icon

Dá sa kúpiť kvalitný kávovar do 150 eur?

laurikasarinkaq
12. dec 2024

Ahojte , viete mi poradiť dobrý kávovar do 150€? Ja kávu nepijem preto neviem do čoho ísť , ale viem že priateľa by veľmi potešil , keďže kávu si rád dá a viac krát počas roka spomenul že si kúpi kávovar keď bude viac peňazí . Neviem či sa dá dobrý kávovar kúpiť aj v takejto sume , ale možno mi predsa len niekto poradí 🙂
Ide o vianočný darček a nerada by som mu kúpila zas niečo úplne nekvalitné preto zvažujem či sa dá nejaký príjemný kúpiť aj do takejto sumy

frflos_nespokojny
12. dec 2024

@bessie12 ja asi polhodinu co vstanem pijem v robote a nerobim si rano kavu doma.
pakovy vyhodila polovicka smetierom. tvrdila, ze nejde 😀
viem, ze isiel ale mame novy a ten stary bol aj tak odlozeny inde

bessie12
12. dec 2024

@frflos_nespokojny rada by som si už konečne kupila plnoautomatický kávovar, ale vždy sú tu iné a dôležitejšie výdavky a na to už potom peniaze nie sú. Každý rok si poviem, že tentokrát si to už kúpim a tu bum. Zase nečakané výdavky. Tento rok extra vysoké 😵‍💫

frflos_nespokojny
12. dec 2024

@bessie12 viem o com hovoris, ale robis cely rok, tak si dopraj- to su slova mojho kolegu na debatu o mojej dovolenke, ze toho roku nepojdem , lebo..... preto 🙂
a boli sme uz druhy rok. viem treba peniaze na to, to a to. vsak to bude o rok, alebo dva. kopec penazi som vrazil do domu a este treba vrazit. nie je to nic nevyhnutne.

ekira1
12. dec 2024

@laurikasarinkaq akú kávu pije? Nestačila by mu moka konvička? A postupne došetriť na riadny kávovar.

bessie12
12. dec 2024

@frflos_nespokojny no výdavky na pohreb maminy, poplatok notárovi. Tieto 2 veci mi veľmi zamiešali karty. To bolo nečakané. Potom tu bude za pol roka svadba a ešte ma čaká celková rekonštrukcia bytu. Ale to postupne sa bude všetko rekonštruovať. Až taka bohatá bohužiaľ nie som, aby som si mohla dovoliť to urobiť všetko naraz. Škoda 😐😁

frflos_nespokojny
12. dec 2024

@bessie12 drzim palce. vsetko co popisujes uz mam za sebou. do dnes neviem ako som to cele dal do kopy. som sice bohaty, ale iba na skusenosti

martinkaaa83
Odpoveď bola odstránená
martinkaaa83
Odpoveď bola odstránená
bessie12
13. dec 2024

@frflos_nespokojny ďakujem 🙂 do bytu si tiež chcem kúpiť nejaký automat. Ale len taky zakladnejsi aj s nadobkou na mlieko. Rozmýšľala som bud nad Delonghi alebo Philips do cca 500€.

mimirka32
13. dec 2024

nechapem aka babracka je s pakovym kavovarom. Kavu mam namletu a prichystanu v nadobke. Mam namlete tak na 10 kav dopredu. Mlyncek som kupila za 15 eur. Ziadny tamper som nekupovala, ved ten prisiel s kavovarom. A naplnit paku kavou a stlacit tlacitko na kavovare trva tak 30 sekund. Napenenie mlieka tiez 30 sekund. Dlhsie trva nachystat si ranajky alebo umyt si zuby

mima172
13. dec 2024

Celkom sa tu bavím na niektorých komentároch, koľko baristiek sa nám tu vyrojilo (ale veď ako vždy na koni 😄). Ja mám základný kurz a absolútne sa tu na odborníčku hrať nejdem.
Ja som vyslovene chcela pákový, od februára mám tento Delonghi a som s ním veľmi spokojná. Taká zaneprázdnená, aby som nemohla dať do páky 1 odmerku kávy a potom ju vyklopiť do koša, fakt nie som. Údržba tiež jednoduchá, len raz za pár mesiacov sa odvápňuje.
https://m.alza.sk/EN/delonghi-ec-685-m-d4737499...

bessie12
13. dec 2024

@mima172 za odborníka sa vôbec nepovažujem. Ale ako som spomínala pákový pre mňa vhodný nie je 🤷‍♀️

frflos_nespokojny
13. dec 2024

@martinkaaa83 ako to myslis?

stanulienkat
13. dec 2024

Mali sme pakovy Delonghi , uz je darovany a fici stale 17 rok. Teraz mame automat za 400e Delongi. Kava rovnaka, akurat je cerstvo pomleta. Chutovo rozdiel nevidim. A kto tvrdi, ze sa mu nechce babrat s pakovym-no blbost, pretoze s automatom mi to trva dlhsie. Do paky das kavu a ides.

dnld
13. dec 2024

@laurikasarinkaq Najlepšie čo môžeš kúpiť je delonghi magnifica s, je to automat a stoji cca 300€ a robí všetký základné veci a vydrží roky.

frflos_nespokojny
13. dec 2024

@dnld tak odhadom vydrzi urobit cca 15 000 ks aj mozno trosku viac.
v robote sme ich uz vymenili tri.
teraz mame iny

mokamiki
13. dec 2024

Delonghi Dedica teraz na alze s kódom za 150€.
Mame v rodine 2. Velka spokojnosť.
https://www.alza.sk/delonghi-dedica-ec-685-m-d4...

dnld
13. dec 2024

@frflos_nespokojny 15 000 káv pre klasicku domácnosť minimalne 10 rokov

evaachesa
13. dec 2024

@mokamiki išla by som už do Dedica ec 885. Kupovala som nedávno. Má už oveľa lepšiu trysku a príslušenstvo, ako poriadny kovový tamper, kanvičku na mlieko. Kúpila som v zľave za nejakých 190 tuším. Ale za mňa radšej nekupovať niečo len aby bolo keď si chce priateľ kúpiť kávovar podľa seba a zjavne za viac ako 150. 🫣

shee11
13. dec 2024

pakovy Delonghi je podla mna ovela lepší ako najdrahší domáci automat, ak máš dobrý mlynček a kvalitnú výberovú kávu. Radsej lacnejší pákový a dokúpiť kvalitný mlynček (tu sa ale pohybujeme v sume 300 € a viac).
Manzel je velky kávičkár a automat by si nekúpil nikdy. Má ručný kameninovy mlynček Comandante
https://coffia.sk/collections/prislusenstvo/pro... a k tomu filtre a Hario sadu.

shee11
13. dec 2024

@mokamiki presne tento máme a je super.

mameha7
13. dec 2024

@madeincssr tiež si myslím, že pákový na espresso úplne v pohode zoženie do tej sumy. Ak má rada mliečne nápoje, časom sa dá dokúpiť napeňovač. Pre mňa super vec, lepšie než tryska na automatickom. Spraví o dosť bohatšiu penu.

frflos_nespokojny
13. dec 2024

zhrniem to. su rozne kavovary, zalezi aky velky kavickar je a co od toho ocakava.
napriklad aj toto:
https://www.alza.sk/tescoma-kavovar-paloma-pre-...

poznam kavickaroch, ktory si kupia aj drahy mlyncek na kavu, lebo aj na tom zalezi

evaachesa
13. dec 2024

@shee11 má manžel aj pákový kávovar či len filter rieši?

shee11
13. dec 2024

@evaachesa pákový používam ja 🙂 on iba filter. tam trvá príprava dlhšie a mňa to až tak nebaví vychutnávať si ten "proces".

evaachesa
13. dec 2024

@shee11 jaaj tak. No ja mám tiez aj hario aj aeropress ale nezaujalo ma to až tak. Tiež mám lepší mlynček no nie až taký level ako commandante ale postačuje úplne. 😀 No pred pár mesiacmi som si kúpila Delonghi Dedicu. Som z nej nadsena a veľmi ma to baví. Mám objednanu bezodnu páku, vraj espresso nadobudne úplne iné chuťové rozmery tak som zvedavá. No ale pýtam sa preto či náhodou nepoužívas puck screen pri príprave.

shee11
13. dec 2024

@evaachesa aj mam taký kávovar a páku bez dna sme kupovali na ali a stačí. mlynček mám taký stredný elektrický (lacnejší ako comandante) a puk screen priznám sa, že som musela googliť :D a vyzerá to zaujímavo, dakujem za tip. Mali by sme niekedy porovnať naše kávy 😅

evaachesa
13. dec 2024

@shee11 noo tak mrkni toto video k dedice, parádne tipy. Ja som objednala z Amazonu čo odporúčal tento chlapík. Dnes mi ale prišiel dosing ring a distribútor z Ali a som nadšená kvalitou. Takže budem ešte dnes skúšať tieto vychytávky. Tiež mám ešte objednaný tlakový tamper tak som strašne zvedavá. 🤭 Nejak som sa rozšupla. 😁 Inak ten commandante ti muž nechce požičať že máte 2? 😀 Ja mám timemore c2 a pomlieť 9g mi trvá cca do minútky. Muž stále lamentuje nech si kúpim elektrický že to je hrozne toľko mliet. 😅 Lenže tiež už keby som mala ísť do elektrického tak už si budem chcieť kúpiť lepší a tie sú drahšie ako ten kávovar. 🫣😅 Ty máš aký?

https://www.youtube.com/watch?v=JMyo5A6M_9k
evaachesa
13. dec 2024

@shee11 a máš pocit že tá káva lepšie chutí z bezodnej paky??

shee11
13. dec 2024

@evaachesa ja mám Sage, typ už neviem, ale manzel tvrdí, že nemelie až tak dobre, že Comandante melie oveľa precíznejšie. To inak dostal na 40-tku, tiež to u nás nie je bežné mať také fajnovosti🙂 Temper mám tiež z Ali a je úplne super a s pákou sa už tak moc nehrám, úprimne, ja to aj tak vždy zabijem mliekom :D
Môj muž on je taký kavickar, že si sám aj praží kávu, kupuje zelenú všelijaké odrody a praží. A tá chuť mu najlepšie vynikne v tom hario+ filter a ešte si zvykneme najmä v nedeľu robiť takú alternatívku čo sa volá Chemex, to pijem bez mlieka a fakt tie chute krásne vyniknú. No čo ti poviem, dobre som sa vydala 😅❤️