Ženy v mužskej energii: Ako sa vrátiť k ženskosti?
Akurat som dopocuvala jeden zaujimavy podcast, kde sa rozoberalu zeny v muzskej energii a muzi zas v zenskej. Je to neskutocna pravda. Sama som bola mininalne 10 rokov muzskej energii. Mala som to z detstva, kde otec podvadzal mamu, tak som si zaumienila, ze ku mne sa muzi takto sprsvat nebudu. A kupodivu som stretavala samych slabochov, nie muzov. Kamosky naokolo niekedy nepohli ani prstom a tie vedeli zbalit na pekne reci tych chlapov a okolo mna sa vzdy motali umrncani muzi, ktorých som musela ja viest. Ziadna opora...samozrejme to bolo aj tam ze ja som bola trn general a muz sa len viezol. Po rozvode s prvym mužom som sa zacala zamyslat, ze cim to je, ze preco ti muzi s testosteronom nepritahujem:D na terapiach som prisla na to, ze cim to bolo. Trvalo mi asi 6 rokov, kym som sa dostala opat do svojej zenskej role a konecne mam uz 7 rokov vedla seba silneho a milujuceho muza, pri ktorom sa citim ako kralovna. Aj tu na fore velakrat vidim zeny v mojom starom JA. Opovrhujuce muzmi, velmi dominantne, miesto milujuceho manzela si svojim velitelskym pristupom vychovavaju druheho syna a nie manžela. Chcem tymto príspevkom poukazat, ze sila zeny nespociva v tom, ze aka je samostatna, silna, dominantna, ale skor je v zenskej laskavosti. Tym vieme pohnut muzmi, nie nasou sebestacnoztou.
@subartic A silny a dominantny muz urobí zo zeny co? Slabocha?
@naneta258 panvicou po hlave 😀 nesplna "normy"
@zmrzlinka2021 nerobí slabocha robí zo ženy ešte väčiu ženskú ŽENU. Nepochopíš co dievcence pisu kým si o tom niečo viac neprestudujes.
@naneta258 ja pisem o muzskej a zenskej energii. Pokial ta to zaujima, sama si to nastudujes ;) tie, co sa v tom nasli, vedia velmi donre, co je tym myslene
@lenkakravcova komentujeme to preto, ze sme rôzne ženy. Ja ako dieťa si spomínam aká som bola hodnotená presne týmto aká som nesprávna žena. Ano mala som nejaké svoje traumy, ale v skutočnosti som bola ta netypicka žena, ta ktorú všetci hodnotili ako zlý kus, lebo som počúvala presne toto co autorka píše ako sa mam správať inak a ako sa správam zle k mužom. Prečo je vôbec nejaká potreba takéto niečo hovoriť a škatuľkovat?
@blunka Co je to zenska zena? A kto definuje, co to vobec znamena?
@viestta myslím, že si to nepochopila. Ona nepísala o divadle ale o rozvoji svojej osobnosti určitým smerom.
Sranda je ako tie co o tom nemajú info, vobec nevedia o com je tema, chytaju za slovicka a snazia sa oponovat. Kto si nastudoval o co ide skratka nemoze oponovat lebo vie ze tak tapriroda funguje.
@777januska777 Ludia vo vseobecnosti miluju skatulkoavnie. A preco? Pretoze je to jednocuhsie, je to lahsi zivot, ako rozmyslat, analyzovat. Takto vytvoris dve skatulky - muz / zena. Prisudis presne vlastnosti a mas to zadefinvoane. Nemusis premyslat, analyzovat, tuzit, byt v kontakte so sebou samou, proste zijes zivot, ktory ti niekto urcil.
@viestta prosim ta, nastuduj si to. Nemam silu sa tu s tebou natahovat. Lebo sa tomu absolútne nerozumies :D asi len dve zsny presne vedia o com pisem...ostatne tu len komentujete, lebo sa nydite alebo sa chcete hadat alebo ja neviem :D
@blunka Je normane sa pytat, nie?
A netreba tu spominat prirodu. Ja teda som krestanka a vnimam, ze Boh kazdeho clvoeka stvoril ako jedinecnu bytost, originalnu specificku. A nasim cielom ma byt podporovat nase silne stranky a pracovat so slabymi strankami. A slusnost, respekt, ucta su samozrejmostou.
@autorka, možno by to chcelo nejakú anketu, kde 1) tie ktoré s tebou súhlasia sú rozvedené a potom 2) tie, ktoré s tebou nesúhlasia sú rozvedené.
Štatistika týchto počtov by možno niečo ukázala 🙂
@zmrzlinka2021 žena ktorá má este viac zenskej energie a tym sa este viac zvysuje pritatlivost medzi nimi. Viem nechapeš, malo info z par viet z konika.
@zmrzlinka2021 lenze ludia nie su len taki a taki. Kazdy jeden z nas ma.v sebe viac polarit. Zena vue byt aj silna a dominantna, ale zaroven nesmie potlacat aj svoju zenskost a to, ze je ta slabsia oproti muzovi. Takisto muz vie byt aj siony a presadit si svoje, ale vie byt aj nezny a laskavy. To ide o potlačenie nejakej tej polarity. To je presne to, ako ked dobre dievca povie, ale ja neviem byt zla. Je to sprostost, kazda z nas ma v sebe aj tu mrchu.
@zmrzlinka2021 a ludia co su mimo škatuľky majú smolu. Vytvoríme im ďalšie traumy, však je s tebou niečo zle, keďže na iných to platí, len na teba nie. Ženy co majú svoje traumy svoje vlastné problémy v hlave, si prečítajú túto tému a majú ďalšiu traumu na svete. Vyborne, len tak ďalej.
@lenkakravcova rozvoj osobnosti moze ist len po istu hranicu, potom je to uz len popieranie svojej podstaty. Kazdy ma svoju osobnost, kazdy ma nejaku hranicu, kde sa to este da povazovat za rozvoj osobnosti a za tou hranicou je to uz potieranie vlastnej podstaty.
@777januska777 Presne, mne tiež bolo vždy vyčítané, že som nesprávna žena. Za správne boli považované tie, čo boli ticho, poslušné a jediné čo ich bavilo, bolo hrať sa s bábikami a upratovať. A za všetkých okolností byť milá, aj keď im skákali po hlave 😀
Ja som vždy hulákala 😀, chalanov som aj zbila, keď robili zle a viac ma lákali dobrodružstvá.
Za toto som nebola tá správne dievča. Už toto ma zaseklo, takže byť správnou ženou už vôbec neviem 😀
@zmrzlinka2021 ono to je priroda. Nerozumieš. A ano pytat sa mozeš ale mam pocit ze to nie je tema ktora sa da vyvetlit na fore MK. Neda sa to vysvetlit v jednom prispevku na koni. Preto aj autorka uviedla zdroj kde čerpat info.
Autorka, tak mam, ktore to nepochopili, vysvetli. Ked si prisla edukovat, tak edukuj. Poukaz kde sa nase nazory mylia. To, ze s tebou nesuhlasime, neznamena, ze sme sproste. Ci?
@zmrzlinka2021 zena ma byt jemna, uvedomovat si svoju zenskost, hodnotu, jednat s muzom jemne, s hravostou. Nema potrebu sa mu vyrovnavat, dokazovat si nieco, dokonca s nim súperiť. Miesto toho, aby vlacila tazke tasky z nakupu, ho s jemnostou poziada, aby jej pomohol. Pri hadkach neka.potrebu ho urazat ponizovat ho, ale s.laskavostou mu vysvetlit, co ju trapi. Netvarme sa, ze vela zien jedna s muzmi ako s babrakmi, nadava im do hlupakoch, neschoonych babrakov a tu sa tvaria ako dokonale manzelky, milenky atd :D
Musím uznať, že si to potrebujem naštudovať. Len čisté teoreticky, bude žena so sebou a s menej dominanym muzom spokojná ak sa zmení na submisivnejsou ?
Máš pravdu nečítam všetko ostatné.Teraz je zaujímavý rozhovor na fun rádiu o niečom podobnom.Ako chlapi nie sú chlapi zaujímavé vypočujte si to v repríze hlavne matky chlapcov🙂
Beriem, ale keď sa chlap správa otrasne k žene tak žena mu ma pekne slušne povedať, že ju to urazilo? Neviem, ktorá žena by nevykypela..
Podľa týchto definícii som jednoznačne v mužskej energii ale čuduj sa svete som s tým spokojna.
Ja si pamätám mňa už ako decko do nepríčetna vytacala veta muž je hlava rodiny (a žena krk ktorý ňou otáča). Aká hlava? Ja som sama sebe hlavou 🤷🏼♀️
Áno rada si robím veci po svojom, ja som ten tvorca, som súťaživá, ješitná a áno sú to moje ženské vlastnosti ! Lebo som žena.
Ako tu vzdy boli tie typy matka/manzelka co vytvárali teplo domova tak rovnako tu boli divoké amazonky a čarodejnice.
Áno, svojim spôsobom som na to narazila v mojom prvom vzťahu kedy vylozene ex potreboval taku tu citlivú starostlivú submisivnejsiu zenu a mne zas vadilo ze je tým chlapom a ma potrebu určovať, riadiť veci takže ten vztah bol viacmenej boj
Našťastie teraz mám pri sebe človeka co ma plne rešpektuje a nechá ma robit si co chcem 🤷🏼♀️
Pane Boze autorka, ten tvoj posledný príspevok. 😂😂😂
Uz prisiel aj argument “prirodou”. Tak peknu nedelu 🙂
Ako nie doslova ze mi nadáva, ale bude ma vedieť skrotiť 😀

@lenkakravcova
Lenze autorka urcite vlastnosti prisudzuje muzom a teda zovseobecnuje. A hlavne to ci je clovek dominantny alebo nie je vecou jeho genov. Ak si raz vodcosky typ cloveka, neznamena, ze komandujes, ze vsetko si cches spravit sama, ze z druheho cloveka robis slabocha. Prave naopak, vyuzivas to ako svoj dar.