Myslíte, že na Slovensku nebude plyn?
Myslite si že na Slovensku nebude plyn? Že naozaj domácnosti budú obmedzene na kúrenie 18 stupňov ? Čo sa bude ďalej diať na tomto svete ?
@sasa1983 v dobe klimatickej krízy je 22 doma v zime fakt na hanbu - sorry. Nejde len o peniaze. Ide aj o tých ľudí na druhom konci planéty, ktorých sa dotýka fakt, že bohatí produkujú toľko emisií. Extrémne sucho, extrémne počasie na južnej pologuli je presne dôsledkom bahatych, ktorí si myslia, že je to ok, lebo si na to zarobili. Trochu jednoduché uvažovanie resp. v štýle pozerám iba na seba
@bluka2 22 je veľa? Si zober že chodíš do práce, prečo máš byť doma v svetri? Chces mať pohodlie, svoj kľud. Samozrejme že keď si zarobím na 22 a cítim sa na 22, tak budem mať 22. Zas keď si niekto nemôže dovoliť ani 20,tak snáď za to ja nebudem chodiť v svetri nie, nesiem na jeho výplate zodpovednosť. A keď si iný môže a chce dovoliť 24, tiež je to jeho vec.
@sasa1983 ty nenesies zodpovednosť za niekoho výplatu, ale nesies svoju čast zodpovednosti za to, že niekto napríklad na Madagaskare nemá čo jesť, lebo hoci pracoval možno aj viac než ty, ale sucho mu zničilo celú úrodu. Za to, že niekomu nejaký cyklon zničil dom. Spolu s tými ďalšími bohatými, ktorí produkujú dokopy toľko emisiíi, že nastali tieto eventy.
A čo ťa eko zodpovedne si vypnúť internet? ;)
@bluka2 - drancovanie Afriky či niektorých ázijských štátov je výrečným príkladom požadovačnosti a "nadradenosti." Mimochodom, začiatkom víkendu som čítala (Guardian), že Kongo podalo na európsky súdny dvor sťažnosť na Francúzsko za kolonizáciu a rabovanie prírodného bohatstva. Bola tam uvedená aj výška odškodného, ktorú požadujú - nepamätám si ju presne. Možno to bude inšpirácia i pre iné kolonizované štáty. - vraj to u Francúzov vyvolalo pobúrenie.
@fajnova lepšie by som to nenapísala!! Presne, kto je blbec, nech skáče aj na jednej nohe, aby sa zahrial, ja nie som ochotná riešiť náhradné témy len za to, že EU a našu vlasť riadia úchylní hlupáci, ktorých prvoradou úlohou je likvidácia štátu. No nie milé záchrankyne sveta, ja chcem jesť mäso, mať 23 stupňov a v nedeľu si dať horúci kúpeľ, keď si tak zmyslím. A vôbec za to nemám výčitky svedomia. Neplytvám, ale nehodlám sa ani vrátiť do stredoveku.
Ja mám kúrenie stále na 18, sme v šetriacom režime xy rokov, bude plyn, len extrémna cena, tak zrejme budeme ešte viac regulovať
Keď to čítam, rozmýšlali ste aj takto?
Plyn nie je obnoviteľný zdroj, bude ho menej a menej. Dopyt bude stúpať Nemali by sme ako ľudstvo rozmýšlať ako znížiť spotrebu, nemali by sme hľadať alternatívy. Veď aj moderná ťažba ropy napr. z pieskovcov alebo v Rusku z narušením permafrostu je devastačná pre prírodu. A metán, ktorý sa uvoľnuje je skleníkový plyn. (metán CH4, atmosféra CO2, O2, H reakcie?)
plyn bude, otázne sú ceny. Všetko pôjde hore, skôr by som sa toho obávala.
@sasa1983 na jednej strane máš pravdu. Človek by mal žiť na úrovni. Otázne však je , čo je pre niekoho uskromniť sa, štandard a nadštandard. Pre jedného uskromniť sa môže znamenať, že bude žiť tak, ako niekto doteraz a ten keby sa mal uskromniť, možno už bude žiť pod nadštandard. Takže je to o uhle pohľadu. Ja sa tiež uskromňujem ALE mám svoj štandard a pod tej nechcem ísť. Sú veci pre mňa podstatné a nepodstatné.
@mamula20 no, aha, tolko si tu strasila a Igor nas zachránil😂https://dennikn.sk/minuta/3132330?ref=mwat
@mamula20 ano,kazdy ma vlastny cennik.mas pravdu.

Konikovska naivná bublinka... Veď to nevadí, dám si sveter.. veď to je náhodou super, budeme sa otuzovat... Nevadí, že mi dieťa bude mrznúť, keď tým pomôžem Ukrajine ☝️💪 nič to, že dôchodcovia a deti s nedokonalou termoregulaciou sa budú triasť od zimy, hlavne, že Putina to položí.. veď je to len palička do nosa, to je nič, no dobre teda, pôjdem každý týždeň.. veď je to len jedna včelička do pleca, no dobre tak aj druhá... Super, dám si aj tretiu, lebo som zodpovedná, no ok, tak aj štvrtú.. presne takéto stádo potrebujú.. tak nám treba.. a ja dúfam, že táto zúfalá banda sa tu udrží až do budúcich volieb, lebo je nádej, že ľuďom sa otvoria oči. Ako by povedal XY - tak zer seno, keď si sprostý. Uvedomujem si, že budem zhejtovana, ale viete čo? Je mi to úplne jedno ✌️