icon

Ako zariadiť malú spálňu v dome?

16. jan 2025

Baby, kupujeme dom, má úžitkovu cca 65m2, detská 12m2, obývačka s kuchyňou cca 28m2, spálňa cca 10m2. Je ta splatná ozaj malička? Neviem si to dobre predstaviť ako tam napraceme posteľ aj veľkú skriňu 🙈detskú nechávame deťom,sú dva, potrebujú väčšiu. Mate podobný rozmer spálne? Nebude to ozaj o hubu?ďakujem

Strana
z4
anjelicek26
16. jan 2025

65m2 by som dom nekupovala, si si tym ista? Mate aspon povalu, pivnicu? Treba si to ist obzriet, postavit sa do miestnosti... predstavit si satniky, ktore tiez musis niekde dat, sezonne veci, co ti ja viem... ved to je mensie ako vela dvojizbakov... nic v zlom teda, ale... velku skrinu a velku postel tam podla mna nedas nijakovsky...alebo teda mozno takto https://www.otto.de/p/jvmoebel-schlafzimmer-set...

maddie1711
16. jan 2025

Mam spálňu cca 10m2 t.j 3x3,5m. Mam tam posteľ a jednu komodu. Viac tam určite nedáš. A priestor okolo postele veľmi nie je. Skrinu tam nepotrebujem, mam šatník.

biba_18
16. jan 2025

10 m2 je dosť málo, chcelo by to aspoň 2-3 štvoráky viac ... aj tých 28 na obývačku s kuchyňou mi príde dosť málo ... to bude taký mikro domček ... a tých zvyšných 20 štvorákov je čo?

autor
16. jan 2025

@biba_18 kúpelna, chodba a špajza

anjelicek26
16. jan 2025

Podla mna moc neziskate, ked kupite takyto maly domcek oproti bytu... budete sa tam s dvoma detmi velmi tlacit... ak sa teda urobit nejake rozsierenie alebo pristavba do buducna... predsalen aj deti vekom chcu samostatne izby.. na to treba mysliet (ak sa da samozrejme)

deti95060810
16. jan 2025

to je dom pre max. 2 ľudí...
chcelo by to asi dobrého architkta ktorý ti spraví nákres kde čo umiestniť...
izby s tak malou plochou nemám, ale 9 štvr. má kúpeľ. ... neviem si predstaviť tam vopchať chceš posteľ pre jedného, alebo manž.?
manžels. bude problém a ku tomu ešte aj skriňa...

deti95060810
16. jan 2025

si v tom dome nikdy nebola? myslím obhliadka... dopor. ísť sa pozrieť, alebo aspoň v katol. domov pozrieť niečo podobné...

autor
16. jan 2025

@deti95060810 boli sme, ale izba je prázdna. Neviem si to dobre predstaviť preto sa pýtam ci náhodou niekto nemá podobne rozmery. Ideme meniť byt za dom s rovnakou plochou. Plus doplatok.inak sa nedá. Má veľký pozemok ale zatiaľ € na prístavbu nie su

aandrea9
16. jan 2025

My sme na tu plochu napratali. Na jednej stene mame vstavanú skriňu. Posteľ 200x140 a komody 40 cm hlboké. Ak nedate komody, zmesti sa aj posteľ 200x180.

biba_18
16. jan 2025

budete mať zúfalo málo ukladacieho priestoru ... resp. tá špajza sa zdá ako super vec, ale v takom malom dome skôr kradne cenný priestor ...

autor
16. jan 2025

@aandrea9 prosím ťa krásne, mohla by si mi poslať fotku? Ak by si bola tak dobrá a aké máte rozmery? Ďakujem

macekovam
16. jan 2025

tak dajte skrine nad postel.. na stenu pripevnit..

biba_18
16. jan 2025

ale vieš čo - nie .... aj keď budete naprataní, ty sa nastav že je to super že sa sťahujete!!

autor
16. jan 2025

@biba_18 no je to na figu, ale keď si predstabim ze ma rozmer nášho bytu tak mi to malé nepríde. Jasne. Dom je dom, ale i tak. Veľmi sa nám oplatí ten dom. Veľa mesačných nákladov usetrenych na rovnakej ploche a so záhradou

anjelicek26
16. jan 2025

Ani garaz nie je, co by sa dala upravit? Presunut spajzu, cast satnikov, technicku miestnost tam? Kde mate vlastne bojler, kotol? Pivnica teda tiez nic? Ako jasne ked sa inak neda, tak to proste nejako musite vopchat... musite sa stahovat? Lebo ten byt ma aspon vyhody toho, ze tieto veci nepotrebujes mat v byte, ale mate to centralne... neziskate tym vobec nic priestorovo, skor este menej...

katica06
16. jan 2025

Aká je výška izieb? Kamoška s partnerom mali mini príbytok, ale mali vysoké stropy . Tak pre nedostatok miesta mali spálňu na ,, poschodí,, ale tam sa človek nevystrel. Pre štyroch to nevidím vôbec ružovo, deti rýchlo rastú.
Pred tým ako som našla 3d program na plánovanie, som si všetko kreslila pre lepšiu vizualizáciu.

autor
16. jan 2025

@anjelicek26 pivnicu mame dole po celom pôdoryse. Ale je stará, tam sa to nedá prerobiť a ak by aj, momentálne na to nebude

deedol
16. jan 2025

mame podobnu v byte, je tam postel 160x200 (nam staci), skrina (100 cm sirka 60 cm hlbka), mini nocne stoliky a nic viac. my sme to takto chceli, lebo tam naozaj len spime. syn ma vacsiu izbu (takmer 20m2), lebo tam ma okrem postele aj skrine a pracovny stol. skor by som uvazovala, ci sa dve deti zmestia do 12m2, kde sa budu ucit/tvorit/hrat sa?

anjelicek26
16. jan 2025

@deedol ved toto... ani jedna z tych izieb nie je dostatocne velka...

Autorka v com usetris tolko nakladov? Pri cenach plynu, elektriky a kadecom inom, daniach, aby ste sa nepreratali, pribudnu opravy, kadeco...

ankare
16. jan 2025

Júj, toto je dom pre dvoch. Nie pre 4clennu rodinu.

deti95060810
16. jan 2025

@anjelicek26 my máme kotol plynový zavesený v kúpeľke... je to taká menšia krabica bielej farby ...

biba_18
16. jan 2025

@deedol do 12m2 sa zmestia, najlepšie s poschodovou posteľou, ale aj bez ...

anjelicek26
16. jan 2025

@deti95060810 mate tam bojler ci kotol? Ci oboje? Ta ich kupelna tiez asi nebude velika. Neviem pokial este nic nepodpisali, sla by som obzriet dalsie domy...

autor
16. jan 2025

@deedol ja som sa musela zasmiat. Rozumiem ti, co myslíš ale na byte mame detskú 11.5m2 a sú dvaja.maju dve samostatné postele,dve skrine,jeden veľký pisaci s dvomi stoličkami a ešte aj priestor na hranie. Jasne ze v 20m2 izbe by bolo lepšie ale sú spokojní. Žijú. Suseda ma 3 deti v rovnakej izbe a z toho chalana už dospelého a čuduj sa svete, deti sú spokojné a šťastné. Niekedy zrejme nejde o m2

autor
16. jan 2025

@anjelicek26 kotol a kúpeľňa ma 8m2. Ta je úplne nová,prerobená. Pre nás super. A nie. Už sme popísali zmluvy, ten dom chceme aj keď je menší

zuzanka.zuzu
16. jan 2025

zase všetky čo bývajú v palácoch 😂 12m2 je štandard izba v paneláku kde vyrastala polovica republiky so súrodencom 🙈 a 10m2 pri dnešnom trende "minimalizmu" je habadej.... užite si záhradu 😉

autor
16. jan 2025

@zuzanka.zuzu ďakujeme. Na ňu sa azda najviac teším 🙏

anjelicek26
16. jan 2025

Pri malych detoch je to asi jedno, ale oni porastu a v puberte je to potom problem... ale ked ste uz podpisali, je to uplne bezpredmetne. Ze sme my vyrastali v jednej izbe? Neznasala som to a prakticky uderom puberty som bola vsade inde, len nie doma 🙄 Mladsie sestry mi sli neskutocne na nervy a ziadne sukromie.

biba_18
16. jan 2025

@zuzanka.zuzu tak my sme sa sťahovali zo 72 štvorákov lebo sme mali prepchatý byt a muž mal pocit že potrebujeme väčší byt ... no, lenže to nie o štvorákoch... 🙂

deedol
16. jan 2025

@biba_18 zmestit sa zmestia, sama som tak vyrastala so sestrou v panelakovej izbe presne s tymto rozmerom (a bolo nam spolu super🙂). ano, poschodova postel, jeden stol, nejake skrine a sestra sa ucila pri stole na chodbe. nastastie je medzi nami pomerne velky vekovy rozdiel, takze ja som sa potom uz odstahovala a na strednej mala izbu pre seba. ja len vravim, ze by som sa nad tym zamyslela, ci to takto chcem. keby som mala nejake peniaze ako autorka, ale zrejme nie az tak vela penazi, asi by som uvazovala skor nad vacsim bytom a chodila na vylety a dovolenky, lebo dom je pre mna zrut penazi. ale tak ja som taky bytovy typ, cize tuzbu po dome neviem uplne pochopit. autorka, drzim palce, nech ste hlavne vy spoko 🙂

Strana
z4