Je sušička škodlivá pre vaše oblečenie?
Ahojte dispozicne mam kde susit normalne pradlo len v lete v zime len v izbe + odvlhcovac aj to sa tam neda chodit. Nemam na to miesto. Ale vela som si googlila, snorila a vela zien pise, ze to nici oblecenie 😢
Keď máte v byte v zime vlhko, tak určite sušičku aspoň na zimu. My sme mali a mňa neohurila. Áno, všetko bolo suché oveľa rýchlejšie a veci automaticky odzmolkovala, vyzbierala aj mačacie chlpy z ponožiek, to boli plusy. Ale zďaleka sa v nej nedalo sušiť všetko prádlo a o mnohom si to zistila až po prvom suseni. A také, že potom nemusíš žehliť, to som si tiež "nevšimla". O tom, koľko pozrala elektriny ani nezačnem. Takže v novom sušičku nemáme a zatiaľ ani neplánujeme.
@slavomira236 ja viem. Ale ked skladas pradlo tie ciastocky lietaju kolo teba, usadzaju sa na povrchoch a javia sa ako prach. Iny vnutorny prach doma v takej miere ako z textilii nemam, preto to nazyvam “prach” 😀
@rakywanda Moja robí teplo, ale nie je to nič hrozne, ale teraz v lete som ju aj kvôli tomu nezapla, vtedy by sme cítili rozdiel riadne 😅
Sušička je mega super pomocník. A to bývam vo veľkom dome zo záhradou a aj tak ju používam celoročne. Išlo ma šľak trafiť keď som mala vonku prádlo a zmoklo mi, alebo som susila niektoré kusy prádla aj dva dni. Jedine čo z vlastnej zlej skúsenosti neodporúčam je sušička a práčka v jednom
Ja dávam do sušičky NAOZAJ všetko.Od ponožiek,cez pletené svetre až po školské tašky deti všetko.A keď máš kvalitnú sušičku a vyberieš správny program,tak sa ti nič nezbehne,nezničí.
Odkedy mam babatko tak som za nu maximalne vadacna 🙂
Za mňa je sušička super vec. Hlavne na jeseň a zimu, keď sa nedá vešať vonku (bývame v dome). Keď používaš spravne programy a čas na sušenie, tak veci sa ti nezničia.
Hlavne nekupuj práčku a sušičku v jednom, to neodporúčam.
Ja používam cez zimu alebo keď je zle počasie. Nemám problém s plesňami a s vlhkosťou. Preto určite odporúčam.
Susicku si neviem vynachvalit. Nevsimla som si, ze by sa oblečenie znicilo. Samozrejme davam do nej iba veci vhodne do susicky.
Sušička, umývačka a robotický vysávač s mopom sú moji naj pomocníci v domácnosti. Za mňa áno. 😉
@mimikarol a prečo neodporúčate práčku so sušičkou 2 v 1 ?
@jaskolka a prečo neodporúčate práčku so sušičkou spolu ?
Nemala som v byte, v dome uz mam, ani v dome nemam kde susit, len v izbach. Obcas daco dosusam na susiaku aj tak. Ale susicka mi zmenila zivot. PS: sme 6 (slovom siesti), takze ja som Bohu vdacna, ze mam pracku na 11 kg a susicku k tomu. Konecne.
@danyelia a kde mas susiak? Lebo mna slo porazit v byte, 1 susiak v obyvacke a nedalo sa tam hnut a cakat, kym to vyschne. Po radiatoroch, stolickach pradlo. Ani v dome nemam extra miesto pre to. A ani radiatory. Ale tu po okoli su domy, kde mas aj 9 izieb, pracovnu, susiaren, tak to potom hej. No my to nemame kde mat.
V byte sme aj pri suseni pradla mali vlhkost max. 40%, v dome aj bez susenia pradla sme na 74% 😬.
Urcite ano, ale je pravda, ze spodne pradlo sa zvykne zbehnut a vela detskych veci s obrazkami sa nemozu susit a aj inych vela veci ked tak nad tym uvazujem 😀
Baby, ale my sme si vôbec nevšimli, že by to žralo energiu 😳 pravda, u nás nejde nonstop, sme len traja, ale co ja viem.. Odkedy sme sa sťahovali, máme už aj klímu, aj sušičku, aj myčku, a ja som si nevšimla nejaké horibilné účty. Možno dostaneme kus menej späť na elektrine, ale nedoplacame na to.
@tulipanik12 lebo jednak sa nedá napriklad naraz sušiť aj prať, teda praktické dôvody, najmä ak je veľká rodina a takisto sa viac kazia. Čo mali kamošky, tak skutočne po krátkom čase museli menit.
@oblecenie99 my takisto nemáme nejaké extra spotreby elektriny, a to hlavne v zime ide fakt často sušička. Sme 4 a hlavne detské veci, posteľné obliečky a uteráky tam dávam.
Umývačka a sušička bez toho si neviem predstaviť život 😂
@ariannazara verim som teda na pevno rozhodnuta, ze ano, skrz miesto premyslam, ze by som ju dala na pracku 🙈
Najlepšia vec v domácnosti pre mňa je susicka. Takže za mňa rozhodne ano
Autorka, moja je na práčke. Dali sme medzi ne taký ten medzikus, a je to fajn. Šetrí to miesto.
my mame takmer rok, vyhodnotili sme to, ze ako sme bez nej mohli byt a to v lete mozem susit vonku
Nepotrebovala som ju, ale aj tak som si ju kúpila.
Nechápala som nadšenie kolegyne z prania a sušenia uterákov. Už chápem. Fakt je to rozdiel.
Ja som ju chcela hlavne kvôli suseniu uterákov a posteľného prádla, prioritne v zime.
V rámci šetrenia nedávam na program na úplne sucho , ale na kratší čas a dosuším potom na sušiaku, je to rýchlejšie usušené. Nie je to moja priorita, ale je to fajn spotrebič.

@rakywanda ani moja susicka nesala ziadne extra teplo.