icon

Kto ide tento rok stavať dom?

4. mar 2022

Zienky ste tu niektore ktore mate v plane zacat tento rok zo stavbou domu? My mame mat uz tento mesiac stavebne povolenie a na jar by saamalo zacat stavat..uz mame aj peniaze na ucte... priznam sa zee niekedy mam kus obavy a prejde mi hlavou kadeco a bojim sa ci to bude dobry krok pre tuto situaciu vo svete. Aj ked bola to velmi dlha cesta kym smeekupili pozemok a dostali sa az sem :( strasne sme.si to vytuzili a teraz ore to dianie vo svete sama neviem co bude. Myslim hlavne rastt cien a vsetkeho .. len by ma zaujimalo ci v tom.teda.odhodlane idete dalej alebo ste niekto aj zmenilo plany? Dakujem

Strana
z15
kliatana
11. nov 2025

mne stacilo, ked nam opravovali pivnicu, ako to dopadlo dost katastrofalne. vsade bordel, vsetko zasvinene, ale hlavne ze mali kopec casu sa vykecavat...

lidia73
11. nov 2025

@kliatana bohuzial to tak byva. preto my sme sa snazili aj vela veci si svojpomocne robit. ale svojpomocne tak, ze vlastnymi rukami, alebo nam svagor chodil pomahat, nejaky znami.... nechceli sme mat vsetko cez firmy robene. jasne, ze niektore veci musis, lebo nikto nevie vsetko, poradit sme si nechali a tak dalej, to o tom potom.

kliatana
17. nov 2025

@lidia73 ak to viete, je to tak asi fakt najlepsie, lebo dnes sa neda na nikoho spolahnut, viem to z vlastnej skusenosti. vyhodu ste mali v tom svagrovi, ze vam chodil pomahat. ak by som sa mala aj ja do niecoho po tych skusenostiach pustit, asi by som sa snazila to urobit obdobne...

katina02
18. nov 2025

@kliatana Ale tak oprava pivnice je niečo úplne iné ako stavba domu. Aj keď rozumiem, že človek je znechutený aj po jednej zlej skúsenosti.

leangela
20. nov 2025

@katina02 Keď sa ti niekto „vyfarbí“ už pri tak malej veci, tak ťa to prirodzene odradí aj od niečoho väčšieho. A hlavne, keď ide o stavbu domu, tam už nechceš riskovať žiadne takéto prešľapy, lebo opraviť malé chyby je jedna vec, ale riešiť pokašlanú hrubú stavbu… to už je iný level nervov aj peňazí.

katina02
21. nov 2025

@leangela Rozumiem, že to vie odradiť, tak som to aj napísala, ale zase nemôžeme všetkých hádzať do jedného vreca.

kliatana
23. nov 2025

@katina02 mna by to rozhodne odradilo, vlastne aj sa stalo. ked sa ma nieco robit, normalne som v strese, co z toho zas bude, alebo co sa zas pokazi, lebo mne napriklad jeden znicil sedacku tym, ze niesol kufrik s naradim a jednoducho mi do kozenky zaskriabal. a nic, ani pardon, len zacal ze to uz som asi mala...

vikisukik
24. nov 2025

@kliatana na teba sa ta smola pri opravach a prerabkach nejak lepi.

kliatana
24. nov 2025

@vikisukik tak to by som ti mohla este dlhe hodiny rozpravat. preto nemam rada, ked sa nieco ma robit, to je jedno ci je to nove, alebo opravovat stare. to sa musim na to pripravovat najskor psychicky.

leangela
25. nov 2025

@kliatana Keď sa ti párkrát za sebou stanú takéto skúsenosti, tak už pri akomkoľvek majstrovi človek čaká, čo zas odíde, poškriabe alebo pokazí. A najhoršie je presne to, keď sa tvária, že nič, alebo ešte obracajú chybu na teba, to vie človeka vytočiť viac než samotná škoda.

leangela
25. nov 2025

@katina02 Ale zase na druhej strane, občas sa podarí naraziť aj na normálnych ľudí, čo si dávajú pozor, spravia robotu poriadne a ešte sa aj spýtajú, či je všetko v poriadku. Môžem povedať, že my sme prevažne na takých natrafili. Ale my sme mali aj cez Heluz a tie ich služby riešených odborníkov, tak to bolo dobre. Len všeobecne celkove ich je málo, a keď máš tvoju smolu, tak je jasné, že ťa to psychicky vyčerpá už dopredu.

vikss1
26. nov 2025

@leangela ta firma vam zabezpecila robotnikov, ci to zle chapem? ja by som to tak riesila, nech je jeden clovek, alebo teda firma s ktorou komunikujem, za vsetko zodpovedna, aby som nemusela kontrolovat, alebo davat pozor na kazdeho jedneho robotnika ja. zacali sme sa pohravat s myslienkou, ze by sme skusili ist stavat, ale dost nas odradzaju skusenosti rodinnych znamych...

lidia73
1. dec 2025

@vikss1 tak netreba si zvolit rovnakych robotnikov a to je uz asi polovica uspechu 😀 ale nie, netreba sa nechat dat odradit niecim takymto. to by potom nikto dom nepostavil.

nat_kat
2. dec 2025

@vikss1 Ono si vlastne najmeš od nich ľudí, ktorí ti prídu skontrolovať priebeh stavby. Ak som to dobre pochopila. Akože taký nezávislý dozor.

dom_evi
3. dec 2025

@nat_kat to je super, ze take nieco je, lebo ak by dozor robil clovek z danej firmy, asi by to nebolo bohvieco.

vikisukik
Včera o 09:39

@dom_evi tiez si myslim, to uz by sa vedeli veci nejak ututlat a spravilo by sa tak, aby dobre bolo. takto mas potom asi taku lepsiu istotu. a zase za tych niekolko eur, co ta to bude stat to stoji. pri stavbe domu su ine vydavky, toto sa strati doslova 😀

Strana
z15