Je poriadok v dome nadštandardom?
Ahojte, tento týždeň som sa od jednej slovenskej dennej vlogerky dozvedela, že ak máme doma čisto, tak je to pretvárka, lebo nie je možné mať upratané.
Ak sú hračky na zemi, to považujem pri deťoch za štandard a nie neporiadok - musia sa predsa hrať. Alebo, ak pri tvorivých deťoch býva nastrihaný papier, trblietka a pod.. tiež je to štandard a pochopiteľné.
Ale príde mi normálne nepestovať doma pleseň, akceptovať ocikané steny od kocúra a pod.
Povedzte mi, žijem v naivite, ak si myslím, že zažratú špinu doma má minimum ľudí?
Podľa nej bežný neporiadok...

Jedinú zažratú špinu akceptujem na dvierkach od rúry. Pečiem dosť často mäso a teda väčšinou počkám, kým sa dá oskrabať olej keď sa trochu pripecie. 😏
Plesne určite nie. Fuj..
U nas je napriklad bezne mat aj 2 dni natrusene pod stolom, ja to nestiham vsetko kazdy den...
No a k plesni mam taky postoj, ze niekde sa s nou tazko bojuje, nech robis, co robis. U nasich uz mamina nevladze, ja som daleko, sestra je na rizikovom. Im tam plesnie kupelna a je to hrozne, ale vyriadit to nejde. Mamina sa hecne a uprace, ale tie plesne v tych sparach jej nejdu dole. Tam by pomohlo vsetko strhat, podrezat dom (ktory by mozno aj spadol), zaizolovat a spravit vsetko nanovo. To uz oni robit nebudu.
Ale ak ta vlogerka nezije v starom vyse 100 rocnom vlhkom dome z kamena a nepalenej tehly, tak mi to pride dost humus. No aj tak, my mame v starom dome tiez problem s plesnou a hoci bojujeme, vidno to, takze tiez by sme boli oznaceni za hnusakov. Teraz kukam, ze v kupelni v rohu prach nasadnuty, no vysaval syn vcera 🙈. Ja som KO s chripkou, ci cim to. Takze sa mozem na to z vysoka...💩. Co uz. Som humusacka, nemam cisto a nehanbim sa za to... 🤣
Na fotke nevidím neporiadok ale špinu a pleseň. Nie, to nieje normálne, ale pre každého je "normálne" niečo iné. Ja sa snažím každý večer ľahnúť tak, aby bol byt čistý. Kuchyňa uprataná, bežné veci odložené na mieste, proste čisto a nič nerozhádzané.. Tak to mám rada
@miskakyska tak toto som zrovna videla 🤯🤮🤮 KVIETKOVCI 😂😂😂
@vkatush Nasi prví slovenskí vlogeri... Kvietkovci na youtube ...
@bubchen86 jaj to tí slávni kvietkovci, čo tu po nich furt anonymné poptavky, či ich sledujeme??😆
@nevenka bývajú v novostavbe 7 ročnej... Ona nepracuje, celé dni je doma
Dpc, ja prave veceriam 😅🐷🐷
Tak to je potom o inom, no...
I ked viem, ze aj novostavby niekedy plesneju a treba to riesit. Ale ak ani nema zaujem, tak nesledovat a neriesit.
Tak pri dverach na sprchovom mam.uz trochu hrdze obcas sa tvori pleaen ale to u kazdeho a plriebezne sa to likviduje. Jasne ze.po vyse 10 rokoch nevyzeta ako novy ale toto?
@miskakyska hej 😂 a tak , ona nie je v poriadku celkom , takze tak 🤪
@nevenka my nemame psy macky ale teda.nevysavam a.nezametam kazdy den. Ked idem kazdy druhy treti podla toho ako kto stiha tak uz je prach a omrvinky. Aspon kuchynu vever v rychlosti pozametam. Ale ak nahodou zbadam.nejaku omrvinku alebo praxh nezblaznim sa z toho. Nie som otrokom bytu aby som s vysavacom handrou a prachovkou behala kazdy den.
@ibatanecnica hento ale nie je len taká špinka ...
@rozculena
@sense
Ja som myslela to, že v úvodnom príspevku autorka písala, že influencerke nevadia ocikané steny od mačky, nie že tá špina na fotke je od mačky.
Keby mi zviera vo vnútri ocikávalo steny, ide von.
Ale celkovo tento príspevok mi dvíha žalúdok, idem asi upratovať teraz o 10, nech mám kus lepší pocit 😂
Tak ja to rozdeľujem na neporiadok a špinu. Neporiadok je keď upracem veci na svoje miesto a je to o.k. A špina je toto na fotke. Čiže kúdoly prachu v kútoch, fľaky od hocičoho, zasr...ý záchod... To už súvisí aj s hygienou, nielen s estetikou. Tiež mám psíka okrem detí a muža, takže riziko tam je a tým pádom častejšie čistím, periem... Nevyhováram sa na to. A to mi teda neocikáva nič 😏 Nehovorím, že treba každý deň dezinfikovať a leštiť kľučky, ale prebehnúť niečím povrchy aspoň raz za týždeň, dôkladne povysávať a zotrieť dobre podlahu, umyť dobre a vydezinfikovať kúpeľňu a WC... to je taký štandard. Bielu linku musím aj viac krát, logicky a rúru a nedostupné miesta aspoň raz mesačne. Pleseň a takto zalepený humus to už je riziko pre zdravie 🫤
Ocurane steny od kocura?To nie je standard ale hnus.
Ja sa hlásim do teamu bordelari a prasce. Teda, doteraz som sa hlásila. Z takéhoto svinca sa mi obrátil žalúdok. Kľudne nechám rozchádzajú kuchyňu do druhého dňa a neomdliem hrôzou, keď zistím, že som týždeň nevysávala alebo je na okne pavučina. Ale toto je hnus.
@nevenka pleseň v kúpeľni, ktorá sa nedá vyvetrať sa dá vyriešiť odvlhčovačom 🙂 ideálne tým, čo dáš do elektriky. Stačí to pustiť večer po sprchovaní a nebude sa tvoriť.
Ja mávam neporiadok ale nikdy nie špinu. Stáva sa, že mám napríklad rozhádzané dekoračné vankúše, deky, oblečenie - lebo mi je môj relax a pohodlie dôležitejšie a upracem keď mám náladu, ale nikdy nemám špinu - či už prach, špinu a nieto plesne!
Neznášam neporiadok a je mi z tej fotografie zle.
Tak u nas nie je vkuse ze vyglancovane, casto mame rozhadzane hracky alebo manzel prevesene veci cez stolicku, kde -tu drobnosti a papieriky na komode ale toto je humus, tiez rozlisujem "neporiadok" a spinu, fuj🤮 podla mna umyta kupelna, wc a kuchyna je zaklad, nejake neodlozene veci skôr prehltnem ako spinu. Ale humus ako na fotke je daleko cez vsetko, to je uz ohrozenie zdravia
A ocurana stena od kocura je humus nadovsetko. Tiez mame zvieratko (psa) a tiez maval nehody alrbo ak mu nieco zle sadne raz za polroka sa stane ze sa pozvracia, pripadne pocika ale to mame dezinfekcne spreje vsetko sa hned vycisti a potom ma par dni nudzovu podlozku na ktoru ide ked je to nutne. Vsetko sa da riesit.
Ta Pani vlogerka je riadna humusáčka pre mňa.
Mať čisto/ zdravo v byte/ dome nie je o peniazoch, ani nedostatku času. V takomto stave majú bývanie iba ľudia, pre ktorých ja pochopenie absolútne nemám!
Toto považujú za štandart ľudia ktorí v takomto prostredí väčšinou vyrastajú. Je to pre nich normálne.ja tiež poznám ľudí ktorých kúpeľna vyzerá ešte horšie a je to pre nich normálne tak ako aj umývať sa 1x za 2 tyzdne, mať zhnité zuby, všade bordel je štandart ich ale nie normálnych ľudí. Lebo bordel a špina je zásadný rozdiel. Bordel rozhádzané veci, papieriky nastrúhané alebo tie trblietka upraces za 5 minut a je čistý domov ale špinu človek pestuje zanedbáva domov miesto ktoré má byť pre človeka čisté a príjemné. Podľa mňa má doma každý sem tam bordel veď to je normálne ale ideš spať upraces a ráno vstaneš do čistého. A všetky vieme že keď sa údržba domova robí pravidelne není možné mať doma zazraty humus ako spomenutá vlogerka
pani vlogerka je navyše bezdomovkyna, lebo má krku exekúcie kvôli neplateniu zdravotného poistenia, keďže ona je vlastne proti medicíne 😂 decko nedala ani do školy, tá jej dcéra má super vzor.

Presne ako sa hore píše. Špina a neporiadok sú dve rozdielne veci. Mám 3 deti, psa ,mačku a zajaca..akože bordel je na dennom poriadku,ale plesne po stenách či čo to je a nejaké špiny , škvrny...tak to ozaj nie. 🤮