icon

Čo by vás potešilo a uľahčilo prácu v kuchyni?

januska2
26. sep 2024

Čo by vás potešilo a uľahčilo prácu v kuchyni ?

janocka
26. sep 2024

@mimka1402 toto je dokonalosť! Dlho som váhala, či sa to oplatí. Skúšala som to párkrát u sesternice, kt. žije mimo SR a potom sme to kúpili . Nenahraditeľný pomocník. Veľká výhoda je aj to, že to vedia obsluhovať aj deti a keď sú hladní, uvaria si niečo čo zvládnu.

earlgrey
26. sep 2024

@tiezjedna Ďakujem za radu, vyskúšam 😊 ešte otázka, kde ten peroxid vodíka kúpim? 🫣

akvi
26. sep 2024

@lusyc
@tiezjedna presne Bosch MUM j topka, ja uz mam druhy. Niezeby sa ten prvy pokazil, len mal nizsi vykon, tak som ho posunula dalej a kupila si novy. Milujem ho najviac, ma uplne vsetko, cize nepotrebujes uz ziadnu inu opachu doma a on vlastne nie je opacha, je velmi spratny. A aj sa dobre vsetko cisti, vsetko sa da dat aj do umyvacky, no proste fakt vydareny kusok. A aj doplnky a nahradne diely su stale k dispozicii a co mi velmi imponuje, tak pasuju tie komponenty zo starsich modelov na tie nove. To povazujem naozaj za velke plus, pretoze ja som stary mala 15 rokov a dokupovala si veci a teraz ich viem pouzit na tom novom bez problemov - napriklad rozne kotuce na struhanie, tie mam snad vsetky a ozaj ich vela vyuzivam..

diewcatqoo
26. sep 2024

Mna by potesilo, keby som tam uz nemusela chodit. Ze si len zmyslim nejake jedlo a hned ho mam na stole. Odidem od stola, samo sa uprace, umyje, da do skriniek... 🙂

tenerifka
26. sep 2024

@h2 😂😂😂👍

Mne dost pomohlo
A, mat v kuchyni len veci, ktore naozaj pouzivam, nemat preplacane sufliky a skrinky, ostatne veci, ktore sa pouzivaju len obcas, mam v spajzi.
B, naucit vsetkych clenov rodiny spratat si po sebe.
C, velku drevenu dosku na krajanie z Ikea mam permanentne na linke, nespratava sa.
D, vsetky male elektrospotrebice mam v jednom velkom sufliku pod tou doskou stale zapojene v sieti (v tom sufliku mam zasuvku na 6 kusov), iba vytiahnem hore, pouzijem, a vratim naspat, nic nemusim zapinat do zasuvky a znova vypinat

akvi
26. sep 2024

@tenerifka áno, to je dôležité, ak chce človek využívať všetky tie prístroje, že k nim musí byť dobrý prístup. A nie že polku casu človek strávi vyberaním robota a zháňaním vecí okolo. Ja tiež len povytiahnem a už to fičí. Moja mama má vsetko odlozene v krabiciach v špajzi, no ani by ma nehlo to zakaždým vyberať.

tiezjedna
26. sep 2024

@earlgrey ja objednávam tu https://www.uklidproklid.eu/, ale napríklad tu v CZ ho dostať aj v DM👍 presne tento. Ale myslím, že akýkoľvek by fungoval rovnako👍

earlgrey
26. sep 2024

@tiezjedna Ďakujem krásne ❤️

janinah
26. sep 2024

Neskutočne by ma potešilo mať všetko vo výške pása a nezohynat sa..napr.koše

mimka1402
26. sep 2024

@janocka Ja hľadám nejakú náhradu do max 500€, neviem čo čakať a ci tam bude to, čo potrebujem variť.😀 Ale v hlave po tom túžim od puberty.😀

canany
26. sep 2024

Vydajnik vody, mala som teraz od Philipsu, ale stale to ma este muchy, ktore ma financne odradzaju od tohto zazraku natrvalo. Rano nemusim vypustat dlho vodu, kym zacne tiect vlazna, jedboducho mi ju napusti na teplotu aku chcem. Ako sme boli chori, caj som nemusela behat hore dole, dala som si naliat horucu vodu rovno do pohara. Decka si tiez same napustali.
Elektricky krajac na zeleninu, testovala som Tefal, ale tiez ma este nejake tie nedostatky. Tak pockam kym to niekto dotiahne na dokonalost.
Pozriem ten Bosch mum co tu odporucate, mala som etu, ale to bolo hovado a polka linky zapratana, som to dala prec. Na vymiesenie cesta na chleba atd

janocka
26. sep 2024

@mimka1402 aj ja som hľadala. Našla som niečo podobné od Tefalu, myslím, potom ešte nejakú francúzsku značku a ešte niečo ďalšie. Vyzeralo to ideálne všetko, až kým som si nevygooglila recenzie. Nemám rada varenie, takže toto je u mňa nenahraditeľný pomocník. Varím tam také veci, čo by mi predtým ani nenapadli alebo by som si netrúfla alebo by to dlho trvalo a nechcelo by sa mi 😀 napr. taký segedín aj s knedľou spraví perfektne. Jediné, čo musím spraviť je nakrájať mäso, zvyšok si to už spraví samé, len pridávam ingrediencie. 10r. syn si na tom varí mexickú kuraciu polievku s kukuricou... sám by to nezvládol, ani by mu nenapadlo urobiť to a mne tiež nie. No vďaka thermomixu to zvláda sám. Stačí mu nakrájať mäso a je to

lucka_ke
26. sep 2024

@janocka ako to funguje?

lusyc
26. sep 2024

@tiezjedna veru gratus som mala a aj išiel preč. Mam mum4880 5 rokov a pomaly odchádzajú súčiastky, tak sa musím poobzerať.

canany
26. sep 2024

@janocka toto znie zaujimavo, tiez neznasam varenie, ale tlakaca sa stale bojim, tak je len v skrini

janocka
26. sep 2024

@canany to nie je tlakový hrniec. To nemám, toho sa bojím aj ja 😀

@lucka_ke https://www.vorwerk.cz/thermomix-tm6
Thermomix® TM6 je vaším dokonalým partnerem v kuchyni: pomůže vám s vážením, sekáním, mícháním, emulgováním, šleháním, mícháním, mletím, hnětením, vařením, mícháním a mnoha dalšími. Díky intuitivnímu, rrozměrnému dotykovému displeji můžete snadno postupovat podle receptů krok za krokem a během okamžiku vytvořit tříchodové menu se zaručeným úspěchem a zábavou během vaření.

Portál receptů Cookidoo® s více než 60 000 recepty z celého světa v různých jazycích a se zárukou úspěchu je přímo integrován v Thermomixu® TM6. Díky tomu je hledání receptů ještě jednodušší a šetří čas při plánování jídel. Ať už z intuitivní dotykové obrazovky vašeho Thermomix® TM6 nebo vašeho mobilního zařízení. Najděte na Cookidoo® přesně to, co chcete – možná svou oblíbenou klasiku nebo spíše exotické jídlo z druhého konce světa? Hledejte recepty s použitím surovin z lednice nebo speciálních diet. A co je nejlepší? Cookidoo® neustále roste a vždy má pro vás připraveny nové nápady, které můžete vyzkoušet a užít si je.

zuzanita1609
26. sep 2024

@h2 teraz som sa z chuti zasmiala 😆,ale tej červenej šatke kolo krku akosi nerozumiem 😁

ankare
26. sep 2024

@januska2 keby za mňa niekto varil 🤷

nikha2809
26. sep 2024

Ja varím max.rax do týždňa, nepeciem, okrem umývačky riadu a jedného dobrého noža nepotrebujem nič extra 😃

h2
26. sep 2024

@zuzanita1609 Asi keď sa doreže, aby si nezašpinil tú bielu zásteru. 😁

jankalukasova
26. sep 2024

@earlgrey aj sneh z bielkov robíš ručne? Ja viem, že sa to dá ale teda to je fakt zabitý čas (aspoň pre mňa)

akvi
26. sep 2024

@jankalukasova pre mňa je zabitý čas aj robenie toho snehu. Kým som neobjavila čaro robota, že iba nahadzem suroviny a on mieša do nemoty, tak som piškótu robila klasika so snehom. Dnes ma ani nehne, dávam celé vajcia a robot šľahá.

earlgrey
26. sep 2024

@jankalukasova Robím 🫣 ale nepečiem často...možno 2 x do roka

jankalukasova
26. sep 2024

@akvi jasné.. ale zas sme pri tom, že potrebuješ toho robota. A ja mám napr. recepty, kde ide len sneh (žĺtka nie...), takže áno, robievam aj sneh.

janickacrazy
26. sep 2024

@januska2 Akože ja som asi divná, ale ja mám na linke len mikrovlnku a kanvicu. Ja nemám rada tie roboty všelijaké, hlavne ich čistenie. Mne to takto vyhovuje, umývačka je moja kamarátka, inak nič nepotrebujem.

jankalukasova
26. sep 2024

@earlgrey tak potom chápem.. to ja tak dva krát do týždňa a niekedy aj do dňa 😂😂
Ale neviem ako by som robila krémové polievky, omáčky a podobne.

earlgrey
26. sep 2024

@jankalukasova Omáčky nemixujem...a krémové polievky nevarím, lebo by ich nikto nejedol 😀 ale áno, to záleži aj od toho, čo sa varí...ja varím jednoducho, kde nepotrebujem mixér atď. a aj ked pečiem, všetko ručne...ale nepečiem také, kde potrebujem plnku alebo šľahačku...skôr suché, kysnuté cesto...atď. a to len vtedy, keď k nám niekto má prísť..ináč moje dieťa sladké nechce...tak to nerobím...

jankalukasova
26. sep 2024

@earlgrey tak potom je to pochopiteľné. Ja som dlho mala len ručný mixér, úplne stačil a potom som sa rozbehla s pečením tak, že mám tých robotov niekoľko a napr. na Vianoce bežia pomaly všetky. Veľmi rada pečiem, posledné roky aj pre rodinu. Vyslovene sa na to teším... Ale vlastne chápem.. kým sme nemali deti, väčšinu času sme boli v robote, tak sme si na nejaký fajn koláč radšej niekam zašli. Teraz je to iné.

earlgrey
26. sep 2024

@jankalukasova Samozrejme, je pochopiteľné, že si každý chce prácu v kuchyni, resp. v celej domácnsoti, uľahčiť ale sú ľudia ako ja, ktorí to uľahčenie nevyhľadávajú 🙂 ale to nemám ani muža, takže veľa sa nenarobím 🤣

akvi
26. sep 2024

@jankalukasova no veď jasné, že vždy záleží, čo človek zvykne variť a piecť, my sme v tomto takí, že ja točím vyslovene pár jedál včetne koláčov, furt to isté. Ja keď skúsim niečo nové, tak väčšinou to skončí tak, že mi povedia, že nebolo to zle, ale radšej si dám xy, rozumej niečo, čo jem stále 😅😂🙈 A napríklad kysnuté cestá keď robím, tak som dolamala na dvoch ručných tie metličky, v robotovi to vymieša parádne a nič sa neláme, lebo má väčší výkon a netrápi sa s tým cestom. Tak isto struhanie zeleniny, my jeme veľmi veľa zeleninových jedál a kým by som nakrájala na rezančeky alebo na hranolčeky kilo a pol zeleniny, čo je u nás bežná dávka na jeden obed, tak by ma drblo. Takže fakt robot je na nezaplatenie.