Ako často treba upratovať a zvládnuť to popri práci?
Ako často vysávate, periete, utierate prach, varíte a pod. ? Tí, ktorí každí deň, chodíte aj do roboty, alebo sa iba nudíte doma?
Ja varím na dva dni, niekedy vôbec a dáme si niečo rýchle večer, podľa toho ako som v práci, periem v pondelok všetko, v stredu skladám pripadne zehlim, vysavam keď sú smeti, prach utieram keď sa mi chce 🙈, WC obden a kúpeľňu dvakrát do týždňa, okná tri-styri krát do roka, mega upratovanie 2 krát do roka
nudiť sa doma môžeš? kto za teba bude platiť odvody?
Vsetky domace prace robim(e) vtedy ked treba, vtedy ked stiham(e) a vtedy ked sa mi(nam) chce. Nemam(e) na to ziaden harmonogram
Chodím do prace a napriek tomu stale upratujem ako idiot. Som na seba zlostna,ale Monk vždy vyhráva. Varím kedy ako,veľmi nerada to robím 🙈
Varim kazdy den ale som sama cize iba pre seba, bordel neostava, 😂hned pracem, podlahy umyvam nedelu😂
Perieme podla potreby, zapnut pracku a potom susicku nie je casovo narocne. Vysava roboticky vysavac, poriadne vysavanie plus minus raz za tyzden, prach detto tak raz za tyzden, obcas aj menej casto, lebo ist na vylet cez vikend ma prednost. Kupelna, sanita raz tyzdenne, vacsinou radsej jeden den po praci ako cez vikend. Nevarime, ak tak cez vikend. Obaja pracujeme, takze jeden s dietatom, druhy nieco v domacnosti.
Varím skoro každý deň. Stravujeme sa doma, často i večera tepla. Keď mám veľa prace, objednám dcére obed a večeru už varím. Podlahy v kuchyni a chodbe umývam každý deň. Upratujem priebežne. V piatok trochu väčšie upratovanie, keďže to máva dcéra často prespavačku s kamarátkami u nás.
Nemame deti. A tym sa nase aktivity vramci domacnosti znizuju na minimum 😅. Varim iba cez vikend polievku a hlavne jedlo, vacsinou do stredy vydrzi. Stravujeme sa v praci a ku koncu tyzdna uz mame na veceru iba nieco lahke.
Periem iba cez vikend 2-3 pracky. Vysava a umýva robot. Cca raz za 2 mesiace to dotiahneme detailnejsim rucnym vysavanim a umyvanim dlazok parnym mopom. Prach kazdu nedelu, periny meníme raz za 2-3 tyzdne. Mimo toho v kuchyni proste udrziavame poriadok, po jedle si kazdy svoje oplachne a odlozi do mycky. Riad umyvam rucne podla potreby - niekedy 3x do tyzdna a niekedy aj 10. Nejdem sa potrhat, nie som Monk a upratovanie je pre mna nutne zlo. Vo vsetkom sa zapaja partner - pusti mycku ked pride skor z prace, ja ju vyberiem. Cez vikend prehodi pradlo z pracky do susicky a ja poskladam. On vysava, ja mopujem. Kupelky riadim cez vikend. Se vsim vsudy mame cez vikend za 2-3h vsetko zmaknute aj s pauzou na kavu.
Udržiavam domacnost pravidelne čistú, neupratujem všetko naraz, ale priebežne. Manžel je maniak na kúpeľňu a WC, to robí iba on , vysavame denne, umývam podlahu každý druhý deň. Periem podľa potreby, ale aby nebol kos preplnený. U nás sa varí iba cez víkend
vari sa iba cez vikend. cez tyzden strava v praci. v sobotu vysavam cely barak a vtedy sa aj vsetko umyva. v spalni a obcas obyvacka sa cez tyzden pusta robot. vysavac nakolko sa tvori prach. perie sa vtedy ked treba, ale vacsinou v sobotu.
Varím vlastne kazdy deň. Periem, keď je treba. Dve pracky do týždňa závidím, ja tak štyri až päť. Upratujem tak málo
ako sa len dá, nenávidím upratovanie. Kuchyňu každý deň, gauč v obývačke tiež (úplne zbytočne pri troch mackach), ostatné minimálne. Robím na 80% z domu.
Nenudim sa doma popri praci na skrateny uvazok, 3 detoch a zahrade. Periem cca 6pracok tyzdenne..v lete aj viac, varim len cez vikend, vysavaju deti 1x tyzden, upratujem ked mam cas. Teraz uz zacala aj praca okolo domu, zahrada.
Ja varím na dva tri dni upratujem priebežne , pri mojej dcére autistka sa to ani nevyplatí stačí ju pustiť po dome a to co bolo upratané už nie je , stačí jej na to 15 minút a čo sa dá tak raz za týždeň bohaté stačí a my nemáme koberce tak stačí pozametat
varím stále - deti odmietajú chodiť na obedy. vraj sa to nedá jesť...
povysávajú aj dievčatá - každý deň,
wc umýva syn - podľa potreby,
perieme stále každý deň - vešiam, zberám a skladám prádlo ja.
podlahy umývame 2 krát do týždňa...
Tak ako ti vyjde,nebudeš otrokom cisteho bytu,lebo niekto to tak robí. Kto si umyva a vysava každý deň,nech tak robí. Ja robím nutne -poprat,zehlit ,linku spratat každý den a keď to nevyjde,ze ideme na vikend prec,tak aj 3 týždne sa nevysavalo.no hold smola nedalo sa a stalo sa niečo? Nestalo.
Vysávala a upratovala (tj wc, kúpeľne, kuchynskú linku) som vždy max. 1x týždenne, neviem si predstaviť, kto má čas to robiť častejšie. Perieme hociktoré dni, aj cez týždeň, ako vyjde a koľko je prádla.
Teraz už máme upratovaciu firmu a tí chodia raz za dva týždne, pomedzi to neupratujem vôbec, len podľa potreby prejdem tyčovým vysávačom pod jedalenskou stoličkou alebo v kuchyni zem, keď sa niečo vysype.
Posledný rok nevaríme obedy skoro vôbec alebo raz za dva týždne, večere si robievame na striedačku studené/teplé
Varím každý deň, mužovi zvlášť lebo je v príprave na súťaž. Vysavac púšťam každý deň, viac krát, keďže mame malé dieťa. Osobne vysavame raz do týždňa. Podlahy umývam každý deň, WC a kúpeľňu podľa potreby. Periem 4-5x do týždňa. Prach raz za dva týždne, mame doma čističku vzduchu a prach takmer vôbec nemáme. Pracujeme obaja, do toho malé dvojročné dieťa, plus manžel trénuje chlapcov na futbale, ja mam klientky vo fitku a aj stíhame byt dobrými rodičmi, robiť svoje koníčky a tráviť čas spolu ako rodina. Nie je málo času, len zle rozvrhnuty čas. To ja len k tvojej poznámke o nudeni sa 🙂
S pranim nemam ziadny problem, kos na pradlo mam pravidelne prazdny, periem v priemere 3x za tyzden. Umyvacka ide vzdy na noc.
Raz za tyzden utriet prach, povysava robot, pozmyvam. Kupelne robi manzel raz za tyzden. Nemame domace zvierata vnutri, sme dvaja a jedno male dieta. Varim niekedy kazdy den, niekedy kazdy druhy - robime prevazne na home office, stravujeme sa doma.
Len nechápem veľakrát tú píšu že každí deň upratujú, vysávajú, nonstop ide práčka, a varia. Tak vôbec nechapem kedy, jedine ak niekto nechodí do roboty, alebo iba vymýšľajú a prd upratujú každí deň
Teple večere každý deň (ale to je väčšinou len taká Rýchlovka) a cez víkendy. Obedy nevarim. Periem len cez víkend tak 2-3 pračky. Denne sa u nás vysáva, umyva a utiera prach (chvalabohu to robí manžel, ja na to nemám čas) kupelnu a kuchyňu podľa potreby, tým že sa to snažím udržiavať vždy v čistote, nemám potrebu to ešte nejak navyše drhnut keď to nie je nutne.
Ja každú sobotu pustim práčku niekoľkokrát, pustím robota na vysávanie, ja potom pozmyvam a utriem prach. Okrem toho vydrhnem kúpeľňu a wecka. Manžel umýva okná dvakrát do roka a tak raz za tri mesiace vydrhne on kúpeľňu a wecka s tým že to dezinfikuje a umyje aj to čo ja bežne neumyjem -.kachlicky napríklad. On okrem toho robí všetko okolo domu vrátane zahrady. Nezehlime, máme veci čo netreba zehlit. Alebo teda zehlim len vynimocne. V nedeľu navarim na tri dni a potom ešte v stredu alebo štvrtok aby bolo do vikendu. Vždy varím polievku a dve hlavné jedlá plus kolac. Obaja sme zamestnaní, ja si nosím do práce jedlo z domu každý deň, manžel trikrát do týždňa. Celkom fajn systém podľa mňa.
U nas je robo vysavac pusteny kazdy den, aj pracka, varime podla potreby, ale kazdy den mame varene jedlo (niekedy z predchadzajuceho dna), prach/dlazky vysavanie manualne + sanita 1x tyzdenne, velky nakup 1x za tyzden, okna 3-4x do roka, postele kazde 2 tyzdne v priemere (dcera kazdy tyzden, ja kazde 2, syn raz za mesiac), zehlim v nedelu. A mam okrem plneho uvazku aj cca 60h v druhej praci 😀
Autorka, tak dá sa upratovať aj popri práci, ale potom zákonite nemôžu mať čas na iné aktivity 🤷♀️ my prídeme z práce, pohráme sa so synom (aktívne, nie že ja upratujem a on sa popri mne šmudlá), ideme všetci spolu na prechádzku alebo športovať (chodíme napr loziť na stenu, do fitka alebo len tak sa prejsť na ihrisko, zmrzlinu), potom si urobíme večeru, manžel chystá a ja pri tom pracujem, dáme spať malého a potom ešte robíme niečo do práce alebo si zahráme spoločenskú hru. Cez vikendy nie sme skoro nikdy doma, chodíme na výlety. Mohli by sme namiesto toho upratovať, ale o čom je taký život 🙂
U nas je robo vysavac pusteny kazdy den, aj pracka, varime podla potreby, ale kazdy den mame varene jedlo (niekedy z predchadzajuceho dna), prach/dlazky vysavanie manualne + sanita 1x tyzdenne, velky nakup 1x za tyzden, okna 3-4x do roka, postele kazde 2 tyzdne v priemere (dcera kazdy tyzden, ja kazde 2, syn raz za mesiac), zehlim v nedelu. A mam okrem plneho uvazku aj cca 60h v druhej praci 😀
@dadis tak ty si superžena normálne! Ako to stíhaš?
Všetko podľa potreby , ale chlap opral dnes dve práčky a nachystal veceru
Ja periem takmer kazdy den/3 deti/ a periem vecer,ked prideme dom9ov,t.tj.o.18,19.Ked doperiem vyvesim a naplnim pracku na dalsi den,ze ked pridem len zapnem.Vysavame robotickym vysavacom 3-4×do tyzdna ako treba.Prach ked je ho vidno, takze tak 2x do tyzdna,aj viac krat by sa zislo.Kupelnu,wc raz tyzdenne poriadne.Varim veceru,striedame so.suchou vecerou.Ako sa nam chce.Piatky,vikendy casto jeme mimo domu.
Upratujeme doma vtedy, keď treba, keď sa nám chce, keď máme čas... Domáce práce absolútne nepatria medzi naše priority a koníčky.
Pracka perie a za ten cas sa daj aj dietatu venovat, aj vecera uvarit, popripade aj povysavat, Periem takmer kazdy den, ale tym padom nemusim vikend travit pri pracke. Vsak perie sama, netreba na nu dohliadat. Po veceri nakrmit umyvacku a ist si robit co treba. Ked sa dovari, uprace sa kuchyna. Kazdy co si vyzlecie odnesie do kosa. Co bolo oprate sa rovno zo snury posklada a odlozi sa do skrin, ak treba prebehne sa byt vysavacom, lebo hadam nebudem do soboty prekracovat napriklad vysypanu muku alebo piesok co sa vysypal z topanok. Ak sa nieco rozleje, tak sa prebehnu mopom dlazky, nemusia sa vsetky, staci kuchyna, chodba. Ked sa clovek osprchuje, stiahne stierkou vodu zo skiel a obkladu, potom netreba kazdy zyzden hodinu drhnut kupelnu. Kazdy vec co sa pouzije sa po pouziti vrati na svoje miesto, takze netreba v sobotu stravit hodinu odkladanim povalujucich sa veci. Hracky sa pred spanim odlozia na miesto.
Staci mat system, zapojit zvysok spolubyvajucich a nestravis upratovanim celu sobotu ale ani kazdy den sa mu nevenujes dve hodiny. Pretoze jednoduchsie je udrziavat poriadok ako upratovat.

Vydávame dvakrát do týždňa. Týždenné dve pracky. Varím raz týždenne na víkend. Obaja sme s mužom pracujúci. Kúpeľňu, sanitku, záchod raz týždenne