Kto ide tento rok stavať dom?
Zienky ste tu niektore ktore mate v plane zacat tento rok zo stavbou domu? My mame mat uz tento mesiac stavebne povolenie a na jar by saamalo zacat stavat..uz mame aj peniaze na ucte... priznam sa zee niekedy mam kus obavy a prejde mi hlavou kadeco a bojim sa ci to bude dobry krok pre tuto situaciu vo svete. Aj ked bola to velmi dlha cesta kym smeekupili pozemok a dostali sa az sem :( strasne sme.si to vytuzili a teraz ore to dianie vo svete sama neviem co bude. Myslim hlavne rastt cien a vsetkeho .. len by ma zaujimalo ci v tom.teda.odhodlane idete dalej alebo ste niekto aj zmenilo plany? Dakujem
@kliatana bohuzial to tak byva. preto my sme sa snazili aj vela veci si svojpomocne robit. ale svojpomocne tak, ze vlastnymi rukami, alebo nam svagor chodil pomahat, nejaky znami.... nechceli sme mat vsetko cez firmy robene. jasne, ze niektore veci musis, lebo nikto nevie vsetko, poradit sme si nechali a tak dalej, to o tom potom.
@lidia73 ak to viete, je to tak asi fakt najlepsie, lebo dnes sa neda na nikoho spolahnut, viem to z vlastnej skusenosti. vyhodu ste mali v tom svagrovi, ze vam chodil pomahat. ak by som sa mala aj ja do niecoho po tych skusenostiach pustit, asi by som sa snazila to urobit obdobne...
@katina02 Keď sa ti niekto „vyfarbí“ už pri tak malej veci, tak ťa to prirodzene odradí aj od niečoho väčšieho. A hlavne, keď ide o stavbu domu, tam už nechceš riskovať žiadne takéto prešľapy, lebo opraviť malé chyby je jedna vec, ale riešiť pokašlanú hrubú stavbu… to už je iný level nervov aj peňazí.
@katina02 mna by to rozhodne odradilo, vlastne aj sa stalo. ked sa ma nieco robit, normalne som v strese, co z toho zas bude, alebo co sa zas pokazi, lebo mne napriklad jeden znicil sedacku tym, ze niesol kufrik s naradim a jednoducho mi do kozenky zaskriabal. a nic, ani pardon, len zacal ze to uz som asi mala...
@katina02 Ale zase na druhej strane, občas sa podarí naraziť aj na normálnych ľudí, čo si dávajú pozor, spravia robotu poriadne a ešte sa aj spýtajú, či je všetko v poriadku. Môžem povedať, že my sme prevažne na takých natrafili. Ale my sme mali aj cez Heluz a tie ich služby riešených odborníkov, tak to bolo dobre. Len všeobecne celkove ich je málo, a keď máš tvoju smolu, tak je jasné, že ťa to psychicky vyčerpá už dopredu.
@leangela ta firma vam zabezpecila robotnikov, ci to zle chapem? ja by som to tak riesila, nech je jeden clovek, alebo teda firma s ktorou komunikujem, za vsetko zodpovedna, aby som nemusela kontrolovat, alebo davat pozor na kazdeho jedneho robotnika ja. zacali sme sa pohravat s myslienkou, ze by sme skusili ist stavat, ale dost nas odradzaju skusenosti rodinnych znamych...

mne stacilo, ked nam opravovali pivnicu, ako to dopadlo dost katastrofalne. vsade bordel, vsetko zasvinene, ale hlavne ze mali kopec casu sa vykecavat...