Kde a ako prehľadne skladovať lieky?
Dobrý deň, prosím o tipy ako skladujete lieky.
Tabletky, sirupy, pre deti aj dospelých, rôznorodé veľkosti, máme toho veľmi veľa, zatiaľ uskladnené vo veľkej kartónovej krabici, ale je to nepraktické a ťažko sa v tom hľadá. Najmä v noci, keď príde nečakaná bolesť. Aby boli po ruke, ale zasa nie na dosah detí. Budeme sa sťahovať a riešim, kde v dome ich uskladniť (kuchyňa alebo spálňa, vo vrchných poličkách). Prípadné foto poteší.
Načo toho máte tak veľa? Pretried to nechaj základné.teda to čo potrebuješ okamžite a nie je čas poslať muža do lekárne
Dezinfekcia na kožu betadine.liek proti horúčke.antihistaminikum.analgetikum.leukoplast....to stačí.
@mirkabed mám v kuchyni dve vrchné police . Mám tam 4 dózy s nálepkami kôli mužovi
" Deti lieky "( výhradne detské lieky ,teplota ,hnačka , antihistaminikum , do nosa )
"Dospelý lieky "
"Prvá pomoc " ( rychloobvaz , sterilné gázy, štvorce s masťou má popáleniny , dezinfekciu, stripy...) Toto som už použila ,keď si 5 r.syn roztal líco až na kosť ,ja s troma deťmi sama doma ,tak som držiac ranu kričala na najstaršieho ,nech mi pôda dózy s nápisom prvá pomoc ..a hneď vedel ,čo mi má doniesť.
To len moje odporúčanie .ľahko sa v Tom potom orientujú aj chlapi 😂
@mirkabed v takychto podobnych priehladnych boxoch a uplne hore v kychynskej linke, kam dociahnem len ja 😃
Navrhla som si tam sklene policky aby som videla aj zospodu do boxov. Hned vidim co kde je. A skrinka sa vyklapa smerom hore.
@mirkabed ja mám na to zvlášť šuplík na chodbe pri kuchyni ktorý je vysoko a nedočiahne naň dieťa.
@mirkabed ano a ako sa pise vyssie, tak popisane spredu, podelene na prvu pomoc, chronicke lieky, sirupy, horucka atd.
Muz ma lieky separe vo svojom satniku.
Zabudla som dopísať štvrtú dózy .a to mám " maste a tinktúry " ..tam máme kadejaké masážne krémy , propolis , švédske byliny ,alpu a také 😂
V špajzi na najvyššom regali
Ale moje dieťa také veci nelakaju
Este dodam - triedim pravidelne, kontrolujem expiraciu. Ale skolkarske dieta, same sople. Schytame ich aj my dospeli, takze vela liekov a hlavne sirupov na kasel, riedenie atd. Starsie je sledovane u alergologa. Ale lieky ktore obcas treba pouzit - napr naposledy bolest ucha, stali dost, dufam ze ich nebudem musiet pouzit, ale vyhadzovat ich nebudem. Jasne ze by som mala minumum liekov, ale neda sa to len tak carovnym prutikom. Preto hladam inspiraciu ako ich prehladne uskladnit, dakujem za doterajsie tipy.
V lekárničke na najvyššej polici čo sa používa často, zvyšok v krabici v špajzi.
zalezi od Teba, ja mam cast v kupelni, take ktore pouzivam pravidelne pri malej, napriklad kvapky do uska (bola operovana) a podobne, proste nech mam po ruke ked vecer davam do pyzamka. Cast je v kuchyni v hornej policke, takze najbeznejsie, paralen, Forlax, probiotika a podobne. V oboch mam lieky od teploty, teplomer, dezinfekciu a naplast. A zvysok v spajze na najvyssej policke v plastovej skatuli. A pravidelne vraciam do lekarne.
@mirkabed my máme lieky v hornej skrinke v kuchyni - v poličkách sú lieky v krabičkách približne potriedené podľa druhu použitia - kašeľ, teplota, tráviace problémy. Plus taký urgent výber liekov (céčko, paralen, ibalgin, čierne uhlie, pancreolan...) mám na linke na mikrovlnke v plastovej dóze od zmrzliny. Ale ja už mám deti veľké, takže sa neobávam náhodného požitia. Kým boli malé tak boli lieky len v hornej skrinke.
Mam na najvyssej polici v kuchyni, kde sa ani zo stolicky deti nedosiali.
Nizku siroku kartonovu pevnu krabicu oblepenu bielou samolepiacou foliou a cerveny krizik (pre ozdobu). Vsetko je tak rozlozene len v jednej vrstve a zhora v pohode prehladne, lebo vidis vrch krabicky a teda nazvy.
Vprednej casti mam najcastejsie pouzivane lieky (ked ju povytiahnem z police, aby som sa k nim hned dostala - paralen, brufen, stoptusin,…). Vzadu tie, co nam predpisali a ostalo z nich nieco. Akurat si vzdy pisem, na co boli urcene. Aky typ kasla napriklad. Lebo o mesiac clovek aj zabudne.
Teplomery, odmerky a skumavky na moc su v krabicke zvlast. Ta je v drotenom zavesnom kosiku nad tou krabicou, kedze nad nou bolo este dost miesta. S nou su v kosiku aj repelenty na komare a klieste.
A obvazy, leukoplasty, obvazy v spreji a dezinfekcie, spolu s noznickami a pinzetami su v takej vacsej bielej byvalej kozmetickej tasticke vedla tej krabice. Aby sa dala len schytit a utekat zachranovat, ked si niekto u nas ublizi. Do nej inak tiez presypam pouzitelny obsah autolekarnicky, ked mu expiruje “spotreba”.
K tomu tam mam este predchystanu malu cestovnu lekarnicku, ktoru priebezne kontrolujem spolu s liekmi. Aby bola vzdy nachystana len hodit do kufra, ked balim.
Takto je to z mojho pohladu roztriedene najpohodlnejsie.

zaklad pri detoch leakrnicka na stene ako ked mate v robote lekarnicku.