Zrazená mačka a stratená ľudskosť
Dnes sme mali veľmi nemilú skusenost ,šli sme na nákup s mužom a dieťaťom a na opačnej strane sme videli zrazenú mačku ktorá akoby nevedela udvihnut hlavu ale trepotala celým telom auto stalo pred nou .Hrozný pohľad kde bolo vidieť ako zviera trpí,keď sme sa vracali z obchodu schválne som pozerala ci tam je a vieteco ? Bola tam pohodená v tráve ako kus odpadu a ešte živá:( vzali sme ju na veterinu kde pre ňu nemohli už nič urobiť len jej dat injekciu .Teraz večer premýšľam koľko by tam trpela ?prečo vodič ktorý zastavil a stal pred ňou (netusim ci ju zrovna ten zrazil )ju nezobral na veterinu?možno to mohlo dopadnúť inak !kde sme nechali ľudskosť? Na to telíčko ktoré sa tak trepotalo a hlava neposluchala už zrejme nezabudnem a budem si vyčítať ze sme ju nezobrali hneď. Možno sa budete smiať ale veľmi ma ten pohľad na ňu zasiahol.
nesmejem sa, si dobrá a empatická osoba...
Vďaka za takých ľudí, ako si Ty ❤ ... ľudia sú hovädá 😢
@mamutka neviem ako sa cez toto dostanem proste keby ju niekto zrazil a hneď umrela ale ona sa tak strašne trepotala :( nikdy som nič takéto nevidela a mne je to tak nesmierne ľúto ako mohli odísť sme strašne strašne zlí ľudia
Ja som raz videla nieco podobne, bolo to hrozne. Dobre , ze ste ju vzali na vet a netrapila sa dalej, Mali ste tolko odvahy a citu ❤️🙏🏻
Ja ti verím, že nezabudnes, ja mám dodnes pred očami čo som kedysi videla. Jediná útecha je, že si môžeš povedať, že táto konkrétna micka už bola v agónii a v tom stave to necítila. Neviem. Držím palce aby si to vytesnila v podstate. Ona už netrpí. Muselo to byt hrozne, vôbec ju brat do rúk, aby človek ešte viac neublížil. Ste úžasní ľudia
Ďakujem ti, ze ste mačičku nechali dostojne odísť za dúhu 🙏 Je to strašné s ľuďmi, pre mnohých je to "iba" pouličná mačka hodnoty nula a nie živý tvor. Trpela by tam, kým by vládala dýchať 😔 nič si nevyčítaj, urobili ste pre ňu viac ako ten *uj , ktorý ju zrazil. Ďakujem ❤️
@kiki68 sak to ze to neviem ani opísať proste príšerný pohľad a chcela by som vidieť Tú zrúdu
ktorý vystúpil z auta a hodil ju to tej trávi
Dcéra bola v škole v prírode a prišla tam pouličná mačka, učiteľka ju pred detmi tak odkopla, že letela do kríkov. Mne to dcéra so slzami v očiach vravela a ja mám doteraz dosť, a pritom som to ani nevidela. Strašné niečo. A vy ste úžasní, že ste aspoň ukončili jej trápenie ❤️
Akoze hrozne ako niektori ludia reaguju. Ja ten pohlad mam stale pred ocami a to som mala mozno 17 rokov vtedy.
@summer23456 a presne takto sa z detí stávajú aj zásluhou školy necitlivé zrúdy
@aandrea9 no akože ona je dokonca špeciálny pedagóg ..čo ti poviem... Ja doteraz nechápem, že sa nehanbila pred tými deťmi a kolegynami.. Je to už tri roky a stále na to dcéra spomína a ja tiež...
Ja som to raz tiež videla, ako som prečítala príspevok mám to znovu pred očami a to už bude aj 6 rokov dozadu hádam...ďakujem za ľudí ako si ty, spravili ste maximum
Prečo zásluhou školy? ... v prvom rade je rodič ten, čo má dieťa viesť k empatii, ľudskosti, ísť mu príkladom atď. ... nie každý učiteľ kope do zvierat.
@aandrea9
@dzulli1980 tak aj učiteľ ide deťom príkladom... Idú do "školy v prírode" a ukáže im že v prírode sa kope do zvierat? Akože úplne nevhodné neempaticke správanie učiteľa podľa mňa.
@summer23456 tak tu by som sa pani učiteľky urcite na toto konanie opytala. Resp. to rovno riešila s vedenim skoly, ze dieťa ma z toho traumu. Rozhodne to nie je nieco, co by dieta malo len potajme povedat doma rodičom. Je to otrasny priklad pre deti, posledna vec, co tato spoločnosť potrebuje.
Ďakujem že ste tú mačičku "poriešili". Úprimne je to strašné voľačo... ja každý rok ponachádzam aspoň pár pozrážaných vtákov, ale už sa mi zadarila aj paralyzovaná mačka a mačka s odtrhnutou nohou. Niečo sa dá zachrániť, väčšina nie, hlavne tie vtáčiky.... ale vždy je lepšie utratiť, ako nechať tak. Úprimne si neviem predstaviť, že by som mala napríklad otvorenú zlomeninu a ťahala by som za sebou končatinu a jednoducho..... by som sa iba tak potácala a vláčila po zemi, boh vie koľko... a ak by som bola vták, tak by ma ešte nejaké deti učili lietať a vyhadzovali by ma so zlomeninami do vzduchu a nechali padnúť na zem. Smrť nie je ľahká, nie je to tak, že "sladko zatvorím očká a koniec"... ak je to "iba drobnosť" ako zlomenina, tak to zviera väčšinou neprežije, ale bude sa trýzniť dni a týždne a iba čakať kedy to konečne skončí. Také zrazené aspoň pár hodín.
Dnes ste ušetrili jedno zviera od ešte veľmi veľa utrpenia, ktorým by si muselo prejsť.
@dzulli1980 píšem AJ zásluhou školy. Učiteľ by snáď nemal ísť príkladom??????
@lallla no to by bolo keby som to šla riešiť, akurát by si ešte zasadli na moju dceru
Zakladatelka, mačka sa trepotala, lebo bola v agonii. Už by si jej nepomohla. Tiež som takto ratovala chromu mačku z cesty. Večer zháňala číslo na veterinu, riešila, kam s ňou ísť, zdochla však ešte cestou.
Je mi ľúto tvojho zážitku, no nezachranime každé zrazene zviera. Nie každý je ochotný zaplatiť uspavacku. A veterinár to tiež nebude robiť zadarmo. Odpustila by som si urážky šoférov. Tá zruda, čo ju dala do trávy, urobila to, čo mohla. X ľudí nechá umierajúce zviera na ceste.
Ak je toto pravdivé a nie ďalší fake príbeh adminov, tak klobúk dole pred tebou, si skvelý človek! Kiežby bolo viac takých ako ty
@petracandle
@petracandle nemá to byť prečo fake dala som to anonymné pretože som sa bála ze mi tu budú písať prečo sme nezastavili hneď ale až na spiatočnej ceste ,sami sme vyrastali kde boli zvieratká a žiadne zviera si nezaslúži trpieť ani to ktoré je hospodársky dôležité to ktoré máme na tanieri chcela som poukázať na to ako môže niekto kľudne zaspať večer v posteli keď videl pred sebou toľké trápenie.
@ukulela vieteco bolo niečo po 16 u nás je veterinár kúsok od toho miesta a boli otvorený do 18 nie nie je správne hodiť ju živú do trávy!
J si myslim ze kebyze ju vezmes aj hned nu nezachránia.
Na to telicko mozes mysliet denne, ked hadzes flakotu masa do hrnca a dufat, ze to "hovadzi" moc netrpelo. Alebo ze to mlieko nie je od kravky, ktorej hodinu po narideni vytrhli teliatko. Bude tyzden bucat od zialu a my prijimat jej stresove hormony. 🐮🐮🐮A co este halal, raz v kitsee kupili omylom halal a nedokazali sme to jest.
Urobila si macicke poslednú službu. Určite si veľmi dobrý a citlivý človek. Nemôžeš už s tým urobiť nič iné. Ale čo môžeš urobiť - vychovať svoje deti k láske k zvieratám a empatii. A pôsobiť tak aj na svoje okolie. ❤️❤️❤️
@summer23456 ale ked sa takto budete na to pozerat, nic sa nezmeni a ucitelka si bude kopat do maciek dalej. preco by si na nu mali sadnut, ked pojdete za vedenim?? robila som v skole a taketo veci sa riesili (ano, viem, ze vsetko zalezi od ludi a mnohe veci sa kopu pod koberec). Ak poznate nejakych rodicov deti, ktore boli pritom tiez, mozete sa spojit a mat dalsich svedkov. Akoze mne by nedalo spavat, ze moju dceru ma vychovavat niekto takyto. urobte ako myslite, mne ale tento sposob pride hrozne slovensky, proste sa radsej stiahneme zo strachu.
@lallla tak bolo to už pre 3 rokmi, takže učiteľka už ani nevie že odkopla nejakú mačku.
Ja sa určite nesmejem, mne tu slzy tečú. Úbohé zvieratko, mne je ľúto, že zvieratká doplácajú na našu civilizáciu. Keby ten vodič, čo ju zrazil, nabehol hneď na veterinu, bola by aspoň kratšie trpela. Si skvelá, že ti jej osud neostal ľahostajný. Urobila si čo si mohla, viac sa nedalo. Veľa síl.

Úbožiatko 🙁 takto žiaľ konci veľa zvierat. Ďakujem, že ste pre nu urobili čo sa dalo ❤️