Máte v dome alarm?
Ahojte
chcem sa opýtať, či máte niekto doma nainštalovaný alarm alebo iný zabezpečovací systém (napr. kamery, senzory, chytrý zámok...). Zvažujeme kúpu alarmu do rodinného domu ale neviem či to má zmysel.
Ano, mame, neviem si to bez neho predstavit.
@anonym_autor ano, mame vsetko+vela susedov to tak ma v okoli, byvame momentalne “panubohu za chrbtom” susedia medzi sebou dalej , vela domov prazdnych lebo su to vikendove domy ci ako keby chaty, pre niekoho idealne miesto na kradeze , aj dedina ma vsade kamery
Tunajsi si vsimaju okolie a cudzich ludi, cudzie auta atd
Dost sa tu dava pozor kto moze
@anonym_autor máme, viackrát nám to veľmi pomohlo
Vonku máme všade na dome namontované kamery a dnu máme jednu ... Alarm nemáme, ale máme velikánske okná, ale všetko sú to bezpečnostné sklá + dvere a ešte aj vonkajšie žalúzie, ktoré majú ochranu proti nadvihnutiu všade, takže keby sa tu niekto chce dostať, dosť by sa narobil 😝
my mame ale čo z toho ked mame aj vtaky 🤦 Takze nepouzivame...senzor by ich zachytil
@katkaseiner co maju vtaky s alarmom? Ci mate aj vonkajsie cidla?
Mame par Kelisovych… ked prisiel maliar s kamoskou, co mu otvarala dvere … pipla sprava s SPZ a popisom osob skor ako boli vnutri …
Ano, samozrejme, mali sme uz v starom dome a aj teraz 7 rokov v novom, je to alarm napojeny na bezpecnostnu firmu (vratane kamier a pohybovych senzorov, a senzorov na okna a dvere). Rovnako v restauracii.... Hned mi pride upozornenie, ak vypadne elektrina alebo sa nieco deje, a aj mi hned volaju. Pre mña je to zaruka kludneho spanku.....
Máme alarm, kamery, senzory na oknách aj na dvore.
@mk1111111111 asi majú operencov v interiéri a tie keď skáču z bydla na bydlo, tak by spúšťali zapnutý alarm. Aj my sme mali taký problém.
@anonym_autor mame, prvy rok sme pouzivali. 15rokov nie. Ani nvm ci funguje
@anonym_autor nie nemam.
Mam to stastie, ze byvam na mieste, kde mozem mat celu noc otvorene okna aj na prizemi + plus zivy stvornohy alarm na dvore.
@anonym_autor mame kamery a jeden zivy alarm. Myslim si, ze zlodejov skor odradí nas vlciak ako kamery 🤣🤣🤣.
Máme kamerový systém, alarm, senzory na plyn, vodu a požiar, všetko od Jablotron.
@oli18 ale vacsina alarmov ma predsa zalozny akumulator, aspon nas teda vypadok prudu hlasi a alarm dalej funguje.
Mame par Kelisovych… ked prisiel maliar s kamoskou, co mu otvarala dvere … pipla sprava s SPZ a popisom osob skor ako boli vnutri …
@anonym_401c2b to mám aj ja😅
otvorím dvere, padne mi smetný kôš a podomnou sa otvárajú dvere čo sa deje..
Ráno som našla škrkanec na aute, za oknom lístok, pani tá a tá, bytom, poschodie Vám o 7:46hod buchla do auta a ani sa neunúvala vystúpiť z auta, akú škodu Vám spôsobila😊
Ide hlavne o dovolenky, nielen o kazdodenne fungovanie. Ked ides na 3 tyzdne prec, moze sa stat, ze tam najdes po navrate nastahovanych podnajomnikov...... A tu v Spain je sakra problem dostat ich von, nehovoriac o tom, aku kulnicku ti za par dni urobia z domu.....
Ide hlavne o dovolenky, nielen o kazdodenne fungovanie. Ked ides na 3 tyzdne prec, moze sa stat, ze tam najdes po navrate nastahovanych podnajomnikov...... A tu v Spain je sakra problem dostat ich von, nehovoriac o tom, aku kulnicku ti za par dni urobia z domu.....
@tenerifka pozeravam pravidelne spravy, preco tych ocupas vlada neriesi, ako to, ze policia sa zastane este ich (videla som video, kde vlastnici museli dokazovat, ze dom je ich)? Ja milujem spanielsko, ale ked vidim, ako idu dolu vodou, je mi smutno. Sestra ma byt v Marbelle. och, skoda tej krasnej krajiny.
@tenerifka pozeravam pravidelne spravy, preco tych ocupas vlada neriesi, ako to, ze policia sa zastane este ich (videla som video, kde vlastnici museli dokazovat, ze dom je ich)? Ja milujem spanielsko, ale ked vidim, ako idu dolu vodou, je mi smutno. Sestra ma byt v Marbelle. och, skoda tej krasnej krajiny.
@zuzana76 Pedro ma svoje dni uz pravdepodobne spocitane....
@tenerifka toto fakt nechapem, aj v Britanii policia chrani tych, co sa nastahuju do cudzej nehnutelnosti. Neskutocne, ako toto moze byt legalne.
@zuzana76 Pedro ma svoje dni uz pravdepodobne spocitane....
@simsalabim
@tenerifka celkovo mam pocit, ze pozitivna diskriminacia povodneho obyvatelstva voci migrantom, ja som bola vzdy multi kulti, ale ked vidim, co sa deje v nemecku, anglicku, francuzsku a spanielsku je mi smutno. Europska kultura je jedinecna a my ju nechavame plienit.
a k teme, mame alarm, aj kamery
@mk1111111111 nie, ale ak pohyb by alarm registroval
Mame alarm, vobec to nepouzivame.
Kym by sme prisli zlodeji su prec.
@anonym_autor máme kameru, no nie proti zlodejom, ale na kontrolu našich psíkov Yorkshire terierov. Proti zlodejom máme 2 susedky. Tie presne vedia, kto kedy doniesol balíček a dal ho do dvora za branicku kto bol u nás, keď sme neboli doma a hľadal nás....verte mi, super vec,obidve strazia zadarmo 👍
Mame alarm, vobec to nepouzivame.
Kym by sme prisli zlodeji su prec.
@natalka13 ked pridu zlodeji, tak treba volat policiu, nie ist do domu, nikdy nevies, ako by si dopadla
@natalka13 ked pridu zlodeji, tak treba volat policiu, nie ist do domu, nikdy nevies, ako by si dopadla
@mk1111111111 urcite by som nesla a ani k susedom popozerat okolo domu. policajti nas poslali dakam, k alarmom nechodia bodka. susedom ukradli velky trezor a to mali plateny pult ochrany, prisli 25minut po spusteni alarmu. zlodeji presne vedeli kam maju ist a kedy.
@mk1111111111 Polícia nemá povinnosť kontrolovať objekt len na základe technického signálu. V prípade falošného poplachu môžete dokonca dostať pokutu za neopodstatnený výjazd policajnej hliadky.

my mame ale čo z toho ked mame aj vtaky 🤦 Takze nepouzivame...senzor by ich zachytil