Ako čistiť indukčnú varnú dosku bez poškrabania?
Ahojte dievčatá, čím cistite indukčnu varnu dosku? Klasicky škrabka a nejaká pasta? Či nejaká vychytávka ako ocot?
Nechcem to poskrabat.....ďakujem veľmi pekne
.
Nikdy som nepoužila škrabku. Raz som jeden fľak naozaj nevedela dostať von bežnou údržbou, tak som na neho naliala ocot, zasypala sódou a vypenilo mi to pekne dole. Možno som to zopakavola dvakrát po sebe, už sa celkom nepamätám. Ale určite to ničím nikdy neškrabem.
@anketkarka ďakujem za tip. Ten ocot takú tú klasiku áno?
mám aj škrabku, ale zatiaľ 90 % vecí zišlo s takým bosch krémom, keď nič iné nefungovalo, k nemu bola aj tá škrabka :D
škrabka na to určená ju určite nepoškriabe, občas použijem, žijem s indukciou už 9 rokov. Skôr ju poškriabe posúvanie hrncov s nedobrým ostrým dnom po skle. Škrabka je iba žiletka zasunutá do nástroja aby sa lepšie držal 🙂. Ja čistím väčšinou iba clin a papierová utierka, čistá voda ak stačí a doleštím alebo ak je pripálenina, čo na bielej nechá farbu / ohnednuté od panvice ked robím palacinky napr/ tak cif a potom clin a papierová utierka. Škrabka ak mi vykypí a nedá sa hned utrieť, vrstvu zoškrabem.
@pseudomonas87 jar a čistá voda. Mam AEG
Ja len odmastujem za 15r je piskrabana od panvic hrncov, neriesom to.
Ak bol flak soda bik.
Tiez davam len jar, trochu vody a s obycajnou hubkou umyjem.
Ja mam teda indukcnu, a vzdy po vareni len umyjem hubkou… ved tam sa ti aki nema alo zaspinit
Ja dávam Toro pastu :D
@pseudomonas87 ja bezne dam tekuty prasok hubku na riad a ide pekne dole
ja tiez po vareni pretriem hubkou na riad a jarou, neviem co by som mala oskrabavat
@anketkarka
@bg92
@kykymora
@zuzkaa1991
Milé ženy, ďakujem za rady, dala som na to biely ocot, kvapku jari a sódu bikarbónu, zmizlo mi to .
Ono to ani nebolo že pripalene, mne príde že akoby fľak od hrnca alebo čo ja viem čo to bolo, nevykypelo mi nič.
Každopádne je to preč.

@pseudomonas87