icon

Ako zabrániť myšiam dostať sa do domu?

15. júl 2025

Ahojte prosím než ma odsúdite nie nejsom žiadna špindirka, milujem čisto voňavo, bývame na dome už rok a za celý ten čas nič vôbec. A minulý týždeň sme mali v dome dve myši jednu v detskej druhú v kuchyni, neviem koľko tam mohli byť a stále na to myslím a chytám paniku. Oby dve sme chytili, ale stále dumam nad tým ako sa preboha mohli dostať rovno dve myši k nám do domu, neviem či nie z povale pretože tam stále niečo škrabalo v noci. Prosím vás ako zistím či tam ešte nejaká není a aké opatrenia urobiť aby nechodili? 😭

doriiis
15. júl 2025

Myši nemajú s ( ne) poriadkom nič spoločné.Proste sú to tvory,ktoré hľadajú jedlo.Nic si nevyčítaj.
Hore na povale,tam kde nema prístup nikto nastav pasce a nechaj ich nastavené.Daj tam orech,alebo suchý chleba,niečo čo nezhnije.Obcas skontroluj.Alebo kúp mačku,psa,ten postrazi spodok.Nic viac robiť nevies

doriiis
15. júl 2025

A nerob paniku.Mys sa boji viac teba ako ty jej.

doris11
15. júl 2025

@anonym_autor mame novostavbu a tiež sme mali myš 😂 cez leto skoro nonstop otvorená terasa takze si myslím že nám prišla tadiaľ 😂 opatrenia neviem aké by som poradila.. na mysi asi žiadne 😀jedine dobrý kocúr, my mame dvoch ale o mysi akosi záujem nemajú aj tak 😀🤣

0silvia0
15. júl 2025

@anonym_autor ked sme nemali macky, mali sme obcas mysi na povale a v garazi. Dali sme pasce a bolo po mysiach.
Daj preventivne pasce a nestresuj, je to len mys. Ona vie preliezt hocikade, mojim rodicom vliezli cez krb.

anonym_3da9cd
15. júl 2025

Dva myši či dve myši

januska12323
15. júl 2025

Myš tvoje upratovanie vôbec nezaujíma, hľadá potravu a úkryt. Na povalu daj pasce, zabezpeč všetky diery a nauč celú rodinu zatvárať dvere.

anonym_475db5
15. júl 2025

@anonym_autor nádych výdych a kľud, mali sme 16 za mesiac kým e neprišli na to odkiaľ chodia

zuzanaam
15. júl 2025

my sme pred rokmi mali myš na 5. poschodí v byte v paneláku. Vyliezla cez stupačky. A do domu nám ju doniesla mačka cez otvorené okno a tam vypustila. Schovala sa v knižnici a keďže ju máme mega veľkú, hľadali sme ju cez 2 hodiny (vyberali knihy policu po polici). Čiže mačky na myši neodporúčam 🙂.

deti95060810
15. júl 2025

mačka je na myš super. lepšia ako pasca.
a si si istá že sú len dve? oni majú kamarátov a len málokedy ich je tak málo.
Teraz je ešte leto, ale už koncom aug. začína byť troška chladnejšie a myšky sa tisnú dnu - prebehnú cez otvorené dvere, alebo sa prepchajú cez dierky - stačí im 5 mm otvor.

sisska96
15. júl 2025

Ak necháte otvorené dvere, kľudne môžu vôjsť dnu. Aj nám sa to stalo. Mačky chytili

liusa82
15. júl 2025

no jasné mačka smejem sa 😃 my máme cicu a bude ti to nosiť dokonca dovnútra ako extra úlovky.Ale možno to zožere alebo sa s tým pohrá iba na dvore to je už od povahy mačky.Naša je taká že najprv mi buchne na klučku labkou ale to hocikedy ak chce ísť dovnútra a potom uteká s tým úlovkom do chodbičky a ak náhodou nemám zavretú izbu uteká s tým pod postel.Niekedy mi donesie živú a niekedy zdochnutú či už teda myš,vtáka no zábava je s ňou alebo jašteričku😁 takže to je také otázne s tými mačkami.A minule tiež dovliekla živú myš nevedeli sme kde sa schovala až nakoniec sme ju našli v takom vrecku už zdochnutú ušla nám naháňali sme ju po dome.Takže pozor na to.A dovliekla by aj včera večer živú ale zabuchla som jej dvere pred nosom už ich otváram tak opatrne aby som videla čo má v papulke až potom púšťam dnu

mk1111111111
15. júl 2025
@liusa82

no jasné mačka smejem sa 😃 my máme cicu a bude ti to nosiť dokonca dovnútra ako extra úlovky.Ale možno to zožere alebo sa s tým pohrá iba na dvore to je už od povahy mačky.Naša je taká že najprv mi buchne na klučku labkou ale to hocikedy ak chce ísť dovnútra a potom uteká s tým úlovkom do chodbičky a ak náhodou nemám zavretú izbu uteká s tým pod postel.Niekedy mi donesie živú a niekedy zdochnutú či už teda myš,vtáka no zábava je s ňou alebo jašteričku😁 takže to je také otázne s tými mačkami.A minule tiež dovliekla živú myš nevedeli sme kde sa schovala až nakoniec sme ju našli v takom vrecku už zdochnutú ušla nám naháňali sme ju po dome.Takže pozor na to.A dovliekla by aj včera večer živú ale zabuchla som jej dvere pred nosom už ich otváram tak opatrne aby som videla čo má v papulke až potom púšťam dnu

@liusa82 aj mne nasa nosi zive darceky, ze, na- pohraj sa aj Ty 🙈🤣

liusa82
15. júl 2025
@mk1111111111

@liusa82 aj mne nasa nosi zive darceky, ze, na- pohraj sa aj Ty 🙈🤣

@mk1111111111 presne lebo nemám inej roboty iba po nociach a večeroch živé myši naháňať po dome 😆 Ešte ak to donesie zadrhnuté už tak ok hneď vyhadzujem ale s týmito živými tvormi ma už začína vytáčať

sisska96
15. júl 2025

My zvieratá nepušťame do domu.....

zitaje
15. júl 2025

My sme mali jednu zimu x myší, ja už som bola z toho na prášky. Nakoniec sa zistilo, že v kúpelni pri rúre kúrenia bola mini diera (za kúpelňou je kotolňa), tú sme zasadrovali a už bol pokoj. Myši vraj stačí otvor trocha väčší ako hrúbka ceruzky...

mk1111111111
15. júl 2025
@liusa82

@mk1111111111 presne lebo nemám inej roboty iba po nociach a večeroch živé myši naháňať po dome 😆 Ešte ak to donesie zadrhnuté už tak ok hneď vyhadzujem ale s týmito živými tvormi ma už začína vytáčať

@liusa82 bud rada, ze ich nezerie, len ako podarunok nosi 🎁 aspon sa nepriotravi... ale, tak hotove opise su to .... ja ich milujem 😻 aj s mysami 🐁🐁 sak to vzdy nejako pochytame 🙈🤣

andrejka1974
15. júl 2025

@anonym_autor stačí mala dierka ako máte stupačky nám takto chodili cez špajzu jednoducho sme to zamurovali všetky špáry pri stupackach a prestali chodiť myši sa nezbavia na povale ich mame stále ale do domu z povaly sa nedostanú účinná je mačka pasce sú malo účinne sú myši prefíkane

diewcatqoo
15. júl 2025

Ehm, kto zije v dome a este nikdy nemal mys, nech sa prihlasi 🙂

sisska96
17. júl 2025
@diewcatqoo

Ehm, kto zije v dome a este nikdy nemal mys, nech sa prihlasi 🙂

@diewcatqoo
@diewcatqoo u nás po daždi aj slimaky boli vo wc 😂

diewcatqoo
17. júl 2025
@sisska96

@diewcatqoo
@diewcatqoo u nás po daždi aj slimaky boli vo wc 😂

@sisska96 ja teda uz zijem v byte, ale vyrastala som v dome a co si pamatam, vyskytlo sa v dome asi vsetko okrem medvedika cistotneho :D

betulinka1
17. júl 2025

@anonym_autor nam sa jedna dostala ako sme kupili holodom. Novostavba este sme len zariaďovali. A počujeme skrabkanie. Mala vyhryzenu dieru v dilatačnej spare. Neviem ci to pisem dobre. Cize vsetky špáry sa skontrolovali ale bola iba tato jedna. Ako sa zaplnila, tak uz 3 roky nic. Susedovi chodili cez garáž, ma ju spojenu s domom a stale otvorenu. Teda teraz uz nie. Ale napriklad sestra mava lebo furt jej psy behaju cez terasu von a sietku sice otvoria ale nezatvoria 😉. Macky ma dve. A babka v bytovke na prízemí, take stare bytovky v Nitre, tak ta bojovala s potkanmi. Normalne cez zachod jej chodili. Ale tak potom sa vybúrala cela kupelna a spravca dal spravit aj nejake potrubia, lebo tam to mali problem vsetci na prízemí. To boli take historické budovy. Za mna skontrolovat vsetky dierky okolo potrubí, tie dilatačné špáry a viac dbať na zatváranie dvier. Mys staci diera ktora je široká ako tvoj maliček.

sisska96
17. júl 2025
@diewcatqoo

@sisska96 ja teda uz zijem v byte, ale vyrastala som v dome a co si pamatam, vyskytlo sa v dome asi vsetko okrem medvedika cistotneho :D

@diewcatqoo ja práve opačne, takže začiatky boli zaujímavé 😂

kaktusik007
19. júl 2025
@zuzanaam

my sme pred rokmi mali myš na 5. poschodí v byte v paneláku. Vyliezla cez stupačky. A do domu nám ju doniesla mačka cez otvorené okno a tam vypustila. Schovala sa v knižnici a keďže ju máme mega veľkú, hľadali sme ju cez 2 hodiny (vyberali knihy policu po polici). Čiže mačky na myši neodporúčam 🙂.

@zuzanaam macka sa chcela iba pochvalit, ze ulovila mysku... ste to nepochopili... 😀

ja som mala na chalupe mysi, preto odmietam spavat dolu, a spravila som si radsej letne spanie na povale 🙂 ale odkedy sa mi v zahrade ubytovalo toto zvieratko, a zalozilo si u mna rodinku, tak problemy s myskami vyrazne ubudaju.... Aj ked priznavam, nie je asi beznym standardom mat na pozemku 4 cca 150 rocne lipy a 10 cez 20m vysokych smrekov...