icon

10 rokov nevymaľovaný byt

19. jún 2023

Dievčatá, ako často maľujete byty? My sme si náš celý vymaľovali pred 10 rokmi... a potom popri malých deťoch akosi nebol čas, ale ani extra nutnosť, deti po stenách nikdy nepísali... len ja si pamätám, že moji rodičia maľovali každých cca 5 rokov... manžel hovorí, že to sa robilo preto, lebo sa bielilo vápnom, ktoré malo dezinfekčné účinky... že dnes pri farbách to nie je nutnosť... ide totiž o to, že ja mám stále v hlave, že ten byt už treba súrne vymaľovať, lebo nám to môže škodiť...

Strana
z2
domkakvet
19. jún 2023

ja to riesim podla vyzoru, ked sa mi zda, ze uz treba vtedy sa omaluje, ze by to mohlo skodit neviem o tom nic.

zuzinka888
19. jún 2023

Urcite vam to neuskodi. Ale ked vypracete nabytok zists ake su steny vlastne zacmudene. A ked omalujes na bielo mala som pocit krasny pocit. Steny az ziarili.

oblaacik
19. jún 2023

Fu, 10 rokov to je veru dost. Tvoj muz ma pravdu, vymalovanie bytu je akoby dezinfekcia stien. My malujeme kazdy 2-3 rok. Na tvojom mieste by som sa do toho tohto roku jednoznacne pustila.

buberova
19. jún 2023

Bývame v byte po kompletnej prerábke 3 roky, a za ten čas sme nemaľovali.. ani to neskloňujeme a zatiaľ nejak zvlášť neplánujeme

kandelabra
19. jún 2023

Kuchynu kazdy rok, ostatne izby podla potreby (+- 5 rokov)

luccija
19. jún 2023

10 r je už dosť hlavne kuchyňa kde sa varí my sme maľovali po 6 r nezdali sa mi steny zle, ale keď sme vymalovali bol to veľký rozdiel.Hlavne okolo vypinacov, na komore kde každý hodil kľúče či veci a osuchala sa stena

saxana000
19. jún 2023

Aspon kuchyna chodba kupelna wc treba urcite castejsie.obyvacka spalna raz za cca 5 rokov.

autor
19. jún 2023

v lete určite plánujeme, ale ja si neviem predstaviť, že dáme všetky miestnosti... manžel má len pár dní dovolenky a môžeme robiť vždy iba jednu miestnosť (kvôli premiestňovaniu nábytku)... joj, desím sa tejto práce popri malých deťoch... vôbec sa mi do toho nechce

viestta
19. jún 2023

Kuchynu kazde dva roky, zhruba tak isto aj chodbu, izby podla potreby, ale raz za 5 rokov doteraz vyslo na kazdu. Aj u mamy sa tak malovalo. U nas sa nemaluje cely byt naraz, ani mama tak nemalovala. Spravi sa jedne izba, pri tej prilezitosti sa vyhadze kopa zbytocnosti, ktore sa v skriniach skladuju. A po nejakom case zas dalsia miestnost.

becca234
19. jún 2023

Ak máte deťúrence, isto by som už išla na to..my s priateľom bývame spolu 5 rokov, deti ešte nemáme ale zhodli sme sa že maľovať už naozaj musíme 🤣 netuším ako sa nám podarilo tie steny zašpiniť ale niektoré miesta sú fakt hrozne

autor
19. jún 2023

a ako riešite maľovanie za vstavanými skriňami? ja si neviem predstaviť to rozoberať...

viestta
19. jún 2023

za vstavanou skrinou nemalujem, vyhadzem vsetko co tam je a poutieram stenu. Nastastie tam sme natreli umyvatelny nater, takze nie je s tym problem. Keby doslo k najhorsiemu, olepim ju po krajoch maskovacou paskou a vymalujem len stenu

lenkakravcova
19. jún 2023

Kúpte si pištoľ na farbu, a Primalex Polar.
Za 2 hod s tm namalujes 1 izbu o 20m2 podlahovej plochy.
Za 4 hod je to suché v lete. Čiže 2 miestnosti dáte v peknom počasí za deň. 🙂

lucik194
19. jún 2023

preco chcete malovat za vstavanymi skrinami, tam sa nemaluje...... tu skrinu uz 2x nepostavas....

a preco chcete malovat cez dovolenku? vacsiu kravinu som nepocula...... vsak v piatok po praci poodtahujete nabytok a zakryjete, v sobotu vymalujes 1-2 izby, v nedelu das vsetko na miesto..... minat dovolenku na malovanie je strasna hlupost.....

autor
19. jún 2023

@lenkakravcova
@lucik194 také rýchle to určite nebude, manžel hovorí, že tam je už veľa vrstiev farby po predošlých majiteľoch, že ďalší náter by to už odlupoval, takže steny treba oskrabat

anavixy
19. jún 2023

Ja len na margo toho ci to stihnete… jednu miestnost mas za jeden den dvakrat vymalovanu, v lete to schne ako das, na druhy den nastahujere nabytok a hotovo… zasa nemusi byt vsetko za tyzden hotove, kazdy vikend jedna izba a je to lavou zadnou
Ak teda treba aj oskrabat, tak dva dni… akurat no to uz je take na nic hlavne co sa estetiky tyka, nehovoriac o tej robote🫣 ja malujem zasadne sama a robim to s malym 15cm valcekom do ruky a inak to uz nikdy robit nebudem 😂

autor
19. jún 2023

@anavixy áno, asi tak to urobíme, každá miestnosť 2 dní, proste tento rok obetujeme dovolenku na maľovanie

mira0611
19. jún 2023

Ahoj, ja by som kvoli hygene vymalovala. Mam syna alergika a viem, ze.taka banalita ako cerstvo vymalovany byt mu ako velmi pomoze.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
lucik194
19. jún 2023

@elizabet173 pani co pisala prispevok napisala, ze muz bude mat dovolenku.....

ja som napisala ze 1-2 izby denne vymalujes, za vikend mas 2 izby urcite

nikha2809
19. jún 2023

Wau, ja neviem ako by naša vyzerala po 10 rokoch.Defi tiež nikdy nakreslili na stenu ani nič podobné, ale stačí že si ide umyť mastné ruky do kúpeľne a dotkne sa steny a hneď to vidno...maľovali sme kuchyňu a chodbu pred tromi rokmi a vyzerá už úplne hrozne, fakt už toto leto som povedala aj keby traktory padali treba premalovat a už v živote nespravím takú chybu že dám normálnu farbu ale umývateľnu a snáď to vydrží dlhsie

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
andreatytler
20. jún 2023

My nemama nejake cislo rokov po ktorom treba malovat. Malujeme ked ma to chyti.😀 Akurat sme omalovali jeden dom co prenajimame komplet od stien, cez dvere, okna az po kuchynske dvierka a tak uz nemam chut malovat nas dom v ktorom nemame omalovanie niektore izby uz 10 rokov.
Zdravotne tam nema co skodit. Ak nemozete malovat, staci steny povysavat a umyt ak sa da.
Ako to malujete ze vam trva 2 dni, vymalovat jednu izbu? Na Slovensku schnu farby tak dlho? Tu kde zijem sa da v lete zvladnut jedna izba za den. 2 vrstvy plafon a 2 vrstvy steny. A kym jedna izba schne, mozes malovat druhu. Ale viac ako 2 izby za den by som nemalovala. Je to dost zaberacka na ruky a zapestie.
Tiez sa cudujem ze preco chce muz skrabat. Ak sa nic neodlupuje, nic skrabat netreba.

luccija
20. jún 2023

Neviem či treba skrabat staru malovku, ak áno tak to je robota na týždeň všade prach...v stavanej skrini som malovala sama malým štetcom.
Vždy maľovať postupne veci dať do prostriedku izby zakryť fólio...ja som malovala spálňu a detskú mňa to baví a dnes sú kvalitné farby aj mi prekryli odtieň, ktorý som ani nečakala.

@lenkakravcova kamarátka to robila tou pištoľou kúpila ju na Alze a chválila si

poopsie
20. jún 2023

Neškrabte starú farbu, čo ste sa zbláznili?Treba to natrieť penetrákom a ten všetky vrstvy spojí do jednej... Sa mu nechce, si vymýšľa výhovorky

kaktusik007
20. jún 2023

staru farbu skrabat? a to ste nespravili ked ste ten byt kupili a nastahovali sa don? lebo teda ja tu byvam 13ty rok, vtedy slo vsetko od omietky nanovo, steny biele... casom som sa rozhodla ktore pojdu do farby / odtiena, teraz som detom malovala izbu na jar lebo teda uz su to studenti a nie deti a tak dostala novy nater.... kuchynoobyvacka v podstate steny mam zakryte vacsinou kniznicami po strop, ktore rozhodne nemam v plane rozoberat kvoli malovaniu, a ta jedna stena co je volna na policky / obrazy tak tu malujem farebne podla nalady.... nezniesla by som spinave steny.
takze vymaluj, ak to tak citis, ale rozhodne neskrab steny, nerozoberaj vstavany nabytok, a kludne sa spytaj deti aku farbu si prosia.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
lenkakravcova
20. jún 2023

@luccija My sme kupovali v Hornbachu, šlo to super, rýchlo.

Len odporúčam ešte ak by niekto kupoval pištoľ na farbenie stien:
- kúpiť len takú, ktorá zvládne farbu na steny vodou riediteľnú (nie aj na ploty, riediteľnú rozpušťadlom, atď - toto nejde, zasychá a zbytočne peniaze dáte naviac)
- dokúpiť si predĺženie na striekanie stropu (inak to budete mať viac po vlasoch, než na strope 🙂 )
- farbu nariediť vodou rovnomerne, poriadne rozmiešať, inak môže robiť také 3D "grcanice" toho hustejšieho materiálu po stene

autor
20. jún 2023

@poopsie musíme to oskrabat, odlupuje sa to

Strana
z2