icon

Čo áno a čo nie do novej kuchyne?

13. sep 2025

Ahojte. Čo by ste si do kuchyne už nikdy nedali ako teraz? A naopak čo by ste zmenili alebo čo je tá najlepšia vec?
Kľudne aj napr kôš pod drezom, atď...

zujka2
13. sep 2025

A nad akou farbou linky uvazujete, aby sa velmi nespinila? Ja mam teraz smotanovu a stsle spinava a ucapana.

hmarko
13. sep 2025
@zujka2

A nad akou farbou linky uvazujete, aby sa velmi nespinila? Ja mam teraz smotanovu a stsle spinava a ucapana.

@zujka2 máš prosím ťa lesklú či matnu?ktorá sa viac maže

biba_18
13. sep 2025

@zujka2 ja mám zelenú (ako v profile…)

zujka2
13. sep 2025
@hmarko

@zujka2 máš prosím ťa lesklú či matnu?ktorá sa viac maže

@hmarko aj aj. Majitelia predtym to prekombinovali

zujka2
13. sep 2025
@biba_18

@zujka2 ja mám zelenú (ako v profile…)

@biba_18 pekna farba.

nevenka
13. sep 2025

Ja by som si dala inu varnu dosku, mame plynovu a urcite by som ostala pri plyne, len su horaky blbo rozmiestnene, napriek tomu, ze ich je 5 a povrch nie nerezovy, ale smaltovany biely a digestor siroky ako varna doska, mame uzsi, lebo...no prste nebola to kuchyna tak uplne "na mieru" 🙃. A este kusok inak by som dala ruru a drez blizsie k varnej doske, inak vsetko ok. Toto nevychadzalo vzhladom na zle rozmiestnenie vody, plynu, elektriny. Este nemame uplne dobre osvetlenie pracovnej dosky, ale to poriesime. A ako pisu, ze granitovy drez nie, tak ja som zatial spokojna, mame biely Shock Cristadur a keby tam detom nepadlo volaco a neodstrbilo sa, tak uplna spokojnost. Keramicky v tej velkosti by bol prilis tazky a tiez by sa mohol takto poskodit. Vsetko ma svoje vyhody a nevyhody.
Umyvacku sme museli vymyslat, co najnizsiu, lebo v starom dome je nizko okno a drez mame pod oknom a mycku vedla. Este keby bolo miesto, tak kludne aj 2 mycky, ale ja vela varim a peciem, nas je 6 a este ked navsteva alebo daco, tak ide aj 3x denne 🤣.

nevenka
13. sep 2025
@gab

dala by som mycku vyssie od zeme, aby sa nemuselo k nej zohynat,
spodne skrinky len na supliky, je to lepsie a prehladnejsie,
a ovela väcsiu chladnicku

@nedielka mozes mi poslat foto, ako to vyzera? Kde to mate, tu mycku? Nam by to nevyslo, ale pre buducnost pripadne.
@gab joj a supliky su topka topov!

anonym_eb3db3
14. sep 2025

my mame varnu dosku bora x pure s odsavanim a funguje perfektne, vstavany kavovar samozrejme aby nezavadzal a vytahovaciu policku s kuchynskym robotom

natalka13
14. sep 2025

ziadne rohy, celu jednu stenu vysoku, velky pult ako ostrov s vodou varenim, servo otvaranie suflikov, vsetko v skrinkach aj kavovar, zulovu dosku.

svokrinjazykmonika
14. sep 2025

@anonym_autor neviem či to spomínali, nečítala som diskusiu ale podľa mňa je skvelá magnetická lišta na nože. Žiadny nehygienický stojan, proste bum, máš to na stene.

svokrinjazykmonika
14. sep 2025
@svokrinjazykmonika

@anonym_autor neviem či to spomínali, nečítala som diskusiu ale podľa mňa je skvelá magnetická lišta na nože. Žiadny nehygienický stojan, proste bum, máš to na stene.

A ešte vrchné skrinky bez rúčok. Hladké, otváram zo spodu.

biba_18
14. sep 2025
@svokrinjazykmonika

A ešte vrchné skrinky bez rúčok. Hladké, otváram zo spodu.

@svokrinjazykmonika ja nám aj spodné bez rúčok, úplne super to vyzerá…

veronika150999
14. sep 2025

@anonym_autor kuchyna bez hornych skriniek, vykonny digestor, sufliky, kvalitne panty, kolajnice, doska... Moje preferencie sa nezmenili odkedy mam kuchynu a to je uz dobrych par rokov

andrea2667
14. sep 2025

@anonym_autor Vybrala by som si linku na nožičkách, lebo 1. dá sa pod ňou upratať, 2. nezduje sa ak sa prihodí problém s vodou. Ak by to financie dovolili, chcela by som konvektomat namiesto rúry a mikrovlnky.

nelka93
14. sep 2025

Skrinky až po strop, vtedy sme na to žiaľ nemali, linku by nám to predrazilo o 1500 eur a žiaľ nevydalo by to. Inak hy som nemenila asi nic. Možno este zvlast chladničku a zvlášť veľkú mrazničku

lucibb
14. sep 2025

Aj my ideme prerabat a tiez sa mi pacia skrinky az po vrch,ale ako tam budem chodit?po rebriku?

klarissa25
14. sep 2025
@lucibb

Aj my ideme prerabat a tiez sa mi pacia skrinky az po vrch,ale ako tam budem chodit?po rebriku?

@lucibb samozrejme. Mam na to take male schodiky. Najlepsie vyuzity priestor, plus ziaden prach mastnota na vrchu

mina2415
14. sep 2025

Ahoj ja som teraz riešila linku a dala som si rúru vyššie presne preto lebo sa mi zle vyberalo a musela som sa stále zohýbať keď som pozerala a nad ňu mikrovlnku .Dala som si indukčnú varnu dosku s odsávaním ,šuflík na príbory schovaný v šuflíku.Zabudovanu chladničku a dvierka vrchné až po strop ale nie klasické otváranie ale pozdĺžne pretože sa mi zdá zbytočne otvárať cele
dvierka ,keď idem pre pohár .A taktiež kôš zabudovaný a pod drezom sufel na čistiace prostriedky .Vedla mycky výsuvný suflik na prostriedky do mycky .Zapustene do ostrovčeka zástrčky .Drez je tiež zapustený v pracovnej doske a tu sme dali kompaktný mramor.

mina2415
14. sep 2025
@lucibb

@lucibb hore si dáš nepotrebné veci ☺️

lucibb
14. sep 2025
@klarissa25

@lucibb samozrejme. Mam na to take male schodiky. Najlepsie vyuzity priestor, plus ziaden prach mastnota na vrchu

@klarissa25 este ak sa mozem spytat,co skladujes v tych hornych skrinkach?

klarissa25
14. sep 2025
@lucibb

@klarissa25 este ak sa mozem spytat,co skladujes v tych hornych skrinkach?

@lucibb veci ktore nepouzivam tak casto, nejake specialne plechy, susicka je tam, tacky podnosy…

lucibb
14. sep 2025

Dakujem za odpovede😉

biba_18
14. sep 2025

@lucibb áno, po schodíkoch alebo si stúpneš na stoličku 🤷‍♀️

evansova
14. sep 2025
@moonlight1210

Dali sme vsade sufliky miesto spodnych skriniek a najlepsi napad. Ku vsetkemu sa lahko dostanem, nic zalozene vzadu, ze treba najprv styri veci vytiahnut, nez si to mozem vziat.

@moonlight1210 Áno, zásuvky namiesto spodných skriniek, úprimne sa priznám, že závidím tým, čo ich majú.
S mojim uboleným chrbtom mám problém z dolných skriniek vybrať čokoľvek čo je bližšie k stene, skrátka sa nezohnem, ani si necupnem.
Už som rozmýšľala nad kúpou novej linky, ale vo veku skoro 80 rokov by to asi nemalo význam.

daniela15
14. sep 2025
@rybkoava

Mám novú, so všetkým som vlastne spokojná, až na 2 veci. 1. Čierny gratinovaný dres, pokiaľ sa vždy neutrie do sucha, sú na ňom fľaky z vody. 2. hranaté úchytky na linke. Na oko sú síce pekné aj ladia s linkou, no keď sa človek pozrie z blízka, vidno na nich prach. Otvorenú poličku mám len jednu a to stačí.

@rybkoava preco by si už nedala mikrovlnku? Tiež to teraz riešim. Používame ju hlavne ráno, nejako si neviem predstavit, čím by som ju nahradila.

ajsha123
14. sep 2025
@evansova

@moonlight1210 Áno, zásuvky namiesto spodných skriniek, úprimne sa priznám, že závidím tým, čo ich majú.
S mojim uboleným chrbtom mám problém z dolných skriniek vybrať čokoľvek čo je bližšie k stene, skrátka sa nezohnem, ani si necupnem.
Už som rozmýšľala nad kúpou novej linky, ale vo veku skoro 80 rokov by to asi nemalo význam.

@evansova prečo by to nemalo zmysel? Ak vládzete a plánujete ešte variť, nová linka so šuflíkmi by Vám pomohla na obdobie, kedy to najviac potrebujete. . A keby to bolo čo aj len na rok, dva, však linka zostane v byte/dome a ak je prakticky urobená, zvýši hodnotu nehnuteľnosti.... Ak máte ľudí, ktorí Vám pomôžu s výmenou linky, dajte si to urobiť ♥️

rybkoava
14. sep 2025
@daniela15

@rybkoava preco by si už nedala mikrovlnku? Tiež to teraz riešim. Používame ju hlavne ráno, nejako si neviem predstavit, čím by som ju nahradila.

@daniela15 ten koment asi nepatril mne, ja nepíšem nič o mikrovlnke. Ináč ja ju mám zabudovanú vo vrchnej časti linky a som spokojná.

sulavikova
15. sep 2025

@anonym_autor pracovnú dosku o 10 cm vyššie a zo žuly, okienko miesto okna ako na výdaj stravy v škole (akože sa vtedy nedalo vyrobiť), vstavanú rúru vyššie a nie pod sporák.

maranta_leuconeura
15. sep 2025

Mam ruru spojenu s mikrovlnkou, mam ju zabudovanu vyskovo na urovni dosky, takze sa nezohybam ani nenacahujem dohora. Bolo to drahsie ako rura a mikrovlnka zvlast, ale super usetrene miesto! Dala by som si znova 😊
Umyvacku mam vedla drezu z jednej strany a skriniek s pribormi, taniermi a hrncami druhej, takze pri nakladani z drezu a potom vykladani do skriniek len stojim na mieste, nebeham po celej kuchyni.

lenkasarka
15. sep 2025
@maranta_leuconeura

Mam ruru spojenu s mikrovlnkou, mam ju zabudovanu vyskovo na urovni dosky, takze sa nezohybam ani nenacahujem dohora. Bolo to drahsie ako rura a mikrovlnka zvlast, ale super usetrene miesto! Dala by som si znova 😊
Umyvacku mam vedla drezu z jednej strany a skriniek s pribormi, taniermi a hrncami druhej, takze pri nakladani z drezu a potom vykladani do skriniek len stojim na mieste, nebeham po celej kuchyni.

@maranta_leuconeura tiež mám rúru s mikrovlnou ako píšeš síce drahšia záležitosť ale ušetrené miesto za mna super.