icon

Je sušička škodlivá pre vaše oblečenie?

4. okt 2024

Ahojte dispozicne mam kde susit normalne pradlo len v lete v zime len v izbe + odvlhcovac aj to sa tam neda chodit. Nemam na to miesto. Ale vela som si googlila, snorila a vela zien pise, ze to nici oblecenie 😢

tinkavvv
4. okt 2024

@rakywanda ani moja susicka nesala ziadne extra teplo.

vroni
4. okt 2024

Keď máte v byte v zime vlhko, tak určite sušičku aspoň na zimu. My sme mali a mňa neohurila. Áno, všetko bolo suché oveľa rýchlejšie a veci automaticky odzmolkovala, vyzbierala aj mačacie chlpy z ponožiek, to boli plusy. Ale zďaleka sa v nej nedalo sušiť všetko prádlo a o mnohom si to zistila až po prvom suseni. A také, že potom nemusíš žehliť, to som si tiež "nevšimla". O tom, koľko pozrala elektriny ani nezačnem. Takže v novom sušičku nemáme a zatiaľ ani neplánujeme.

janababana
4. okt 2024

@slavomira236 ja viem. Ale ked skladas pradlo tie ciastocky lietaju kolo teba, usadzaju sa na povrchoch a javia sa ako prach. Iny vnutorny prach doma v takej miere ako z textilii nemam, preto to nazyvam “prach” 😀

oblecenie99
4. okt 2024

@rakywanda Moja robí teplo, ale nie je to nič hrozne, ale teraz v lete som ju aj kvôli tomu nezapla, vtedy by sme cítili rozdiel riadne 😅

mimikarol
4. okt 2024

Sušička je mega super pomocník. A to bývam vo veľkom dome zo záhradou a aj tak ju používam celoročne. Išlo ma šľak trafiť keď som mala vonku prádlo a zmoklo mi, alebo som susila niektoré kusy prádla aj dva dni. Jedine čo z vlastnej zlej skúsenosti neodporúčam je sušička a práčka v jednom

doriiis
4. okt 2024

Ja dávam do sušičky NAOZAJ všetko.Od ponožiek,cez pletené svetre až po školské tašky deti všetko.A keď máš kvalitnú sušičku a vyberieš správny program,tak sa ti nič nezbehne,nezničí.

rakywanda
4. okt 2024

@tinkavvv
@zuzubb007 pýtam sa lebo v práci (MŠ) používajú upratovačky sušičku, hrčí každý deň aj osem hodín a tá vlhká horúčava keď tam vojdem, ufff

evcagabi
4. okt 2024

Odkedy mam babatko tak som za nu maximalne vadacna 🙂

jaskolka
4. okt 2024

Za mňa je sušička super vec. Hlavne na jeseň a zimu, keď sa nedá vešať vonku (bývame v dome). Keď používaš spravne programy a čas na sušenie, tak veci sa ti nezničia.
Hlavne nekupuj práčku a sušičku v jednom, to neodporúčam.

mariazatkova
4. okt 2024

Ja používam cez zimu alebo keď je zle počasie. Nemám problém s plesňami a s vlhkosťou. Preto určite odporúčam.

adonish
4. okt 2024

Susicku si neviem vynachvalit. Nevsimla som si, ze by sa oblečenie znicilo. Samozrejme davam do nej iba veci vhodne do susicky.

oliviabb
4. okt 2024

@danyelia pre veľa z nás je to o tom, že sme museli, keď máme vysokú vlhkosť. Tiež som to niekedy neriešila.

gab1sol
4. okt 2024

Sušička, umývačka a robotický vysávač s mopom sú moji naj pomocníci v domácnosti. Za mňa áno. 😉

akvi
4. okt 2024

@vroni no mňa presne odrádza to, že koľko energie to zbytočne zožerie. Ako chápem, ak niekto nemá miesto v byte, prípadne má príliš vlhko aj bez toho prádla. Ale inak, tiež nevidím dôvod. Ja mám miesta dosť v technickej miestnosti, takže tiež neplánujem.

tulipanik12
4. okt 2024

@mimikarol a prečo neodporúčate práčku so sušičkou 2 v 1 ?

tulipanik12
4. okt 2024

@jaskolka a prečo neodporúčate práčku so sušičkou spolu ?

nevenka
4. okt 2024

Nemala som v byte, v dome uz mam, ani v dome nemam kde susit, len v izbach. Obcas daco dosusam na susiaku aj tak. Ale susicka mi zmenila zivot. PS: sme 6 (slovom siesti), takze ja som Bohu vdacna, ze mam pracku na 11 kg a susicku k tomu. Konecne.

nevenka
4. okt 2024

@danyelia a kde mas susiak? Lebo mna slo porazit v byte, 1 susiak v obyvacke a nedalo sa tam hnut a cakat, kym to vyschne. Po radiatoroch, stolickach pradlo. Ani v dome nemam extra miesto pre to. A ani radiatory. Ale tu po okoli su domy, kde mas aj 9 izieb, pracovnu, susiaren, tak to potom hej. No my to nemame kde mat.

nevenka
4. okt 2024

V byte sme aj pri suseni pradla mali vlhkost max. 40%, v dome aj bez susenia pradla sme na 74% 😬.

juliacenc
4. okt 2024

Urcite ano, ale je pravda, ze spodne pradlo sa zvykne zbehnut a vela detskych veci s obrazkami sa nemozu susit a aj inych vela veci ked tak nad tym uvazujem 😀

oblecenie99
4. okt 2024

Baby, ale my sme si vôbec nevšimli, že by to žralo energiu 😳 pravda, u nás nejde nonstop, sme len traja, ale co ja viem.. Odkedy sme sa sťahovali, máme už aj klímu, aj sušičku, aj myčku, a ja som si nevšimla nejaké horibilné účty. Možno dostaneme kus menej späť na elektrine, ale nedoplacame na to.

jaskolka
5. okt 2024

@tulipanik12 lebo jednak sa nedá napriklad naraz sušiť aj prať, teda praktické dôvody, najmä ak je veľká rodina a takisto sa viac kazia. Čo mali kamošky, tak skutočne po krátkom čase museli menit.

jaskolka
5. okt 2024

@oblecenie99 my takisto nemáme nejaké extra spotreby elektriny, a to hlavne v zime ide fakt často sušička. Sme 4 a hlavne detské veci, posteľné obliečky a uteráky tam dávam.

ariannazara
5. okt 2024

Umývačka a sušička bez toho si neviem predstaviť život 😂

danyelia
5. okt 2024

@nevenka V obývačke, po radiátoroch, po stoličkách, už aj cez dvere viseli deky, no suším všade😄

autor
5. okt 2024

@ariannazara verim som teda na pevno rozhodnuta, ze ano, skrz miesto premyslam, ze by som ju dala na pracku 🙈

nelka93
5. okt 2024

Najlepšia vec v domácnosti pre mňa je susicka. Takže za mňa rozhodne ano

oblecenie99
5. okt 2024

Autorka, moja je na práčke. Dali sme medzi ne taký ten medzikus, a je to fajn. Šetrí to miesto.

cina1
5. okt 2024

my mame takmer rok, vyhodnotili sme to, ze ako sme bez nej mohli byt a to v lete mozem susit vonku

ljzozv
6. okt 2024

Nepotrebovala som ju, ale aj tak som si ju kúpila.
Nechápala som nadšenie kolegyne z prania a sušenia uterákov. Už chápem. Fakt je to rozdiel.
Ja som ju chcela hlavne kvôli suseniu uterákov a posteľného prádla, prioritne v zime.
V rámci šetrenia nedávam na program na úplne sucho , ale na kratší čas a dosuším potom na sušiaku, je to rýchlejšie usušené. Nie je to moja priorita, ale je to fajn spotrebič.