytam predavacky/ obsluhy ci mozem ist so psom do obchodu/ posta atd. Este nikdy mi nepovedali nie. Obaja maju do 3 kg a mam ich cely cas v taske a ponahlam sa.
@wolf_ ja som raz bola prihlásiť daň za psa - zo psom 😂 pani na chodbe s krikom čo tam chcem s tým psom - a ja na ňu pani zlatá, dole nemáte piktogram že zákaz vstupu so psom a je na vodítku s náhubkom takže ide so mnou… ale to nemožte blabla, ani do obchodu bla bla … ak môžem do mhd, aj do obchodného centra kde je milion ľudí, môže aj na úrad, zvlášť ak to nemáte na dverách že nemože… pustila ma ale hundrala - a tá čo mala dane v kompetencii tak že jeeej, aký krásny a kľudný pes 😂 jeho by som pred vchodom určite nenechala, tie psy nestoja 100 eur (ale aj tak by som ho nenechala…)

@lilope žartujes dúfam že nechať pred obchodom 2kg psa. Rómovia bezne takých psov kradnú a nechci vedieť čo s nimi robia.