Ako často upratujete svoje príbytky?
Ja viem, je to čudná otázka... ale mňa fakt zaujima ako často upratujete svoje domovy?
Mam totiž taky blbý pocit, že celý môj čas sa točí, len okolo upratovania, čistenia, umývania, hrncov varenia a roboty s prádlom...
Ako to máte vy?
1x do tyzdna prach umyvadla wc podlahy.
kuchynu po vareni vzdy. riad do myck a utrem prac.dosku.
Treba asi nejako spravne ci uz rozvrhnut alebo rozdelit pracu doma.
Jasne. I ja sa citim ako otrok ale... zas chcem aby sme sa doma citili dobre. Pri 4 detoch je stale co robit.
Vysavam kazdy druhy den. Prach utriem 1x do tyzdna.
Pracka skoro kazdy den -no ale pri 6 ludoch .... hned zo susicky skladam. Takze ziadne kopky resp kopy spinaveho ani cisteho pradla.
To som ale zatial doma s najmensou. Takze toto si viem porobit doobedu popri vareni.
Poobede ked sme von tak zas mini zahradka. Kosenie. Kvety. A tak.
Keď treba doslova a navyše keď je čas.nemam presne stanovené.ale žijem len raz a preto mám:tycovy vysávač,roboticky vysávač,sušičku,umývačku riadu.hrnce nahadzem do umývačky,keď nemáme čas pred odchodom pustím roombu,a prádlo odkedy mám sušičku mienke moja nočná mora a nepadá mi z kosa.zivot je krásny a krátky.domacnost slúži mám nie my jej
Stále a nie je to vidno..
@jana_eyre_2 ja si myslím, že to vidno je. Ja keď neupratujem dva dni, že som totálne vyšťavena, tak to je fakt bordel. Oveľa vačší ako keď sa snažím upratovať...😉
Každý deň, väčšie upratovanie cez víkend alebo keď mám voľno.
Bordel doma na mňa nedobre psychicky vplýva takže sa snažim udržiavať poriadok neustále.
Každý deň, mám 3 izb. byt, ktorý mám uprataný za cca hodinku, aj s utretím prachu, povysávaním a umytím podláh...mám dcéru alergičku na prach, takže musím každý deň pobehať...a keď si to robím každý deň, tak toho veľa nikdy nie je, ale samozrejme nemám byt zatrepaný...kuchyňu, keď varím, tak hneď aj umývam riad...takže sa mi tam nič nekopí, po jedle hneď umývam riad...kúpeľnu a záchod prebehnem každý deň, cca 10-15 minút práce...takže ja keď zanesiem malú do škôlky, cca do 10tej mám navarené, upratané a môžem vyložiť nohy...
byvam v byte, ten je upratany raz dva, takze to vlastne ani velmi nevnimam - vsetko proste podla potreby, Nezijeme v bordeli, ale tiez tu nemame sterilnu domacnost. A trochu som zlavila z narokov, lebo mam pocit, ze mat upratane podla vlastnych predstav je pri detoch nezrealizovatelne.
@hradnapani presne... upratujem to, co je treba a ked je to treba. na dokonalost sa nehrame. A teda k lesklym povrchom - komu sa to paci, nech sa s tym babre, podla mna to vyzera strasne lacno 😜.
Rozdelila som si upratovanie na niekolko taskov, a tie mam naplanovane rozne pocas tyzdna, niektore s tyzdnovou frekvenciou, niektore obtyzden, niektore mesacnr, niektore po par dnoch.
@vanilkovazmrzka ako to mas rozplanovane?
@vanilkovazmrzka ako to mas rozplanovane?
@janaspa juj nechce sa mi to do podrobna vypisovat 🙂 zalezi aky mas velky dom/byt a kolko ludi/zvierat tam zije 🙂 napriklad povysavat cely byt mam 1x tyzdenne, poumyvat vsetky podlahy kazdy druhy tyzden, kupelnu a wc 1x tyzdene, to su take co mi zaberu najviac casu, a potom take rychlovky ako utriet prach, vylestit zrkadlo a sklenene dvere mam tusim kazde 2 tyzdne, raz mesacne vymenit postelne pradlo a kazde dva tyzdne navlecky na vankusoch. Snazim sa to upravovat priebezne tak, aby mi kazde vyslo na iny den, takze nikdy nezabijem cely den upratovanim vsetkeho. Take ze umyvanie riadov a pranie tam nedavam, to robim vzdy podla potreby. Nemam na to ziadnu specialnu aplikaciu, obycajne google tasks, tam sa da nastavit opakovanie v roznych frekvenciach a odkliknes ked je hotovo.
Kedze mam dve deti a este mladsie nechodi do skolky, tak veru upratujem denne, ale tyka sa to hlavne prace v kuchyni, prania, spratavanie bordelu zo zeme.. vysavanie tak kazdy druhy den, ale denne malym rucnym vysavacom, 2 do tyzdna umyvadla..prach, kuchynskú linku ked treba, zehlim len nieco asi raz do tyzdna ale raz za dva, pokial mame co nosit, ale potom uz treba, hlavne tricka detom. Umyvam podlahu, tak raz za tyzden, viac x mi to nikdy nevyjde..byvame v dome, v byte som asi viac stihala to umyvanie podlahy. Max kazde dva tyzdne vymenim postelne pradlo, niekedy trosku skor, uteraky na ruky to vymenim kazdy den, ale inak periem uteraky raz do tyzdna, kazdy ma svoj.

2 dní do týždňa povysavam umyjem podlahy poodsuvam nábytky umyjem pod nimi, umyjem wc kúpeľňu a kuchyňu 😊 z toho každý deň tak cca 4 hodinky a mám hotovo