Kúpa bytu po majiteľoch so psami
Ahojte, kupili by ste byt v ktorom predtym zili najitelia s dvoma psami? Podlaha vyzerala byt v poriadku, no obavam sa toho pachu, je mozne sa toho casom zbavit?
To posledne by mi vadilo. Ked das prec koberce, sedacku, postele, vymalujete a poriadne pozmyvas tak to nebude citit. A to akych psov tam mali ked je to az taky pach ?
Záleží na tom, či si môžeš vyberať, ale keď by mi inak byt vyhovoval, tak by som kúpila. Tak či tak by som vymaľovala, vymenila sifony atd.
@syslik81 Psi sú čistotnejsi ako ľudia? To vážne? Existuje nejaký "samovenčiaci a upratujúci" druh? Lebo ak majiteľ napr. psa nepustí pravidelne von, nestará sa o jeho hygienu, tak pes je iba zviera. A pudovo vykoná potrebu, keď musí. Takže áno, byť po psovi môže byť cítiť výrazne!
otázka je skôr aký je ten človek čo byt predáva a v akom stave ten byt je. Pokiaľ sa o psov riadne stará, nevidím dôvod prečo by tam mal byť nejaký pach. Snáď si ten byt vymaľuješ a vyčistíš.
My sme kúpili byt, kde bol prv pes. Majitelia ho zanedbávali. Pri návštevách bytu sa vždy intenzívne vetralo. Aj pri odovzdávke bytu. Prečo asi? 🤔 Vtedy nám to nenapadlo. Potom prišla realita. My sme napokon vytrhali laminát. Aj sme s tým rátali, no nie v celom byte. A vymaľovanie a stierky boli automatika.
My sme na pachy v byte pouzili dezinfekciu ozonom
@syslik81 Takže ak majiteľ psa nepustí do kúpeľne a nevyveči ho, pes to urobí sám? Skús sa zamyslieť nad tvojou odpoveďou zadávateľke. Vôbec to nie je závislé na plemene psa, ale na majiteľovi! Presne to vystihla @lucia147852 Možno si tvoju radu myslela dobre, ale je scestná.
väčšinou sú to predsudky, čistotní ľudia majú aj čistotných psov, ktorých cítiť,, keď zmoknú, ináč je to v pohode. A byt po nečistotných ľuďoch smrdí aj bez psov. Ale čistotní-nečistotní, každý byt predsa pred nasťahovaním dôkladne vyčistíš, vyvetráš a vydezinfikuješ, či nie? A na obhliadke ti tam smrdelo?
Ved si chodte pozriet byt a zistite ci tam je nejaky pach. Ked sa nastahujete, tak si vymalujete, date svoj nabytok a pach by nemal byt. Ja som este psa necitila v dome, ani byte. Macku je citit viac. Inak ovela viac by mi vadili fajciari a ten cigaretovy smrad
Sestra tak kupovala byt vo viedni predtym mali vlciaka.boki tam original drevene podlahy a smradu jak v Carihrade.vsetko vyumyvala vymalova no stale bolo citit.nakoniec musela podlahu vybrusit lebo havko sa im asi pocikaval a proste to bolo v tych sparach aj mastnota z tej srsti vsetko to citila ked sa brusilo ale pomohlo nalakovala podlahy jak nive a uz neni nic citit.
ani lepšie si to napísať nemohla. Moji susedia mali dvoch psov, neviem či maľovala, ale podlahu v chodbe menila. Asi tam, kde sa tie malé psi (zdochliny, inak to neviem napísať) zdržiavali. Tam ich ráno zatvorili a celé dni mi žrali brechotom nervy. Takže si myslím, že netreba len vymaľovať, ale ak je tam drevená podlaha, bude treba vymeniť. Nečítala som všetky komentáre.
Ja som ako studentka bývalá v byte, ktorý tesne pred nami obyvali ludia so psami. Smrdel gauč, ten majiteľka vyhodila aj koberce. Ale viac ako pach po psikoch sme citili marihuanu,a taký divný puch kyslý 🤢 este dala byt vymaľovať, rok sme potom bývali a všetko o.k ale ako píšu vyssie baby, dezinfikovali sme sifon v sprche.
Keby mi byt vyhovuje polohou,dispoziciou, to kto byval predtým v ňom, neriešim.
@heni79 zabudla som ťa označiť
@zirafienka Ďakujem za pochopenie. Zdieľala som osobnú skúsenosť.
@heni79 prene odpoved aku som cakala...uplne mimo toho co pisem .. kde zas vidis ze zrazu pes nieje cistotnejsi .. a kde pisem ze je... pisem o niektorych psoch , niektorych situaciach a nie vzdy to tak je ... ze zalezi od majitela od psa ako je vychovany od okolnosti ako v byte zije ... v zivote nieje len ano a nie .. ale aj veci medzi tym ... a tym uz koncim lebo na tvoje iq sa proste nechytam ... si uplne v inom svete
Mali sme v byte v Ba dvoch psov(york a belgičan) a v obývačke a spálni som mala celoplošný biely koberec a v ďalšej izbe svetlo sivý. Pri predaji nikto ani netušil,že tam žili aj psy. Ak je o psov postarané,nemajú prečo smrdieť.
Áno dá sa. My sme kúpili byt po silnom fajčiarovi, ktorý fajčil v celom byte. Trvalo to cca rok kým môj extrémne citlivý manžel už necítil pach cigariet. Samozrejme sme všetko vyumývali, akékoľvek kobercoviny a textílie po ňom šli do hája. Manžel umyl a natrel komplet cely byt novou farbou. Od jari do jesene sa u nás intenzívne vetralo, pokiaľ to počasie dovolilo. Myslím, že po psoch to bude o dosť lepšie ako my sme mali 🙂. Ja si pamätám ako som kachličky umývala mydlovou vodou, zárubne, dvere, vypínače, proste všetko všetúčko čo v tom byte ostalo a chceli sme si to nechať. Zo všetkého hnusná žltohnedá voda tiekla. Ale stálo to za to, už sme tu vyše 10 rokov a bytovka je super aj susedia aj okolie atď. 🙂.
@syslik81 ale tí, ktorí sa nestarajú o psa, sa nestarajú ani o svoju osobnú hygienu, Tak sa nieto čomu čudovať, ktorí smrdí viac...
@heni79 argument nemá ani hlavu... ani pätu... ťažko čitateľný a pointu som nepochopila , len pousmiať sa.
@heni79 mozem povedat, ze po tom co som raz nudzovo prenajala jednu izbu este na vyske a tie dievcata tam asi par rokov neupratovali ( nechcite zazit ten smrad z chladnicky), vydrzala som to platit dva mesiace a stravila tam dokopy par dni, tak moj pes bol naozaj mega cistotne a vonave zviera, ktore malo zaujem chodit aj na ludsku toaletu. Len sme mu vysvetlili, ze to nepojde a teda ostava len vencenie. Nemal jedinu nehodu v dospelosti. Ten pes by si v takom spins on byte ani na prdel nesadol, inak by skoncil u veterinara. Cize ano, clovek dokaze byt neskutocne necistotne zvieratko, asocialne, co nevie po sebe upratat zvysky jedla, fekalii atd. Nie sme nic lepsie, iba zvieratka, co sa musia naucit drzat nejaku hygienu a poriadok. A niektori to zjavne nedokazu. Neviem kto by kupil taky byt ako bol ten po tych dievcatach, ale ja by som to asi nebola. Lebo to by chcelo profi firmu na cistenie a asi renovaciu.

nie kazdy pes smrdi ... niektory su cistotnejsi ako ludia.. kazdopadne ja by som zakazdym ci pes alebo nie byt najskor vymalovala a vycistila nez sa nastahujem -tym padom bude vsetko vonave a ziaden pach