icon

Ako zariadiť malú spálňu v dome?

16. jan 2025

Baby, kupujeme dom, má úžitkovu cca 65m2, detská 12m2, obývačka s kuchyňou cca 28m2, spálňa cca 10m2. Je ta splatná ozaj malička? Neviem si to dobre predstaviť ako tam napraceme posteľ aj veľkú skriňu 🙈detskú nechávame deťom,sú dva, potrebujú väčšiu. Mate podobný rozmer spálne? Nebude to ozaj o hubu?ďakujem

biba_18
16. jan 2025

@deedol ja som presne rovnako na tom ako ty, môj muž len dom, dom ... som rada že nám to nakoniec nevyšlo a sme v byte 🙂

deedol
16. jan 2025

@biba_18 hehehe :D

maddie1711
16. jan 2025

@aandrea9 to by chcelo foto. Ja si neviem predstaviť dať do svojej čokoľvek navyse.

osky
17. jan 2025

Maly som je o nicom.
Nikdy by som nekupila mensi ako s obytnou plochou okolo 100m2
Prave preto,ze je to dom.
Inak to posobi,potrebujes proste viac priestoru.
V byte sa to nejak inak strati.
Za kazdu cenu dom a zit nieto kde,to je blbost.

btus
17. jan 2025

ak to zariadiš vhodným nábytkom, tak sa dá. Posteľ môže byť 160x200, nemusí byť 180. My sme s manželom v byte uvažovali aj o posteli 140x200. V pohode sa na nej vyspíte. Myslím si, že sa tam zmesí aj skriňa. Veľa miesta tam nebude, ale nejdete tam tancovať. 🙂

nelka93
17. jan 2025

My máme splnu 12,5m² a príde mi mala. Neviem si predstavit mať ju ešte menšiu. Ale je to tvoj dom, ty v ňom budeš bývať. Nech si spokojná hlavne

mirka0677
17. jan 2025

Jasne, že tam napraceš všetko. Máme malý byt, spálňu ešte menšiu ale veď v nej len spíme, nič viac. Všetok nábytok (vstavané skrine, skrinky zavesené na stene, postel s úložným priestorom) je na mieru, dokonca v prípade potreby nejakej práce z domu zmestil by sa tu aj pracovný stolík. Deti majú tiež v izbe nábytok od stolára, v obývačke je na celej jednej stene vstavaná skriňa. Všetkého nepotrebného sa zbavujeme. ... Áno, na dom je to malá výmera, mne by to ale nevadilo. navyše ak sú tam pivnice, kde viete kopec vecí aspoň odložiť a v prípade potreby niekedy v budúcnosti pristaviť.. A na FB na mňa v kuse vyskakujú videjká, ako zariadiť aj maličké izby.

cecilia29
17. jan 2025

Je kopec nápadov ako sa vmestit do malého priestoru. Treba uvažovať v metroch kubických . Užite si záhradu 🙂 Ja ak by som mala na výber dom a byt s takou malou výmerou ani neváham a idem do domu so záhradou. Prajem vám pekne bývanie 🙂

zic
17. jan 2025

stiahni si sweethome3d - program, kde si "nakreslis" (velmi jednoducho) bud cele poschodie alebo len jednotlive izby a su tam aj nabytky... tak si vyberies s takym rozmerom aky potrebujes a nahadzes to do tej nakreslenej miestnosti... a uvidis... da sa tam spravit potom z toho aj 3d obhliadka, ze sa ako keby "postavis" do miestnosti... Da ti to predstavu a mozes zariadovat virtualne bez prehadzovania...
Ale pripajam sa k nazoru, ze ist do tak strasne maleho domu nie je najstastnejsi napad. Budes mat nevyhodu domu (starat sa o vsetko) a nevyhodu bytu (maly priestor) v jednom.

oslo1
17. jan 2025

V UK mame male izby, nase spalne maju okolo 3 x 3,5 Metra a je to v pohode.
Mame vstavane skrine, manzel urobili namieru.
Postel ma 140x 200. Original UK postele many iba 190 cm dlzku.
V nasom dome som uz 10 rokov a je to v pohode. Na streche mam fotky, tak kukni.

mk1111111111
17. jan 2025

Tak, dá sa aj v malom bývať, ak nie je na väčší, vždy lepšie, ako splácať neskutočné splátky na úver. Budete sa musieť obmedziť, ale, vyriešiť sa dá všetko. Spálňu, ako je link v úvode, ak zavadzajú dvere. Ak nezavadzajú a je možné dať vstavanú skriňu po celej dĺžke steny, neviem pôdorys, tak sa neviem presnejšie vyjadriť. A všade, kde sa dá, teda, aj po chodbách, ak nie sú príliš úzke, tiež vstavané skine, bledé, biele, so zrkadlami, aby nezmenšovali a nestiesňovali priestory. Najlepšie by bolo dať to niekomu nakresliť, ale, ceny dobrých interiérových dizajnérov sú veľmi vysoké.
Neboj, budete spokojní a časom niečo dostavíte. Aj záhradný domček pomôže na uskladnenie sezónnych vecí a tie sa dajú dnes kúpiť za výborné ceny.

zltalienka
17. jan 2025

Veľa záleží aj od konkrétnych rozmerov miestnosti, umiestnenia okna a dverí. Niekedy môže byť aj väčšia izba na metre štvorcové a ťažko zariaditeľná skrz nevhodné rozmery, alebo blbo uložené dvere, či okno. Skús pridať pôdorys.

titla
17. jan 2025

My sme mali v starom byte spalnu 10m2 a v nej 3m Ikea Pax skrinu, postel 160×200 a dva nocne stoliky. ALE bolo to tam napratane. Dvere do spalne sa nedali naplno otvorit, narazali do postele. Musela si pootvorit dvere, vojst, zavriet ich a tak sa dala obist postel. Medzi nocnym stolikom a skrinou boli 2cm, takze v tej casti nemohli byt sufliky, nedali by sa vysunut, iba veci na zavesenie.
Dalo sa to, ale bolo to obmedzujuce. Ale my sme ten nabytok uz mali, ked sme sa tam stahovali a nebolo vtedy na kupu noveho, tak sme pracovali s tym co sme mali k dispozicii. Keby bol rozpocet, dam si spravit spalnu na mieru. Aj sikovny stolar so skusenostami Ti pomoze navrhnut prietor a ukaze moznosti.

tamta
17. jan 2025

Ja by som sa skôr obavala tej maličkej detskej izby pre 2 deti ale keď uz to mate naplánované, tak asi ste s tym ok..
Pôsobíš, ze sa tešíš, tak držím palce, nech sa dobre býva ❤️
Ak je to finálna stanica, mozno by som investovala do architekta, ktorý by Vam pomohol z toho mini priestoru vyťažiť maximum...

mamutka
17. jan 2025

Dajte si všetok nábytok do tej izby urobiť stolárovi. Skrinky na stenu, od akej výšky sa vám hodí až po strop.

simca06022011
17. jan 2025

Neboj popracete sa, skor pozri nejaky priestor na tu velku skrinu kam by sa dala dat = do chodby .. atd.. chalanom poschodovu postel, stol by som dala na mieru urobit/alebo urobila-akutale idem dcere robit z 2 komod a pracovnej dosky/ = dlhy kde sa zmestia dve stolicky v pohode a velka pracovna plocha je, vysoke skrine (pax ma napr 1m siroku skrinu, vysoku cca 226cm? a do tej sa zmesti halda veci)= napriklad... usetrit miesto kde sa da, vela toho netreba na zaciatok, ked dosetrine viete riesit napr. aj nadstavbu/pristavbu. Pivnicu si opravite, budete mat ulozne priestory (tam iste nebude v starsom dome nik byvat... )
Popravde, my sme traja, mam cca 180m2 + povala velka 60m2 a vies co? najradsej by som polovicu zburala.. radsej by som bola viac von ako stale dnu riesila :D

tarvika
17. jan 2025

zalezi od konkretnych rozmerov miestnosti, kde je okno a dvere atd. Ale da sa to, v nejakom minimalistickom style. Ja by som dala vstavanu skrinu nie moc hlboku ale zato na celu dlzku jednej steny, napriklad oproti posteli, alebo vedla dveri. A potom uz iba postel a dva nocne stoliky. Nejaky obraz alebo tapetu, zavesy, koberec a vybavene.

magdalenal
17. jan 2025

Mame sice byt, ale obyvacka 16m2, kuchyna cca 10m2, spalna necelych 12m2, detska nema ani 10m2. Mame dve dievky, poschodovu, plnohodnotny stol, skrinu a miesto na hrania staci uplne. V spalni mame na celu stenu vstavanu skrinu, manz.postel, kreslo na citanie a miesta tam akurat.... v kuchyni sa najeme plnohodnotne aj 6.... ale keby idem do domu, chcela by som isto viac m2, no ak sa neda inak, tak aspon dvor velky a terasu, cim sa ten priestor na 'zivot' zvacsi

lasona
17. jan 2025

Pozri , teraz je toľko možností a vychutavok pre malý priestor ze až. Ja by som sa toho nebála. Treba ísť ale na to z rozumom. Netreba ti mat plne skrine a čím menej nábytku, tým nemusíš tolko upratovať. My sme boli traja a mali sme jednu malú izbu a v pohode, nebrala som to nijak tragicky. My bývame v dome, ale nemám žiadnu špajzu, ani žiadne pivnice..na čo? Co by som tam dala? Čím viac máš priestoru, tým viac baranim v dome...pozri ikeu, majú šikovný nábytok pre malé priestory..niekedy menej je viac

meganka13
17. jan 2025

Aj my máme maličkú spálňu, máme tam len vysoké matrace a na jednej stene systém Ivar z Ikei, dá sa všelijako kombinovať a je úzky ideálny do malých izieb. Má aj výklopný stolík, využívam keď mame porady z práce online s potrebujem byť mimo deti. U nás najobľúbenejšia izbe, veľmi dobre sa v nej spí. Deti musím vyháňať do ich izby, ktorá má 5x5 m😂 Vačšinou tam aj tak pred spaním skončíme všetci spolu (2 dospelí, 2 skoro pubertiaci, bábätko a macka) čítame si, rozprávame sa, hráme spoločenské hry... A to máme veľký dom s kopou priestoru, len táto mini piďi izbička ma proste svoje čaro

katrinka233
17. jan 2025

skuste vyuzit priestor nad hlavou, na pintereste je toho milion, aj ikea ma na stranke programy v ktorych si vyskladas krasne aj maly priestor

doriiis
17. jan 2025

Dom pod 100 M2 je blbosť jak mraky.

biglovemom
17. jan 2025

Mam nieco ca 9m man tam Postel ,uzku komodu, skrinu velku a aj miesto na susic.
Postel mam 160x200
Keby mam vacsiu Postel komoda sa mi nezmesti.

tim23
17. jan 2025

Joj autorka asi si tu ani nemala písať, lebo ťa len demotivujú a nebudeš mať radosť z nového domu. Tiež prerábame malý dom cca takisto m2 ako vy a plus ešte poschodie ktoré zatiaľ nebudeme využívať. Spálňa 13m2 mám predstavu o manželskej posteli 180x200 a 2ks nočný stolík. Nič viac do spálne predsa netreba.. Ja plánujem nejaký dočasný šatník a sezónne veci zatiaľ na poschodie uložiť. Musíš tam zájsť s metrom a všetko si pomerať a načrtnúť

oblecenie99
17. jan 2025

Ale chápete, že keby na ten väčší priestor mali, tak ho majú, že? Darmo radiť, že joooj, tak to maličké, chudák deti. Pri dnešných cenách a podmienkach (plat contra ceny nehnuteľností a všetkého) je človek rád, že je rád a vôbec prešiel sitom na hypo. Áno, iste sú väčšie domy, priestrannejšie izby, len možno ďaleko od ich práce, alebo v stave, ktorý bude zrutom peňazí polovice ich zivota. Určite zvážili všetky možnosti. Môžem ja kúpiť celkom slušný a priestranný dom napr. v HU pri KE, za cenu trojizbového bytu v meste, no len naň jednak nedostanem úver, druhak nie každému vyhovuje pendlovanie každý deň, státie v zápche, či dedina bez slovenskej materskej školy, školy, bez krúžkov, navyše udržiavanie minimálne dvoch áut, ktoré sú nonstop v prevádzke.. Nie vždy platí, že je výhodnejší väčší byt, než menší dom, na východe napríklad za cenu domu v dedine u našich nekúpite pomaly ani garzónku v Košiciach. Majú ako benefit záhradu, oproti bytu, aspoň taký výbeh.

oblecenie99
17. jan 2025

@lasona Naši majú obrovský dvojgeneracny dom, dve kuchyne, zvlášť obrovská jedáleň, veľké izby, vysoké stromy, pivnice dve, kúpeľne, obrovská špajza, 2 garáže, a majú full house. Všetky skrine plne veci, na povale oblečenie, čo tam sturila ešte snáď moja babka, že sa raz zíde. Teraz sme tam pratali, nech sa uvoľní priestor, že neexistuje, že niet miesta pre nic, všetko plne, staré dokumenty, časopisy. A to pozor, nie sú tí, čo by nevedeli vyhodiť veci a chorobne hromadia, len proste v tých nevyužívaných izbách je v tých skriniach všetko tak, jak kedysi, zo zvyku... Porcelán, kryštál, v jednej skrini len obrusy (niektorých sa nedotkli snáď 40 rokov), naše staré hračky. Všetko jak sa založilo, tak je. Izby sú čisté, nie je neporiadok, len úložný priestor chyba. Môj skromný odhad je, že 80 percent veci by mohlo ísť kľudne z domu preč.

anjelicek26
17. jan 2025

@oblecenie99 len dom ma omnoho vacsie naklady na prevadzku ako byt... opravy, rezia, prerabky, kurenie... kedze si m2 nepolepsili, skor im pribudne cestovanie (dom v meste to predpokladam nebude), nemusi to byt zrovna vyhra a to ani financna... zahrada je pekny dovod, musis dokupit kosacku, gril, vonkajsie sedenie, porobit terasu, bazen, preliezky, zas par tisic do vetra pardon do komfortu... nuz som pesimista, ci to bolo dobre rozhodnutie, ale ked uz je spravene, tak nech s toho spravia to najlepsie co sa da.

svetlonos
17. jan 2025

Autorka,
a čo tak dat si zavesnu postel? To iste mozno aj do detskej izby.
Ďalšia varianta - sú postele do výšky a pod nimi sú skryne.

oblecenie99
17. jan 2025

@anjelicek26 Áno, toto je pravda, určite pôjdu vyššie s nákladmi, aj keď sa jej nezdá. Osobne by som do domu aj preto nešla (ja neznášam cestovanie každý deň, preto sme vyberali byt v centre mesta, aby bolo všetko poruke), ale tak oni asi chceli ten dom, kvôli vonkajšiemu priestoru, čo bola pre nich priorita. Len mi príde zbytočne im už teraz "kaziť radosť", veci sú na papieri, tak to musia vyriešiť. Dnes je už plno inšpiracii na menšie priestory, čiže sa to dá... Osobne by som ale išla cez nejakého architekta, návrhára.. je to iné, ako keď si to človek láta pláta sám.

aandrea9
17. jan 2025

@autorka napis mi správu