Holub si spravil hniezdo pod oknami
co mam robit, uz tam ma znesene vajce. dakujem.
@viestta uz tam je jedno, vcera tam nebolo.
Tak je na tebe ci im dovolíš vysedietvci nie
Čím skôr zruš to hniezdo, keď tie holuby nechceš. Inak budeš mať všetko obs*ate😉.
a co s tym vajcom,
Vyhod to. My sme mali na balkone vela holubov a tiez som nasla tam hniezdo, dokonca aj mladeho holuba, ktory mal problem vyletiet, tak som to vyhodila von a holuba tiez.
Navrhujem malinkú omeletku.🥚😉 Ale vážne, buď necháš holuby, aby si vysedeli potomstvo alebo hniezdo vyhodíš aj s vajcom.
neskoro som si to vsimla ze tam nosia konariky a dva dni som si opakovala ze to nejak vyhodim, len s tym nemam skusenost, je tam tazsí prístup a dnes uz vajce tam bolo, nestihla som. Dakujem za rady, je to smutné. Co to tie holuby napadlo maju tam stromy nedaleko.
@viestta neviem co mam robit, tazko sa tam dostat, je mi to luto vyhodit im vajce, to nedokazem
Nevyhadzujte, keď ho už zniesli tak nech si vysedia, tiež sme si raz neskoro všimli tak sme nechali, neubudlo z nás 🙏🏻
Ja by som už teraz nechala, a budúci rok by si mala davať na to pozor.My sme zobrali holub domou čo vypadol z hniezda, otec mu spravil klietku , kym bol malý mali sme ho na balkone a kazdy den mama ho krmila s pinzetou.Teraz ma 3roky, kazdy den ho vypustime, polieta si a vrati sa domou.
Ked sme kupovali byt, tak sme mali na balkone hniezdo s malymi holubmi. Predchadzajucej majitelke ich bolo luto vyhodit. Ked sme byt prevzali uz tam neboli. A teraz ? Bohaaaa vkuse doletia a seru všade. Balkon vyzera ako z osvienčinu, všade ostne ... Uż je to lepšie, ale neużijem si ten priestor ako by som chcela ...
Tak ho aj s vajcom premiestni do parku alebo na nejaky strom blizko
@evamarek77 🤦♀️ Tak snad je rozdiel medzi nejakym vtacikom, co sa ti pride napit na zahradke do napajadla a medzi mestskymi holubmi, ktore sa ti nastahuju na balkon, navlacia ti tam bordel a vsetko obseru. A uz sa ich nezbavis.
Ja som raz cistila balkon u rodicov, ktory v byte dlho neboli a to bol des, plno vetviciek, hovien na kila, hniezdo s vajcami, no hned zo letelo von…
Ako prepáčte, pochopím, že nie každý je milovník prírody, ale ničiť už znesené vajíčka, či vyhadzovať už vyliahnuté mladé, to je trošku cez čiaru.
@abbey1 co som ich mala krmit s pinzetou? Alebo dovolit, aby sa tam aj nadalej zlietavali a pozvali aj svoje pribuzenstvo, nech si tam porobi hniezda? 🤦♀️ Keby si si ty nasla v dome, napr. v pivnici hniezdo potkanov, tak ho nezlikvidujes, ale este ich aj nakrmis?? Ved je to priroda 🙄
@abbey1 aky je medzitym rozdiel? skodca jeden ako druhy. Teba by som chcela vidiet, ako ich obskakujes a krmis pomedzi tie hovna. Takze potkanie mladatka by si bezcitne dokazala zabit? Ale vyhodit vajce je uz nieco hrozne?
A ano, jedneho som sa zobudila a nasla balkon v hroznom stave, kedze otec bol dlhodobo hospitalizovany a tie svine nejako vypozorovali, ze tam nikto nebyva.
@belllinka Nie, nezabila by som vedome ani potkanie mláďa.
Prečo by som mala nejaké vtáky pomedzi hovná kŕmiť? Existujú podložky pod hniezda, odplašovacie pomôcky na okná a balkóny,...Ak už by tam to hniezdo bolo, zabezpečila by som, aby spôsobili čo najmenšie škody a počkala pokým mladé odletia a potom by som hniezdo zlikvidovala.
Škodca ako škodca? :(
Ked sa uz vajce vyliahne, tak z toho maleho holuba bude za 2 tyzdne normalnu holub. Za tie 2 tyzdne.to bude srat vsade naokolo. Dodoslova to hniezdo bude vykalmi spojebe s podlahou. A ked holub vyrastie, objavi sa dalsie vajcie, aj viac vajec naraz a kolobeh pokracuje....
@nika523 súhlas... Ešte sa aj pochváli👍🏻🤦🏻♀️ Jej vytrhnúť vlasy alebo chlpy na riti a vyhodiť... 😐😂
Ono, holub nie je pekny vtačik ktoreho treba ochraňovať. Maju veľku schopnosť naučit sa vracať na miesto, to znamena keď sa vyliahnu cely život sa budu na to miesto vracať. A holubi trus je velmi škodlivy a nebezpečny. A keď na balkone sušiš pradlo veľmi ľahko prenesieš choroby.

Zruš im hniezdo skôr ako znesú vajcia