Kam odložiť oblečenie pred praním?
Baby vy viete vždy poradiť. Spoznala som sa s mužom, začali sme sa stretávať. Čo mi ale vadi, košeľu alebo triko si vie obliecť aj 2x po sebe a nedá to oprať 🤦♀️ ja zakaždým čo dám dole hneď sup do pračky. On ma vesiak, kde tie veci odloží. Takisto rifle, raz oblečiem, hádžem do pračky, on nosi aj týždeň. Oázka na vás, ktoré tiež neperiete veci hneď keď ich dáte dole, kde tie veci odložíte? Máte v izbe/ kúpeľni nejaký stojan? Mne je to až trapne toto sa pýtať. 🤦♀️
Rozhodne by som použité nedávala späť do skrine k opratým veciam. Normálne nejaký stojan, niečo, kde to prehodíš. Také rifle, či nohavice prať po každom použití mi príde zbytočne, neekologické a ešte aj ničís samotné gate častým praním zbytočne. Samozrejme, že prádlo alebo tričko si obliekam len raz. Mikinu a sveter viackrát.
@petamich to vážne dávaš použité veci naspäť do skrine k čistým opratym veciam?
@dididudu úplne vážne dávame veci, ktoré sme mali na sebe do skrine.Mne je zvláštne, že to ľudia dávajú na stoličky, nemých sluhov.To každý člen domácnosti má svojho sluhu v izbe?Ja sa denne prezliekam asi 3,4 krat to kde by som mala toľko veci🤣a to periem skoro každý deň, ak by som prišla všetko čo máme na sebe periem 2 x denne
To tak páchneš ze tie veci musíš po jednom oblečení vyprať? 🤣 mne oblecko vonia aj po 2 razoch na sebe, nevidím dôvod dávať ho inam ako spať do skrine keďže je na nepoznanie od čerstvo vypranych 🙈
Ty si ženská verzia Monika. 🫣
Mam v komode/ v skrini a tam to davam
Autorka sorry, ale nemas ty nejaky druh OCD? Aj pyzamo si menis kazdy den? A obliecky?
@dadis každý má očividne iný názor. Podľa mňa to je nechutne, dávať veci v ktorých som bola vonku, sedela niekde na lavičke, alebo v reštike, kaviarni hocikde a potom to dať do skrini.
@dididudu tak neviem 😂 ale ja sa napr prezliekam tak často a veci mám vačšinou tak 1-3 hod na sebe keby som ich všetky odložila bokom na potom a nie na lkraj na vesiaky do skrine tak mam vonku 3/4 skrine na sluhovi 😂🙈 ale ja mám zas kôpky oddeľujem to od seba v tej skrini..ale bordel s vecami všade o dome by ma vytáčal na stoličke tak max mikina ktorú si idem dať o chvíľu..a teda nepripadám si nechutná, nech si to každý má ako mu to vyhovuje a ako sa dobre cíti.
Este mi napadlo panske obleky - ci ti, co ich nosia, ich davaju po jednom noseni do cistiarne. A ak nie, tak ich maju povykladane po celom dome? Lebo ja kostym nemam, nosim saka, normalne ich nosim niekolkokrat a vzdy po pouziti zavesim do skrine..
@dadis aj kabáty bundy 😂ja ich mám toľko že sa mi všetky tiež nevojdú do predsiene na vešiaky, hlavne keď má človek viac detí 😂mám ich zvlášť
Zavesené v skrini a teda neperiem ich neviem koľko x krát..
Robím to rovnako ako ten muž..samozrejme pokiaľ to tričko nie je spotené
Rifle nenosím, nohavice periem po 2-3 noseniach
Zdviha sa mi žalúdok z predstavy že by som rifle v ktorých som sedela v autobuse na židli kde predtým sedelo 10000 ľudí ktorí bohvie kde predtým sedeli dala naspäť k čistým veciam. Na takéto veci máme doma vyhradené miesto muž mal aj nemého sluhu. Tri ja v lete , spodné prádlo, ponožky meníme každý deň. A hej, beriem každý deň, pri 4 ľudí h doma je to myslím standard
Ja nemiesam tricka nohavice atď...takže áno,pokiaľ som nebola na ture,ale iba v meste,dám to do skrine na ostatne vyprane nohavice. Tricko to iste,proste ak nie je spotene a nesuchala som sa s ním o stenu a neviem co :D proste len na mne bolo,ide na tricka ostatne. U deti je to iné,ten sa vala kade tade,nohavice prevesi cez stolicku a dá si ďalší den,ak viem,že tiež pôjde von napr. Ale to je dieta,dospely pokial nie je robotnik,nevidim problém dat veci do skrine,ak to nie je prepotene 🙂
Zdviha sa mi žalúdok z predstavy že by som rifle v ktorých som sedela v autobuse na židli kde predtým sedelo 10000 ľudí ktorí bohvie kde predtým sedeli dala naspäť k čistým veciam. Na takéto veci máme doma vyhradené miesto muž mal aj nemého sluhu. Tri ja v lete , spodné prádlo, ponožky meníme každý deň. A hej, beriem každý deň, pri 4 ľudí h doma je to myslím standard
@pink_lady Ked sa ti dviha z tych gati zaludok, dokazes si ich obliect? Ja som tak zvyknuta z domu - ciste je naukladane v "kominkoch", vezmem rifle z kominku, ponosim, zavesim na vesiak do skrine, vedla rifli, ktore som mala vcera, vedla mikiny, ktoru som mala cez vikend chvilku vecer a x dalsich veci c skrini, ktore jie su cerstvo oprane, no stale su ciste..ved nedavam do tej skrine rifle, v ktorych som sedela 6h vo vlaku...moj otec sa aj prezlieka - tricko na von, tricko na doma- tak ked ide iba polhodinku do obchodu, tak si vezme ciste z kominka, potom ho zavesi na vesiak v skrini, ak sa nespotil alebo neospinil za tu kratku chvilu, prezlecie si opat to domace tricko. Toto ja naprikád nerobim, tricko si dam rano a malokedy prezliekam cez den za ine.. mne aa zdaju domacnosti s vecami prozvesanymi kade tade za neupratane, napriklad
@pink_lady Ked sa ti dviha z tych gati zaludok, dokazes si ich obliect? Ja som tak zvyknuta z domu - ciste je naukladane v "kominkoch", vezmem rifle z kominku, ponosim, zavesim na vesiak do skrine, vedla rifli, ktore som mala vcera, vedla mikiny, ktoru som mala cez vikend chvilku vecer a x dalsich veci c skrini, ktore jie su cerstvo oprane, no stale su ciste..ved nedavam do tej skrine rifle, v ktorych som sedela 6h vo vlaku...moj otec sa aj prezlieka - tricko na von, tricko na doma- tak ked ide iba polhodinku do obchodu, tak si vezme ciste z kominka, potom ho zavesi na vesiak v skrini, ak sa nespotil alebo neospinil za tu kratku chvilu, prezlecie si opat to domace tricko. Toto ja naprikád nerobim, tricko si dam rano a malokedy prezliekam cez den za ine.. mne aa zdaju domacnosti s vecami prozvesanymi kade tade za neupratane, napriklad
@dadis je rozdiel si tie gate obliecť a rozdiel ich je dať do skrine k čistým, ooratym, voanvym veciam. Z toho sa mi zdvíha žalúdok, nie z toho, že by som si ich ešte raz obliekla.
My name v kupelni velky kos na spinave oblecenie. Do pracky automaticky nic zo seba nehadzem. Nohavice si obleciem 2-3x. Svetre rovnako. Po jednom noseni iba spodne pradlo. Samozrejme je rozdiel zima a Leto. Uteraky a obliecky periem na 60°, ponozky a spodne pradlo na 40°, ostatne na 30. Neviem si predstavit prat rifle a postelnu bielizen spolu.
Normálne sa ho opýtaj ci to môžeš oprat… ja sa nepytam tričká ktoré nájdem niekde hodené hadzem do pracky muzove aj detské. Nohavice nie iba ak sú špinavé čo synove zvyknú byt váľa sa po zemi - decko. Muža mám kultivovaného sedí v aute alebo na stoličke. Perie sa u nás aj každý deň. 😎
Vieš čo, ja Ti rozumiem, tiež tričko a obvykle nič, čo bolo na tele, nenosím bez opratia dva dni, mne aj nohavice v práci deti obvykle zaspinia a úprimne , na rifliach je dosť vidno tie vyťahané kolená a zadky po viacnásobnom oblečení a mne sa to nepáči 🤷 No napríklad saká, mikiny a svetre občas vydržia aj dve oblečenia a tie vesiam na štender na ramienku, ked som nemala šatník, tak som to vešala v skrini - mala som takú bočnú časť, kde boli iba veci na zavesenie a tam som to mala oddelené. Medzi čisté nie...to sa mi tiež protivi.
V skrini mám miesto na takéto veci "čo som už mala na seba " určite všetko hneď neperiem 🙈jasné ,že v lete tricka áno proste ale mikiny ,rifle atď také čo nieje prepotené určite si skrine aj môj tak si odkladá
Mam 3 deti,2 starsie ihned ako pridu zo skolky sa vyzlecu a nakoplet ide vsetko do kosa na pradlo,kedze pridu spotene spinave.najmladsi syn je batola,takze takisto aj viac x za den prezliekam.takisto aj ked prideme od lekara,veci idu ihned do prania,aj ked su "ciste" a mali ich dajme tomu 1h na sebe.my s muzom sa zase tolko nezaspinime,ale manzel si brava do prace aj 2-3ks cistych kosiel,kosele po 1 noseni idu tiez rovno do kosa na pradlo.jedine rifle a tricka,svetre a mikiny neperiem po 1 noseni,ak nie su spotene a spinave,poskladam do skrine.kazdy nech si robi ako uzna za vhodne
Oblečenie ktoré som už mala oblečené väčšinou do skrine nedávam a mám ho povešané kade tade a je mi jedno, čo si o tom kto myslí. Ale niekedy tam niečo odložím podľa situácie, ak je treba ho dať prať tak ho dám ak ešte nie je špinavé alebo spotené tak ho prevesím a ešte si to prípadne oblečiem, určite neperiem všetko po jednom oblečení, veď by som iné nerobila. Zatiaľ žijem.
To po každom použití peries nohavice???? Kto nemá v hlave ma v rukách
Neviem si predstaviť obliecť prepotené tričko. Ja len dúfam, že sa aspoň každý deň sprchujete🫣 autorka: veď mu ich hod do pračky keď sa vyzlecie. 😀
Chat gpt : Skvelá otázka — a častejšia, než by sa zdalo! 😊
Takže: môžeš si obliecť džínsy viackrát bez prania?
Áno, úplne v pohode. V skutočnosti sa to aj odporúča.
Prečo je dobré neprat ich po každom nosení:
Džínsy sú odolné a navrhnuté tak, aby niečo vydržali.
Praním sa rýchlejšie opotrebujú, strácajú farbu aj tvar.
Ak ich perieš zbytočne často, môžu sa začať lámuť v kolenách alebo zadku.
Viaceré značky (napr. Levi’s) odporúčajú prať po 10+ noseniach – niekedy aj menej často, ak nie sú špinavé alebo nesmrdia.
Medzi noseniami:
Úplne OK ich zložiť alebo zavesiť do skrine.
Ak sú trošku „unavené“, nechaj ich vyvetrať cez noc (napr. na stoličku alebo ramienko mimo skrine).
Niektorí ľudia dokonca odporúčajú džínsy dať na chvíľu do mrazničky, ak ich chceš „osviežiť“ bez prania – ale to je skôr extrém 😄
Kedy prať:
Keď sú viditeľne špinavé, spotené, zapáchajú alebo si ich mal napr. na festivale.
Prať naruby, v studenej vode, ideálne na jemnom cykle a bez sušičky.
Takže odpoveď:
👉 Áno, môžeš ich nosiť aj niekoľkokrát a medzi tým ich pokojne odlož do skrine. Je to normálne, dokonca lepšie pre tvoje džínsy.
Plačem za našu planétu. Toto je strašné čítať. Takto plytvať vodou, ktorej je z roka na rok menej. Nedovolilo by mi to svedomie. Po niektorých len potopa... absolútne sebecké, neekologické zmýšľanie prať tak často.
Nepreháňas to už trochu? To by si do tej spalne ani nemohla vojsť. Asi človek najlepšie sám vie, či si môže dovoliť vec, ktorú mal na sebe obliecť znovu alebo nie..... Väčšina mojich vecí ide tiež do prádla, o mužovi ani nevravím, ale obaja sa dost potíme a teda v lete sa pere komplet všetko po jednom použití..... Ale napríklad dcerine rifle určite neperem po jednom nosení a keď ich "preluftuje" na stoličke, tak si ich dá kľudne do skrine a to je tiež citlivá na pachy a má rada čisté prádlo. Ako je pravda, že tričká, blúzky (o spodnom prádle sa ani nevyjadrujem) idú všetky do priania.
Ďalšia pravda je, že dakedy sa takto veru nepralo.... Nosilo sa celý týždeň jedno (ja teda nie som zástancom) a to sa potom v sobotu opralo.... Veľké pranie raz do týždňa.
Ja mám aj teraz kolegu, čo nosí skoro celý týždeň jedno oblečenie a keď sa vyslovene "nezadrbe" na obede alebo niečím neobleje, nemá žiadny problém.... A pravdupovediac, nikdy som nezacitila žiadny ani náznak zápachu a to mám veľmi tenký noštek a na pachy som riadne citlivá.
@pink_lady ale to mas len vo svojej hlave 🙂
@dadis uz na strednej v 1.rocniku sme mali taky predmet, neviem ako sa uz volal, ale bola to nejaka vychova - no co si pamatam ako vyucujuca nam tam vravela viac krat - "raz oblecene tricko/gate nepatria spať do skrine". Bola to zdravotna skola, 20+ rokov vzad, odhliadnuc od toho že ma k tomu viedla mama od mala, nemyslim, ze by sa za tie roky nieco zmenilo...uplny standard...Ale nech si kazdy robi ako chce (teraz sa nebavime o tom, ze si ich dalsi krat neobliect, standardne mam rifle 4-5 dni minimalne). Ale medzi tym ich davam na vyhradene miesto, oddelene od cistych opratych veci.
Umela inteligencia je raz len umela, viac krat ukazala ako sa vie mylit...Takze od nej by som rozumy nebrala, ani od takych americanov, ktorí ju vytrenovali - tam je bezne nevyzuvat sa doma, či nemať pracku doma (ale len erarnu pracovnu na chodbe). A tiez neporovnavajme ich skrine s nasimi, kde ich skrine su vlastne neni klasicke skrine ale satniky - oddelene miesto v byte ...Tam kludne mozu mat miesto na "nosene" veci tak aby sa nemiesali s cistymi opratymi.
@dadis uz na strednej v 1.rocniku sme mali taky predmet, neviem ako sa uz volal, ale bola to nejaka vychova - no co si pamatam ako vyucujuca nam tam vravela viac krat - "raz oblecene tricko/gate nepatria spať do skrine". Bola to zdravotna skola, 20+ rokov vzad, odhliadnuc od toho že ma k tomu viedla mama od mala, nemyslim, ze by sa za tie roky nieco zmenilo...uplny standard...Ale nech si kazdy robi ako chce (teraz sa nebavime o tom, ze si ich dalsi krat neobliect, standardne mam rifle 4-5 dni minimalne). Ale medzi tym ich davam na vyhradene miesto, oddelene od cistych opratych veci.
Umela inteligencia je raz len umela, viac krat ukazala ako sa vie mylit...Takze od nej by som rozumy nebrala, ani od takych americanov, ktorí ju vytrenovali - tam je bezne nevyzuvat sa doma, či nemať pracku doma (ale len erarnu pracovnu na chodbe). A tiez neporovnavajme ich skrine s nasimi, kde ich skrine su vlastne neni klasicke skrine ale satniky - oddelene miesto v byte ...Tam kludne mozu mat miesto na "nosene" veci tak aby sa nemiesali s cistymi opratymi.
@pink_lady Asi celkom nechapes pojmu AI, ak je mylna, tak len preto, ze vychadza z mylnych zdrojov. Zdravotnu mam aj ja, zaujimave, ze nam nikto nic take nespominal, a vies co? Normalne zijem, nemam ekzemy, svrab, zatuchnute veci, veci mam vonave, chodim cista, doma mam pekne cisto a poriadok, ziadne porozhadzovane oblecenie. Aj ex, ked sme zacali spolu byvat, tak mal na stolicke 15 triciek prvesenych, řjeansy cez dvere, mikiny v chodbe. Tiez mu mama nabulikala, ze sa to nema, ale ani inak si velmi na poriadku nezakladala. A vies co, sice on bol tvrdohlavy ako mulica, ale toto sa naucil. Tricko po celom dni patri do kosa na pradlo a nie na stolicku
Prosím ta, to co v tých veciach robíš, keď sa tak vieš zašpiniť ze ich peries po jednom použití?

@1ryba a zdravého úsudku treba asi tebe ak si dávaš smradľavé topánky a kabelky medzi čisté oblečenie 😂😂