Byt verzus dom
Ahojte, rada by som sa poradila, prípadne iba prečítala si názor, plusy, mínusy a pod.
Bývame v jednom byte, máme ešte jeden byt, väčší, ale tam býva môj otec. Môj muž má ešte dom, ale tam bývajú jeho rodičia je cca 30km od nášho mesta. Ja stále snívam o dome, môj muž doteraz o tom nechcel ani počuť, že by sme si kúpili dom. Museli by sme predať obidva byty a zobrať môjho otca so sebou. Išli by sme max 10 km od mesta, máme dve autá a dedovi by sme chceli urobiť osobitné bývanie, niečo ako jednoizbový byt v dome. MM žil 25 rokov v dome, takže sa obracať vie aj vie čo to obnáša. Máme dve deti a mm má taký plán, že jeden byt necháme jednému, druhý byt druhému a my pôjdeme na dom... Lenže kedy? So svokrovcami si absolútne nerozumiem a mm by s nimi bývať tiež nechcel.Cakali by ste, kým sa dom "uvoľní" čo môže byť aj 20 rokov, alebo by ste išli po vlastnej línii? Sama neviem, bývať v meste má svoje výhody ale aj hrozné nevyhody...
Ešte jedna otázka, čiste zo zvedavosti: ak ste oba byty kúpili vy, prečo otec býva vo väčšom?
@jajka71 nedá sa mi to lajkovať, keďže som to sem dala anonymne tak aspoň takto 👍
závisť nemá konca kraja, skúste sa poobzerať po dvojposchodových domoch, ktoré môžu byť ako samostatné jednotky, ideálne v okolí mesta, v ktorom bývate, veď čo i len pidi záhradka s terasou či bazénom urobí svoje nielen Vám, ale možno aj otcovi, a keď si urobíte grilovačku v záhrade, bude to isto príležitosť užiť si voľné chvíle spoločne....nikto nehovorí, že ak dom, tak musíte sadiť zemiaky alebo zeleninu.....ale aj malá záhradka okolo domu vie urobiť veľa...máme veľa známych, ktorý sa nám čudovali, že ideme do domu, ale teraz keď boli tie opatrenia mužovi hovorili, že ako sa máme fajne, že vyjdeme na záhradku ....najdôležitejšie sú potreby vás ako rodiny, prípadne otca, to musíte brať do úvahy ako prvé, nik z nás nebude za vás riešiť veci ani žiť váš život ani platiť faktúry či hypotéky....
@h2 a není to jedno? Pretože náš byt sme si prerobili a potom sme kúpili ten väčší, je na vyhľadávanom sídlisku a to sa nám nepáči, museli sme ho odkúpiť a vyplatiť moju mamu.
a preco tvoj otec tak dopadol ze musi byvat v byte co misela za trhovu cenu kupit dcera ? on bolmbezeomovec alebo tak nieco ?
to je potom chvalyhodne ze si ho vzala do svojho bytu ale tak jeho posun do mensieho a hotovo
@h2 👍 presne tak, dakujem
@jajka71 presne tak👍
@loginexistuje nie! Byt je môj alebo teda nás rodičovský, otec tam býva 35 rokov, ale sú s mojou mamou rozvedení a musel ju vyplatiť, tak sme byť od neho kúpili a mamu vyplatili.
tak ak bude súhlasiť aj otec aj manžel, tak tiež by som asi predala oba byty a išla do domu.
aha cize jeho ste nevyplacali a preto tam on zije a je to teda min moralne aj jeho byt tak potom je to jasne respektuj muza a bud ostante v byte alebo ai kupte chatku v prirode alebo si kupte dom len ak obaja muzi suhlasia aj otec aj muz
@loginexistuje napísala som že sme ho odkúpili! Čo je na tom nezrozumiteľné? A samozrejme že budem rešpektovať muža a otca a rozhodneme sa spolu, sama predsa byty nepredam...
@sasa1310 no toto som chcela odpoveď na otázku a nie ďalších milión otázok a upodozrievani a domyslenych blbosti... Dik za odpoveď
nerieš, že chceš kúpiť deťom byty, čo keď oni nebudú chcieť ostať na SR. Zariaď sa podlá seba a manžela. Ak raz predáte manželov dom, potom sa rozhodnete čo s peniazmi
Ja neviem vlastne nad čím uvažujete?veď inú možnosť ako predať 2 byty nemáte snáď nebudete čakať xy rokov, pokým svokrovci zomrú.To už budete aj vy v preddôchodkovom veku a dom Vám bude pomaly nanič, ak bude vacsi....Ak dom, tak teraz pokým sú deti menšie.Uz si len vyjasnite či predáte 2 byty, alebo ich necháte pre deti a kúpite dom. Otec ide s Vami, svokrovci zostávajú v dome....len mne príde, že chcete všetko aj dom, aj byty nechať deťom....neviem veľa nemáš na výber, tak nerozumiem tomu ťažkému rozhodovaniu.
Za svokrovcov dom raz kúpite deťom byty
@sendy1977 presne tak teraz nad tým rozmýšľam...
ak si ale otca vyplatila z toho bytu tak preco si on nekupi nejaku garsonku ved financie na to ma z predaja bytu
@luccija že či ísť do domu ale aj s otcom alebo zostať v byte a byty nechať deťom keď vyrastú... Lebo štvrtú nehnuteľnosť kúpiť nemôžeme 😁
@loginexistuje nemá, on nám to predal výhodne a za 1 trojizbový byt nekúpis (aspoň u nás) ani dve garsónky... A do garsónky by som ho nedala, do musí byť hrozné bývanie...
a muz preco nechce ist do domu ? vadi mu ze budete zit s tvojim otcom ? alebo s cim ma problem ?
Išla by som do domu Otec bude starší, bude potrebovať pomoc pomota sa na dvore myslím, že pre starších ľudí je lepšie byť na dome ako v byte.Ako veľké sú deti?zhodnotite peniaze za byty...raz, keď to nastane, že deti budú chcieť niekde bývať a otec sa pominie mozno zistíte, že dom nepotrebujete a predáte a pôjdete aj vy do bytu, alebo dovtedy zdedite svokrovcov dom.Nerozmyslaj čo bude o 20 r, ale kde chcete teraz bývať.
@loginexistuje píše, že muž už chce, že nad tým uvažuje...
@luccija aha tal potom to nema hacik predat byty a kupit dom a pre otca samostatnu bytovu kednotku urobit izbu a kupelnu a budu vsetci spokojni
A otec chce ist s vami byvat do domu? Ci nema moc na vyber?
@luccija 👍
@miadi samozrejme že na výber má, nerobte zo mňa hyenu... Všetko by sa to konzultovalo aj s ním a keby povie, že nie tak NIE koniec uvažovania 🙂
@loginexistuje len museli by sme ísť mimo mesto, ale ani to není až taký problém, keďže máme každý svoje auto.
@loginexistuje problém je rozhodnúť sa 🙂
predala by som dva byty a postavila si dom
kde je napisane, ze detom mate nechat byty? ste milionari?
radsej investujte do toho aby sa vedeli o seba postarat, boli mentalne vyrovnane, stastne, mohli sa rozvijat, ako zhrnat majetky a odopriet si, po com naozaj tuzite

@loginexistuje to by som otcovi v živote neurobila, máme pekný vzťah pomáhame si a bez jeho súhlasu by sme toto nikdy neriešili.