Byt na najvyššom 12. poschodí
Ahojte, chcela by som sa poradit, nakolko som vzdy byvala na prizemi, maximalne na 2 poschodi. Zaujima ma ake nevyhody so sebou prinasa byvanie na najvysom poschodi? Popripade vyhody? S pristelom zvazujeme kupu bytu, velmi sa nam pci po dispozicnej stranke aj lokalota je skvela na odradza ma to poschodie. Dakujem
ja este z vlastnej skusenosti k 12 poschodaku... budem prizvukovat, co tu uz raz bolo spomenute... ak su na kazdom poschodi, co len 4 byty, to je dokopy 52 bytov aj s prizemim ked ratam... brutalne vela! Byvala som tak 12 rokov - na prstoch by som mohla spocitat dni, kedy nikto nic neprerabal. A to je jedno kde, na ktorom poschodi, rachotalo to vsade.
Ja byvam na najvyssom poschodi a neviem si to vynachvalit. Hlavne kvoli tomu, ze nik mi nedupoce nad hlavou. Parada. Pred tym nad nami byvali 7 v jednom byte. Strasne daco. To bol dupot, krik... V kuse sme boli vytapani. Nepresiel rok, co sme nemali zatecene. Teraz? Strecha urobena Este pred tym raz zatiekla, hned prisli opravit. V lete si das klimu. Zas take strasne to nie je. Mama ma byt orientovany na zapad a povedala by som, ze v lete je porovnatelne horuco u nas aj u nej a mama nie je najvyssie posch. V zime mame radiatory naplno. Mame zlavu na kureni kedze sme rohovy byt a najvyssie posch. Ked pod nami byvali a kurili, tak sme tu mali teplucko. Teraz je pod nami jedna pani, vobec nekuri a mame zimu. Vraj ona nepotrebuje kurit. Prosila som ju, nech da aspon na 3jku radiatory. Neuspela som. Vedla nas prazdny byt. Takze v zime zalezi aj na tom, akych mas susedov. Kamoska byva na predposlednom posch. a nad nou prazdny byt aj pod nou a mrznu. Riziko je pri kupe kazdeho bytu. Vytah pocut. Zvykla som si. Pokial sa nebojis vysok... 12 je teda riadne vysoko.
Do 19 rokoch som žil na najvyššom poschodí. Teraz žijem na 5/7 a ide ma z toho urvať. Buchotanie, dupot .. na tom najvyššom poschodí bol absolútny kľud, ticho, kedykoľvek poobede som sa vedel vyspať .. teraz je to bez šance, a už sa neviem dočkať kedy odtiaľto vypadnem. A ak do bytu, tak jedine na najvyššie poschodie, nikam inam.
Ináč, keď nám aj zatekalo, hravo sa to vyriešilo cez fond opráv..a za to ticho to stojí
Byvam na 7 uz treti rok a neviem ja nevidim negativa. Ziadny upek tu nie je proste ako v lete v byte nie je to o nic horsie ako na inom poschodi… v time je tu kus chaldnejsie ale to je tam ze je to krajny byt ked som byvala na prizemi bola vacsia zima.je tu klud ticho mame balkonik pekny vyhlad a ten vytah co ja viem mna to cakanie vobec neotravuje🤷♀️🤷♀️A este byt mame bez klimy a v pohode aa da existovat a strecha je odizolovana a robena a nic nezateka
Ja som rok byvala na najvyššom tusim to bolo 10alebo 11 poschodie,a nemala som žiadne výhrady, výšok sa nebojim, výťah slapal super,a velmi rada som si to aj vyslapala alebo zbehla dolu, ale to som bola študentka, teraz s deťmi by som sa len vozila na výťahu.
Ahoj, my byvame na 10, vytahy mame 3 , jeden je nakladny , dva obycajne, su nove vymene a makaju ako hodinky , nepocujem ich vobec , deli ma od nich chodba a este jeden byt. Mame uzastny vyhlad. Byvam tu 10 rokov a este sa mi to neokukalo. Nikto mi nebeha nad hlavou, strecha je nova, zatial nezateka. Kurenie sme este nezapinali poriadne tento rok, iba co sme odvzdusnovali stupacky pre susedov... to sa robi na vrchnom lodlazi, v byte mame 22 stupnou a cakam kedy bude treba kurit, ale zas nemam ziadne vonkajsie steny okrem tych kde su okna. V lete mame rovnako teplo ako vonku, proste chladnejsi vzduch do bytu nedostanem ako je ten vonku, klimu zatial nemame. Ked sme vyberali byt podmienka bola najvyssie poschodie a tento je naozaj na nezaplatenie, dokonca aj susedia su podla mna az nadmieru tolerantny k nasim 2 detom... ja som spokojna ako blcha v kozuchu🙂
Moji rodičia bývajú na 12. z 13tich a viac-menej do 26 r.som bývala s nimi. Je to super - ma to podľa mna viac výhod ako nevýhod. Malo ľudí ti prejde po chodbe, ak idu peso (ako napr na 2-3 poschodí), cize máš čistejšie. máš ticho, klud, teplo. Jedinou nevýhodou bol nefungujúci vytah. Vlastne ono to nebola až taká nevýhoda ako skôr lenivosť 😂 teraz byvam na 5 v 6-poschodovom paneláku a je to nieco podobne. Za mna, v paneláku čím vyššie, tým lepsie.
Moji rodičia bývajú na najvyššom poschodí 40 rokov, ani raz im zo strechy nezatekalo. Zato vo vedľajšom vchode raz zatekalo zo strechy susedom na nižšom poschodí. Ja som bývala v 3 bytoch, vždy na najvyššom poschodí a nikdy mi zo strechy nezatekalo. Skôr ťa vytopia susedia alebo skôr budeš mať nad sebou susedov, ktorí budú dupotať.
my tiež máme byť na navyššom poschodí, kvôli hlučným susedom sme ho vymenili. bývali sme nižšie. Stále sa od niekiaľ ozývajú všelijaké zvuky a keď nebudete mať nad sebou nikoho, aspoň tie dupoty, buchoty prestanú. A klímu by sme dávali už aj tak do bytu kde sme bývali, lebo je jedno na ktorom poschodí si, keď sú horúčavy, spať sa nedá ani nižšie
My sme bývali na 12. poschodí z 13., tiež som mala obrovský strach z výšok, po čase sa to upravilo a teraz mám zdravý rešpekt. Z balkónu som videla na futbalové ihrisko, takže sme mali zápasy zadarmo a zase nejaký veľký hluk to raz za čas nebol, a zvykla som sa tam opaľovať😀 raz nám vytrhalo rolety, ale vtedy bol silný vietor a tiež je to malá šanca a vytrhalo ich aj na nižších poschodiach. Byt sme kupovali práve kvôli tichu, lebo cez vysoké poschodia prechádza najmenej ľudí a na prízemí by som to nezvládala, lebo tam je stále ruch. Napriek tomu sme museli po takmer 10 rokoch byt predať, pretože nad nami bývala krajčírka, ktorá robila zákazky po nociach a búchala pedálom šijacieho stroja do podlahy a bolo tam viac vecí, o 3 ráno bežne presúvala nábytky a keď im v noci odišla návšteva a vydýchli sme si, že prestali hučať, tak začala vysávať a pojem nočný pokoj nepoznala, keď sme za ňou slušne na začiatku boli, aby po 10tej bola tichšie, tak do očí povedala, že bude a keď sme zatvorili dvere na byte, tak začala búchať na radiátor aj pol hodinu, aby nám to sťažovanie vrátila. Do toho mali 2 veľké psy, ktoré začali štekať ako odthrnuté z reťaze vždy keď opustili byt a hodiny neprestávali. Teraz bývame na 8. poschodí, ktoré je najvyššie, nemáme problémy so zimou ani teplom, nezateká, konečne máme nad hlavou ticho, ani ostatní obyvatelia nechodia hore, výťah nefungoval len raz, keď sa deti vozili a stáčali všetky gombíky, kým sa nezasekol, ale opravili to do 2 hodín a nábytky predsa nenosíš bežne. Ja sa priznám, že keď sme vyberali byt, tak som hľadala len také, ktoré majú najmenej susedov, čiže paneláky s menším počtom poschodí a vždy to najvyššie, snažila som sa eliminovať šancu na hluk, lebo som mala toho už plné zuby.
Ja som byval v byte uprostred panelaku 4/8 a hned ako sa dalo som byt predal a odstahoval sa. Vadil mi hluk od hornych susedov. Dupot, trieskanie s vecami, tahanie stolicky po dlazbe (fuj az ma striaslo ked som si na to spomenul), cvicenie s cinkami, sused bol nocna sova, ktory do 2 rano pracoval a nebolo nic krajsie ked sa zacal "balit" na spanok a zobudil ta.. Nie, proste nikdy viac. Radsej by som byval v maringotke na kysuciach ako v panelaku pod cudzou dupotajucou rodinou. Uz mame rozostavany dom, ale este byvame v najme na 14tom poschodi - na najvyssom. Neviem si vynachvalit. To blazene ticho a pokoj vecer, v noci, rano a vobec cely den! Ano v lete tu je teplo, ale to lahko vyriesis klimou. Hluk len tak lahko nevyriesis. Teplo a zimu poriesis lahko - ale v zateplenych bytovkach je tento problem aj tak minimalny.
tak určite na samom vrchu potrebuješ klímu....a teda ano môže zatekať, byť pleseň na stenách....
No my sme.boli na 6tom.. výťah tam bol malý nevýhoda sťahovania..
Vysoko ale zas teplo ..lepšie ako na prízemí a lepší výhľad 🤷

Budeš mať popi.i nohy a zadok keď budeš chodiť po schodoch 😁