Kuchyňa spojená s obývačkou - výhody a nevýhody
Je to naozaj také skvelé ako každý hovorí ? Mne je proste smutno že prídem z roboty a idem hneď do kuchyne kde som zavretá minimálne 2 hodiny cez víkend to isté, priateľ a dcéra sú vačšinu času spolu na gauči a šalia sa..
chcela by som a priatelka ma medzi kuchynou a obyvackou zasuvacie dvere...ziaden smrad a ak nie je upratana kuchyna a pride necakane navsteva, zatiahne dvere
my máme a nevieme si vynachváliť. za mňa super
Mali sme oddelene, mame spojene a zas by som dala spojene.
Dnes sa vacsina novych bytov stavia so spojenymi
@anonym_autor ja som takto mala oddelenu kuchynu a obyvacku, ze som nevidela do zvysku bytu vobec. Prerabali sme stary dom potom a spravili sme spojenu kuchyno/obyvacku a po roku byvania mkzem povedat, ze to bolo super rozhodnutie.
Mna by skor zaujimalo co robis hodiny sama zavreta v kuchyni? 🤷♀️
@petamich no ja som tiez stale v kuchyni. V kuse treba nieco varit, odlozit. Utriet, umyt, potom zavaram, varim lekvar, zase pohare nachystat, upratat si to. Kvasok nakrmit, vianocku zapliest. Ja nikdy nemam ani upratanu kuchynu, stale daco narozkladane a to som doma. Ale teda je nas 6 a manzel robi z domu, takze varim v kuse. A ked peciem na sviatky, alebo torty na narodky, tak som aspon s nimi, pustime si rozpravky, filmy. Ja zas nechapem, ako niekto kuchynu skoro nepotrebuje 🫣🙃😅
@petamich no ja som tiez stale v kuchyni. V kuse treba nieco varit, odlozit. Utriet, umyt, potom zavaram, varim lekvar, zase pohare nachystat, upratat si to. Kvasok nakrmit, vianocku zapliest. Ja nikdy nemam ani upratanu kuchynu, stale daco narozkladane a to som doma. Ale teda je nas 6 a manzel robi z domu, takze varim v kuse. A ked peciem na sviatky, alebo torty na narodky, tak som aspon s nimi, pustime si rozpravky, filmy. Ja zas nechapem, ako niekto kuchynu skoro nepotrebuje 🫣🙃😅
@anonym_a50521 no my sme traja, nemame zahradu, nie je co zavarat, nekvaskujem, peciem tak muffiny a babovku, obaja full time pracujeme, dieta sa primarne stravuje v skolke 🙂 takze nasu kuchynu by kludne mohli "zrusit", kazdemu ako vyhovuje samozrejme a z tvojho prispevku citim, ze si v tej kuchyni rada, ja som tvoj pravy opak 🙂 travim tam nevyhnutne minimum casu. Ked pridem domov z prace, posledne co sa mi chce je v kuchyni postavat (co sa asi da pochopit) a cez vikend sme vacsinou mimo domu.
Ja tak mám a za mňa super ... aj keď je návšteva, oni sedia, ja pripravujem, kávu varím a som v centre diania ... ja by som nemenila, vyhovuje mi to takto ... v týždni zapnem "v obývačke" telku a makám "v kuchyni" ... každému iné vyhovuje, no ja som spokojná 🙂
My sme mali spojenú miestnosť a bytostne som to nenavidela. Teraz máme kuchyňu zvlášť a obývačku zvlášť, vyhovuje mi to oveľa viac. Ale sedenie je aj v kuchyni a tiež sedíme väčšinou tam.
@anonym_autor neviem, prečo si denne dve hodiny zatviorená v kuchyni. Aj keby sa nikto z vás nestravoval v práci a v škole, tak nemusíš byť denne zatvorená v kuchyni dve hodiny. Dá sa navariť aj na dva dni, sú jedlá, ktorých príprava trvá maximálne pol hodiny. A prečo nezapojíš do varenia aj priateľa s dcérou? Ja som nikdy kuchyňu spojenú s obývačkou nechcela. Môž byť vedľa seba, oddelené dverami, ale prekážala by mi vôňa jedla v celej obývačke, kto pozerá TV, tak by nepočul, keby som zapla robot, šľahač a prekážalo by mi aj to, že keby som prišla hladná domov a v obývačke by bola návšteva, ja by som sa necítila komfortne, keby som sa išla pred nimi najesť. Ak pečiem a na linke je pracovný bordel, tiež by mi to prekážalo, keby prišla návšteva. Všetko má svoje výhody aj nevýhody, mám štvrtú kuchyňu, nikdy som ju nechcela mať kuchyňu ako súčasť obývačky.
Mam spojené, ale my minimálne využívame obývaciu časť...deti su väčšinou za stolom alebo sa niekdy hrajú.
Mne u nás vadi otvorený priestor medzi prizemim a poschodím, kedy všetko počuť na poschodie.
Tak ja som si presla 3mi variantmi - oddelene, uplne otvorene a ciastocne oddelena (pol stena vyburana tj kuchyna do U). Ta ciastocne je topka, aj vidim co robia v obyvke aj mam dostatocne sukromie, ked pride navsteva (nevidno bordel) :D a kedze dobre varim, ta vona nikomu neprekaza 😂
@martinmmartin mám spolu kuchyňu s obývačkou 18 rokov, vôbec nesmrdí nič v spálni. Už vynašli takú úžasnú vec,že dvere. Predsav si dajú sa aj zatvoriť. Potom ďalší super vynález sa volá digestor, nájdi ti to na Google či cez AI.
@anonym_74fd8d máme aj digestor, aj okno, napriek tomu sú niektoré jedlá cítiť
@anonym_autor ja som mala take soboty, ze som varila aj riesila 3 deti a muz robil na dvore.
Ja sa niekedy rada zavriem do kuchyne, aby som mohla v klude varit 😁 ...to bude asi tym poctom deti...staci, ze jedno chyba a zrazu nezvycajny klud v dome 😁
Nevarim smrady. Nevyprazam. Ak tak karfiol a kapra v rure.
Bordel-aky bordel mate v kuchyni? Spinavy riad ide do mycky, zelenina sa cisti priamo do kosa
Mam osobitne a nechcela by som spojené, ani zadarmo keby mi niekto taky byt núkal. Potrebujem súkromie. Manzel pozerá iba vojnové dokumenty každý den,a nemala by som nervy mat tie tanky vkuse na očiach.
@anonym_autor je to otrasne! My sme mali a zrušili sme to. Ono to vyzerá super vo filmoch, ale je to mega nepraktické. Ja rada varím večeru pri rádiu, muž vtedy pozerá správy, alebo decká niečo v telke, navzájom sme sa vyrušovali. Keď sme už konečne niečo pozerali večer v telke, tak zas pubertiaci raz si vziať mlieko do chladničky, raz džús, potom si smoothie robia… no des! Okrem toho z varenia je vôňa jedla všade a príprava niektorých je fakt automatická a nechcem to mať celý večer v obývačke.
cela obyvacka napachnuta, nechcela by som, ja travim v kuchyni minimum casu, byt sama tu chvilu mi vobec nevadi
Mala som. A už by som to nechcela.
Za mňa je to super. Mali sme to tak, po prerábke (predtým to bolo oddelené) v manželovom dome. Mala som prehľad čo robia malé deti a mohla som kľudne variť. Žiadny smrad z jedla som nikdy nezaregistrovala. Deti sa v kľude hrali alebo pozerali a ja som nemusela riešiť, že majú hračky naťahané v kuchyni pod mojimi nohami (chceli sa vždy hrať pri mne). Alebo sa varilo jedlo v hrnci/pieklo v rúre a ja som si mohla ísť hodiť nohy na gauč a mala som pritom prehľad o dianí v kuchyni.
Teraz bohužiaľ máme zvlášť kuchyňu s jedálenským stolom a hneď vedľa obývačku. Keďže je to starý dom a prerábame na etapy, stále nemáme osadené dvere medzi kuchyňou a obývačkou. Takže je to skoro ako keby spojené.
Ale najmladší vníma, že sú to dve miestnosti a hádajte kde sú hračky…
V kuchyni.
Pod mojimi nohami.
Je to jedna z najvacsich hluposti ake sa na slovensko dostali ohladom byvania,
Veď nech ti pomáhajú v kuchyni. My máme oddelené, spolu by som nechcela. Máme v kuchyni gauč, čo je úplne super.
Išla by mi na nervy pustená telka, ja nemám ani rádio pustené.
Keď manželka klepe rezne a ja pozerám TV vtedy je to na prd inak pohoda
@anonym_autor ja nevýhody nevidím...
Tv až tak často nepozeráme, aby to rušilo. Vôňa jedla ma nevyrusuje, silné aromaticke, vyprážané, či zapáchajúce jedla takmer nevarievame..
Máme pôdorys do L - na jednej strane kuchyňa, na druhej obývačka, v strede jedalen, čiže z gauča do kuchyne nevidím..
Mať hneď, sediac na gauči, za chrbtom kuchynskú linku, takto sa mi to nepáči.
A áno, este je to praktické, keď príde návšteva. U nás sa všetci nahrnu za jedálenský stôl a keď čosi v kuchyni chystáme, sme vlastne spolu.
Za mňa teda je otvorený spoločny priestor úplný ideál.
@anonym_autor Nemám spojenú obývačku s kuchyňou, ale na kuchyni smerom do chodbičky pri jadre sme zrušili dvere,a tak až po predsieň je všetko otvorené.Vysledok je,ze keď varím segedín, kapustnicu, niečo vyprazam, či len robím perkelt, ktorého základ je cibuľka udusena na tuku s pridaním červenej mletej papriky ,tak z predsiene z vešiaka odpratavam bundy, kabáty, lebo inak po ich oblečení voniam ako z vyvarovne,aj keď mám buď zapnutý digestor alebo otvorené okno na kuchyni
@hedviga2 a nevadí ti tá samota stále sama zavretá v kuchyni ?
@anonym_autor my sme mali na byte kuchynu s otvorom do obyvacky a aj tak som bola stale mimo diania. Na prvom dome to bolo otvorene s obyvackou ale take posunute. Tiez nic moc. Teraz je to jeden velky priestor a kinecne sme vsetci pokope. Mixer pouzivas ako casto?
Nie si divna, ze ti to vadi. Len to mame kazdy inak. Mne to vyhovuje prepojene a necgcela by som uz kazde zvlast.
Mame spolu a nemenila by som 🤷♀️ nic nie je napachnute. Mame okna, digestor, cisticku vzduchu. Ale kazdemu ako vyhovuje. V novom dome tiez urcite budem chciet mat kuchynu spolu s obyvackou
@anonym_autor ja mam kazde osve.z kuchyne vidim do obyvacky.ale daju sa zatvorit dvere.v kuchyni mam tv sice ho pozeram len malo. Ja travim tiez dost casu v kuchyni.pridu kamosky chcu byt v kuchyni.ale ja sa tam necitim sama..
Dala by som.si to znovu oddelene

Kazdy ako chce. Mne sa kazdy cudoval ze preco si nespojim. No ja som nechcela. Takto zatvorim dvere a mam svoj pokoj v kuchyni.
Decka maju klud a ticho pri telke.
Ja mam aj digestor. Aj okno otvorene pocas varenia. A aj tak mi to smrdi.nehovoriac umyvacka. Mixer a podobne. Kazdemu ale ine vyhovuje.