Ako zabezpečiť byt počas dvojtýždňovej dovolenky?
Ahojte nechavate v byte všetko zapnuté? Chladničku prívod vody atď alebo ho úplne vypnete? Ideme na 2 týždne a v meste nie je žiadna rodina ktorá by na byt dozrela, ďakujem
Vypínam všetko zo zásuvky, čo tam byt nemusí.. Ako TV a podobne... Chladničku nechávam zapnutu a prívod vody či plynu uzavrieme.. Pre istotu... ☺️
Ostáva zapnutá iba chladnička. Všetko ostatné povypíname, povyťahujeme zo zásuviek, odstavíme vodu, zatvoríme všetky okná (aj keď neznášam ten puch v byte po návrate domov 🤪).
Vypíname teplú studenú vodu plyn a zo zásuvok vyberáme všetko čo tam nemusí byť (nechávame asi iba práčku v zásuvke)
prívod vody vypíname, okno nechávam na vetračku, chladnička beží ale miniem z nej všetko kazivé pred dovolenkou
Zatvorím okná a zamknem. Nič nevypínam, nevyberám zo zásuvky, nič neodpájam. Bývame v novostavbe.
Nic specialne nerobim, tak ako ked odchadzam do prace. Ak by mi vyskratovala zasuvka kym som v praci, tak by som s tym vedela spravit presne to iste ako ked som na dovolenke - NIC. A vypinat chladnicku / mraznicku - to akoze co mam robit s tymi potravinami, co v nich su? Neviem si predstavit prist domov a utekat na komplet nakup, lebo doma nemam nic. Ak by prislo k niecomu horsiemu tak hadam niekto zo susedov zavola zachranne zlozky a to bude tiez uplne jedno, ci som len v praci alebo v tramtarii.
Veru iba chladnicka. Ak ideme v zime ostava aj kotol zapnuty.
Všetko ostáva tak ako keď ideme iba na nákup.. nec nevypiname ani nevytahujeme
Nič neriešim. Zamknem a idem.
Vytahujem len spotrebice co sa daju lahko vytiahnut zo zasuvky, ako kanvica, kavovar a taketo. Ale napr telka a tieto ostavaju normalne, tam sa tazko dostat. Chladnicka zostava ako je, nikdy nie je prazdna, mame tam veci ako kecup, sojovu omacku, parmezan...
Vzdy mame niekoho, kto ma kluce od bytu. Suseda, kamoska, niekto kto je bud blizko alebo ochotny, pre pripad nudze.
Inak pripad nudze moze byt aj, ze na dovolenke stratis kabelku aj s klucami, tak aby aspon jeden bol niekde "doma".
Ja nič nevynímam , jednoducho zamknem a odchádzam
Vytahujem len spotrebice co sa daju lahko vytiahnut zo zasuvky, ako kanvica, kavovar a taketo. Ale napr telka a tieto ostavaju normalne, tam sa tazko dostat. Chladnicka zostava ako je, nikdy nie je prazdna, mame tam veci ako kecup, sojovu omacku, parmezan...
Vzdy mame niekoho, kto ma kluce od bytu. Suseda, kamoska, niekto kto je bud blizko alebo ochotny, pre pripad nudze.
Inak pripad nudze moze byt aj, ze na dovolenke stratis kabelku aj s klucami, tak aby aspon jeden bol niekde "doma".
@veselo_neveselo na telku si kúp krátku predlžovačku s vypínačom, do nej pozapájaj všetky veci a maj niekde za telkou kde strčíš ruku nahmatáš vypínač a vypneš
je to dobré vypnúť aj keď je veľká búrka
Odisli sme z bytu na 6 tyzdnov a akurat som tak zamkla a vyniesla odpadky. Bezne pocas roka odchadzame na 2 tyzdne a nikdy neriesim nic ine.
Vypiname kotol, plyn, vodu, všetky spotrebiče (práčku, telku, konvicu a podobne) ale jedine čo ide je chladnička.. veď tam vždy niečo ostane, minimálne teda mrazák pred dovolenkou určite nevyprazdnujem..
čooožeee 😂😂😂
Vypínam všetko, kým som mala starú chladničku (teraz mám tú no frost), tak som vypínala aj tú. Pred odchodom som ju stále odmrazila, umyla a zapla až po príchode domov. Ale ja som z tých, čo by vypínali všetko aj keď idú iba do práce 🤷♀️🤦♀️😁
Ja by som aspon susedku poprosila, nech vyberá schránku.
Moj kolega vzdy vravieval story o svojej mame, tak ked k nemu chodila na predlzeny vikend na navstevu, odmrazovala mraznicku, lebo co keby sa nieco stalo a jemu doniesla domov 5 kilo masa, aby nehladoval😉 A onjej stale, ze naco mu nosi tych 5 kilo masa, ze to nema kde davat a ze naco vypina tu mraznicku na tych par dni 😂 Vzdy ho islo porazit z tohto
Ano nechavame vsetko tak a jedine “zabezpecenie” je ze neroztrubujem vsade, ze odchadzame z domu a byt bude prazdny 🙈
Nič neriešim, zamknem a odídem. Kľúče od bytu ma susedka alebo kamoška, ktorá raz za čas zbehne na kontrolu

Chladnicku isto nevypiname, vodu mame pre istotu odstavenu. Inak nic.