icon

Ako si vybrať kuchynské doplnky a sady riadu?

7. feb 2025

Ahojte som zaťažená na kuchynské doplnky, rôzne vychytavky. Aktuálne zariadujem celu kuchyňu od skrabky po hrnce. 😀 A mam dilemu, kúpiť jednu sadu hrncov alebo viacero rôznych znaciek? Kúpiť z viac tanierov z každého vzoru jeden alebo sadu? Len keď mne sa paci strašne veľa tanierikov, sada 18 ks mi je aj veľa, som sama. Veľa rôznych sa ťažko uskladnuje, no častokrát neodolám a kúpim tam tanierik, tam pohárik, tam salocku. 😀Povedzte, že nie som jediná. 😀 Neviem si z toľkých krásnych tanierov vybrať a co je horšie je vyberať cez net keď ich nevidím, ale v obchodoch nie je taký výber.

Strana
z2
eni0307
7. feb 2025

🤦🏻‍♀️

s1s4
7. feb 2025

ja toto napr. obdivujem
ked som byvala u babky, ona to mala tiez akurat ze k nam chodila vacsina rodiny jest a pod.
casom sa to uz zacalo kopit cize pozor aby to nepreslo do takej manie? neviem ako to nazvat ale zapraces sa tym a bude ti mozno luto to vyhodit
ja neznasam ked mam rozdielne pohare, sice aj take doma mame ale mam rada ked je 5 rovnakych ako kazdy iny, rovnako so vsetkym, ved to ani nevyzera pekne 😮‍💨

kika845
7. feb 2025

Tak dezertne si kup zvlast, jedalensku sadu v tej istej farbe alebo style, hrnce tiez by som nekupovala v sade ale zvlast ako ti vyhovuje, podla toho ake vies ze budes potrebovat, aj ked v sadach su lepsie ceny, ale samostatne po jednom su krajsie a aj mozes vyskusat co ti viac vyhovuje, tiez v podobnych styloch

lindous
7. feb 2025

Hrnce mám rôzne, menšiu sadu jedných a potom pár iných, podľa potreby, tak aby boli praktické, dali sa uskaldniť a využila som ich, to je pre mňa základ 😅 s tanierkmi a "blbostičkami" teda neporadím, lebo ja idem pri týchto veciach na funkčnosť a teda máme menšiu sadu, každý iný v tomto nemám rada, keď hostím 😀

kitycat
7. feb 2025

Tak sada hrncov ti musi hlavne padnut do oka. Nech je to na tom sporaku aj pekne 😆

Hrnce by som kludne aj po jednom kupovala - buclaty, vysoky, maly, velky a kazdy v inej farbe.

Taniere sa najdu tiez kade tade aj Pepco ma pekne a aj v Tescu je vyber a mozes si po jednej sade trebars kupit, kym nebudes mat tie 4 sady, taky zaklad asi 😀

Taketo mala Ikea, uz nie su asi najkrajsie co som videla

marianarem
7. feb 2025

@s1s4 Ja zase mam rada kazďy pohar iny 🙂

autor
8. feb 2025

Do hrncov som sa do týchto zaľúbila 😀

autor
8. feb 2025

Doteraz som mala Ikeu, a hoci som spokojná aj s nou, ale nechcem už nič odtiaľ, vyslovene chcem po rozvode nový život a nechcem ani z Ikei nič mať doma, keďže odtiaľ sme mali všetko 😆 a už to mám aj opozerane.

kika845
8. feb 2025

Uz ked sa chces teda takto plesnut po vacku za hentaku predrazenu sadu kup si medene hrnce, panvice tie mozes mat aj zavesene a je to aj pekne nad sporakom, alebo ak mas nad ostrovcekom kuchynskym,

@kitycat velmi pekne, ale to je to najhorsie co moze byt ze rukovat drevena, a zvysok iny material (drevo, plast,..), strasne zle sa to cisti, aj z tych skar medzi, a je to po case skarede najlepsie ked je to ten isty material aj rukovat

lenkakravcova
8. feb 2025

Každý pohár iný je praktické riešenie keď máš deti. Lebo tie potom pijú jeden z druhého pohára. Keď sú poháre, šálky odlišné, je to jednoduchšie na rozpoznanie.

Ale zase taniere tam mi vyhovuje aj páči sa mi, keď sú rovnaké (mimo tých detských). 🙂

angeli121212
8. feb 2025

Noo ja som taká že nech je všetko iné 😂😂 milujem tú variabilitu hlavne čo sa hrncov a panvíc týka je to super lebo otestujeme s mužom veľké množstvo druhov a povrchov a vieme čo sa nám na čo hodí čiže ak sa kopneme tak pri jednom hrnci nie celej sade.. a taniere joj páčilo sa mi veľa druhov tak ku jednej sade som dokupovala následne jednotlivo .. ale tak my nemáme doma ani rovnaké stoličky pri stole 😂☺️

angeli121212
8. feb 2025

@s1s4 to či niečo vyzerá alebo nevyzerá pekne závisí výsostne od vkusu majiteľov...

s1s4
8. feb 2025

@angeli121212 preto som pisala ze JA to neznasam
kazdemu sa paci nieco ine 😉

angeli121212
8. feb 2025

@s1s4 ja som komentovala tú pasáž že veď to ani nevyzerá pekne a samozrejme každému podľa vkusu

veselo_neveselo
8. feb 2025

Ak si sama, kup si postupne hrnce ake budes potrebovat, jednotlivo. Sady velakrat maju obrovsky hrniec a par mensich.
Ja mam par nerezovych, a k tomu zopar s neprilnavou vrstvou.

Ja s tebou zdielam lasku k roznym poharikom, tanierikom a tak, ale pre praktickost som tuto uchylku obmedzila na salky. Kavove a cajove. Ide o to, aby som vedela prestriet stol a vyzeralo to pekne. A na dezert a kavu uz to moze byt farebne 😆

A tiez nekupujem kdejako bezhlavo, mam obmedzeny priestor, tak si precizne vyberam naozaj jedinecne kusky, ktore si zamilujem a z nich potom milujem svoj ranny caj.

veselo_neveselo
8. feb 2025

A vidim, ze hrnce si si uz vybrala. Paradne su, bez do nich!

autor
8. feb 2025

Ono väčšinou jem sama, ak mám niekomu prestierať budeme možno traja, ono jednu sadu mat môžem, ale rada sa poteším aj rôznymi taniermi, ale zase v skrinke je to hrôza, keď je každý tanier iný, to áno.

autor
8. feb 2025

@veselo_neveselo no vybrala ako vybrala ale tiež sa bojím ze kúpim zle. Ze ci radšej neposkusat rôzne značky a potom keď tak dokupovať. To je dilema 🙂

pomoni
8. feb 2025

Zwilling hrnce mám /asi už aj 10rokov/ je to kvalitna značka, stále sú super, bez známok opotrebovania a to ich využívam nonstop.

zeldia
8. feb 2025

Ono taniere, šálky ak používaš denne, neviem či si taká “šikovná” ako ja spolu s umývačkou, ale rozbíjam raz dva. Tak by dom si kupila podľa nálady. Sem tam sy neske nové zjavujú same od seba keďže niekto prinesie. Sadu hrncov by som si ja už nekupila, väčšinou je to “lacnejšie” len na prvy pohľad, pretože z 5hrnvov mi dva nevyhovujú a potrebujem dokúpiť iny (veľkosť, úchytky hocičo). Kupila by som si po jednom kuse priebežne také aké momentálne využívam. Ja ulietavam na textiliach. Najčastejšie s obrusmi. Netusim ci ešte mám vôbec jeden cisty neokydany. Najvyšší cas kúpit ďalší plus prestierania na stôl ja neviem ako my jeme☹

autor
8. feb 2025

@pomoni áno len váham ze ktorý typ by mi viac vyhovoval co sa týka napríklad uchytiek 😊

autor
8. feb 2025

@zeldia pravdu máš, kúpim najskôr jeden a rôzne značky. Aj keď ta sada vyššie na obrázku mi prišla taka, ze by som využila.

autor
8. feb 2025

@zeldia občas niečo rozbijem, ale nie dosť často. 😀

autor
8. feb 2025

@zeldia naozaj sa to neoplatí kúpiť v sade? Jeden hrniec mi ukazuje 90e 🙀

mantilka
8. feb 2025

Mne sa páčia sady taniere všetky druhy a k tomu hrnčeky. Teraz som kupovala v xxxlutz https://www.xxxlutz.sk/p/landscape-kombinovany-... tam 3 farby. Hrnce mám sadu Tescoma a k tej mu dokupujem ešte podľa potreby. U nás sa strašne v umývačke rozbíjajú poháre....za 13 rokov máme už kopec sad poharov...ani nepíšem, lebo sa hanbím. A z každej ostalo po 2;😄.

autor
8. feb 2025

@mantilka to ako samé sa rozbije v umývačke? Mne sa ešte v umývačke nikdy nič nerozbilo.

mantilka
8. feb 2025

Neviem, prasknú poháre...asi nesprávne ukladáme....budem musieť preštudovať. Alebo niekto v rodine šikovné ťukne ? Nikdy som to nesledovala.

autor
8. feb 2025

@mantilka Hmm nikdy mi nič nepuklo, dúfam že keď kúpim novú mycku sa mi to nezačne diať 😀

natalka13
8. feb 2025

Mna by odviezli mat vsetko ine. .som minimalista. Ciste linie jednotny riad.

mantilka
8. feb 2025

Teraz som sa rozpráva s manželom, tak povedal že 2 sady mali zlý tvár...áno boli vysoké úzke.., potom niektoré tenké sklo ale teraz mi vytiahol zo skrinky a keď vracal pozeral na mňa a ťukol s pohármi do poličky 🤣...tak asi už viem, prečo pošli 🤣.

Strana
z2