Ploštice - dezinsekcia
Ahojte, objavili sa u nás ploštice (sme si istí), no objavili sme ich, až keď sme ich mali vo všetkých izbách a vo veľkom počte. Nič domáce, či z netu nepomohlo, chceme sa teda obrátiť na firmu alebo domovníka. Väčšina firiem píše, že treba vybrať veci zo skríň, no reálne si neviem predstaviť, kam. Do stredu izby na kopu, či kde, keďže sa neodporúča potenciálne zamorené veci prenášať? Do vreca a opatrne vyberať a prať tú tonu vecí, aby sa náhodou nedostali tie svine späť do priestoru? Neviem si to vôbec predstaviť, ako máme zabrániť opätovnému zanesenie, keďže aj napriek tomu, že máme len potrebné veci, je ich veľmi veľa (5-clenná domácnosť, z toho 3 študenti, malý 3-izbový byt). Ak to dám na kopu, neprečistia ich postrekom, ak inde, len ploštice prenesieme. V "detskej" kde je najviac vecí sa pomaly nedá pohnúť, tak si neviem predstaviť presúvať len veci z nábytku, nie že ešte samotný nábytok niekde naokolo už vybratých vecí. Ako ste riešili ploštice v plnšom byte? Dá sa to bez vyhodenia potrebných vecí? (Nepotrebné priebežne vyhadzujme a máme len to, čo reálne treba a sa používa a aj tak sa asi ešte niečoho vzdáme, no nemôžeme vyhadzat až toľko vecí, aby sa to dalo zvládnuť vyčistiť a znovu kupovať aby sme mali všetko potrebné. A aj zamrzí, že na niečo som robila x-hodín za nízky plat a je to nové a treba k to, ale musí ísť preč.
Budem vďačná za akékoľvek tipy k hocičomu čo sa týka odstraňovania ploštic odborným zzásahom. (riešiť s domovníkom/samostatne , ako dosť preplnenú domácnosť pripraviť a vyriešiť, prípadne tipy na firmu v KE, s ktorou máte reálne skúsenosti)
@turcanko dobrý deň. U nás boli tiež z firmy Laper. Jeden pán prišiel,všetko dôkladne prezrel, prešiel parným prístrojom a potom postrekom. Mali sme odísť z bytu na 2 hodiny. Tiež u nás nebooo hniezdo. Mali sme to od susedov,liezli z elektrickej zásuvky. Asi 2 dni po postreku som sa v noci zobudila a ten postrek ich vypudil,liezli po stene zo zásuvky.
@dasin dobrý den, no zatím to je tak,že ráno je to asi začalo vypuzovat, protože jsem jich našla asi 6 v posteli na různých místech. Jen teda nevím či je dobré,že takto vylézají,či se nebudou zase usazovat kdesi jinde... Mě právě překvapila ta ohromná rychlost toho pána z firmy. Jen se zeptal kde jsem je viděla, kouknul jen okolo postele,do toho úložného prostoru a nezdálo se může,že by tam něco bylo.pak dal ten vypuzovací postřik a že nic bevybehlo. Ale teda nevím kam ho dal. Sama jsem se ho ptala,či nemůžou být zespodu postele. Na to řekl,že nejčastěji se drží v těch spojích čalounění. A tam my nemáme nic. A včera,když mi volal, že pokud bude potřeba,tak se postel musí otočit a vystříkat zespodu... Okolo zástrček elektriky nemáme nic. Jen zase u nás je problematicka podlaha, staré parkety a mezery mezi lištami... A celkově nevím či tomu postřiku se dá věřit,že je to zabije. No ale popravdě jsem z toho už znechucená a to pomyšlení,že tam spíme a oni po nás lezou... Děs a hrůza... Takže zatím takto..
@turcanko druhý postrek bol v cene prvého,teda zaňho sme neplatili už. Ale keď sa zistilo,čo je u susedov,tak sa urobila schôdza vlastníkov bytov spolu so správcom a rozhodlo sa o výbere firmy na vykonanie postreku v celom bytovom dome. Keďže som mala na nich kontakt,tak bolo rozhodnuté. No čo,chlapci zarobili zopár tisíc eur. Ale v tých najhoršie zamorených bytoch to aj tak nevykynožili tú háveď. Navrhli úplné vypratanie tých bytov,vrátane nábytkov,podláh,kobercov,nábytkov...No ale kto by všetko vyhadzoval? Hlavne keď išlo o takých ľudí,ktorým to bolo jedno,ako žijú😕
@dasin no tak to musel být jiný masakr... To já doufám,že u nás jde jen o to,co jsme si donesli z té chaty, protože doposud - a to už jsme tu v tomto bytě 15 let, nebyl žádný problém... To vážně nechápu jak někomu může nevadit,že má doma takovou hnusnou havěť... A potom přesně tak, když už to zajde tak daleko,že se musí všechno vyhodit 😱No mě právě tvrdil tento pán,že druhý postřik bysme taky platili,akorát neřekl kolik... Takže u vás udělali kolik postřiku celkem? A už máte klid? Já jsem jich dnes už viděla min... Sice byly, ale jedna ležela chcipla vedle postele, tak doufám,že ten postřik zabere...
Skuste firmu, kde maju vycviceneho psa na hladanie plostic. Hlavne ak vam este nepostriekal cely byt, tak pes ich najde (tam kde je postriekane to psovi vadi a matie ho to)
Už som z toho
@micus01 no postřik byl před dvěma týdny skoro a v sobotu už jsem to nevydržela, otočili jsme postele a tam žádné hnízdo. Našli jsme všeho všudy tak maximálně 4ks živých ploštic,které jsme zabili a koupili jsme si parní čistič Karcher a pro jistotu jsme s ním přešli spodek postele,madraci atd... A ještě jsem vyprala periny i polštáře...zatím bez stipancu, ale teda bojím se to zakřiknout a stále všechno kontroluju s baterkou... Přijde mi,že to teda asi fakt u nás nebude a možná odkudsi lezou... Ale je to na nervy... Tak nevím či ještě volat deratizatora ať stříká i u sousedů...
@turcanko úplne vám rozumiem, ja som už tiež úplne na nervy. U nás sa tiež žiadne hniezdo nenašlo, po prvom postreku neboli už štípance(aspoň myslím, lebo ja už každú potničku považujem za štípanec…) a ani som žiadnu živú nevidela..ja som to nevydržala a znova som pre istotu volala deratizátora, znova všetko vystriekal a pustil aj dymovnicu. Vraj keď hocičo uhynuté nájdem mám mu to odfotiť a poslať… tak dúfam, že už to bude ok, ale som už z toho zrelá na psychiatriu…
@micus01 tak to je podle mě super už to,že už po prvním postřiku nebyly stipance...to u nás byly stále až do pátku a stále jsem nachazela mrtvé v posteli (zalehnute ve spánku), anebo živé na rámu postele... Tak nevím, zítra taky zavolám že co dál, či ještě postříká,anebo už se nemusí... každopádně mám stále strach z toho,že se to vrátí...🤦
@dasin dobrý den, tak jsem opětovně s ním volala a že další postřik bysme si museli opět zaplatit plnou sumu a když jsem mu řekla,že u známé to bylo druhý postřik zadarmo,tak tvrdil,že v rámci reklamace se to dá, pokud je to jeho pochybení a že je možné,že teda po pravém postřiku něco přežilo a teď to ještě vylézá a že spodek postele nemohl ošetřit,že to bylo dost zapratane. Tak jsem mu říkala,že já bych mu to přece odpratala... No vůbec nevím co si o tom mám myslet... Nejhorší je,že stále jsou tu...
@turcanko to je mi ľúto,viem ako sa cítite. Poproste správcu,aby to preverili inde alebo aby sa to hradilo z fondu. Čítala som tu,že ľudia vyhadzovali celé postele,nábytky...ja som tiež povyhadzovala,čo mi prišlo pod ruku a obkečenie,čo som nestíhala orať doma som dala do čistiarne. Hlavne väčšie kusy,ako deky,kabáty a tak.
@dasin no tak dnes jsme ještě byli u jiného deratizatora, na kterého mi dala kontakt kámoška. Úplně se zhrozil z celého postupu a chování firmy Laper. Dezinsekce se prý nedá dělat tak,že se to odflakne za 15min. A to ještě za takovou sumu... Takže nakonec budeme mít jinou firmu,kde sice všechno budeme muset vyklidit ze skříní, vyprat a dát do pytlů. Nábytek se bude otáčet a všude stříkat... jakože bude to horor, ale oni dělají všechno pořádně, stříkají úplně všude a kolem list dávají prášek, stříkají i do zásuvek.... A to za 160 eur za jeden postřik,ale samozřejmě že bude třeba stříkat 2x...takze asi tak... Mě jen štve,že jsem vyprala i peřiny a polštáře a budu to muset dělat zas...
@turcanko no určite by som na nich písala recenziu,keby to tu takto odflákli. Neviem,prečo,ale tu u nás to bolo všetko inak. Dobre že ste si našli inú firmu. No samozrejme,nikto nechce pred vianocami vyhodiť toľko peňazí,ale nič sa nedá robiť. Ja odkedy sme mali problém s plošticami,periny a vankúše periem každý týždeň a suším v sušičke. Čiže budeme musieť kúpiť nové,lebo oni sa dosť ničia takto. Ale zase to nieje až taká položka.
@dasin no jsem zvědavá zítra až mu budu volat,že jak to bude chtít řešit, či vůbec bude mít zájem o to,aby se to řešilo. A když nebude chtít,tak recenze napíšu všude, aby si každý na ně dal pozor, protože to je podvod... Asi čekal,že zase to tak udělá a za chvíli mu budu volat znova a zase přijde a nechá si všechno zaplatit... Jakože toto vyklízení ze všech skříní a skříněk je horor, zvlášť,když bydlíme v dvojizbovem bytě s dvěmi dětmi, ale už to člověk nejak přežije, hlavně,že to bude pořádně... No je to nepříjemné... 300 eur není zrovna málo...

Nevim se zbavit pocitu,že to celé bylo špatně... Práce 15min a když jsem přicházela domu,už šel pán po schodech a když mě viděl,tak se tvářil,že jde směrem nahoru,že si jen pro cosi skočil do auta,přitom nahoru nic nenesl. Vypadalo to zkrátka zvláštně. Platba nebyla na fakturu,tak ani žádný doklad mi nedal, ani žádný papír o tom jakým postřikem to stříkal atd...a ty protichůdné informace... Tak to člověka zrovna neuklidní..