icon

Chcem kúpiť dom, ktorý nie je pripojený na kanalizáciu

lenuska333
19. jan 2021

Ahoj chcem sa opýtať chceme kúpiť dom problém je ze nieje pripojený na kanalizáciu ale cez žumpu a kanalizácie vedie cez cestu ktorú obec v 2020 robila novú a vraj my obec septik nepovolí ak je vedená kanalizácia a tiež nemusím dostať súhlas na pripojenie na kanalizáciu keďže minulý majitelia boli pred robenim cesty upozornený na to aby sa pripojili na kanalizáciu co robiť a to iste je z pripojením na obecnu vodu ale dom má dve studne jedna vonku jedna v dome co robit

Strana
z3
meggi21
18. apr 2021

@baccio dobrý deň, prosím neviete kde treba požiadať o výnimku a aké doklady k tomu treba? Neviem sa na nete nejako dopátrať. Som slobodná mamička, z výplaty ledva uplatniť všetko čo treba a nemám financie na napojenie sa a ešte k tomu je to u nás technický veľmi náročné, precepravacku by bolo treba odhady boli okolo 7000 až 10 000€. Ja na to proste nemám. Ďakujem za pomoc

baccio
18. apr 2021

@meggi21 Viete čo to neviem skúste sa tu opýtať v tých poradniach odborníkov. Možno vám oni skôr poradia.

liliana363
18. apr 2021

Pokiaľ napojenie sa na kanalizáciu je veľmi finančné náročné, tak sa nemusí robiť. My máme žumpu, bod pripojenia na kanalizáciu asi 200m, ale je tam potok, susedove pozemky, elektrika, plyn,voda v chodníku, či nikto nevie kade to presne ide. Takže nulová šanca na pripojenie. Chceli sme čističku, za papiere sme dali 700e a nám ju zamietli. Takže nechávame žumpu.

meggi21
18. apr 2021

@liliana363 prosím a kde Vam to odobria ze ju netreba robiť? Co k tomu potrebujem a kde mam žiadať o výnimku? Viete mi poradiť? Ďakujem

kath1210
18. apr 2021

@lenuska333 my mame cisticku, byvame 7 r a fungujeme. Jasne, treba to cistit a udrziavat a s tym su spojene naklady, ale neplatime stocne.

sterea
19. apr 2021

@kath1210 - ale ak máš na ulici kanalizáciu, životné ti už nepredĺži povolenie na čističku.

Strana
z3