icon

Ploštice - dezinsekcia

ninanikol
25. aug 2021

Ahojte, objavili sa u nás ploštice (sme si istí), no objavili sme ich, až keď sme ich mali vo všetkých izbách a vo veľkom počte. Nič domáce, či z netu nepomohlo, chceme sa teda obrátiť na firmu alebo domovníka. Väčšina firiem píše, že treba vybrať veci zo skríň, no reálne si neviem predstaviť, kam. Do stredu izby na kopu, či kde, keďže sa neodporúča potenciálne zamorené veci prenášať? Do vreca a opatrne vyberať a prať tú tonu vecí, aby sa náhodou nedostali tie svine späť do priestoru? Neviem si to vôbec predstaviť, ako máme zabrániť opätovnému zanesenie, keďže aj napriek tomu, že máme len potrebné veci, je ich veľmi veľa (5-clenná domácnosť, z toho 3 študenti, malý 3-izbový byt). Ak to dám na kopu, neprečistia ich postrekom, ak inde, len ploštice prenesieme. V "detskej" kde je najviac vecí sa pomaly nedá pohnúť, tak si neviem predstaviť presúvať len veci z nábytku, nie že ešte samotný nábytok niekde naokolo už vybratých vecí. Ako ste riešili ploštice v plnšom byte? Dá sa to bez vyhodenia potrebných vecí? (Nepotrebné priebežne vyhadzujme a máme len to, čo reálne treba a sa používa a aj tak sa asi ešte niečoho vzdáme, no nemôžeme vyhadzat až toľko vecí, aby sa to dalo zvládnuť vyčistiť a znovu kupovať aby sme mali všetko potrebné. A aj zamrzí, že na niečo som robila x-hodín za nízky plat a je to nové a treba k to, ale musí ísť preč.
Budem vďačná za akékoľvek tipy k hocičomu čo sa týka odstraňovania ploštic odborným zzásahom. (riešiť s domovníkom/samostatne , ako dosť preplnenú domácnosť pripraviť a vyriešiť, prípadne tipy na firmu v KE, s ktorou máte reálne skúsenosti)

Strana
z5
banana10
7. jan 2025

@debi1973 Ja som tiez vyhodila matrac, postel, vsetky koberce, paplony, vankuse, hracky, milion oblecenia. Vystriekal mi aj skolske tasky. Ja som si objednala protect sprej ako prevenciu.

turcanko
7. jan 2025

@banana10 no nám po prvním postřiku od toho Laperu vylezali,nebylo jich moc, hlavně jsem je našla na rámu postele...to bylo jako z hororu...a nezbavili jsme se jich. Po postřiku od té druhé firmy už jsem viděla jen jednu zalehnutou a teď po druhém zatím nic a už by ani nemělo nic být,tak sama doufám,že už je to pryč... Oni že prý až tak často od sousedů neprelezaji,to spíš výjimečně,kdyby byl někde vedle hodně zamořený byt. To s tím oblečením jste udělala dobře, jeden nikdy neví kde všude to vleze ....
A postřiky že musí být minimálně dva, protože tam jde o ty vývojové stádia těch potvor. Že prvnim postřikem se zabije to,co tam je a mezitím kdesi nakladli vejce a proto se musí stříkat po určité době znovu. To jen Laper tvrdí, že stačí jeden postřik do půl roku... No úplné fantasmagorie...

banana10
7. jan 2025

@turcanko To bola nanic firma veru, ja som rada, ze 3x budu striekat. Ja som po prvom postreku velke vobec nenasla, len dva dni som spolu nasla asi 4 vyliahnute, drobunke na stene. Vcera som uz nenasla nic, stipance nastastie tiez uz nemame. Ale aj to je skusenost, vela ma to naucilo a uz budem ovela opatrnejsia. Ziadne baliky nebudem vybalovat doma, vsetko mimo byt a riadne skontrolujem. Mne dva dni predtym priniesli novu ruru, mozno sa z krabice vyrutila, potvora.

turcanko
7. jan 2025

@banana10 no přesně tak, já už jsem úplně paranoidní. Teď jsme byli před svátky na chatě a měli jsme systém,že všechno v pytlích,kufry v koupelně atd 😂😂😂 taky to byla moje první zkušenost a taky už budu na všechno opatrnější... Oni mají velmi rádi papírové kartony a krabice... Strašné svinstvo to je. Stačí jedna a už je zle...

martinkaq
29. jan 2025

Ahojte ja mam čerstvú skúsenosť s plošticami. Kúpili sme byt a keď sme začali dávať dole linoleum tak sme tam objavili veľa. Hneď sme volali firmu a po prvom nástreku chodili ale bolo ich veľa. Dnes už striekali z bytového družstva. Je sranda že nikto ich nemá len my v byte a ten pán čo tam býval mi tvrdí, že on si nič nevšimol. Firma povedala že budú treba nástreky opakovať 3 krát po 2 týždňoch. Dúfam, že sa nám podarí všetkého zbaviť ale bude to boj

yanisko
9. jún 2025
@turcanko

@dasin no tak dnes jsme ještě byli u jiného deratizatora, na kterého mi dala kontakt kámoška. Úplně se zhrozil z celého postupu a chování firmy Laper. Dezinsekce se prý nedá dělat tak,že se to odflakne za 15min. A to ještě za takovou sumu... Takže nakonec budeme mít jinou firmu,kde sice všechno budeme muset vyklidit ze skříní, vyprat a dát do pytlů. Nábytek se bude otáčet a všude stříkat... jakože bude to horor, ale oni dělají všechno pořádně, stříkají úplně všude a kolem list dávají prášek, stříkají i do zásuvek.... A to za 160 eur za jeden postřik,ale samozřejmě že bude třeba stříkat 2x...takze asi tak... Mě jen štve,že jsem vyprala i peřiny a polštáře a budu to muset dělat zas...

@turcanko Aká to bola prosím firma?

turcanko
12. jún 2025
@yanisko

@turcanko Aká to bola prosím firma?

@yanisko ta, která nám pomohla byla DeAqua z MT. Muzu fakt jen doporučit

Strana
z5