icon

Ako čistiť indukčnú varnú dosku bez poškrabania?

pseudomonas87
2. apr 2025

Ahojte dievčatá, čím cistite indukčnu varnu dosku? Klasicky škrabka a nejaká pasta? Či nejaká vychytávka ako ocot?
Nechcem to poskrabat.....ďakujem veľmi pekne

pseudomonas87
autor
2. apr 2025
ornela_tn
2. apr 2025

.

anketkarka
2. apr 2025

Nikdy som nepoužila škrabku. Raz som jeden fľak naozaj nevedela dostať von bežnou údržbou, tak som na neho naliala ocot, zasypala sódou a vypenilo mi to pekne dole. Možno som to zopakavola dvakrát po sebe, už sa celkom nepamätám. Ale určite to ničím nikdy neškrabem.

pseudomonas87
autor
2. apr 2025

@anketkarka ďakujem za tip. Ten ocot takú tú klasiku áno?

janka_266
2. apr 2025

mám aj škrabku, ale zatiaľ 90 % vecí zišlo s takým bosch krémom, keď nič iné nefungovalo, k nemu bola aj tá škrabka :D

didamt
2. apr 2025

škrabka na to určená ju určite nepoškriabe, občas použijem, žijem s indukciou už 9 rokov. Skôr ju poškriabe posúvanie hrncov s nedobrým ostrým dnom po skle. Škrabka je iba žiletka zasunutá do nástroja aby sa lepšie držal 🙂. Ja čistím väčšinou iba clin a papierová utierka, čistá voda ak stačí a doleštím alebo ak je pripálenina, čo na bielej nechá farbu / ohnednuté od panvice ked robím palacinky napr/ tak cif a potom clin a papierová utierka. Škrabka ak mi vykypí a nedá sa hned utrieť, vrstvu zoškrabem.

sono2
2. apr 2025

@pseudomonas87 jar a čistá voda. Mam AEG

natalka13
2. apr 2025

Ja len odmastujem za 15r je piskrabana od panvic hrncov, neriesom to.
Ak bol flak soda bik.

surama
2. apr 2025

Tiez davam len jar, trochu vody a s obycajnou hubkou umyjem.

klarissa25
2. apr 2025

Ja mam teda indukcnu, a vzdy po vareni len umyjem hubkou… ved tam sa ti aki nema alo zaspinit

kvietok1992
2. apr 2025

Ja dávam Toro pastu :D

zuzkaa1991
2. apr 2025

@pseudomonas87 ja bezne dam tekuty prasok hubku na riad a ide pekne dole

kykymora
Autor odpoveď zmazal
bg92
2. apr 2025

ja tiez po vareni pretriem hubkou na riad a jarou, neviem co by som mala oskrabavat

pseudomonas87
autor
2. apr 2025

@anketkarka
@bg92
@kykymora
@zuzkaa1991
Milé ženy, ďakujem za rady, dala som na to biely ocot, kvapku jari a sódu bikarbónu, zmizlo mi to .
Ono to ani nebolo že pripalene, mne príde že akoby fľak od hrnca alebo čo ja viem čo to bolo, nevykypelo mi nič.
Každopádne je to preč.