Je poriadok doma naozaj známkou dobrej ženy?
Asi ma tu niektoré ukameňujete, ale mne je fakt jedno, či mám doma tip top poriadok. Neznášam ten tlak, že keď príde niekto na návštevu, tak má byť všetko naleštené, vankúše rovno, podlaha bez smietky, lebo inak som zlá žena alebo čo. Ja mám deti, prácu, život a úprimne, radšej si sadnem s kávou a pokecám s mužom, než aby som leštila baterku v kúpeľni. Včera mi kamoška povedala, že ona každý večer ešte rýchlo povysáva, lebo nevie zaspať, keď má bordel, a ja som si len pomyslela, že mne by z toho už dávno je*lo. Ja keď som sa snažila mať všetko pod kontrolou, bola som len nervózna, podráždená a furt som po deťoch vrešťala, že mi robia neporiadok. Teraz kašlem na to, hračky sú na zemi, prádlo niekedy čaká do zajtra a svet sa točí ďalej. A paradoxne doma je lepšia atmosféra, viac smiechu, menej stresu. Podľa mňa je ten dokonale uprataný byt často len dôkaz, že niekto ide na silu a melie z posledného. Energia, ktorú niekto dáva do rovného koberca, mne slúži na to, aby som mala nervy v pohode a nebola večer úplne KO. Fakt ma zaujíma, prečo sa poriadok berie ako známka dobrej ženy, keď pritom doma môže byť čisto a dusno jak v hrobe. Ja si vyberám bordel a kľud, a som s tým úplne v pohode.
aj nam je jedno ako to mas ty
Nerozumiem tomu prispevku. Rob si doma ako chces. Ja kazdy vecer upracem vsetko, pretoze je to moja domacnost a chcem sa tam citit dobre... pocas dna ked tam behaju deti "zijeme", aj tak sme vacsinou ja v praci a deti v skole... na deti nevrestim 😂 Maju svoje domace prace + izbu, ked si to nesplnia, tak si nesu nasledky, ja mam len jedny nervy...
Ja mám zas rada poriadok. Nie pre iných, ale pre seba.
v poriadku. maj doma tak, ako sa citis dobre. ja mam doma tak, ako sa citim ja dobre 😀
@anonym_autor nemam nablyskanu domacnost, je to domov, nie muzeum. Ale ani si nemyslim, ze tu mame chliev. Kazdy nech ma, ako chce.
No a? Ja mám doma tiež bordel a je mi úplne fuk, čo si o tom kto myslí. Necítim potrebu každý deň lietať s vysávačom, umývať podlahy a mať stále všetko vyglancene. Keď niekto iný takú potrebu má, môže to tak vo svojej domácnosti robiť. Sterilna domacnost mi nevyhovuje, kúdoly prachu a špiny tiež nie, mám doma tak aby to bolo pre mňa akurát.
kks, ten nadpis 😀
zase sa admin nudi ?
prosim, to mate v naplni praci opravit existujuci nadpis na co najstupidnejsi ?
a castokrat stylisticky absurdny (totokonkretne nie je stylisticky absurdne, ale citanie s pochopenim vam tiez velmi nejde)
co sme v stredoveku ?
Poriadok doma je vizitkou rodiny - nie iba ZENY
Slovensko, 2026. Kazdy den sa tu riesi, ktora zena kolko upratuje a ci sa ma citit previnilo, ked upratuje prilis vela/malo. Halo, vy ste sluzky a muzi sedia pri PC? Mi to tak pripada.
@anonym_autor to naozaj mate doma lepšiu atmosféru, veľa smiechu, atď. kvôli tomu ze tam mate bordel a neporiadok? To som ešte ani nepočula....
@anonym_autor Nie, naozaj ťa tu nikto neukameňuje😂
Aj moje deti upratuju veru,aj muz.Kazdy urobi svoje a 6izbovy dom je upratany raz,dva.By ma drblo robit vsetko sama.
@anonym_autor to naozaj mate doma lepšiu atmosféru, veľa smiechu, atď. kvôli tomu ze tam mate bordel a neporiadok? To som ešte ani nepočula....
@bielasovicka len jej nastavenie v hlave. Ze vie byt aj takto spokojna.
Ja teda so smietkou na zemi. Ci rozhadzanymi hrackami spokojna nie som. Ale teda moze mi byt ukradnute ako to ma niekto druhy.
@bielasovicka Ja chápem, ako to myslí, no napriek tomu som si predstavila, ako zrazu rozpustilo šantia v chumáčoch prachu.
No a teraz si predstav,že existujú aj ženy,ktoré doma upratujú preto,aby sa vo vlastnom byte/dome cítili dobre a nerobia to len kvôli návštevám..Ja som sama so synom v 4-izbovom byte,raz za týždeň robím väčšie upratovanie - utriem prach, povysávam,umyjem záchod,kúpeľňu..Cez týždeň maximálne vyložím a naložím umývačku,operiem,poodkladám,čo sa vytiahlo,ale inak to u mňa vyzerá každý deň tak,že ku mne môže prísť návšteva hocikedy a nemusím sa hanbiť..A to chodím každý deň do roboty,potom sa doma so synom učím a čuduj sa svete,moja domácnosť a upratovanie je naozaj to posledné,čo by mi spôsobovalo stres..Ty úplne kľudne ži v hnoji a pi si tam s mužom kávu,ale normálne existujú aj ženy,ktoré sa dokážu o domácnosť postarať a nemusia pri tom byť nervózne a ani na nikoho vrieskať..A ty nie si v tej domácnosti sama,takže na to upratovanie tiež nie si sama,ak áno,tak niekde nastala chyba..
sa tu smejem ako z tvojej domácnosti začali robiť hnoj a predbiehajú sa tu ktorá lepšie uprace 😂😂😂
@anonym_autor lebo nechceme žiť ako prasiatka 😂
@anonym_autor mne sa páči toto Tvoje nastavenie 😊 Mňa doma neporiadok dráždi, a aj keď pri troch deťoch nikdy nemám upratané dokonale, vždy nejaké hračky, farbičky, na chodbe topánky a bundy a pod, snažím sa mať čisto. Kúpeľne, linka, podlaha, snažím sa udržiavať a mám nervy, keď si mám sadnúť do chaosu, neviem sa sústrediť. A úprimne, chcela by som to vedieť. Neriešiť v jednom kuse poriadok, užívať si kávu aj v neporiadku. Lebo aj keď nie je poriadok, neznamená to , že žiješ v chlieve. Udrz si toto svoje myslenie, s úsmevom a dobrou náladou, ocení to celá Tvoja rodina, tým som si istá 😍
vsak medzi nalestenou domacnostou ako z katalogu, a humusnym bordelom, existuju snad aj normalne stavy bezneho poriadku. Autorka moze mat kludne stav taky, ze pre niekoho ozaj bordelara, by to bol este dokladny poriadok. Poznam par domacnosti, kde to maju ozaj hrozne, ja by som tak nevedela zit, no ale ich vec. Ale s pohodou to nema nic, mozno je to nahoda, ale mne pridu tie rodiny skor v rozklade /jedna rodina sa uz komplet rozpadla/, nez ze si to uzivaju. Ale ako hovorim, oni maju extrem, nebudem popisovat detaily, ale to vyzera ako depresia v spojeni so zhromazovanim veci.
Ja si pamatam z detstva ako sme mali besne upratovacie soboty, cely den sme upratovali, co sa neurobilo za tyzden, mama nam vyhadzovala veci z polic, nech to upratujeme. aj tak som mala pocit, ze nie je u nas zvlast pekne, okrem nalestenej obyvacky pre navstevy. Tu som mala na starosti ja a doslova "autisticky" som ju upratovala. Po kolenach som rurou vysavaca prechadzala kazdy milimeter, lestila som pravidelne vitriny a milion salok. Pracka sa zapinala aj na 5x a vesali sme na velke snury na dvore.
Teraz to robim inak. Upratujem si potrochu, nebadane, s malou namahou. Riady umyvam priebezne, dlazky tiez, milujem ciste dlazky. Ale zase pradlo mi caka na skladanie aj par dni v spalni.
vela veci co neznasam, ako napr. drhnutie vane umyvadla vecka...som delegovala na synov, tiez vynasanie a triedenie odpadu. Krmenie zvierat maju tiez deti aj muz.
Proste sa to snazime udrziavat v ludskom stave, nech sa mi to nehromadi.
ale zase ked boli deti male a mali v detskej izbe hracky na zemi, tak sme to upratali az vecer. Lego mali bezne na deke a vecer to len zhrnuli a zosypali do boxov.
mame doma nonstop poriadok, u nas to je o organizacii a sikovnosti, nic nasilu a s odporom. Nerobim to pre nikoho, ale pre seba. Mam to rada a so smietkami a chlpom na zachodovej doske (aj to som videla) by sa mi zilo zle. Poniektorí dokazu zit ako prasata a deti+praca u mna nie na výhovorku...
@bielasovicka len jej nastavenie v hlave. Ze vie byt aj takto spokojna.
Ja teda so smietkou na zemi. Ci rozhadzanymi hrackami spokojna nie som. Ale teda moze mi byt ukradnute ako to ma niekto druhy.
@anonym_766870 tak ani mne sa neleskne doma všetko, ale také základné veci ze po vysavat, prach utrieť, odložiť na miesto veci aby nebol bordel, to urobím vždy. Ale teda, tiež mi je ukradnuté co robia ci nerobia druhí. 😊
@bielasovicka mozno sa zvesela obhadzuju spinavou bieliznou a riadom 😀 😀
Dakujeme za oznam.
dovolim si len oponovat - mat upratany byt je len vecou organizacie a sikovnosti - pokial je pre teba stresom zit v cistote. problem je inde,
ale je to tvoje rozhodnitie a ako som napisala - velmi si vazim toto tvoje tajne vyznanie.
nie kazda sa chce chvalit tym, ze pije kavu s muzom v hunuse.
@nyusika trochu hnusne,nie?
@anonym_autor za mna je to úplne v pohode.Nerozumiem takým,ktoré furt behajú s handrou.o tom nie je zivot
Tak ja som na MD, hračky zo zeme spolu s malou zbieram aj 10 x za deň a vysávam každý deň plus ide robotický vysávač. Takže ja som z tých čo by ma jeblo z tých smeti na zemi. Nehovorím, že musím mať všetko ako z katalógu. No ja som tiež toho názoru, že neporiadok berie energiu. Ale kto má, ako doma neriešim. Našťastie u nás v rodine máme radi poriadok do konca v 2 prípadoch extrémny, ale to sú ženy čo už nemajú malé deti a sú na dôchodku.🙂
poriadok si robim kvoli sebe a nie kovli tomu, ze niekto pride a povie ze som zla zena, ak mam bordel
Bežný prevádzkový poriadok a obývačka z katalógu sú hádam rôzne veci. Mne úplne stačí keď nie je všetko pohádzané všade.
Poznam taku domacnost. Strasne zanedbana. Proste oni na to kaslu. To v akom stave je kuchynska linka, toaleta a kupelna je uz na hrane s hygienou. To je katastrofa. Mne je zle ked si mam ist u nich umyt ruky, ked vidim to umyvadlo.
A su to vzdelani ludia. Proste neschopni a hlavne lenivi. Bavime sa o 80m2 byte, cize ziadna hacienda.
Ja mam rada cisto a usporiadane. Neviem pochopit ludi, ktori si pod rithou nevedia upratat. Umyvacka riadu, pracka...vela vymozenosti, ktore to cele v sucasnej dobe ulahcuju.
Autorka aky velky byt mas?

Dakujeme za oznam.
dovolim si len oponovat - mat upratany byt je len vecou organizacie a sikovnosti - pokial je pre teba stresom zit v cistote. problem je inde,
ale je to tvoje rozhodnitie a ako som napisala - velmi si vazim toto tvoje tajne vyznanie.
nie kazda sa chce chvalit tym, ze pije kavu s muzom v hunuse.