icon

Je umývačka a sušička dobrá investícia pre jednotlivca?

prosimopomoc
12. okt 2025

Ahojte,
tí ktorí bývate sami v byte, využívate umývačku riadu a sušičku?
Nakoľko si varíte len pre seba, malo zmysel kupovať umývačku?
Rozmýšľam či to bude dobrá investícia alebo nie.

Strana
z2
trema
12. okt 2025

vyuzivam.. mozes si kupit aj taku mensiu mycku. ja neznasam umyvat riady rucne 😀

beata_k
12. okt 2025

@prosimopomoc Umyvacku sama asi nie. To by som ju plnila tyzden. Susicka je otazna. Ak mas maly byt, tak mozno aj ano. Ak mas priestor, tak by mi stacil aj susiak.

dskjhfdlkdjhl
12. okt 2025

Ked som bola sama, tak ani susicku, ani umyvacku som nepotrebovala. Ak ale zariadujes svoj byt a nie uplne maly, cize je sanca, ze tam raz bude byvat viac ludi, tak by som si aspon v kuch. linke na tu umyvacku nechala miesto.

madeincssr
12. okt 2025
@dskjhfdlkdjhl

Ked som bola sama, tak ani susicku, ani umyvacku som nepotrebovala. Ak ale zariadujes svoj byt a nie uplne maly, cize je sanca, ze tam raz bude byvat viac ludi, tak by som si aspon v kuch. linke na tu umyvacku nechala miesto.

@dskjhfdlkdjhl hlavne si dat (ak sa dana miestnost rekonstruuje) urobit na dane miesta pripojky (elektrina (zasuvka), voda, odpad). Ku sporaku do kuchyne si dat priviest trojfazovy privod (elektricka rura plus prip. indukcna varna doska). Aby si tam tie spotrebice v pripade potreby mohla dat.
Umyvacky riadu su 60cm sirka, alebo 45cm sirka a do kuchynskej linky idu NAMIESTO danej skrinky. Cize kuchynu si dat urobit tak, aby v nej na danom mieste bola 60 alebo 45 cm skrinka, ktora by sa v pripade potreby demontovala a namiesto nej zasunula umyvacka riadu. Pripojky (zasuvka, voda, odpad) nerobit ZA vstavanym spotrebicom, ale vo vedlajsej skrinke, aby sa k nim dalo dostat bez demontaze/vytahovania toho spotrebica.

anonym_3a9e35
12. okt 2025

@prosimopomoc nie, ani jedno.

prosimopomoc
autor
12. okt 2025
@trema

vyuzivam.. mozes si kupit aj taku mensiu mycku. ja neznasam umyvat riady rucne 😀

@trema ale do tej 40tkovej sa nezmesti plech, tak to sa mi zdá, že je zbytočné...pohariky si umyjem aj v ruke, chcela som si pomoct s hrncami a plechmi :D

anonym_a1cb3d
12. okt 2025

45cm umývačku som využila, občas šla naplnená do polovice ale stále minula menej vody ako ja pri ručnom umývaní riadu. Podľa mňa záleží aj od štýlu života, ak si varíš doma, tak myčku využiješ, ak jedávaš skôr mimo, tak moc nie. 🙂

anonym_90b60f
12. okt 2025

@prosimopomoc mám kamarátku, ktorá žije sama, ale umývačku má, lebo pracuje z domu a teda si varí a chodia k nej deti a vnúčatá. Ale ak si ešte mladá, deti nemáš, obeduješ v práci, varíš a pečieš minimálne, tak je to zbytočnosť.

prosimopomoc
autor
12. okt 2025

Byt má 47 m, kuchyna s obyvackou 24m, takze je to malicky byt

prosimopomoc
autor
12. okt 2025
@madeincssr

@dskjhfdlkdjhl hlavne si dat (ak sa dana miestnost rekonstruuje) urobit na dane miesta pripojky (elektrina (zasuvka), voda, odpad). Ku sporaku do kuchyne si dat priviest trojfazovy privod (elektricka rura plus prip. indukcna varna doska). Aby si tam tie spotrebice v pripade potreby mohla dat.
Umyvacky riadu su 60cm sirka, alebo 45cm sirka a do kuchynskej linky idu NAMIESTO danej skrinky. Cize kuchynu si dat urobit tak, aby v nej na danom mieste bola 60 alebo 45 cm skrinka, ktora by sa v pripade potreby demontovala a namiesto nej zasunula umyvacka riadu. Pripojky (zasuvka, voda, odpad) nerobit ZA vstavanym spotrebicom, ale vo vedlajsej skrinke, aby sa k nim dalo dostat bez demontaze/vytahovania toho spotrebica.

@madeincssr dakujem, je to novostavba, este je len v procese, budem na to mysliet

prosimopomoc
autor
12. okt 2025
@anonym_a1cb3d

45cm umývačku som využila, občas šla naplnená do polovice ale stále minula menej vody ako ja pri ručnom umývaní riadu. Podľa mňa záleží aj od štýlu života, ak si varíš doma, tak myčku využiješ, ak jedávaš skôr mimo, tak moc nie. 🙂

@anonym_a1cb3d plechy a hrnce sa do tejto malej nezmestia, vsak?

anonym_a1cb3d
12. okt 2025
@prosimopomoc

@prosimopomoc hrnce bez problémov, aj väčšie. Plechy ja používam do dnes skôr menšie 30x20cm, tie tam vojdú tiež 🙂

madeincssr
12. okt 2025
@prosimopomoc

@prosimopomoc co robievas na velkom plechu pre 1 osobu? A netreba ho potom aj tak dat odmocit naplneny vodou s trochou saponatu? Ja by som si dal (kazdopadne) vacsi drez, aky sa mi vojde do linky s velkou odkvapkavacou plochou.

prosimopomoc
autor
Autor odpoveď zmazal
anonym_92bc2e
12. okt 2025

@prosimopomoc keď som byvala sama používala som aj sušičku aj umývačku.a to mám umyvackú normálnej veľkosti. Dá sa pustiť bud len vrchné poschodie, spodné alebo spolu. V programe sa to dá navodiť. A sušičke suším všetko, najlepšie posteľnej prádlo, ktoré mením 1x za týždeň

anonym_854a82
12. okt 2025

@prosimopomoc
Aj keby som teraz nepouzival pri prerabkach vzdy je kuchyna tak navrhnuta aby kedykolvek v buducnosti bolo mozne pridat spotrebice...potreby sa menia.

tenerifka
12. okt 2025

@prosimopomoc dcera ked byvala ako studentka sama v byte, normalne pouzivala umyvacku, ale bola to ta mensia 45 cm.
Ono to zavisi aj od zivotneho stylu, napriklad ak si zvyknuts varit doma aj rañajky, obed ci veceru, tak ju urcite za 2 dni naplnis, alebo ak varis narazovo napr. aj ked jedlo zmrazis, tak naplnis aj velku. A staci napr. pohar trochu oplachnuta supnut tam, nechat trochu pootvorenu, aby nesmrdela, a tak mas stale linku upratanu a nepotrebujes v kuchyni odkladaci priestor na riady

tenerifka
12. okt 2025

A teda dcera mala v byte aj pracku so susickou, ale 2 v 1, kvoli miestu. Ale viem si predstavit kazdy spotrebic zvlast a tiez by boli casto vyuzite

amdornik
12. okt 2025
@prosimopomoc

Byt má 47 m, kuchyna s obyvackou 24m, takze je to malicky byt

@prosimopomoc môj má 36 m2, žijeme tu dvaja, nemám umývačku ani sušičku. mám ale 2 balkóny, suším tam poväčšine.
záleží asi aj od toho, ako často budeš variť. ak sa stravuješ von, zbytočná ti bude umývačka riadu, nanajvýš cez víkend (alebo teda voľno) si možno niečo jednoduché uvaríš a raz dva umyješ. mne by to tam smrdelo aj 3-4 dni, kým by sa naplnila. musela by som to všetko predplachovať a zase spotreba vody by stúpala, takže u mňa by to bolo narovnako. ale ja sa stravujem počas práce "von". a pubertiak v škole.
k sušičke sa vyjadriť neviem, ale oproti mne máš akoby 1 menšiu izbu navyše 😀

enmery
12. okt 2025

Umývačku nie, hoci tiež neznášam umývať riad, ale čo fakt využívam, je sušička.

la_dolce_vita
12. okt 2025

Dnes je to standard v kazdom byte, aj ked clovek zije sam. Radsej mat ako nemat.

anonym_90b60f
12. okt 2025
@madeincssr

@prosimopomoc co robievas na velkom plechu pre 1 osobu? A netreba ho potom aj tak dat odmocit naplneny vodou s trochou saponatu? Ja by som si dal (kazdopadne) vacsi drez, aky sa mi vojde do linky s velkou odkvapkavacou plochou.

@madeincssr čo robí na veľkom plechu pre jednu osobu, nerieš, možno koláč pre návštevu, asi ho používa, keď sa pýta

nikolani
12. okt 2025
@prosimopomoc

@trema ale do tej 40tkovej sa nezmesti plech, tak to sa mi zdá, že je zbytočné...pohariky si umyjem aj v ruke, chcela som si pomoct s hrncami a plechmi :D

@prosimopomoc mne sa zdá, že sa mi aj plechy do tej 45cm zmestili, len museli ísť trochu nasikmo. Hrnce určite áno. Keď budeš vyberať, pozeraj aj vnútorné rozmery a skús si pomerat svoje plechy či by sa ti zmestili. Žila som tiež sama a veru som umývačku využívala. Aj sušička je super, kľudne aj pre jedného. Takže za mňa obe áno

titla
12. okt 2025

Kym som zila sama, tak hoci som v byte mala umyvacku 45 tak som ju nevyuzivala, a to som varila skoro denne. Bezala len ked som mala hosti. Ako sme boli dvaja, uz sa umyvacka vyuzivala cez vikendy, pripadne raz za 2 dni som ju zapla. Ked som ostala doma s dietatom na MD tak som ju zapinala 2x denne.

viera012345
12. okt 2025
@prosimopomoc

@prosimopomoc V prípade,ze hovoríme o jednom plechu,alebo o 1-2 hrncoch,, aj v 45ke ich umyjete+poháre, šálky,taniere, príbor, plastové dózy.Ja v takejto malej mycke umyvam filter digestora a mriežku z varnej dosky.

viera012345
12. okt 2025

@prosimopomoc Ohľadom sušičky: Mám ju sice v práčke/2v1/,ale je to veľká pomoc pri sušeni uterákov,osusiek, utierok a postelneho prádla Osvedčila sa aj pri praní paplonov a vankúšov.Zmykam ich na 1200 otáčkach a potom dám na sušenie "syntetika,,Nevysusi mi to úplne do sucha,tak aby sa mohli hneď použiť na spanie, ale rozprestriem na sušič a na ďalší deň sa môže pokojne používať

liusa82
12. okt 2025

ja by som určite dala umývačku aj keď nebývam sama ale rada varím takže pre mňa by bola potrebná aj keby som sama.A keď skúšam nové recepty a pritom toho dosť vela vtedy zababrem aj keď sa snažím udržiavať na linke medzitým poriadok.Možno taký človek nevyužije umývačku čo použije jeden tanierik,príbor atď.A sušička pre mňa menej dôležitá ako umývačka ale kúpila by som aj tú pre istotu 😊 dneska máš aj kombo práčka so sušičkou ak nie je miesto

prosimopomoc
autor
12. okt 2025
@liusa82

ja by som určite dala umývačku aj keď nebývam sama ale rada varím takže pre mňa by bola potrebná aj keby som sama.A keď skúšam nové recepty a pritom toho dosť vela vtedy zababrem aj keď sa snažím udržiavať na linke medzitým poriadok.Možno taký človek nevyužije umývačku čo použije jeden tanierik,príbor atď.A sušička pre mňa menej dôležitá ako umývačka ale kúpila by som aj tú pre istotu 😊 dneska máš aj kombo práčka so sušičkou ak nie je miesto

@liusa82 áno, ale vacsina ludi hovori, ze susicka a pracka 2v1 je zle, vraj kazové, ale co je na tom pravdy, neviem...

prosimopomoc
autor
12. okt 2025
@viera012345

@prosimopomoc Ohľadom sušičky: Mám ju sice v práčke/2v1/,ale je to veľká pomoc pri sušeni uterákov,osusiek, utierok a postelneho prádla Osvedčila sa aj pri praní paplonov a vankúšov.Zmykam ich na 1200 otáčkach a potom dám na sušenie "syntetika,,Nevysusi mi to úplne do sucha,tak aby sa mohli hneď použiť na spanie, ale rozprestriem na sušič a na ďalší deň sa môže pokojne používať

@viera012345 vela ludi hovori, ze 2v1 nie je stastne riesenie, presne kvoli tomu, ze to nie je uplne suche..keby mate miesto a moznost, kupili by ste si radsej osve pracku a osve susicku?

viera012345
13. okt 2025
@prosimopomoc

@viera012345 vela ludi hovori, ze 2v1 nie je stastne riesenie, presne kvoli tomu, ze to nie je uplne suche..keby mate miesto a moznost, kupili by ste si radsej osve pracku a osve susicku?

@prosimopomoc Práve kvôli miestu som kupovala práčku so susickou a ešte v prevedení slim.Asi sme sa nepochopili, uteráky, osušky, utierky a posteľné mi suši do sucha, vankúše a paplony len preto nie, lebo dávam len na "sušenie syntetika,, Dalo by sa kvôli úplnej suchosti sušiť na bavlne,len potom je to na môj vkus pokrčene.

Strana
z2