Bývanie s deťmi v jednoizbovom byte
Prosim vas je tu maminka ktorá žije s detmi - dvoma troma v jednoizbovom byte? Zajuima ma ako to tam mate zariadené...ďakujem
By som hľadala väčší byt
@stellarstar toto bude skôr otázka financií …myslím ze to že by sa hodil väčší byt je jej jasne
Izba zariadená pre deti, kuchyňa spojená s obývačkou s gaučom, na ktorom sa dá spať
Moja spolužiačka tak bývala ešte na vysokej škole s rodičmi a bratom. Oni tu jednu obrovskú izbu rozdelili nábytkom na. 2 minispalne a obývačku, kde ešte mohla prespať návšteva. U nich bolo vždy tak dobre a pohoda, aj keď bolo všetko mini.
vies ale zalezi od metraze a podorysu. Lebo v BA developeri aj 42m2 vedia nasekat a predat v novostavbe ako 3i ;). A ake stare su deti, lebo ine potreby ma skolkar a ine pubertiak.
Ked nemas inu moznost, tak bude dobry aj 1i.
.... vyklapacia postel, spanie na gauci, poschodova postel.....
Izba zariadená pre deti, kuchyňa spojená s obývačkou s gaučom, na ktorom sa dá spať
@patka06 tam je len jedna izba....kuchyňa, izba, kúpeľňa wc
Moja spolužiačka tak bývala ešte na vysokej škole s rodičmi a bratom. Oni tu jednu obrovskú izbu rozdelili nábytkom na. 2 minispalne a obývačku, kde ešte mohla prespať návšteva. U nich bolo vždy tak dobre a pohoda, aj keď bolo všetko mini.
@aurelia2000 tak to mali veľký jednoizbak potom 🙂
Aké rozmery, pôdorys? Vyššie som napísala ako som to videla vyriešené
Samozrejme nie vždy sa to takto dá - fakt záleží od rozmerov bytu
vies ale zalezi od metraze a podorysu. Lebo v BA developeri aj 42m2 vedia nasekat a predat v novostavbe ako 3i ;). A ake stare su deti, lebo ine potreby ma skolkar a ine pubertiak.
Ked nemas inu moznost, tak bude dobry aj 1i.
.... vyklapacia postel, spanie na gauci, poschodova postel.....
@luckajozko21 14,9 a 2 roky .... poschodovu určite
Mám v kuchyni rohový gauč, normálne mini obývačku 😉 a v druhej izbe vstavanú skriňu a 2 postele, 2 stolíky. Využity každy cm2. Ak by mi chcel niekto kúpiť väčší byt, budem vďačná 😉
3 deti su dost, ale, ak nie je ina moznost, tak sa da. Da sa kuchyna prepojit s obyvackou? Pripadne dat lozko do kuchyne? S lozkom v kuchyni som videla a bolo to celkom ok, cez den sa lozkosedacka pouzivala na sedenie pri stole a potom pre rodica ako spacie lozko. Este su aj vyklapacie postele, tie by tiez pomohli
Aké rozmery, pôdorys? Vyššie som napísala ako som to videla vyriešené
Samozrejme nie vždy sa to takto dá - fakt záleží od rozmerov bytu
@patka06 33,07m2....celkovo...kuchyňa je malička...tam sa mi vojde akurát stôl a stoličky....nejaký roztahovaci gauči alebo kreslo ani náhodou pultik tiež nie
Tak potom musíte spávať všetci v jednej izbe. Dala by som poschodovú posteľ + posteľ s výsuvným druhým lôžkom, ktoré by počas dňa nezaberalo miesto
Vstavaná skriňa až po strop, aby bolo dosť úložného priestoru
Minimálne jeden písací stôl pre deti
A ako to mate zariadene teraz?
Ja si to neviwm predstavit aj z hladiska uloznych priestorov. Tri deti maju vela siat, topanok, dvojrocne potrebuje hracky. 14 rocne sukromie. Neviem… ani ucenie si neviem predstavit. Vecer chces este pozerat tv, dvojrocne uz spi…
Autroka, keď si nemôžeš dovoliť väčší byt, tak ti tu aj tak budeme zbytočne písať. Jednoizbák je pre matku s 3 deťmi proste primalý, nech robíš, čo robíš. A ešte, keď má len 33 m2, to je mini aj na jednoizbák. ☹ Ak by mal aspoň vyššie stropy, tak by som možno skúsila urobiť vyvýšené spanie, pod ktorým by bola obývacia časť.
Jedna kolegyňa keď vyrastala v jednoizbaku s matkou a sestrou, takže tam boli tri plus pes. Jedna spala na rozkladacom jednokresle, druhá na takej rozkladacie posteli, čo sa dala zložiť a tretia na gauči... Keď človek musí, tak čo narobí...
Autroka, keď si nemôžeš dovoliť väčší byt, tak ti tu aj tak budeme zbytočne písať. Jednoizbák je pre matku s 3 deťmi proste primalý, nech robíš, čo robíš. A ešte, keď má len 33 m2, to je mini aj na jednoizbák. ☹ Ak by mal aspoň vyššie stropy, tak by som možno skúsila urobiť vyvýšené spanie, pod ktorým by bola obývacia časť.
@ha_ha myslím že vie, že je pre nich primalý….ale hľadá spôsob ako sa tam zmestit
Ja mám známu, ktorá po rozvode jej rodičov odišla s mamou a dvomi bratmi do jednoizbového bytu….vserci skončili VS
Ano, rozpráva že sa učila v kúpeľni, aby mala kľud, ale mali 2 poschodové postele, ulohy sa písali na kuchynskom stole, skriňu od zeme až po plafon a len minimum veci, lebo inak to nešlo
@ha_ha myslím že vie, že je pre nich primalý….ale hľadá spôsob ako sa tam zmestit
Ja mám známu, ktorá po rozvode jej rodičov odišla s mamou a dvomi bratmi do jednoizbového bytu….vserci skončili VS
Ano, rozpráva že sa učila v kúpeľni, aby mala kľud, ale mali 2 poschodové postele, ulohy sa písali na kuchynskom stole, skriňu od zeme až po plafon a len minimum veci, lebo inak to nešlo
@pribinak Veď som jej aj poradila. Ja by som v tom prípade urobila spanie všetkých 4 hore.
Vyriešila by som to 2 poschodovymi posteľami a usporiadať do L. Čo najviac úložného priestoru takze skrine až po strop. A možno by sa zmestil aj mali gauc aj s písacím stolom. My sme dakedy bývali v prenajme v jednoizbaku cca 37m2. Mali sme samostatnu malu kuchyňu kde teda bola len kuchyňa a jedálenský stôl. A v izbe bola manželská posteľ, veľká skriňa, TV zostava, maly gauc a mali sme tam aj veľký pracovný stôl. Dalo sa to a aj susiak sa nám zmestil do stredu.
Ak si s deťmi sama, tak by som dala poschodovu posteľ s výsuvnou. A malý rozťahovací gauč, jedna mala komoda na telku. Na chodbe skriňa.
Bez podorysu tu vela uzitocnych rad nenajdes
@miusa00 nie, videla som takto vyriešené byty cca 36 m2, originálne je to 1 izbový byt, ale do kuchyne sa zmestí sedačka /aj rohová, rozkladacia/, kuchynská linka sa dá pekne oddeliť pultom, ktorý slúži aj ako jedálenský stôl
@patka06 tiež som bývala v takom veľkom 1-izbovom byte. nemali sme balkón ale obrovská izba aj chodba aj kuchyňa…
V tomto prípade by som sa vykašľala na obývačku a pokúsila sa tam narvať postele (poschodové) a skrine.

By som hľadala väčší byt