Kto ide tento rok stavať dom?
Zienky ste tu niektore ktore mate v plane zacat tento rok zo stavbou domu? My mame mat uz tento mesiac stavebne povolenie a na jar by saamalo zacat stavat..uz mame aj peniaze na ucte... priznam sa zee niekedy mam kus obavy a prejde mi hlavou kadeco a bojim sa ci to bude dobry krok pre tuto situaciu vo svete. Aj ked bola to velmi dlha cesta kym smeekupili pozemok a dostali sa az sem :( strasne sme.si to vytuzili a teraz ore to dianie vo svete sama neviem co bude. Myslim hlavne rastt cien a vsetkeho .. len by ma zaujimalo ci v tom.teda.odhodlane idete dalej alebo ste niekto aj zmenilo plany? Dakujem
@katina02 tak zas chapem ze teraz ked je vsetko take drahe chce clovek usetrit, ja osobne by som vsak nesterila na niecom takomto. ja si neviem predstavit ze by som pocitala kolko coho na m2 :D a hlavne ani neviem ci je to len ze jedna tehla alebo sa davaju podla rozvrhnutych miestnosti aj nejake ine.
@snezienkaaa82 veru. My sme zateplovali v Oktobri. Ked si muz robil cenovu ponuku asi pred 2rokmi tak ho to vyslo minimalne o 1/3ceny menej.
My sme sa rozhodli ze by sme isli z bytu do domu konecne, aj dcerke by to len prospelo, predsa len mohla by byt na dvore aj ked napr. ja by som nemala cas. No a kedze by som chcela v tomto smere nejako pomoct manzelovi, mala by som zistit co sa tyka materialu aky je najlepsi pouzit. Ako ja sa v tomto nevyznam, no budem mu to vsetko referovat od vas tych skusenejsich 😀
@win_gi odkaz, ze najlepsia moznost je tehla 😀 akoze tych materialov je vela, zalezi aj ci chcete stavat sami, alebo chcete si dat postavit dom nejakej firme a podobne. da sa to aj pokombinovat, ze firma spravi len cast a zvysok dokoncite sami. no my sme stavili na tehlovy dom. v tomto sme mali jasno hned 🙂
@vierka_z Myslíš, že či všetko staviaš len z jedného druhu? Tak to vôbec nie. Ono hlavný rozdiel je vonkajšie a vnútorné priečky. Tam sú rôzne hrúbky tehál a napríklad pri tých vonkajších obvodových môžeš zvoliť aj také, čo sú zateplené, že majú izolačnú vrstvu už v sebe a pri vnútorných si vieš trebárs akustické tehly vybrať. Akože toho bude viacej čo sa v čom líši, ale toto sú pre mňa také hlavné.
@hrehusa pre mna je to tak tiez odjakziva 🙂 ale vsak hej, moznosti je viacero, ale ja som proste vedela uz od mala, ze raz budem mat krasny velky tehlovy dom. este by som chcela taky nejaky tehlovy obklad poriesit, aby to bolo aj zvonka. take tie anglicke domy stare sa mi velmi pacia, do takeho stylu by som sa chcela vizualne uberat.
@vierka_z Ak sa tomu tvoj muž rozumie, tak nie je o čom si myslím. To si poradíte ľavou zadnou v takýchto veciach. Ale kdeže, že len na dom. Môžeš stavať čo ti len napadne. Aj záhradný domček, altánok, prístavby, nadstavby, všetko sa dá realizovať z tehly. Je to také univerzálne 🙂

@katina02 ano uz veru byvame. mile od teba, ze si si spomenula 🙂 este to sice nie je uplne ono, este je co dokoncovat a dorabat a proste tak celkovo to byvanie dotiahnut do konca, ale je to super, konecne!