Najlepšie ventilátory pre ochladzovanie domu bez klimatizácie
Dobrý deň prajem
Tí čo bývate v dome alebo v byte a nemáte klimatizáciu. Aký ventilátor máte doma ( chladič, zvlhčovač, ionizator).
Či Vám schladí dom, byť?
Ďakujem
Ocino ma v kancli ochladzovač, sencor tuším, pošlem foto. Je sueor, tu malú miestnosť mu to schladiť aj o 3 stupne. Ale teda v byte či dome by sa to možno stratilo, no maly miestnosť napr spálňu vychladi
Byvame v dome a minuly rok sme uz museli dat klimu. Nic ine nepomaha. Je to jednorazova investicia a stoji to za to. Ja som bola proti klime,no teraz si ju neviem vynachvalit. Vies si ju nastavit cez aplikaciu,ked si mimo domu,dom sa vychladi a prides do vychladeneho. Leta budu cim dalej horucejsie a ziadny ochladzovac ani ventilator ti nepomoze.
@maybe2012 Existuje spôsob, ak máš také okná, že prefukuje. Potom dáš do okna, odkiaľ prúdi vzduch, plachtu plachtu a upevníš ju tak, aby vzduch musel ísť cez ňu. Tú plachtu namočíš a uvidíš, ako rýchlo to schladí byt. Tým, že tá voda bude brať energiu z prúdiaceho vzduchu a bude ju používať na to, aby zmenila skupenstvo z kvapalného na plynné, dôjde k silnému ochladeniu vzduchu. Používam to, keď som na jachte, ale určite to bude rovnako dobre fungovať aj v byte. ;) Len musíš mať aspoň slabý prievan cez byt...
@maybe2012 nemáme klímu ani ventilátor ani nič podobné. Ráno sa prevetral celý dom. Keď začne svietiť priamo do okien tak sa zatiahnu žalúzie a závesy , zatvoria okná. Potom sa otvoria keď už presne do nich nepečie. A máme v dome super. Z klímy by u nás všetci len kýchali.
@ssimusska aaaale trt. Nekýchal by nikto. To je len názor človeka, ktorý klímu v dome nikdy nemal. Rovnaký názor som mala aj ja.
Mam Ventilator,Teraz 29st
Nevadi mi to 😅
Byt schladi len Klima
@koniarova tak asi som nebývala sama. Prosím ťa nepresviedčaj ma tu o svojej pravde, keď nevieš ako to bolo 😀😀
@ssimusska a z kurenia nekychas? Toto su take nahovorene predsudky proti klime. Ako sa kedysi tvrdilo, ze z farebnej TV sa kazis oci, na tozdiel od ciernobielej. Treba ju vhodne nastavit a nic ti nebude. Alebo 5 hodin pred spankom vychladit spalnu a potom vypnut.
Mam biele latkove rolety na oknach, ked do okien svieti slnko tak ich stiahnem, cez noc vetrame prievanom. Zaluzie su o nicom, za sklom fungovali ako radiator
@ssimusska a z kurenia nekychas? Toto su take nahovorene predsudky proti klime. Ako sa kedysi tvrdilo, ze z farebnej TV sa kazis oci, na tozdiel od ciernobielej. Treba ju vhodne nastavit a nic ti nebude. Alebo 5 hodin pred spankom vychladit spalnu a potom vypnut.
@simsalabim nie z kúrenia nekýcham, keďže nevykurujem ako blázon. S klímou mám ja problém už odjakživa a u rodičov je to tak isto. Otec začína v aute kýchať už pomaly po 2 min, keď si zapne klímu. Čiže nie, nič si nenahováram. Mám to otestované 🤷🏼♀️
@simsalabim nie z kúrenia nekýcham, keďže nevykurujem ako blázon. S klímou mám ja problém už odjakživa a u rodičov je to tak isto. Otec začína v aute kýchať už pomaly po 2 min, keď si zapne klímu. Čiže nie, nič si nenahováram. Mám to otestované 🤷🏼♀️
@ssimusska ved ani klimu nepusti ako blazon 🤷♀️ 25 stupnov na jemnom nocnom rezime je uplne ok.
Nič nefunguje v týchto peklách tak ako klíma, bohužiaľ. Áno, keď prídem z práce do bytu, kde boli od rána stiahnuté rolety a vonku je 36 stupňov, tak mám pocit, ako je doma super. Ale stačí mi 15 min. a už lapám po dychu. Klímu máme teraz nastavenú na 26 stupňov a je tu ideálne.
Nemáme klímu, len vonkajšie žalúzie - zatiaľ to v byte stačí, rozdiel medzi vonkajšou /v tieni/ a vnútornou teplotou 8-10 Stupňov
@maybe2012 bez klimy uz dnes tazko, ako sa aj vyssie pise, je to jednorazova investicia a stoji to za to. A ked ju clovek vie aj spravne pouzivat tak naozaj nikomu nic nebude.
Inak jedine co ako tak pomohlo boli vonkajsie zaluzie a zatemnovacie zavesy ale aj tak tu bolo horuco.
@ssimusska ved ani klimu nepusti ako blazon 🤷♀️ 25 stupnov na jemnom nocnom rezime je uplne ok.
@simsalabim myslíš že keby to nemám vyskúšané, tak by som sem písala ako mi klíma vadí? 🙂 poznám dosť ľudí, ktorý nemôžu mať klímu
@simsalabim myslíš že keby to nemám vyskúšané, tak by som sem písala ako mi klíma vadí? 🙂 poznám dosť ľudí, ktorý nemôžu mať klímu
@ssimusska ano, ti, co ju nevedia nastavit. Tak potom si uzivaj horucavu.
@ssimusska ano, ti, co ju nevedia nastavit. Tak potom si uzivaj horucavu.
@simsalabim klímu si nadstavit viem, niesom neandrtálec 😀. Nemám si akú horúčavu užívať, keď ju doma nemám.
@simsalabim klímu si nadstavit viem, niesom neandrtálec 😀. Nemám si akú horúčavu užívať, keď ju doma nemám.
@ssimusska tak ti gratulujem .Ty si asi jediný človek na sk, ktorý si dokáže v dome udržať teplotu 23 stupňov bez klímy celé leto, keď je vonku 36.
Jediná a účinná je klimatizácia.
@maybe2012 nemáme klímu ani ventilátor ani nič podobné. Ráno sa prevetral celý dom. Keď začne svietiť priamo do okien tak sa zatiahnu žalúzie a závesy , zatvoria okná. Potom sa otvoria keď už presne do nich nepečie. A máme v dome super. Z klímy by u nás všetci len kýchali.
@ssimusska Ja som zivy priklad toho,ze klima je naozaj super. Dnes sa az hanbim za moje nazory na klimu. To nie je ako ked prides do ladoveho obchodu,kde ju maju centralne pustenu. Mas rozne rezimy a stupne. Nekycham vobec. Kychala som v obchodoch,kde bola silne pustena. Ale doma vobec.
@ssimusska Ja som zivy priklad toho,ze klima je naozaj super. Dnes sa az hanbim za moje nazory na klimu. To nie je ako ked prides do ladoveho obchodu,kde ju maju centralne pustenu. Mas rozne rezimy a stupne. Nekycham vobec. Kychala som v obchodoch,kde bola silne pustena. Ale doma vobec.
@marca12 ja som klíme dávala šance dlho. Nikdy sme ju nedávali na viac ako -2 až 3 stupne ako vonku, či už v byte alebov aute. No kychala som stále a nie len ja. V obchodoch je to cez leto pre mňa peklo😀 vždy musím nosiť kapesnik
@maybe2012 my sme sa donútili ku klíme dcéra neznáša teplo veľmi jej vadí bývame v dome a ma izbu pod strechou kde je teraz aj 28 stupňov chladom jej na 23 vtedy je bajspokojnejsia
@marca12 ja som klíme dávala šance dlho. Nikdy sme ju nedávali na viac ako -2 až 3 stupne ako vonku, či už v byte alebov aute. No kychala som stále a nie len ja. V obchodoch je to cez leto pre mňa peklo😀 vždy musím nosiť kapesnik
@ssimusska toto iste ma muž. Keď prídeme k rodičom alebo tak, musia klímu vypnúť lebo mu neskutočne vadí. A to nie je, že jedna klíma. Vadi mu klíma v obchode, v rôznych domoch ci bytoch.. A neverím, že všade sú zlé nastavene. Proste ju len neznesie.
@ssimusska To mas potom ozaj nanic v lete. Ale verim,su ludia,ktorych organizmus neznesie klimu.

Nič ti neochladi dom , tak aby si sa cítila komfortne . Treba sa pripraviť na to , že takéto leta budú štandard a možno aj horšie . Čo najskôr vyriešiť klímu a budeš mat aj v lete dobrý spánok . Keď už to tento rok nestihneš , aspoň treba mať zatemňovanie závesy a kúpiť nejaký ventilátor , vetrať iba v noci , poprípade skoro ráno , ale žiadna sláva to nebude .