icon

Malý pozemok a dom

22. mar 2023

Žienky, ako by ste riešili moju situáciu.. kupujeme s mm dom, je v našom okolí najbližšie a je aj za dobrú cenu.. ale som smutná pretože je tam fakt maly pozemok neviem si predstaviť dať tam bazén, nejaké posedenie a možno trampolínu ako to riešite keď máte malý pozemok? Ďakujem

kvetinka75
22. mar 2023

@euka210 všetko sú teraz také rýchlo stavby. Časom každý uvidí

wade
22. mar 2023

Riesim to tak, že nemám bazén ani heliport 🙂

maryetta
22. mar 2023

@euka210 no my ked sme hladali dom tak to ozaj “dvor” bol taky ze jedno auto nezaparkujes.
Tu co mame susedov tak kazdy parkuje na ceste. Teda vacsina.

tarvika
22. mar 2023

ja to mam velmi podobne. pred domom je pozemok asi 10x13m. mam tam parkovisko pre tri auta, bazen, zeleninovy zahon, velky okrasny zahon a kus travnika 5x8m a vydlazdenu terasu 3x7m s posedenim. trampolina bude tiez, mam este pasik okolo domu, kde sa mensia tramposka zmesti. ak to nemas okolo domu v pasiku, ale v jednom kuse, s prehladom to vmestis. len to treba dobre naplanovat, aby to bolo fukncne a dobre to vyzeralo.

kvetinka75
22. mar 2023

@maryetta teraz sa tie domy stavajú na tak malých pozemkoch. My sme tiež chodili pozerať domy. Niektoré mali ,,až,, 4 áre ale čo boli radovky, tak iba malinký kúsok za domom - na posedenie a to je všetko. Auto sa parkovalo pred bytovkou.

zabina27
22. mar 2023

osobne by som uz bazen (mame tiez ten nadzemny) na pozemok nepotrebovala, akurat tak ostara a pri tychto vykyvoch pocasia sa decka okupali parkrat za leto. minule leto sme ho ani nedali a ani som nelutovala, zaciatkom leta boli chori, potom bolo chladnejsie, potom sme sli na dovolenku... akurat ho musis udrziavat a cistit, no to ozeliem 😀
ale mensie dvory sa daju utulne zariadit, len to treba fakt premysliet 😉

simca06022011
22. mar 2023

Ja si toto ani neviem predstavit, je ta vzdialenost az taka dolezita? neda sa naozaj najst nieco ine? ako je to s oplotenim, susedmi?
Osobne by som do pozemku 10x10m nesla... my mame dom, a mame celkovo 800m2, dokonca u nas v dedine uz zakazali delit pozemky a tlacit domy na taketo male plochy a je pozadovanych miniamlne 400m2 na jeden dom a este je tam aj % zastavania urcene. To by bolo este ako tak unosne 400m2.
Ako maly bazen tam das (bude ti ho fakt treba? vacsinou to kazdeho prejde, veeeelmi rychlo) a aj posedenie, s ostatnym uz to bude horsie. To je rovnake ako byt s terasou len viac prace :D

maryetta
22. mar 2023

@zabina27 veru. Minule leto sme boli 2-3x na kupalisku. A 2x boli deti u znamych. Inac sme chodili po vyletoch alebo bolo chladno ze by sa ani nekupali.
Napr trampolinu sme detom uz nedali… maju dvor nech behaju maju aj domcek so smyklavkou. Pieskovisko. Dali sme im kos basketbalovy ze si mozu hadzat. Maju aj kde kriedami kreslit.

simca06022011
22. mar 2023

A trampolina je dalsia vec, ktora u nas mala uspech, ale iba ked sme ju preklaadli kvoli koseniu :DDD deti tam boli so susedmi asi tak 3x za leto, dcera sama mozno raz za 2t, inak rano mokre, potom kadejako horuce, vlhke, spinave.. ked sme to uz na zimu zlozili, viac sa nerozkladala. Tolko veci na praci maju deti na dvore :D

misinka0611
22. mar 2023

Tak treba robiť aj kompromisy, človek nemôže mať všetko 🙂 Váž si aj malý pozemok kde s detmi vybehnes, nasadis si kvety, jahody a sadnes na kávu. Nie každý môže mať aj malý kúsok pôdy za domom. Komentáre ako je to malé, naprd. si nevšímaj. Veľa ľudí nemá ani to.

galioska
22. mar 2023

uplne v pohode rozmer🙂

missdiva
22. mar 2023

Skus vyuzit plot a umiestnit bazen tak aby bol plot zroven koniec bazena ako v tomto dome tympadom budes mat aj sukromie a vstup donho vies dat z miestnosti, ktorou pekne prepojis vnutro s vonkom, napr. obyvacko kuchynu...

h2
22. mar 2023

@tenerifka Oni nejdú stavať, kupujú už hotový dom.

tenerifka
22. mar 2023

@h2 uz vidim, necitam s porozumenim, ospravedlñujem sa😊

enoula
22. mar 2023

Zvazte... Vy tam budete byvat denne, nie rodina/okolie alebo neviem ako si to myslela, ze je to najbližšie.
Ake su velke deti, kolko potrebujú byt vonku, ci su blizko iné moznosti na vyžitie pripadne. Lebo je to malo. Teda mozno malo nie pre istú skupinu ludi, ale ci vy tam patrite. Nech nemate potom pocit, ze to je len ako balkon a musis davat pozor na hento, tamto.. velky pozemok je uz dnes luxus, ale veru par m2naviac by sa zislo

majlo1234
22. mar 2023

@missdiva mat toto doma, vypadnem do toho bazena prva ja😄 a potom vsetci ostatni clenovia rodiny. Ale super riesenie pre maly priestor.

Neviem kde byvate? My sme si namiesto bazenu dali zatial postavit iba zahradni sprchu na schladenie, zatial sme leta travili pri okolitych jazerach, ale nozno to s malym dietatom premyslim este. Pretoze tu by sa nam aj oplatil, kedze je tei mesiace vkuse horko, niekde na severe by som sa na to vykslala asi.

missdiva
22. mar 2023

@majlo1234 videla som aj take,ze ho na zimu prekryjes odsuvaciou terasou len to by nesmelo byt okno az po zem alebo by nesmel byt tak tesne pri dome.
Pri takomto okne ho mozes vzdy na zimu obycajne zakryt a v lete dat lehatka zo strany fotaku a otvorit z obyvacky okna a mas pocit kazdy den ako na dovolenke.

simca06022011
22. mar 2023

@missdiva a lietat k lehatkam budes cez bazen, alebo tou 40cm ulickou popri plote? jasne aj s tackou a kavou a nebodaj jedlom :D A to okno vkuse zaspliechane od vody, bude nadhera :D Cistit sa to pri takomto pristupe bude tiez vyborne, treba ratat s obkladom plota tiez, a cistenim atd... pri detoch to nebude vyzerat ako na obrazku 🙂
Najskor som sa vobec nechcela vyjadrovat k tej fotke, ale proste musim, vzdy okrem krasnych vizualizacii treba na praktickost mysliet. V nasich podmienkach je lepsie riesenie uz aj klasicka terasa a bazen na sezonu rozkladat a po sezone skladat a praktickejsia, lebo pridu na to, ze im to netreba a proste ho viac neposkladaju. Pripadne rovno riesit zastreseny bazen, kde aj voda ostane dlhsie tepla. A na malom pozemku je jasne, ze prerytie bazena po ktorom sa da chodit je nutnost, inak vacsinu roka budu len chodit okolo jamy ... ved dvor je 10x10 aj obycajny bazenik nadzemny ma nad 3m, to je 3x3 ak je okruhly a hned mas 1/3 pozemku fuc a to je taky bazen kde si clovek riadne nezaplava, proste len na osviezenie.

zabina27
22. mar 2023

@simca06022011 sa mi paci, ako prakticky to beries, ja tiez nad vsetkym rozmyslam aj z toho hladiska, ako sa to bude udrziavat, upratovat, nech ma pri tom neporaza od nervov 😅

simca06022011
22. mar 2023

@zabina27 tak mam uz skusenosti, aj susedia okolo bazeny mali a vsetko po 2-3letach islo prec, u nas viac menej po roku... skor zvazujeme na nase podniebie normalne drevenu kadu aj s pecou a ohrieva vodu (male, ucinne :DD) . Viac starosti ako radosti s bazenmi. Doma mam saunu, extra haklive podlahy vsade, sklenene zasteny a asi 10 francuzkych okien a 12normalnych.. ja uz sa nedam nachytat na "dizajn" (slusne povedane)

syslik81
22. mar 2023

namiesto bazena mam vanu v zahrade a trampolinu som mala tiez vykopanu jamu a v nej trampolinu ... cize bola zarovno plochy ...

syslik81
22. mar 2023

mozes si dat aj bazen s krytom a ked nebudes v bazene budes mat nad nim posedenie ale stoji to peniaze https://www.eurospapoolnews.com/nouveautes_pisc...

mk1111111111
22. mar 2023

Zalezi na tom, kolko metrov mate od domu do konca zahrady , lebo ak je zastavana plocha 100m2, tak zoslalo len 97m2, ale treba este odratat pozemok predcdomom na vstupe, pripadne pozemok vedla somu, ak ro nie je radovka. My tomu hovorime, ze byt na zemi. Ale vzdy lepsie ako klasicky byt v bytovke. Ak je to radovka, treba dat pozor, aby oddelovala domy garaz, inak budete stale pocut susedov

missdiva
22. mar 2023

@simca06022011 vlavo je dalsie okno a aj odtial je vstup.
Za mna na dom s malym pozemkom v top lokalite uplne super riesenie.
No je to urcite o preferenciach a treba vzdy vychadzat z moznosti ake clovek ma. Vzdy hladam sposoby ako sa to da a nie neda. Okna mozes mat spinave rovnako od dazda ako od bazenu. Ja myslim na praktickost ale rozhodne aj na dizajn a za mna byvanie v dome kde sa clovek citi prijemne stoji nad to umyt castejsie okna, zastenu atd. 🙂 Mna teda dizajn neomrzel a nikdy neomrzi hoci mam sama vela vychytavok narocnejsich na udrzbu, nezmenila by som to ani spätne.
Inak v drevenej kadi musis mat stale vodu, drevo pracuje, cize to je na udrzbu/hygienu uplny otras.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
mamula20
Odpoveď bola odstránená
simca06022011
22. mar 2023

@missdiva ja viem ako funguju kade a ver, ze su uplne v poriadku v nasom okoli je to bezna vec;) prinajhorsom za tych par eur sa po par rokov vyhodi a donesie nova.

A ver, ze dazdove flaky lepsie zmyjes ako vodu z bazena.. ale teda, ty vies.. cistis to asi casto. Samozrejme, kto chce nech si to da. Je to radost, vidim kolko ludi to rychlo zatrhlo tieto radosti :D A nie nestoji mi to za, preto uz veci zariadujem tak, aby som to mala pekne, prakticke a lahko udrziavatelne. Inak to nema vyznam, clovek stravi viac casu upratovanim ako uzivanim si.

maxxim
22. mar 2023

To je ozaj malo. Garaž chodnik a bodka.

missdiva
22. mar 2023

@simca06022011
Samozrejme,ze veci treba zariadovat aj prakticky a lahko udrziavatelne no ak clovek pracuje s obmedzenymi moznostami vzdy musi nieco obetovat. A vzdy je to uhol pohladu co je vlastne obeta.
Ukazkovy priklad tebou uvedena kada. Za mna je to na hygienu aj udrzbu (vymena vody) totalny des. Ale suhlasim s tebou, ze do urcitych prostredi sa velmi hodia takze vie ta otrasna udrzba stat za to. Inak povedane menit v tom vodu je to iste ako mat bazen, ktory ti zaprska okna.
No nejdem tvrdit, ze je kada alebo maly bazen naj riesenie pre kazdeho lebo pre kazdeho je naj nieco ine. To je tak pri vsetkom... Dat si do domu na mini pozemku v centre mesta kadu s pecou na drevo by bolo poriadne od veci podla mna, na druhej strane na velkom pozemku v prirode to vie byt super.
Ak chce niekto bazen na terasu lebo je to jeho priorita a viac priestoru nema tak logicky hrozia zaprskane okna. Ak ich chce ciste moze si tam dat obycajnu terasu a chodit na plavaren ale to neriesi jeho prioritu ak si stanovil ako pozidavku mat doma bazen.
Ani nehovorim o tom, ze vacsina ludi co ma peniaze na dizajnove domy si ich neupratuje svojpomocne.

konikkon
22. mar 2023

@simca06022011 ak plánuješ kadu. Síce je to trochu drahšia prvotná investícia, ale napríklad taká nerezová kada s úpravou na slanú vodu a s pieckou ťa prakticky prežije, je bezudrzbova, a nepotrebuje žiadnu chémiu. Ja by som do bazéna v našich podmienkach tiež nešla a to máme pozemok 1400 M2. Sused má bazén a 9 - 10 mesiacov v roku ho má zakrytý. My v kadi môžeme byť či v lete, či v zime.