icon

Jednoizbový verzus dvojizbový byt

28. júl 2022

Ahojte poradíte mi? Bývam v 1izbovom byte ktorý mi už nestačí lebo uznávam kde dávať veci a bývame v ňom 2 dospelý a 3 deti. Izba má len 31m2. Platím 200 za nájom. Mam však možnosť žiadať aj o väčší 2 izbový byt ktorými cca 55m2 ale nájomný bolmozno 320. Priateľ s tým nesuhlasi vraj ho nepotrebujeme ale na zmluve som ja. Co by ste robili vy

pazdura
28. júl 2022

No nehnevajte sa na mňa s vaším platom, pre Vás nieje problém ísť do dvojizbaku ja by som sa určite netlačí la myslíte nato že aj deti potrebujú svoje súkromie

pazdura
28. júl 2022

@athom to je rada nad zlato 😂

abbey1
28. júl 2022

Ja nechcem byť zla, ale vy spolu s priatelom intimne nezijete? Tie deti ani nie su jeho, neviem si teda predstavit, ze vy dvaja a ani tie deti pred cudzim muzom nemaju ziadne sukromie.
Ako dlho ste spolu? On nema zaujem riesit vase spolocne byvanie?
Velmi by som zvazila vztah s takym muzom a hlavne nie dalsie dieta.

athom
Autor odpoveď zmazal
hopsadobrandejsa
28. júl 2022

Chvalabohu su na taketo veci v zahranici zakony. 5 ludi v 1izbovom byte musi byt fakt masaker.

Baby maju pravdu, mala by si sa zamysliet preco priatel nema zaujem ist do vacsieho. 2izbak je stale maly priestor pre 5-clennu rodinu. Troizbak by bol ako tak.

Ja osobne by som nechcel zit s priatelkou a troma detmi v takom malom byte. Urcite by som s priatelkou hladal sposoby ako pre nas zabezpecit vacsi zivotny priestor.

Mozno nema zaujem ist do vacsieho pretoze vasu spolocnu buducnost tiez nevidi dlhodobo a preto pre neho nema zmysel tlacit sa do vacsieho.

ummimaryam
28. júl 2022

Buď sa priateľ spamätá a začne ti prispievať aspoň minimálne 300 eur mesačne, alebo nech ide do hája. Načo ti je taký prívesok nepotrebný? Kupuje aspoň stravu? Ja fakt nechápem takých nanič chlapov. Daj mu ultimátum, začni prispievať a sťahujeme sa do 2 izbového. Nie? Dovidenia, zbaľ si veci a už ťa nechcem vidieť.

kinderzwillinge
28. júl 2022

Je to pekna predstava, ze chod do vacsieho, ale ak ju nahodou priatel opusti a prestane jej financne pomahat, ostane jej velmi malo penazi na stravu, drogeriu, lieky a poplatky skolke a skole.
Treba si to prepocitat a uvazit tak, ze je s detmi sama.
Ich otec plati na ne vyzivne aspon??

daniela1911
28. júl 2022

@zoro9836 800€ je jej hrubý príjem.

Autorka neviem, ako určite by ste mali ísť do väčšieho. Ale keď tvoj chlap sa k tomu nemá, poslala by som ho k vode…
Ja zas nevidím úplne super nápad, že ty si vezmeš väčší byt + 3 deti, lebo naozaj na chvíľu vypadne príjem a aj ta 100€ je veľa keď bude chýbať pri tvojom prijme (keby si bola sama).
Ich biologický otec prispieva?

macekovam
28. júl 2022

@zoro9836 ona ma v hrubom 800...

autor
28. júl 2022

Bývalí na deti prispieva 10€ aby sa nepovedalo. A môj terajší priateľ vari celej rodine ale sme krátko spolu. Povedal aby sme počkali zevsetko ide hore

daniela1911
28. júl 2022

Nečudujem sa tvojmu súčasnému priateľovi, ale čudujem sa tebe, že neženieš bývalého pred súd o výzivne

autor
28. júl 2022

@daniela1911 už sa to riešilo súd povedal ze je to v poriadku však plati

simonapdb
Odpoveď bola odstránená
palicka
28. júl 2022

Tak ad1- máš plat. Mlady pán ak chce prespávať, musí prispievať. Nie že navarí, ale pekne krásne prispeje na nájom. Máš dieťa ZŤP- dostáva príspevok. Máš 3 deti- rodinne prídavky. Máš 3 deti- výživné. Neverím, že nejaký sud odobril 10/dieťa. Takze v konečnom dôsledku máš možno aj na 3 izbový. Úprimne- ja si v jednouzbaku neviem predstaviť viac ako 1, možno študentský pár

mariejenka
28. júl 2022

Ved ti neplatí ani minimálne výživné, opäť ziadat o zvýšenie, upriamiť pozornosť na dieťa s celiakiou,ak niektoré dieta ide do vyššieho stupňa na škole aj to spomenúť. Taky hajzel,ze sa nehanbi.

daniela1911
28. júl 2022

Tak požiadaj o striedavú starostlivosť, pol mesiaca ich bude financovať ich otec a uvidí, či mu stačí 30€ (A to tebe musí stačiť na cely mesiac).
Určite daj návrh opäť! Sú to ich peniaze, aj keby to dával 50€/na jedno, to máš 150€ mesačne, a hneď máš na väčší byt….prečo “pomáhaš” bývalému ? Ty celu výplatu otáčaš kvôli deťom. On pošle 30€ a má v pič…..

lenkakravcova
28. júl 2022

Prepáč, ale si blbá.
Uspokojiť sa s 10€ výživným, to rozumná žena neurobí. Využije všetky dostupné možnosti, aby vymohla aspoň životné minimum (to je nejakých 40€ po inflácii?) na každé jedno dieťa. A na to s celiakiou aspoň 150€.

kinderzwillinge
28. júl 2022

Je to blbost, sud nemohol povedat, ze je ok 10€ vyzivne, ked je statom stanovene minimalne vyzivne 30€ na dieta.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
kinderzwillinge
28. júl 2022

@macekovam Ak ma 800 v hrubom, uplatnuje si kazdy mesiac nezdanitelnu cast a deti maju do 6 rokov, tak cista mzda jej vychadza 775,10€. Este v tom nie je vyzivne...

kinderzwillinge
28. júl 2022

@zoro9836 Podla teba to tak nie je, ale vyska minimalneho vyzivneho je urcena statom podla vysky minimalnej mzdy a zivotneho minima a v roku 2021 bola 30€

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
kinderzwillinge
28. júl 2022

@zoro9836 Realne platit moze 10€, to nespochybnujem, ale neverim, ze sa nanho sud usmial a povedal, ze je to OK.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
stanulienkat
28. júl 2022

PROSIM!!!! NEMNOZ SA UZ!!!

kinderzwillinge
28. júl 2022

@zoro9836 Ak vobec na nejakom sude boli, pretoze dnes uz su sudcovia na takychto vycurankov zvyknuti a nedaju sa len tak lahko obalamutit.
Ak je nezamestnany a nema prijem, mala hned pozadovat od statu nahradne vyzivne a ten by otecka velmi rychlo upratal, bud by si expresne nasiel pracu a platil alebo by isiel sediet. Vyzivne je prednostne pred vsetkym, tam sa s tym nehraju na city.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
stanulienkat
28. júl 2022

@zoro9836 nedalo mi🤷‍♀️